Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn eigen kleine stukje internet. Mijn naam is – je raadt het al – Anouk Zwager. Eigenlijk Anouk de Jong-Zwager, maar ik ben nogal gehecht aan mijn meisjesnaam en ik vraag me tot op de dag van vandaag af waarom ik het in de zomer van 2015 een goed idee vond om de naam van mijn man aan te nemen.

Goed, ik ben 27 jaar oud, woon ergens onder de rook van Rotterdam, ben dus getrouwd met de allerleukste man van de wereld en moeder van Ticho (04-11-2016) en Tess (27-06-2018). Deze twee wonders maken van iedere dag een feestje en zorgen er absoluut voor dat we ons hier thuis never nooit hoeven te vervelen. Mocht dat nou onverhoopt toch eens gebeuren, dan zijn er gelukkig genoeg dingen waar ik heel blij van word. Shoppen bijvoorbeeld. Of series kijken, borrelen met vrienden en vriendinnen, een beetje sporten, leuke dingen doen met man en kind én schrijven.

Dat schrijven is trouwens niet alleen een hobby. Nadat ik in 2011 de opleiding Commerciële Economie afrondde, besloot ik er nog een studie achteraan te doen. Ik had een goed diploma en vond het hele marketingwereldje ontzettend interessant, maar wilde tóch proberen om van schrijven mijn werk te maken. Het werd uiteindelijk een (pre-)master Communicatie- en Informatiewetenschappen met als specialisatie Tekst en Communicatie. Het resultaat: een baan als redacteur. Zo’n 28 uur per week ben ik bezig met tekstproductie. Voor een blog over studie, werk en inkomen, voor diverse magazines en voor verschillende websites. Schrijven for a living. Ik vind het geweldig.

Omdat mijn baas echter niet zit te wachten op vrolijke artikeltjes over het leven met een dreumes en de (on)gemakken van zwanger zijn, besloot ik halverwege 2017 mijn eigen blog te starten. Hier schrijf ik dus voornamelijk over het moederschap en alles wat daarbij komt kijken. Maar je zult er ook blogposts tegenkomen over bijvoorbeeld ons (droom)huis, mijn favoriete beautyproducten en hersenspinsels over spraakmakende programma’s op televisie of actuele thema’s die het nieuws beheersen.

Mocht je nóg meer van me willen weten, dan kun je me volgen op Instagram (@anoukzwager) of gewoon een e-mail sturen naar anoukzwager@gmail.com.

Heel veel plezier op mijn blog en alvast duizendmaal dank voor je bezoekje!