Happy Moments

Happy Moments #138 – Regen regen regen

Goedemorgen! Het is weer maandag en zoals je van me gewend bent, heb ik een fotodagboek voor je klaar staan. Dit keer is ‘ie niet zo heel erg overvol – we hadden een rustig weekje – maar desalniettemin wel weer leuk om (terug) te zien. Kijk mee!

Afgelopen week was het echt alleen maar slecht weer. Nou ben ik geen groot fan van dikke zomerse temperaturen, maar dit hoeft nou ook weer niet. Ik wilde best wel wat dingen met de kinderen ondernemen, maar het kwam er amper van omdat we ons niet weg gaan laten regenen. Op zaterdagochtend was het nog eventjes droog dus ging ik met Tich naar de dierentuin, maar verder regen regen regen. Dus eindigden we veelal binnen en maakten we het daar maar zo leuk mogelijk. Heel veel huiselijke plaatjes dit keer. Gaan we!

Een nieuwe werkweek staat op het punt van beginnen. Ik ga proberen om de komende periode wat vaker met de benenwagen te gaan, zodat ik iets meer beweging op een dag heb. Bijkomend voordeel: je kunt een paraplu meenemen.

Om iets voor zessen stappen we allemaal tegelijk binnen. Klaar voor de ratrace die ‘avondspits’ heet. Robert maakt het eten en ik speel met de kids.

Kijk ze nou, mijn twee allerliefste T’s. Ik kon ze afgelopen week ongeveer iedere dag wel achter het behang plakken – van binnen zitten wordt niemand leuker – maar als ik ze dan zo op die fietsjes zie rondcrossen dan smelt ik hoor.

De eerste foto van dinsdag. Robert is een ochtendje thuis omdat we geen oppas hadden en die zet zich meteen nuttig in. Ik vind het bewonderenswaardig dat hij het hele huis zo ongeveer weet te poetsen terwijl Ticho en Tess rondrennen. Ik krijg amper mijn bordjes in de vaatwasser als ik met de kinderen thuis ben. Zal wel iets met prioriteiten zijn.

In de middag gaan ze spelen bij opa en oma. Helemaal leuk!

En ik trek een sprintje naar de waterbus. Net op tijd.

Na het avondeten rijd ik naar de supermarkt voor wat inkopen…

… en dan door naar de korfbal voor een overleg. Ik deed hier altijd duizend-en-één dingen als vrijwilligerswerk, maar daar ben ik na geboorte van Ticho mee gestopt. Nu ga ik weer helpen bij het maken van een huis-aan-huiskrant. Leuk!

Mensen, kijk even naar de tijd. Het is 8.16 uur en Tess is net wakker. Hoe dan? Wie is dit kind? Is ze ziek?

Wel lekker uitgeslapen in ieder geval.

Deze iets minder. Die begon nog voor half zeven aan zijn dag.

We krijgen in de ochtend wat aanloop. De man van de vloerverwarming komt langs, de man van de hordeur komt langs en mijn moeder komt langs. Ik snak naar frisse lucht, dus samen met de kids en mijn moeder loop ik naar het winkelcentrum.

We scoren een nieuw stapel cadeautjes voor Ticho. Iets met zindelijk worden, wat op zich prima gaat maar waar ik nul druk op leg. Hij geeft het inmiddels zelf wel aan als hij moet plassen, maar nog lang niet altijd…

Tess slaapt en Ticho kijkt televisie. Kan ik aan het werk. M’n wenkbrauwen zijn trouwens inmiddels best wel bijgetrokken. Het was sowieso duizend keer minder vurig dan de eerste keer.

Het is ineens verdacht stil vanuit de woonkamer.

Tess is weer wakker. Die vermaakt zich met Ticho zijn speelgoed terwijl Ticho gewoon onverstoorbaar verder slaapt.

Weinig actie.

Van de rest van de middag heb ik geen foto’s. Het ontspoorde allemaal een beetje. Tess was enorm pieperig, Ticho luisterde voor geen meter, mijn geduld raakte op, ik wilde de kids op Marktplaats zetten, mijn opa kwam eten (dat was dan wel weer gezellig) en het huis was ontploft. Blij als het 19.00 uur is en deze draak + haar broer naar bed kunnen. Aju paraplu!

Ik geef Tess haar flesje en als zij ligt dan loop ik naar m’n mannen. Tref ik ze zo aan. Zo lief!

Mijn zusje stuurt me deze foto door: opa met zijn vier kleindochters.

En om de avond mee af te sluiten: weer een parel van René Oskam. This is so me!

Donderdag ben ik heel de dag op kantoor. Veel schrijven, overleg, plannen maken en we lanceren een website van een klant. Met de rode knop.

En ik leg het vast op beeld. Miss Social.

Na mijn werk sjees ik direct naar de supermarkt. Inkoopbeleid en klein beetje gefaald, we hadden tot en met woensdag eten in huis en verder lukte het nog niet.

We eten lekker simpel pizza.

Varkentje is er ook weer. Die eet lekker pizza mee.

En Ticho wil liever pannenkoek. Voordeel van warm eten op het KDV: het avondeten maakt weinig meer uit.

En daarna in bad…

En deze ook. Mooie meid. Haar oogje is weer helemaal normaal bijgetrokken nadat ze een paar weken geleden met haar fiets van de trap reed.

Zo, moeke is er klaar mee. Ik doe eerst een theetje bij Es en plof daarna met chips en Ludo Sanders op de bank.

Donderdag op vrijdagnacht zijn we de lul. Tess weigert te slapen, dus ik zit om vier uur beneden met een klein meisje in een gele slaapzak die lekker met de auto’s zit te spelen.

Goedemorgen!

Ja sorry, GTST, alweer.

We rommelen een beetje in huis. Het is echt rottig weer dus ja, weinig anders te doen.

Hoewel, we krijgen Cait op visite. Gezellig! Zij maakt deze foto van een potje stoeien op de grond.

Ticho knuffelt graag met labeltjes. Hier heeft ‘ie het exemplaar uit zijn pyjama te pakken.

Sjaan heeft even stoel voor de televisie gezet. Tuuuuuurlijk!

Die nekkrulletjes he, zo schattig. Ben echt heel benieuwd of ze ook echt krulletjes krijgt als haar haartjes groeien. Time will tell.

En even, hoe schattig ziet ze eruit? Maillotje is van Zeeman, rokje van Zara en truitje van Name-it. Ik ben allesbehalve een modebewuste moeder, maar vind dit wel goed gelukt.

Zo, papa is thuis en we gaan aan de wandel. Op naar de schoonouders.

Samen onder de paraplu. Ticho en Tess zijn soms echt niet te genieten met elkaar, maar als het erop aankomt dan staan ze als een soort klittenband samen tegen de rest van de wereld. Liefjes.

Rond bedtijd zijn we weer thuis. Boekje lezen en lekker slapen. Ik ga nog even langs San en lig vervolgens ook op tijd in bed. Dat korte nachtje heeft erin gehakt.

Het is zaterdagochtend en zowaar: de zon schijnt. Ik besluit met Ticho naar Blijdorp te rijden. Eerst koffie.

Joe, zijn we.

Zonder Tess, zodat hij lekker alle aandacht krijgt en gewoon in de buggy kan neerploffen.

Rondje Oceanium, vindt hij het leukste.

En we stoppen natuurlijk bij de leeuwen.

En de olifanten.

Ondertussen thuis ligt Tess er lekker charmant bij in de kinderwagen. Heel ladylike.

Ticho speelt lekker in de speeltuin. Hij wordt zo groot, dat ie ineens dit soort dingen zelf gaat doen.

Uiteraard moesten er ook weer een paar auto’s mee. Hij ploft regelmatig even op de stoep neer om ermee te spelen. Tuurlijk knul, heus niet raar.

We eten nog een broodje en rijden dan weer naar huis. Het was zo fijn, eventjes samen. We hebben meteen een abonnement afgesloten dus komend jaar kunnen we lekker veel ‘even snel’ naar de diertjes.

Als we thuis komen dan is Tess druk met poppenmoedertje spelen. Heel bijzonder hoe dat werkt, zonder dat ik dat heb gestimuleerd ofzo. Zit er dan toch in he, de jongen met de auto’s en de meid met de poppen.

We gaan…

… een drankje doen bij de korfbal.

De kindjes spelen lekker samen.

En om de middag af te sluiten gaan we naar een klein festivalletje op het winkelcentrum. Ik blijf niet lang want de T’s zijn er klaar mee én we hebben nog een feestje van Rob en Sief.

Dus hup hup, in bad, naar bed & dan kan mama op pad.

Zondagochtend is het vroeg en pfff, keelpijn, hoofdpijn, alles. Buiten is het slecht weer dus we steken de kachel aan en doen de rest van de dag ongeveer niks.

Meisje in haar roze chilloutfit. Ze is zo leuk. En druk.

Oké, ik maak één uitstapje: naar de supermarkt.

We gaan aan de slag voor Ticho zijn verjaardag. Ik maak een uitnodiging en we zoeken samen naar leuke cadeautjes voor op zijn lijstje. Ik vind het lastig: wil het liefst zoveel mogelijk nuttig, maar Ticho moet er zelf natuurlijk ook een beetje blij van worden. Het is een mooie mix geworden tussen nuttig, leerzaam, leuk.

Kijk ‘m zitten dan. Binkie!

En de man en Tess.

Ik lig er zelf ook gezellig bij. Geen make-up op, ik heb zelfs mijn haren niet geborsteld. Echt nul fut deze dag. Maar eerlijk, zo erg is het niet. Vind het stiekem wel prettig dat we niks doen, niemand hoeven te zien of spreken en heel de dag gewoon alleen maar kunnen doen waar we zin in hebben (chips eten, voetbal kijken, treinbanen maken, filmpjes kijken, appelsap drinken, beetje hangen, verstoppertje, slapen, chips eten, voetbal kijken…)

Een avondmaaltje dat helemaal past bij de mood van de dag: tosties uit de koekenpan.

En deze blijft gewoon rustig verder chillen. Nog steeds in zijn pyjama ja en het is inmiddels half zeven in de avond.

Dus hoppa boekje lezen en tot morgen! Om 19.00 is het stil in huis en ga ik aan de slag met deze HM.

Ik moet zo nog even op pad en wil daarna meteen naar bed. Je kunt het je vast niet voorstellen want afgelopen week was niet per se heel erg enerverend, maar ik ben dus echt kapot. Waarschijnlijk van het heel de dag niks doen en hangen. En van de korte nacht. Sowieso van de kutnachten van afgelopen tijd. Bidden dat het vannacht beter gaat en ik vol energie weer aan de nieuwe race van zeven dagen kan beginnen.

Bedankt voor het lezen weer en een hele fijne nieuwe week toegewenst!

>> Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Deel je het verlanglijstje van Ticho nog in een blog binnenkort? Ben erg benieuwd wat je erop hebt gezet. Ons zoontje wordt in februari 3 , en dan nog de feestdagen voor de boeg…ben benieuwd hoe jullie dat doen qua hoeveelheid en welke cadeaus en evt speelgoed wegdoen/weggeven?
    Fijne week toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *