Momlife

Mijn favoriete pyjama’s voor kinderen

De herfst is officieel begonnen en dat leek me een goed moment om eens te kijken naar de allerleukste kinderpyjamaatjes. Want tja, zoals dat voor alles omtrent kinderen geldt, is ook hierbij het aanbod weer enorm. Lees mee!

Dekentje erbij? Of toch niet? En wel of geen pyjama aan? Romper met lange mouwen dan maar doen? Of gewoon de verwarming aanzetten? Raam op een kier? Frisse lucht is wel lekker toch? Maar ja, straks zijn ze weer verkouden. Iedere moeder zal het herkennen: zodra de temperatuur extremer wordt, ben je ontzettend druk met verzinnen of je kids het niet te warm of te koud hebben. Zo ik ook. Gelukkig hebben ze daar een handige richtlijn voor uitgevonden en na een beetje Googlen kom je duizend tips en adviezen tegen, dus die ga ik met je delen. En om het feest compleet te maken, vertel ik meteen welke pyjama’s voor kinderen te leuk zijn om te laten liggen. Een slaapfeestje dus vandaag. Bij gebrek aan échte slaap.

TOG-waarde
Om te beginnen duiken we meteen maar even in het fenomeen TOG-waarde. Dit is, heel simpel gezegd, een waarde die aangeeft hoe warm je je kindje in de nacht moet kleden. Hoe kouder de kamertemperatuur, hoe hoger de TOG-waarde. Voordat ik je de tabel ga laten zien, wil ik wel melden dat dit een richtlijn is. Niet in beton gegoten dus. Het is belangrijk dat je naar de signalen van je eigen kind kijkt en je niet blind staart op de algemene tabelletjes. Zo kan ik je bijvoorbeeld beloven dat wij Ticho badend in het zweet uit bed kunnen plukken als we hem én een slaapzak én deken zouden geven. Hij heeft het gewoon een stuk sneller warm dan wat als gemiddeld wordt gezien. Tessie daarentegen lijkt wat dat betreft meer op mij en wordt standaard wakker met koude vingertjes en koude voetjes. Die pakken we dus goed in. Minimaal volgens de TOG-richtlijnen. Goed, dat gezegd hebbende, de tabel met de richtlijnen vind je HIER.

Pyjama’s
Het allerschattigste ever: kindjes in pyjama’s. En dan het liefst met natte haartjes en ruikend naar Zwitsal. Zelf zweer ik bij de pyjama’s van Feetje, maar er zijn er meer die door mijn keuring komen hoor.

Next
Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik de eerste weken niets anders om die babylijfjes hees dan pyjamaatjes (slash boxpakjes) van Next Direct. Deze om precies te zijn. Alles aan deze pakjes vind ik fijn. De kwaliteit, de zachte stof, het feit dat ze van onderen open kunnen – wat met een newborn echt een must is omdat het heel veel aankleedellende scheelt – en dat je de mouwtjes om de handjes kunt vouwen zodat ten eerste die kleine vingertjes niet kapot vriezen en ten tweede dat de newborn met scherpe kleine nageltjes zichzelf met die maaiende armpjes niet open krabbelt. Deze PJ’s zijn mijn allergrootste favoriet voor de eerste weken en het is oprecht jammer dat ze deze niet verkopen in maat M/L.

Hema/Zeeman/Wibra
De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat de pyjama’s bij deze winkels niet in de categorie ‘topkwaliteit’ vallen, maar de vraag is natuurlijk of je dat zoekt als je een pyjama gaat kopen. Persoonlijk vind ik het fijn als pyjama’s goed zitten en mooi blijven, maar er ligt altijd een reserve-exemplaar van één van deze winkels in de kast. Voor de prijs is het prima, maar ikzelf krijg er spontane stress van als ik zo’n tailleband zie die zes keer om z’n as vouwt en broekspijpen die enorm lubberen. Maar wat ik zeg: prima voor de prijs en perfect voor als reserve in de kast (of voor op de logeeradresjes).

Feetje
Mijn alltime favorite. Echt. Je kunt mijn kids uittekenen in pyjama’s van Feetje. Je betaalt bijna twintig euro en da’s natuurlijk veel geld, maar aan de andere kant is het wel zo dat dit kledingitem dagelijks gedragen wordt. De pyjama’s van Feetje zijn zacht, blijven zacht, hebben een goede pasvorm, blijven mooi, zitten strak om de beentjes en zien er ook nog eens superleuk uit. Ik hou ervan. Voor beide kids vraag ik altijd een Feetje pyjama voor de verjaardag én schaf ik zelf nog een exemplaar aan.

SNURK
Tot een paar weken geleden had ik hier nog nooit van gehoord, maar sinds ik van het bestaan van SNURK afweet, heb ik mijn zinnen gezet op matchende sleepoutfits voor het hele gezin. Ik zie mezelf met man en kinderen al helemaal zitten, op zondagochtend aan het ontbijt, in een pyjama met gebakken eitjes erop. Het is toch te leuk? Maar die prijs mensen. Ik heb zo mijn grenzen en dit is er ver overheen kan ik je vertellen. Misschien wel een leuke voor de Kerst.

Claesens
Dit is voor mij een beetje een mix tussen Feetje en SNURK. Ook een mooi merk met prijzige maar kwalitatief goede pyjama’s. Ik had voor Ticho een Claesens-exemplaar, maar daar is hij inmiddels uitgegroeid en ik overweeg sterk om er een nieuwe van te kopen. De kwaliteit is top en ook de looks stemmen me tevreden. De pj’s van Feetje zijn wat dat betreft dan misschien weer een tikkeltje saai – al vind ik dat juist leuk – maar da’s in dit geval niet aan de orde. Ze hebben allerlei toffe designs én verkopen ook mooi ondergoed.

Zara/H&M
Tot slot wil ik deze ketens nog wel benoemen. Bij ons ligt er niks (meer) van in de kast maar met name de Zara heeft echt wel leuke en mooie, stevige pyjama’s voor kleine kinderen. Beetje vergelijkbaar met Feetje, maar dan wel iets vriendelijker voor de portemonnee.

Disneyfiguren
Als ik ergens allergisch voor ben, dan is het wel voor kleding met Disneyfiguren. Jammer voor mij, want kinderen vinden het natuurlijk helemaal het einde om kleding met Micky Mouse of andere figuurtjes te dragen. Gelukkig hebben ze daar dan pyjama’s, ondergoed en kaplaarzen voor. Want dit zijn voor mij de drie categorieën waarin het geoorloofd is. Inmiddels staan de Paw Patrol kaplaarzen van Ticho te shinen in de schoenenkast en heeft hij ook zijn eigen ondergoed uitgekozen (goddank met vissen in plaats van Disney), maar op het gebied van pyjama’s heeft hij nog geen sterk ontwikkelde mening. Gelukkig maar, want ik benoemde het net al eventjes: je draagt deze items iedere dag, dus waarom dan niet investeren in iets wat lang meegaat én een beetje lekker zit? En dat het dan ook nog leuk oogt, da’s leuk voor de foto.

Bedankt voor het lezen!

>> Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager).

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *