Happy Moments

Happy Moments #136 – Heerlijke nazomer

Goedemorgen! Het is weer maandag en zoals je van me gewend bent heb ik weer meer dan genoeg foto’s voor je verzameld en in een oh zo geliefde Happy Moments geknald. Kijk je mee?

Eerst de korte recap voor hen die niet door al die foto’s willen gluren: een redelijk normale week. Er werd uiteraard gewerkt, de kids gingen spelen bij het KDV (dat ging maandag niet heel erg van een leien dakje dus daarover straks meer), we brachten een bezoekje aan de kinderboerderij, de speeltuin, we gingen naar de MacDonalds en aten taart, ik had een gezellig feestje en een zonnige zondag vol frisse buitenlucht. Kortom: genieten. En dat zie je aan de foto’s. Gaan we!

Weinig foto’s van de maandag so far. De kids zijn naar het KDV – die gaan sinds kort ook op maandag – en ik mag aan de bak. Hoe gezellig is onze lunchtafel?

Iets later dan gebruikelijk sta ik op de waterbus terug naar de overkant. Het was best wel een drukke dag dus ik heb heel veel zin om de kids weer te zien en gewoon even mijn hoofd uit te schakelen.

Ticho en zijn auto’s. Liefste jongetje. Ik vertelde het net al in het kort, maar het was deze ochtend echt een gedoe om hem naar het KDV te krijgen. Hij vindt het op donderdag inmiddels wel leuk, maar die nieuwe maandag zit nog niet helemaal in het systeem. Na een beetje doorvragen komt het hoge woord eruit: “Ticho is een grote jongen en de andere kindjes zijn kleine kindjes.” Hij heeft dus niet echt aansluiting met leeftijdsgenootjes. Ik snap dat het dan niet leuk is. Gelukkig komt zijn vriendje van de donderdag over twee weekjes ook voortaan op maandag.

Na het eten ploffen de boys nog even samen op de bank en ik ga vast met Sjaan naar boven. De kledingkasten van de kids moeten nodig uitgezocht worden dus terwijl ik dat snel een beetje doe, laat ik Tess rondkruipen. Slecht plan, had ik kunnen weten, ze gaat meteen weer op ontdekking.

Drie tassen en een schoenendoos vol. Vier stops: al onze spulletjes gaan naar vriendinnen met kleinere kinderen. Top!

Dinsdag is wederom een werkdag. En net als gister is de agenda goed vol. In de ochtend werk ik aan dit en in de middag staan er afspraken op de planning.

Deze kende ik al, maar kom ‘m weer tegen en hij blijft leuk om te delen.

Weinig beeld van de dinsdag. Alleen deze nog: een bakkie koffie doen bij Es, die tegenwoordig een paar verdiepingen boven mijn moeder woont. Vet handig want dan kan ik ze mooi combineren.


Woensdag is mijn vrije dag. Die beginnen we zo. Komende week deel ik een eetdagboek van de kids en ik kan je vast verklappen: dit is Tess haar ontbijt.

Ticho heeft liever een snoepjesontbijt. Mag niet. Flauw he?

We nemen thuis nog gauw een fruithapje voordat we de hort op gaan.

Om de dag een beetje te breken en omdat ik het belangrijk vind om écht leuke dingen te ondernemen, laad ik de kids in de auto en rijden we naar het Jeugdspeelpark in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar heb je diertjes en een speeltuin in één. Tess checkt hier even hoe het met de vogels staat.

Glijden!

En nog een keer glijden!

En nog een keer glijden.

Laatste keer glijden.

Joehoe, Tessie!

Langs de paardjes. Vinden ze allebei geen reet aan.

Sowieso is deze hele ochtend een moeizaam proces met Ticho. Hij was idioot vroeg wakker (half zes) en is dus niet lekker uitgeslapen. Dat merken we. Hij loopt niet door, wil per se getild worden, roept continu ‘DAT VIND IK NIET LEUK’ en meh, ik heb ‘m weleens gezelliger meegemaakt zeg maar.

We sluiten de ochtend af met koffie bij Happy Italy, waar de kids zich nog eventjes vermaken in deze speeltuin.

In de middag leg ik de kleine meid op bed en parkeer ik mijn vriendje achter de televisie.

Kan ik zelf aan het werk. Er ligt nog het één en ander op me te wachten dus lets go!

Tess slaapt lang dus da’s mooi want dan krijg ik genoeg gedaan. Pas om 16.00 uur wordt ze wakker. Mooi moment om nog even naar buiten te gaan. Rondje winkels. Dit type foto is alweer een poosje geleden maar die gele auto is nog steeds favoriet hoor.

En het speelhoekje tegenwoordig ook.

Ik scoor drie muntplantjes voor de juffen van de kids. Het is namelijk bijna de dag van de leidster dus ja, kan niet met lege handen aankomen. Als we weer thuis zijn dan maak ik er dit soort pakketjes van.

Mijn opa komt eten. Pannenkoeken, as usual. Daarna een bakkie koffie.

Doei opa!

DOEHOEI!

Naar boven met de T’s. De jongste T is helemaal kapot dus die slaapt binnen twee tellen. De oudste T wil eerst zijn complete ritueel afwerken. Schone luier, tandjes poetsen, boekje lezen, liedje zingen, gordijntjes dichtdoen, rijmpje opzeggen en dan pas gaat hij liggen.

Avondprogramma. Ben kapot.

Donderdagochtend zijn we allemaal op tijd paraat. Ticho kan zijn lol niet op sinds ze voor onze voordeur aan de klus zijn. Die staat dus al een poosje te loeren.

Ik ben vroeg at the office. En even, mijn muis moet opgeladen maar zodra ik ‘m in de lader hang kan ik ‘m niet meer gebruiken. Wie verzint dit dan?

Vorige week hadden we een benefietdag voor Stichting Voor Sara (kun je HIER meer over lezen als je dat leuk vindt) en de vader van Sara komt ons bedanken met dit. Pakketje naar mijn hart hoor.

Op naar huis!

Kindjes hebben een leuke dag gehad op het KDV. Lekker even spelen in bad en daarna…

Naar bed. Inclusief auto’s, uiteraard.

Ik leg vast de kleertjes voor de volgende ochtend klaar. Doe ik zelden, maar scheelt best wel gedoe in de ochtend. Kleine dingen, kleine tijdswinst, groot verschil.

Vrijdagochtend is relaxed want de man is tot een uur of elf thuis. We beginnen op het gemakkie. Behalve Sjaan dan, want die staat as usual meteen ‘aan’. Voor de oplettende kijker: ze heeft inderdaad niet de kleren aan die ik de vorige avond klaarlegde. Het zat niet helemaal ofzo.

Ik rij naar de Wibra voor wat schoonmaakspul. Kreeg vorige week meerdere keren de tip dat die vlekkenverwijderaar de beste ever is dus dat ga ik proberen.

En meteen naar mijn BFF’s van de Jumbo.

Halverwege de ochtend ben ik thuis en vertrekt Robert voor een dag + avond pleite. Wij redden ons wel. Vriendinnetje San komt ons vergezellen en we gaan even naar buiten.

Naar de speeltuin!

Tref ik het speeltoestel zo aan. Weet niet of dit door kinderen is gedaan die het leuk vonden om een hut te bouwen of door jongeren zonder hobby’s, maar maakt ook niet uit: ik vind het schijtirritant want zo kunnen mijn kids niet normaal spelen.

Wipwap. Tess is met alles na drie tellen ‘klaaaaaaaaar’.

Ticho is druk met garages bouwen.

En auto’s laten glijden.

Rond het middaguur zijn we thuis, eten we een prakkie en gaat Tess naar bed. Ticho en ik ploffen voor een filmpje. Meneertje gaat eerst op de grond zitten, dan liggen en na tien minuten is het verdacht stil. Ligt hij te slapen. Aahhwww.

Ze zijn allebei wakker, we hebben een tasje met speelgoed gepakt en gaan even gedag zeggen tegen mijn moeder die heerlijk naar Curacao op vakantie gaat. Jaloers much.

Tessie voor het eerst in de grote stoel. Ik vervoer haar nog altijd in de Maxi Cosi maar wilde dit even proberen. Vindt mevrouw prachtig hoor. Maar goed, veiligheid voor alles, dus zolang ze nog in de Maxi Cosi kan, houden we haar daarin.

Mijn moeder had rekening met ons gehouden. We eten een taartje, de kids spelen met Duplo en rond etenstijd taaien we af. Thuis eten we nog een pannenkoek en dan leg ik twee enorm vermoeide blagen in bed.

En ga ik zelf even meeten met m’n homeboy Ludo.

Zaterdagochtend word ik zo vreselijk kut wakker. Echt slecht geslapen. Halve liter koffie en gevulde speculaas als ontbijt, helpt altijd.

We doen een bakkie koffie bij San en Jefta. Hartstikke gezellig. Hier zie je helemaal rechts in de hoek van de foto een wolk van de brandblusser. Dachten we dat onze mini Brandweerman Sam het wel leuk zou vinden, maar in werkelijkheid schrikt hij zich het lazarus.

Ze kennen hun plekjes wel hoor.

Echte vrienden: een vers bakje fruit krijgen als je op visite bent.

Mijn lunch is in tegenstelling tot het ontbijt een stukkie beter. Niet per se gezond, maar oke.

Dit is ook een terugkerend kiekje he? De kids slapen allebei – Ticho laten we op zaterdag liever nog even wel slapen omdat het soms best wel laat kan worden – en ik kruip (na een rondje supermarkt) achter de laptop.

Het is me toch een partij lekker weer, niet normaal. We spelen lekker in de tuin.

Koekoek!

En daarna door naar de korfbal voor een drankje en een chippie.

Vroegah was die zaterdagmiddagborrel gewoon chill en gezellig en weinig om handen enzo, maar tegenwoordig zit ik twee uur lang in de speeltuin omdat de kids daar per se naartoe willen (maar ik ze nog net ff te klein vind om alleen te laten gaan).

We sluiten de dag af bij ons lievelingsrestaurant.

Iets na zevenen zijn we weer thuis. Even het zwart van die bekkies spoelen en daarna voeren we ze af naar bed. Zelf vertrek ik voor een feestje naar Dordrecht en kruip er rond één uur in.

Wat. Een. Kut. Nacht. Maar echt. Eerst van drie tot vijf hadden we Tess en vervolgens begon Ticho rond zessen aan zijn dag. Ze zijn er zelf ook een beetje moe van.

Weinig actie in de taxi.

De boys zijn inmiddels de hort op. Tessie slaapt en ik zit te wachten tot deze laatste minuut van de wasmachine voorbij is. Die duurt altijd in plaats van een minuut zo ongeveer een kwartier. Mega irritant wel.

Gelukkig krijg ik leuke foto’s doorgestuurd. Wat is ‘ie groot he?

Wasje hangt, kind is wakker. Lekker naar buiten. Het is wederom echt zalig weer.

We wandelen langs de rivier. Zo een fijne plek om te wonen. En kijk dat smoeltje.

Mooi uitzicht op Dordrecht.

Nou, lekker verrassend maar mijn middagprogramma bestaat uit dit. Een kar vol boodschappen. We zijn hier thuis vanaf deze zondag begonnen met het fatsoenlijk bijhouden van boodschappen in plaats van iedere dag naar de supermarkt gaan voor een paar kleine dingen en daarmee tekenen voor ons faillissement. Even wennen wel.

Als ik weer thuis kom dan ligt Sjaan te pitten en ga ik met Ticho lekker kleien. Crea moeke hoor!

Knuffeltijd. Zo blij met dat dikke handje van mijn Tichootje. Altijd vasthouden.

Kan gewoon: chips eten op tafel.

De deur naar het terras staat open en dat is op zich niet per se erg behalve dat Tess dan continu op onderzoek uitgaat en we haar steeds bij de trappen richting het gras moeten weghouden. Om de verleiding een beetje te verkleinen, zetten we haar glijbaan in de woonkamer. Werkt prima.

Robert kijkt PSV en is niet echt in de mood om gestoord te worden door wie dan ook, dus wij peren ‘m met z’n drietjes. Nog even uitrazen in de speeltuin.

En het is amper 19.00 uur als de T’s in bed liggen. Slapend, om precies te zijn. Winning! Ik kruip lekker achter de laptop om deze HM in elkaar te draaien, ga zo nog even wat andere dingen voor de site doen en daarna bedtijd. Opladen voor een nieuwe week.

Tot zover de allerlaatste zonnige Happy Moments mensen. Het is gedaan, voorbij, over. De herfst staat voor de deur. Ben ik niet per se rouwig om hoor, ik vind de herfst zo’n leuk seizoen! Goed, we dwalen af. Nog even een vooruitblik naar komende week, al is die niet heel spannend. Ik ga weer werken, misschien wellicht eventueel ga ik sporten (ja mensen, hou je vast, ik ga sporten) en heb in het weekend de touch-up voor m’n PMU-wenkies op de planning. Spannend weer!

Voor nu weer heel erg bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe week toegewenst!

>> Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *