Momlife

De tien vragen van de Momaholic

Vorige week plaatste Marissa van Lifeofamomaholic.nl (KLIK) een leuk artikeltje met vragen op haar blog en ze vroeg me of ik dezelfde vragen zou willen beantwoorden. Maar natuurlijk, doe ik meteen. Lees mee!

First of all: ik vind Marissa echt heel leuk om te volgen. Niet alleen haar website, maar ook haar Instagram (@lifeofamomaholic). Ze deelt leuke en spontane plaatjes van haar leven met haar twee (superknappe) kinderen Riv en Vieve (leuke sidenote: als er ooit een derde kindje zou komen – die er obviously niet komt – dan zou Riv in de top twee jongensnamen staan en als Ticho een meisje was geweest dan hadden we die Vieve genoemd) en ze is ook gewoon een schat van een meid. Dat gezegd hebbende gaan we over tot de tien vragen die Marissa mij voorlegde.

Wat doet jouw ochtendhumeur als sneeuw voor de zon verdwijnen?
Eh, niks. Ik ben echt geen morning person en er is niets wat mij dat wel kan maken. Ik word gewoon altijd moe wakker, ben kampioen in snoozen en heb echt even een half uurtje nodig om te wennen aan de nieuwe dag. Maar als ik dan toch drie dingen moet noemen die een ochtend in ieder geval dragelijk maken: Ticho, Tess en koffie.

Heb je vandaag een complimentje uitgedeeld?
Aan de kinderen sowieso. Die vertel ik iedere dag wel duizend keer hoe mooi ze zijn. Hoe lief ik ze vind. Hoe blij ik ben dat ze er zijn. Verder heb ik op mijn werk iemand gecomplimenteerd met een aangeleverde tekst én vertelde ik een vriendin dat ik trots op haar ben. Dus ja, complimenten en lieve woorden in overvloed.

Zou je precies willen weten wanneer je doodgaat?
Nee. Absoluut niet. Ik denk dat je dan heel erg gaat leven naar die specifieke dag en dat de spontaniteit en de verrassingen daardoor een beetje verdwijnen. Dat je altijd het gevoel hebt dat je alles eruit moet halen omdat je een einddatum hebt. Nee, thank you. Ik zou overigens ook niet willen weten hoe ik doodga. Ik wil gewoon helemaal niks van het concept ‘dood’ weten.

Als je je jonge ik advies mocht geven, wat zou dat dan zijn?
Vind ik ook weer heel ingewikkeld. Uiteraard kan ik duizend adviezen bedenken, maar ik vind vooral dat bepaalde onwetendheid die je als jonger persoon hebt ook heel waardevol is. Dat het ervoor zorgt dat je dingen probeert, op je bek gaat, opkrabbelt, leert en weer opnieuw begint. Ik zou mezelf bijvoorbeeld wel kunnen adviseren om eerder hulp te zoeken voor bepaalde dingen die in het verleden gebeurd zijn, maar hoe pittig het afgelopen jaar voor mij ook was, het heeft me óók veel gegeven. Snap je? Goed, als ik dan toch iets moet noemen: maak je wat minder zorgen om wat anderen van je denken en zeggen en doe vooral wat je zelf leuk vindt. Is meteen een advies voor mijn oudere ik.

Doe je aan sport?
Nee. Ik heb altijd heel fanatiek gesport. Veel aan korfbal gedaan, maar ook hardlopen en crossfitten. Voordat ik kinderen kreeg was ik denk ik vijf tot zes keer per week aan het zweten. Vond ik het heerlijk om na werktijd nog even tien kilometer te gaan rennen of een uurtje met gewichten te zwaaien. Die motivatie heb ik niet meer. Na werktijd ben ik druk met de kids en als die eenmaal gevloerd zijn dan wil ik met koffie onder een kleedje op de bank naar GTST kijken. Maar goed, ik moet natuurlijk wel weer in beweging komen want ten eerste is dat gezond en ten tweede is het goed voor mijn lichamelijke situatie.

Wat is het duurste sieraad dat je bezit?
Dat is mijn trouwring. Was ook meteen de grootste kostenpost van ons huwelijk. Wij trouwden namelijk gratis en voor niks op maandagochtend. Ik wilde geen hele show opvoeren een hele dag lang. Ik hoefde niet als een bonbon in een witte jurk rond te stappen. Ik wilde geen verplichte handjes. Geen peperduur diner. Luxe maar niet te vreten bruidstaart. Maar ik wilde wel een ring. (En een feest. Gaven we een half jaartje later.)

Zoet of zout?
Absoluut en zonder enige twijfel ga ik voor zout. Ik kan een reep chocolade of een pot met snoep zonder enige moeite drie weken laten liggen, maar een zak chips is binnen drie keer knipperen leeg. Ik ben echt van de zoutjes. Mijn zout over het eten probeer ik overigens wel een beetje in te perken, want het is natuurlijk gruwelijk slecht voor je nieren. Maar met moeite hoor, want het liefst kieper ik een compleet zoutvaatje over mijn vlees/groenten/saus/broodjes enzovoorts.

Wat is je ochtendritueel?
Op de dagen dat ik moet werken, staat er geen wekker. De kids zijn meestal ergens rond zevenen wel wakker. Dan gaat Robert naar beneden om te ontbijten. Ondertussen kleed ik de T’s aan. Dan ga ik met de kids naar beneden om een boterhammetje te eten en in the meantime gaat de man boven douchen en aankleden. Drie kwartier later zwaai ik die drie uit. Dan is het de beurt aan mezelf. Onder de douche, tanden poetsen, haren fiksen, make-uppie erop en om 8.15 uur zit ik op de fiets. De ochtenden op mijn vrije dagen zijn een stuk minder georganiseerd. Dan loop ik eigenlijk continu achter de feiten aan.

Waar en wanneer krijg je de beste ideeën?
Altijd als ik moet gaan slapen. Ik haat dat best wel. Vaak word ik in de ochtend wakker met mijn notities nog open en daar staan dan allerlei cryptische omschrijvingen van dingen die de avond before door mijn hoofd zijn geschoten. Ook ben ik goed in nieuwe dingen verzinnen tijdens het fietsen van en naar mijn werk of als ik langere tijd in de auto zit.

Wat is je doel voor morgen?
Morgen is het dinsdag en dus een doodnormale werkdag. Ik heb wel wat dingen die ik voor daar moet fiksen, maar die zijn niet zo boeiend. Zal ik mijn doel voor woensdag delen? Dan wil ik Tess haar kledingkast op orde hebben en haar te kleine kleding sorteren zodat ik daar een ander weer blij mee kan maken. Ook wil ik woensdag graag iets leuks ondernemen met de kids: picknicken in het park ofzo. Gewoon eens een keer iets anders dan anders. Verder is het doel om woensdagmiddag nog een nieuw artikel voor mijn werk te schrijven én streef ik naar 10.000 stappen op een (vrije) dag.

Zo, vragenvuur overleefd. Superleuk om een keer op deze manier een blogpost te vullen. Een beetje zoals een Tag (al zo lang niet meer gedaan maar vond ik ook altijd erg leuk). Thanks lieve Marissa, voor deze uitdaging. Je krijgt er nog een keertje één van me terug.

Bedankt voor het lezen!

>> Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager).

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *