Happy Moments

Happy Moments #134 – Slaapgebrek door eigen schuld

Goedemorgen! Het is weer maandag en ik ben er weer hoor, met de foto’s van afgelopen week. Iets minder dan je van me gewend bent – is het sowieso al iemand opgevallen dat ik het beeldmateriaal wat probeer te minderen? – maar niet minder leuk. Kijk mee!

Het was een week zoals zovelen: niet heel boeiend, maar wel heel fijn. Er werd gewerkt, ik chillde thuis met de kids maar ging ook met ze uitrazen in het krijspaleis, had een gezellig feestje met mijn werk en genoot daarna van een rustig weekend omdat ik serieus moest bijkomen. Het weer sloeg om ten opzichte van vorige week en to be honest vind ik dat eigenlijk wel heel fijn. Kan echt niet wachten tot we lekker de houtkachel kunnen aansteken en onder kleedjes op bank hangen hele zondagen. Goed, zo ver is het nog niet, want er was afgelopen week genoeg actie in de taxi. Kijk mee!

Maandagochtend: na een belabberde nacht ben ik redelijk vroeg klaar om naar mijn werk te gaan. Iets te vroeg eigenlijk, dus ik kruip nog even achter de laptop.

Het fijnste aan werken vind ik thuis komen. En dan met mijn knuffelkontje op de bank. Hij kijkt een filmpje, ik snuffel in zijn haar.

De rest van de avond ga ik naar vriendinnen, waar ik geen foto’s maak. Bij thuiskomst ligt de man op de bank naar deze onzin te kijken dus ik ga lekker naar boven.

Na wederom een belabberde nacht – echt man die kinderen van ons – zit ik lekker bijtijds op kantoor. Bezig met allemaal leuks waar ik heel enthousiast van wordt en waar ik jullie alles wel over wil vertellen maar wat niemand wat kan schelen.

Om iets meer aan lichaamsbeweging te doen, parkeer ik mijn auto op zo’n kwartiertje lopen van mijn werk. Is er simpelweg geen ontkomen aan.

Na het eten gaat Robert met deze kleine draak een stukje wandelen…

… en doen wij weer wat we het liefste doen: op de bank liggen.

Omdat Ticho ’s middags geslapen heeft, is het naar bed gaan een kleine uitdaging wel. Het duurt iets meer dan een half uurtje en dan slaapt hij. Meer moeders die altijd op de kamer moeten blijven omdat het kind anders simpelweg niet gaat slapen?

Mijn vrije woensdag begin ik zo: de bende die deze kleine wervelwind maakt opruimen en ondertussen de tasjes inpakken want we gaan…

Naar Monkey Town! Ticho zijn Happy Place en ook Tess kan zich er nu ze wat groter is echt goed vermaken.

Onze kat-uit-de-boomkijker begint niet direct met klimmen en klauteren, maar speelt eerst een kwartiertje op zijn dooie gemakkie met de ballen.

In tegenstelling tot zijn zus. Die laat ik drie tellen los en huphuphup ze zit meteen helemaal boven. Kind is echt knettergek.

We zijn deze ochtend met een vriendje van Ticho die hij kent van het KDV. Zo leuk dat hij daar echt al een vriendje heeft gemaakt. Gelukkig is zijn moeder ook heel gezellig dus wij drinken koffie terwijl onze oudste kinderen samen door de klimrekken razen en onze jongste kinderen een beetje klauteren door het gedeelte voor de ukkies. Rond het middaguur raakt de batterij leeg en keren we huiswaarts.

Als we thuis zijn, voer ik Tess wat groenten en leg haar op bed. Ticho eet een krentenbol en die parkeer ik lekker voor de televisie. Kan ik mooi werken. Genoeg te doen. Ik werk overigens altijd met twee schermen. Kan niet meer zonder.

Quality time met de boy. Al duizend keer gezegd maar doe het gewoon nog een keer: love het feit dat hij zo lekker knuffelig is.

En baby Heks is ook wakker. Liggen ze samen net te doen of ze slapen om mij vervolgens te laten schrikken. Jullie zijn hilarisch kinders. Echt hilarisch.

Robert is thuis uit zijn werk dus na een lange dag pak ik even een privé moment op de toilet. Zijn er meer moeders in de zaal die zich soms gewoon ff tien minuten opsluiten voor de rust?

In de avond draai ik het naar-bed-afvoeren-programma in mijn up en da’s allerminst succesvol. Tess weigert te slapen.

Nog een keer boekjes lezen dan maar…

Ze geeft niet op hoor. Uiteindelijk staakt ze ergens tegen half negen haar strijd. Daaahaaaaag Tessie tot morgen!

Op donderdag ben ik drukdrukdruk. Veel werk, weinig tijd. Je kent het wel. Gelukkig kan ik ’s avonds lekker met mijn varkentje kroelen.

Dit kind, dat bekkie. We bouwen blokkentorens en kegelen die dan ook meteen weer om. Grootste lol heeft ze.

Na het eten gaat Robert een stuk wandelen en hij neemt Tess mee. Toch en ik zijn van de luie kant van de familie en ploffen gewoon op het bankie voor een afleveringetje Paw Patrol.

Leukste plaatjes om doorgestuurd te krijgen.

Standaard ritueel na een dag op de opvang. Lekker schrobben en boenen.

En boekje lezen.

Als de kinderen slapen dan rijd ik naar vriendin Es waar San ook is. We eten chips, drinken cola en kijken Temptation. Stel wilde meiden.

Normaal gesproken is vrijdag mijn vrije dag, maar vandaag even niet. Ik word op tijd gewekt door mijn kleine vriend en geniet nog stiekem van dit uitzicht.

Klaar voor een ochtendje spelen bij zijn opa en oma.

Nog voor negen uur in de ochtend heb ik mijn beweging al te pakken hoor.

Meanwhile in Papendrecht.

Deze vrijdagochtend werk ik in plaats van de donderdagmiddag – toen had ik andere verplichtingen. No problemo, want ik heb genoeg te doen enne…

… halverwege de middag is het tijd voor een gezellig programma met collega’s.

Ondertussen heeft Robert de kids opgehaald en is hij met ze naar de speeltuin.

Wij maken een rondje in dit treintje door Dordt.

En daarna gaan we verder per boot.

En dan lekker eten en drinken…

Is het zomaar twee uur. Gauw naar huis. En ja, ik mocht nog rijden want ik had bijna niks gedronken en de laatste vier uur sowieso al niets meer.

Ben ik dus niet meer gewend he, zulke intensieve avonden. Zaterdagochtend ben ik gewoon niet vooruit te branden.

De man en Ticho zijn een taartje eten bij opa en oma.

En ik ben thuis met ons zonnestraaltje.

We hebben sinds vorige week een Bakker Bart in ons dorp dus ik ga eens even loeren. Ziet er allemaal goed uit hoor. Ik neem worstenbroodjes mee en die komen door de keuring.

Nog steeds nul procent zin om in beweging te komen.

Kijk haar nou. In die skinny, die om haar spillepootjes gewoon hartstikke los zit. Ik verdenk Tess er nog steeds van dat ze hartstikke goed kan lopen maar dat ze er gewoon geen zin in heeft. Ze zet nu wel steeds meer losse stapjes, ook uit zichzelf, maar goed, ze is er ook binnen no time weer klaar mee.

Toch maar even naar de korfbal voor een drankje. Ik ben niet in de mood, zo moe.

Als we weer thuis zijn gaan we lekker eten halen. Ticho wil graag op de fiets.

Tis je Keukenprinses.

De smerigheid eraf wassen en gauw naar bed. De rest van de avond ben ik vooral bezig met Ticho omdat hij weigert te slapen. Tegen negenen lukt het eindelijk en rij ik nog even vlug langs San voor een theetje.

Morning sunshine. Ik functioneer weer naar behoren en ben voor zeven uur al met deze Teletubbie en haar grote broer beneden.

Wat kan een outfit toch een verschil maken he? Op de vorige foto vind ik Tess net een jochie, maar zo is het al een hele dame.

Lekker puzzelen met mijn vriendje. Ik zie op Insta altijd zoveel knappe kinderen die lekker puzzelen en knutselen enzo, maar ik doe dat eigenlijk te weinig. Om te voorkomen dat Ticho straks naar de basisschool gaat en überhaupt niet eens weet wat een puzzel is, beginnen we aan deze. Vier stukjes, een hele missie wel.

Ondertussen heeft de Queen des Huizes haar plekje gevonden hoor.

Of ik haar even rond kan duwen. Maar natuurlijk.

De winkels in ons dorp zijn dicht, dus ik moet de brug over voor de wekelijkse boodschappen. Niet erg, het is mijn uitje. Heerlijk vind ik het.

De rest van de middag is Robert pleite dus ben ik met de T’s. De ene slaapt nog even, de ander ligt er zo bij.

En zo bij…

Ik probeer een stukje te tikken.

Maar da’s een ingewikkeld proces want Sjaan hier op rechts drukt continu op mijn toetsenbord.

Ik heb van de rest van de middag geen foto’s, maar we deden ook weinig bijzonders. Een vriendin kwam langs met haar zoontje – even oud als Tich – en verder was ik druk met opruimen, wassen en dat soort geneuzel. Best een saai weekend wel, I know.

En zo sluiten we ‘m dan maar af.

Het is inmiddels bijna acht uur en moeke gaat naar bed. Nog even vanuit bed een paar afleveringen GTST kijken – ik loop achter – en daarna naar dromenland. Morgen mag ik weer aan de bak. Komende week wordt wat drukker dan afgelopen week, vooral omdat ik óf alleen thuis ben met de T’s, of heel veel moet werken. Ook gaan we naar het CB voor Tess haar (voorlopig) laatste prikjes ennnnnn ga ik donderdag iets heel bijzonders doen – maar dat ga ik je dan wel showen via Insta (@anoukzwager). Kom je volgende week weer kijken?

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *