Happy Moments

Happy Moments #133 – Kleuterbios

Goedemorgen! Het is weer maandag dus dat betekent dat er een nieuw overzicht van onze afgelopen week online staat. Ik maakte weer meer dan genoeg foto’s dus we gaan gauw beginnen. Kijk mee!

Oh mensen, wat kregen we nog een heerlijk nazomers cadeautje van moeder natuur. Heel fijn want wij zijn best dol op het buitenleven maarrrrrr het is bij ons thuis echt een ellende om die kids met kamertjes van 25 graden of meer in slaap te krijgen. Het goede nieuws: dat was het enige smetje op de week, die klote nachten en uren durende avonden. Verder was het een goede week. Ik werkte uiteraard drie dagen op kantoor en een deel vanuit huis, opa maakte een paar plankjes voor onze schoenen, we aten pannenkoeken, gingen voor een nieuwe autostoel, bezochten meerdere speeltuinen en om het weekend af te sluiten gingen we wederom naar de Kleuterbios, dit keer met de film van Thomas de Trein. Kijk mee naar de foto’s!

Ik begin de nieuwe week met een wandeling van een kwartier. Voor het eerst in drie weken ben ik met de auto de brug over gegaan naar Dordt, om ‘m vervolgens een eindje van kantoor te parkeren en het laatste stuk te lopen. Fitgirl.

Na een lange dag werken kan ik thuis ook gewoon weer verder. Deze heks wil niet meer gevoerd worden maar alleen nog maar alles zelf doen. Is nog een beetje een leerproces zeg maar.

Meteen door in bad.

Samen met Ticho rijd ik naar zijn oom en tante, waar hij nog eventjes in de haven gaat zwemmen. Vindt hij in eerste instantie best spannend, maar gaat uiteindelijk supergoed. Hij springt van de steiger, spettert in het water en wil er eigenlijk liever nog niet als uit ik zeg dat het tijd is om te gaan.

Dindagochtend: koffie for the win. Want mensen kinderen, wat slapen die T’s idioot kut in deze hitte. We gaan er iedere nacht meerdere keren uit en zweten ondertussen de pan uit. Koffie is dus mijn lifesaver.

De man is een avondje varen met vrienden dus ik ga in mijn uppie de kids halen. Heb ze gemist.

Hi Friemel. Fijn dat jij altijd vrolijk bent.

Ze hebben een hele leuke dag gehad bij hun opa en oma en eindeloos met zand en water gespeeld. Ik stop ze thuis nog even lekker in bad en voer ze dan af naar bed.

Oh nee, grapje. Ze weigeren allebei.

Uiteindelijk is het rond half negen als Tess in slaapt valt en niet lang daarna loopt ook Ticho mee naar boven. Wel nog eerst een boekje lezen.

Ik wilde in de tuin wat aan de site werken, maar hoor vanuit de kinderkamer alleen maar geklier, dus uiteindelijk ga ik bij Ticho liggen en is het bekant TIEN UUR eer dat hij slaapt. Niet te doen.

“Ik ben een beetje moe”, zegt hij. JOH. IK OOK!

Tess niet hoor. Die blijft maar lachen. En eten, als ze het zelf mag doen.

Opa komt langs om wat planken in de hang op te hangen, zodat we onze schoenen fatsoenlijk kunnen opruimen. Maakt een beetje herrie en daar is dit sensitieve ventje dan meteen door van de leg.

Kleine Heks niet. Die gaat polshoogte nemen.

Zo blij hiermee. De schoenen slingerden overal door de gang omdat we ze nergens echt goed kwijt konden, dus dit is echt een fijne oplossing. Handig, zo’n handige opa.

Op naar de winkels. Eerst de Action, maar daar vind ik niet wat ik zoek.

Dan naar de Intertoys. Daar slaag ik wel, maar heb ik ook direct een WOESTE Ticho omdat hij geen enorme Barbie in een enorme roze auto mee mocht nemen. Vroeg me daar ter plekke wel af hoe vaak die mensen in de Intertoys geconfronteerd worden met peuter-meltdowns.

We gaan ook nog langs de supermarkt, eten thuis een broodje en dan gaat Sjaan slapen, parkeer ik Tich voor de televisie en mag ik zelf aan de bak. Heb nog best wat werk te verzetten en dat lukt zo gelukkig heel goed.

Een potje verstoppertje met Ticho. En terwijl ik achter het gordijn zit te wachten tot hij me vindt, heeft meneer zelf hele andere prioriteiten.

Papa is thuis! En ja, Ticho loopt nog steeds in zijn boxershort. Want die weigert binnenshuis altijd zijn kleren aan te trekken.

Mijn opa en mijn moeder komen eten en dan weet je het wel: pannenkoeken op het menu.

Het is donderdagochtend en ik maak deze foto voor de wenkbrauwenupdate. Het ziet er echt al een stuk beter uit. Hier en daar wat kale plekjes maar dat komt na de touch-up goed. Ben er nu al zo blij mee.

De kids zijn heel de dag op het KDV geweest. Blij om ze weer te zien, mijn vrolijke mormels. Tess heeft weinig aandacht voor mij, die is druk met haar Danoontje uitlikken.

Pretbekkies. Altijd samen in bad en dan klieren met sop.

Nog even naar beneden voor een filmpje en om 19.00 sharp voeren we ze af naar boven. Aju paraplu tot morgen!

Ticho slaapt al een paar weekjes in zijn grote bed, maar zelf in slaap vallen lukt hem niet. Ik wacht dus aan zijn voeteneind tot hij vertrokken is. Heerlijk uitzicht dit!

Koffie.

En chips bij Es op de bank. We kijken Temptation.

Kijk ‘m nou. Heerlijk lief klein warm Duimelotje. Voordat ik naar bed ga, werp  ik altijd een blik in de kinderkamers en als ik hem dan zo zie liggen heb ik zin om hem wakker te maken en bij me te nemen.

Goeiemorgen vanuit Huize Weltevree. Koffie, chillbroek, kind op de bank, andere kind in bed.

Als Sjaan wakker is dan rijden we naar de grote Prenatal in Barendrecht.

Ticho moet namelijk een nieuwe autostoel. Hij bijna 105 centimeter – de reus – dus kan over naar de volgende groep, zodat Tess mooi in zijn stoel kan. Scheelt weer een aankoop zeg maar.

Hij wil deze. Not gonna happen.

Op de terugweg gaan we met de auto door de wasstraat. Vinden ze allebei helemaal fantastisch.

Oh wat een weertje. Het is deze vrijdag niet zo idioot heet meer, dus we spelen lekker in de tuin. Bij de Action kocht ik een automatische bellenblazer en da’s een succes.

Deze kraai vermaakt zich wel.

Terwijl ik een lekker bordje groenten sta te maken hoor ik ineens geritsel in de lades. Hebben ze zelf vast wat eten geregeld. Maar natuurlijk.

Tess ligt weer in bed, Ticho op de bank. Dat middagslaapje is echt volledig verleden tijd.

Gelukkig is Ticho dusdanig chill dat ik hem niet continu in de gaten hoef te houden. Hij vermaakt zich beneden terwijl ik boven de was doe.

Allebei mijn T’s op hun blokfluit.

Het is toch wel erg zonnig geworden dus we gaan naar een grotere speeltuin in de buurt. Is omheind en er zit een soort van ‘oppas’ bij de uitgang, dus in principe kan hier weinig mis gaan.

Dit kind is echt alles wat Ticho niet is. Druk, ondernemend, zonder angst en remming. Een handenbinder, noemen ze dat. Met haar 14 maanden klimt ze overal op, gaat ze duizend keer in haar uppie van de glijbaan en rijdt ze rondjes op een loopfiets.

De man is thuis en we beginnen het weekend weer eens met een pizza carpaccio. Has been a while, dus ik geniet.

En ’s avonds doe ik een koppie thee bij mijn moeder. We zitten lekker op het balkon, want die avondzon is nice.

Goodmorning! De feestneus verklaart het weekend voor geopend.

Ze moet eigenlijk een slaapje doen, maar ze weigert. Oké kind, oke.

Tijdens mijn zwangerschappen had ik amper last van eczeem, maar nu ik niet meer hormonaal ben, is het weer helemaal terug. Ik haat dit zo erg, die jeuk, de korstjes, de pijn. Niets helpt. Zalfjes niet, pilletjes niet. Niks. Gelukkig heeft Tess niet mijn huidje, maar Ticho helaas wel. Hij heeft er vooralsnog weinig last van maar het idee dat hij dit over een jaar of tien ook heeft en daar dan wél hinder van ondervindt is voor mij zo kut.

Genoeg geklaagd. Koffie!

En Brandweerman Sam spelen in de speeltuin.

Mini terror op de schommel. En gillen dat ze doet!

Ticho heeft natuurlijk weer een auto meegenomen.

Op de terugweg stoppen we even bij de bloemenwinkel. Staat toch wel gezellig hoor, zo’n vrolijk bosje op tafel. Vind bloemen alleen zo duur he. Ben ik de enige?

Bij thuiskomst wil Tess weer enkel en alleen zelf eten. De kleertjes die ze aanheeft lagen eigenlijk al op de stapel om weggegooid te worden – want niet meer uitwasbare vlekken – dus we gaan akkoord. Wat. Een. Varken.

Even doekjes halen bij de Lidl. Gebruikte eerst altijd die van Kruidvat maar deze zijn veel fijner. Alleen al qua verpakking.

We hebben een verjaardag van een klein vriendinnetje dat twee kaarsjes mag uitblazen. We zitten gezellig in de tuin, eten patatjes en gaan tegen half acht weer naar huis.

Uit de categorie ‘omaleven’ is dit mijn zaterdagavond. Ik ben kapot.

Al in geen duizend jaar meer gedaan, ontbeten met brood.

Maar een goede bodem is noodzakelijk want de komende uren brengen we door in de bioscoop.

Het is weer Kleuterbios bij Pathé en samen met Ticho, vriendje Sepp en zijn moeder zijn we weer van de partij.

Dit keer draait er een film van Thomas de Trein.

Eerst even kleuren. Helaas heeft hij met dit kunstwerk niet gewonnen. Snap jij het?

En dan een glittertattoo.

Helemaal leuk dit. De pootjes van Paw Patrol.

Het zijn er wel een stuk of acht…

Zit ‘ie hoor, met z’n popcorn. Hij kijkt heel lief de eerste drie kwartier van de film en ondertussen zet ik een deel van deze HM op mijn telefoon in elkaar…

Maar daarna is het kind het beu. Gaat ‘ie in het gangpad een dutje doen.

Ondertussen thuis: Robert en Tess laten de hond uit.

Zijn we weer. Ticho wil een boterham met (ik citeer) ‘pindakaas, hagelslag en heeeeeeel veel snoepjes’. Er komen er gelukkig DRIE uit het pak dus deze is tevree.

Even tijd voor mezelf. Stukjes typen, online shoppen, beetje Pinteresten…

Als iedereen ontwaakt is ga ik met m’n kids naar de speeltuin. Karlijn, mijn zusje, is er ook gezellig bij.

Ticho speelt met andere kindjes. Ze maken heksensoep.

Sjaan op een missie. Ook in de schommel blijft ze niet zitten hoor. Gék word ik ervan.

De rest van de middag doen we weinig. Beetje klooien in de tuin, lekker spelen met de blokken, een plaatpizza maken en in bad.

Twee schone monsters dus klaar voor bed. Eerst nog een boekje lezen en je ziet hier de reden waarom ik Tess eigenlijk altijd eerst op bed leg voordat ik ga voorlezen.

Om 19.00 sharp liggen ze er allebei in. Lekker geregeld wel, al zeg ik het zelf. Het is inmiddels 19.15 en deze HM is fertig, m’n koffie staat klaar ennnnnn Expeditie Robinson begint straks. Da’s nog eens een fijne afsluiter van een fijne week. Kunnen we weer even op teren wel!

Bedankt voor het lezen en een heerlijke nieuwe week toegewenst!

>> Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Heerlijke HM weer! Altijd een genot om te lezen..

  2. Die intertoys meltdowns gebeuren zeer geregeld. Kijkt t personeel niet meer van op hoor!😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *