Persoonlijk

Dit vind ik inspirerende vrouwen

Als vrouwen onderling kunnen we best wel wat aardiger voor elkaar zijn. Elkaar een beetje steunen, trots zijn. Daar wordt echt niemand slechter van. En om het goede voorbeeld te geven deel ik vandaag mijn lijstje met inspirerende vrouwen waar ik best wel enorm tegenop kijk. Lees mee!

Ze hebben allemaal iets waar ik jaloers op ben. Een prachtige carrière, een voorbeeld op het gebied van een enorm groot en belangrijk maatschappelijk thema, een geweldig gevoel voor humor of gewoon een heel prettig karakter. Het is best een lijstje geworden, dus we gaan gauw beginnen.

Meghan Markle
Ik was al verliefd op haar toen ze nog als Rachel Zane door het leven ging, maar sinds ze getrouwd is met Prince Harry is die crush nog intenser. Ik vind haar ontzettend mooi, maar wat mij vooral inspireert is hoe zij dealt met een ingewikkelde familie, irritante pers, bijzondere regels en weet ik het wat nog meer. Meghan Markle trekt naar mijn idee altijd haar eigen plan en dat maakt haar een inspiratiebron voor mij.

Eva Jinek
Omdat ik wil kunnen wat zij kan. Alles. Van nieuwslezen tot talkshows hosten en van haar hele fijne gevoel voor humor tot op het perfecte moment laten zien dat je gewoon een mens bent door gewoon in tranen uit te barsten als het over kinderen gaat. Ik vond Eva Jinek al een voorbeeld toen ikzelf nog de illusie had dat ik ooit de beste interviewer van het land wilde worden en dat is nooit veranderd.

Chantal Janzen
Zij kan alles. Dansen, zingen, acteren, presenteren, schrijven, grappig zijn, mooie kinderen maken, knappe mannen aan de haak slaan, magazines maken, fotogeniek zijn en weet ik het wat nog meer. Bewonderenswaardig tot en met.

Laura Selmhorst
Good old Laura Selmhorst, de oermoeder van mijn lievelings GTST. Die vrouw heeft in haar turbulente leven al zoveel meegemaakt dat je zou denken dat ze minstens 287 jaar oud is, maar niets is minder waar. Ze is een frisse, gezellige en lieve oma, die in een hartstikke leuke kroeg (De Koning) werkt. Ondertussen zorgt ze voor alles en iedereen en op de dag dat zij besluit Meerdijk te verlaten, keer ik er ook nooit meer terug. Iedereen heeft een Laura Selmhorst in z’n leven nodig.

Beyoncé
I mean, sowieso kon Beyonce niet ontbreken op dit lijstje. Het is echt niet dat ik per definitie een groot fan ben van haar muziek, maar ik bezocht een paar jaar terug haar concert in de ArenA en kan sindsdien echt niet anders dan enorme bewondering voor haar hebben. Haar energie, haar drive, hoe bizar goed ze zingt terwijl ze nog veertigduizend ingewikkelde dansjes doet en ga zo maar door. Oh ja en dan is ze ook nog moeder van drie kids, wat ik sowieso al een extra portie respect waard vind. Queen Bee, met recht.

Christina Moreno
Eentje die jullie waarschijnlijk allemaal niet kennen en wat echt zonde is: Christina Moreno. Deze vrouw heeft een prachtige onderneming en doet heel bijzonder en belangrijk werk. Ik hoorde er ooit eens iets over op televisie en sindsdien ben ik het gewoon nooit meer vergeten. She Matters, heet het. En in het kort gezegd helpt zij bij het zoeken van werk voor vrouwelijke vluchtelingen. Kijk maar eens op de website: www.shematters.nl.

Lieke Martens
Eigenlijk had hier iedere dame van het nationale vrouwenelftal kunnen staan. Niet dat ik een carrière als profvoetballer ambieer – ik word al moe bij het idee – maar het feit dat deze vrouwen de sport volledig op de kaart hebben gezet vind ik knap. En belangrijk. Want – komt de wannabe feminist in mij weer naar boven – nu weten de kleine meisjes die eigenlijk ook graag over zo’n groot groen veld willen draven dat het kan. En dat ze er rete goed in kunnen worden.

Bibian Mentel
Gut, je zou bijna denken dat ik echt iets met sporters heb he? Maar nee, deze vrouw staat dan weer niet in dit rijtje vanwege haar sportprestaties – al hebben die er wel een beetje mee te maken – maar vanwege haar intense doorzettingsvermogen en haar eeuwige positieve mindset. Keer op keer krijgt zij klappen te verwerken in de vorm van de ziekte kanker en keer op keer kiest ze een hele positieve benadering van het te bewandelen pad. Ik vind het zo bewonderenswaardig omdat ik een beetje weet hoe zo’n klap voelt. Een sterke vrouw, niet normaal.

Michelle Obama
Geen lijstje met inspirerende vrouwen zonder deze voormalige first lady. Ik weet niet wat het is, maar volgens mij vindt heel de wereld haar geweldig. En dat is ze ook.

Nina Pierson
Er is werkelijk geen enkele blogger/vlogger of whatever die mij écht inspireert. Tuurlijk lees ik dingen, kijk ik graag naar (korte IG-)filmpjes en is het fijn om hier zo af en toe iets leuks uit te pikken (qua tips, maniertjes of iets in de trant), maar om het nou inspirerend te noemen? Nee. Ik vind het vooral vaak een enorme ver-van-mijn-bed-show en kan me niet identificeren met influencers die in de ochtend drie uur staan te dansen met het kroost om vervolgens een tropische yoghurt-granola-met-fruit-en-zaden in elkaar te draaien. Dat geldt eigenlijk ook wel een beetje voor Nina Pierson en toch heeft zij iets waardoor ik wel geïnspireerd raak. Down to earth, heel bewust leven en niet zo hoog van de toren blazen. Ik vind haar leuk.

En dat waren zo de eerste paar namen die in mijn hoofd opkwamen toen ik dacht aan inspirerende powervrouwen. Heb jij nog leuke toevoegingen? Ik lees het graag!

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *