Happy Moments

Happy Moments #132 – De zon is terug

Goedemorgen! Het is weer maandag dus dat betekent dat er een nieuw overzicht van onze afgelopen week voor je klaarstaat. Een niet-belachelijk-volle, maar wel een hele gezellige. Kijk mee!

Het werd een week waar ik op hoopte: rustig, relaxed en gezellig. Ik mocht me weer melden op mijn werk – krijg er serieus met de dag meer plezier in -, was superchill thuis met de kindjes, had een dagtaak aan het in slaap brengen van Ticho (die EINDELIJK weer eens in zijn grote bed sliep), liep met idiote wenkbrauwen die in de loop van de week weer een beetje toonbaar werden, we hadden een gezellige zaterdagmiddag en een suuuuperfijne zondag. Nou, de foto’s dus, gaan we!

Het is maandagochtend en ik ben er vroeg bij. Zo vroeg dat de poort nog dicht is en ik niet weet hoe die open moet. Lekker kneuzig. Dan maar even wachten op de eerste andere harde werker.

Na een lange dag at the office, ben ik tegen 17.45 thuis. Ik maak deze foto om mijn wenkies goed in beeld te brengen, maar kom tot de conclusie dat je op een foto niet goed ziet hoe smoezelig het er in real life uitziet.

Ticho en Tess zijn vandaag weer opgevangen door vrienden. Superfijn. En ze hebben allemaal speelgoed gekregen, waar ze hartstikke druk mee zijn. De rest van de avond ben ik bij een vriendin om haar te helpen met de teksten voor haar website. Geen foto’s van gemaakt dus.

Dinsdagochtend en uw Lady in Pink is wakker en klaar voor vertrek naar de pont. Nog even een selfie voor de wenkies. Het is echt een beetje rood en dik, er zit een enorm plakkaat boven mijn oog en het glimt van de vaseline. Ben overigens wel superblij met de vorm.

Ik ben wederom vroeg op pad dus ga dit keer maar lopend. Sta ik in ieder geval niet voor een dichte poort.

Na mijn werk eten we bij mijn schoonouders. Op weg naar huis maken we een tussenstop bij de winkels. Ticho rent vast vooruit. Groot is ‘ie he?

Dit is de toestand de rest van de avond. Ticho ligt sinds afgelopen weekend weer in zijn grote bed – poging zesduizend – maar besluit vanavond dat hij even niet zoveel zin heeft in dat grote bed. Ook niet in slapen an sich. Hij dartelt beneden rond, is lekker aan het spelen, kijkt een beetje voetbal en pas rond half tien gaat hij akkoord met een ritje naar boven. Vervolgens slaapt hij natuurlijk binnen twee seconden.

Mijn vrije woensdag. We beginnen tranquilo met koffie en Paw Patrol.

Sjaan is er ook bij hoor. Die denkt tegenwoordig ook dat ze gewoon mag meedoen met de grote mensen. Wijsneus.

Tijd voor een frisse neus. We wandelen naar de winkels. Eerst de groenteboer, dan de roltrap – da’s een attractie voor mijn peuter -, dan de supermarkt en uiteindelijk naar de drogist. Daar valt meneer zijn oog op deze Paw Patrol vitamines en die moet en zal hij krijgen. Beetje tegen mijn principes in want ik vind het echt bullshit om zoveel te betalen terwijl het de helft goedkoper kan, maar bedenk me tegelijkertijd dat als ik dit potje eenmaal heb, ik die gewoon voortaan kan bijvullen met een huismerkvitamine.

Thuis en tijd voor lunch. Ik haalde bij de groenteboer een salade voor mezelf. Superchill dat je daar gewoon uit een giga bar je eigen salade kunt scheppen. Komkommer, uitje, augurkje, feta en wat pitjes. Niks meer aan doen.

Tess ligt lekker op bed, Ticho is zoet aan het spelen en ik werk een paar uurtjes achter de laptop. Met RedBull, ja. Moet ik nog steeds afleren maar alles op z’n tijd toch?

Meisje is wakker en hoeft zich niet te vervelen. Ik had eigenlijk het plan om deze middag met de koters naar de speeltuin te gaan, maar….

… Er zit amper nog leven in deze. Snap ik, na dat festijn van gisterenavond. En zijn middagslaapje hebben we ook overgeslagen. Vind ik wel een lastige fase wat dat betreft, want eigenlijk kan hij dat middagdutje wel gebruiken, maar als ik hem laat slapen dan weigert hij ’s avonds in alle toonaarden. Dusja, beetje behelpen maar goed. Zo lekker knuffelen is ook geen straf.

Mijn opa komt eten dus er staan pannenkoeken op het menu. Geen foto’s van want het verliep een beetje rommelig. Die kids rennen van tafel, Robert staat in de keuken te bakken, Tess produceert een volle broek, Ticho staat de krijsen voor de televisie omdat hij Paw Patrol wil kijken enzovoorts. Mijn opa zegt op een gegeven moment: “Vroeger bleef iedereen gewoon aan tafel tot we allemaal klaar waren. En je at je bord leeg.” Ik kan nog zoveel leren van die lieve man. Anyways, tegen zevenen keert opa huiswaarts. Die wordt hier uitgezwaaid door het uitzwaaicomit√©.

“DOEHOEI OPAAAAAA!!!”

Kijk hem nou, mijn vriendje. Dat grote bed dus. Als je mij al langer volgt dan weet je dat we hier al een jaar mee lopen te klooien. Soms sliep hij wel in het grote bed, soms wilde hij zijn kleine bed. Het afgelopen half jaar hebben we hem consequent in zijn ledikant gelegd, ook omdat hij dat zelf altijd wilde. Maar afgelopen weekend dachten we: laten we nog eens een poging wagen. En voila, ligt ‘ie dan. Gaat echt heel goed, al moet ik wel even bij hem blijven tot hij slaapt, maar da’s prima. Benieuwd of het nu zo blijft.

Een wenkies-update. Je ziet het hier niet heel goed, maar de vellen hangen eraan. Ik voel me echt enorm voor schut maarrrrrr ben ook echt nog zo mega blij met de vorm en met wat ik onder die korsten vandaan zie piepen.

Zitten ze hoor, lekker te ontbijten. Vandaag gaan ze spelen op het KDV en dat gaat de laatste tijd enorm soepel. Man, wat hebben we het leven lekker onder controle allemaal he?

Sterk staaltje timemanagement: de waterbus arriveert tegelijkertijd met moeke op het fietsie.

Twee vermoeide blagen in bad. De viezigheid eraf spoelen.

Met haar mooie kapsel. Het wordt steeds langer en langer. Nog eventjes geduld en dan kan ik los met vlechtjes. De rest van de avond ben ik van alles en nog wat aan het doen, maar maak geen foto’s meer.

De eerste dag van ons weekend en ik begin deze vrijdagochtend met stofzuigen.

M’n homeboy Ludo is back in business. Ik schaam me allerminst voor het feit dat ik groot fan ben van GTST.

Op naar de speeltuin. Het is echt heel erg lekker weer dus daar profiteren we van.

Treintje moest ook mee. Hij kijkt op televisie niets anders meer dan Paw Patrol, maar de liefde voor zijn Thomastreintjes zit ook nog diep hoor. Brandweerman Sam is een beetje naar de achtergrond verdwenen.

Vrolijk bekkie. Inmiddels zijn er weet ik het hoeveel kiezen door en lijkt het ergste leed geleden. We slapen (’s nachts) weer wat beter en ze is weer haar lekkere blije zelf. Vind ik leuk.

Na de speeltuin en pannenkoeken for lunch, gaat de jongste slapen, de oudste spelen met ZoefZoef en ik richt me – again – op de huishoudelijke taken.

Daarna stukkies tikken. Ontspanning is dat voor mij.

Dat hele middagslaapjes overslaan is nog best een opgave hoor. Zo tegen het einde van de middag stort hij best een beetje in.

Dus actie in de taxi. Hupsakee van de bank en naar de winkels. Fleurt het kind meteen van op.

We scoren gelijk even een ijsje. Deze jongen zit heel relaxed in het zonnetje de bende weg te smikkelen…

… en deze heks kraait en gilt alles bij elkaar omdat het haar niet snel genoeg gaat.

Robert en Ticho gaan samen nog even pad. Tess en ik doen een rondje winkels. Deze zag ik afgelopen week al staan en sindsdien was ik verliefd. Moest een nier verkopen om het te bekostigen maar vond het het allemaal wel waard. Come tot momma!

Als enige van Instagrammend Nederland word ik hier niet voor betaald: de chips van Sunbreaks. Gelukkig maar, want ik vond het niet per se heel erg lekker. De rest van avond doe ik weinig meer. Rustig het weekend in.

Zaterdagochtend beginnen we met de baan. Echt een hit van de laatste tijd hoor, ze zijn er allebei zo zoet mee.

Ticho speelt as usual met zijn auto’s. Die parkeert hij op een rijtje en vraagt daarna of ik er een foto van wil maken. Bij dezen.

De status van de wenkies: korstjes eraf. Superblij met de vorm, nog niet helemaal met de kleur. Het is nog wat rood, maar dat schijnt bij te trekken. Keep you posted.

Guilty pleasure.

Tess is echt anti-slaap hoor. Die meid vindt het allemaal niet per se nodig om meer dan drie kwartier op een dag te pitten. Is goed meid.

Dan maar dit: knabbels om haar stil te houden, in de Maxi Cosi en op naar een gezellig feestje. Van dat feestje heb ik geen deelbare foto’s dus je moet het maar gewoon geloven.

Tegen half tien zit ik thuis in de tuin. Even afkoelen want het zweet loopt over mijn rug man. Hoe deed ik dit toen het veertig graden was dan?

Zo blij dat mijn Meerdijkse vrienden er weer zijn. Robert is nog niet thuis dus ik neem het ervan. Tegen elven komt hij aan en we gaan meteen lekker slapen.

Zo, dat was weer een vroegertje op zondagochtend. Naast middagslaapjes vindt Sjaan uitslapen ook overrated. Iets voor zevenen horen we haar al. En de rest van de buurt ook.

Blij ei op de fiets. Een rondje maken met papa.

En ik ga naar de babyshower van lieve vriendin San. Deze taart was zo zo ZO lekker!

En deze ook.

Meanwhile thuis: de man is met de kids op een terras neergestreken voor een pannenkoek. Krijg je dit soort beelden doorgestuurd. Ik smelt van die meid.

Aan het einde van de middag kom ik thuis van de babyshower en kan meteen door naar het volgende festijn. Op de fiets dit keer. Ik word echt nog eens een fitgirl.

We eten lekker in de tuin terwijl de kids in het water en de zandbak rommelen. Heerlijke middagen en avondjes hoor dit!

En bij thuiskomst gaan ze weer in bad en hup naar bed. Het is al best laat dus ze slapen allebei vlot. Top!

En nu is het bijna half tien en zit ondergetekende met barstende koppijn af te tellen tot ik naar bed kan. Denk dat ik die eventuele laatste fles maar even als extra taakje aan de wederhelft geef, want oh wat ben ik moe. En met de temperaturen die eraan komen is het redelijk noodzakelijk dat ik komende week gewoon gezellig uitgerust en fit ben. Want man, wat een cadeautje is dat, zo’n zonnetje. Daar gaan wij eens even heel fijn gebruik van maken. De agenda is nog nagenoeg leeg dus we kunnen nog alle kanten op. Heerlijk!

Bedankt voor het lezen en jullie natuurlijk ook een fijne nieuwe week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *