Persoonlijk

Mijn make-up: ik heb géén routine!

Wat ik zoal aan mijn uiterlijk vertoon doe. Het blijft een vraag die keer op keer terugkomt en waar ik niet echt een eenduidig antwoord op kan geven.

‘Kun je niet eens een video maken met je haar- en make-uproutine?’ werd me gevraag. Ik moest er een beetje om lachen. Ten eerste ben ik belachelijk slecht in video – ik kan er niets aan doen maar het voelt zo enorm awkward – en ten tweede is mijn routine echt iedere dag anders en allesbehalve boeiend. Natuurlijk in grote lijnen gelijk, maar een echte signature look heb ik niet. Nooit gehad ook.

Ik ben dol op make-up en ik heb een krultangenverslaving, daar kan ik best eerlijk over zijn. Ook schaam ik me er allerminst voor dat ik niet vies ben van een laagje foundation en steek ik niet onder stoelen of banken dat die flawless huid voornamelijk uit een potje komt. En toch roep ik altijd dat ik weinig make-up gebruik. Want zo leuk ik het vind om in de weer te zijn met duizend potjes en poeders en kwasten, zo gemakkelijk ga ik ook met een blotebillengezicht de deur uit. Onlangs hoorde ik dat ik ONHERKENBAAR ben zonder make-up en echt, ik raakte er gewoon geïrriteerd van. Want hallo, als er iemand toch met enige regelmaat puur natuur de deur uitwandelt en op de meeste dagen niet meer draagt dan enkel mascara, dan ben ik het. Maar goed. Ieder z’n mening. Die heb ik ook, over huidverzorging bijvoorbeeld. Lees mee en laat je inspireren (HAHA, grapje).

Huidverzorging
Ik ben echt een pietlut als het op skincare aankomt. Ik krijg de kriebels van meiden van mijn leeftijd (of ouder soms) die niks (of even worse: troep met troep) op hun gezicht smeren. Die hun huid niet beschermen tegen de zon (en dus zichtbare zonschade hebben opgelopen), die gaan slapen met make-up op en die geen idee hebben wat het verschil is tussen een moisturizer en een toner. Ja, daar vind ik wat van. Want even serieus, het gaat om je huid! Je hebt er maar eentje, zorg er goed voor, wees er zuinig op. Ik gebruik zelf al jaren de producten van Dr. Jetske Ultee (Uncover, kijk HIER maar) en ben daar heel tevreden over. Mijn huid is er van opgeknapt en de producten zijn fijn. Ik ga nooit van mijn leven nog overstappen op iets anders. Grofweg doe ik iedere ochtend en avond dit: schoonmaken met de cleanser, de huid kalmeren met een toner en voeden met een moisturizer. In de avond gebruik is ook regelmatig een exfoliant en een vitamine A serum en in de ochtend smeer ik altijd (ALTIJD – ook al schijnt er geen zon en zitten we in de winter) een zonnebrand. Goed, tot zover dit pleidooi.

Make-uproutine vrije dag
Da’s simpel: niks. Als ik een dag thuis ben met de kindjes en er staat verder niets op het programma, dan gebruik ik gewoon geen make-up. Heerlijk vind ik dat. Het gevoel dat mijn huid kan bijkomen, mijn wimpers kunnen herstellen en ik zonder problemen in mijn ogen kan wrijven. Ik schaam me echt 0,0 procent voor mijn make-uploze hoofd en ga dus ook gewoon op die manier de deur uit. Mijn haar doe ik in een staart en raak ik verder ook niet aan. Ik denk dat mijn buren denken dat ik een soort zwerver ben en er zullen vast mensen zijn die zich zorgen om me maken als ik als een zombie door de supermarkt struin, maar eigenlijk heeft nog nooit iemand hardop tegen mij uitgesproken dat ik foeilelijk ben zonder mascara. Dus ja.

Make-uproutine werkdag
Op de meeste dagen dat ik naar mijn werk ga, is mijn make-uproutine niet heel ingewikkeld: wenkbrauwen bijtekenen, mascara op, haar borstelen en in een speldje of knot en klaar is Kees. Ik zorg (bijna) altijd dat mijn haar in de avond gewassen is, zodat ik daar ’s ochtends meteen een krultang, stijltang of ronddraaiende borstel doorheen kan jagen (deze krultang, deze stijltang en deze ronddraaiende borstel) en dat vind ik dan verder wel prima. Mijn wenkbrauwen wil ik op korte termijn laten fiksen met PMU zodat ik daar ook niet echt omkijken meer naar heb en die wimpers, tja, die moeten echt wel een zwart laagje want anders denkt iedereen dat ik een flinke griep te pakken heb. Prima voor als ik niet verder kom dan de buurtsuper, maar niet echt geschikt voor kantoor. Vind het er toch iets verzorgder uitzien als er wat op het gezicht gesmeerd is. Duurt al met al echt niet langer dan vijf minuten.

Make-uproutine feestje of tijd over
Er zijn dagen dat ik tijd over heb óf dat ik naar een feestje ga. Dan besteed ik extra aandacht aan de schmink. Dan worden die vijf minuten toch wel een kwartier. Wat ik dan doe: primer, foundation, concealer, bronzer, highlighter, wenkbrauwen en mascara. Vind ik nog steeds wel meevallen. Heb ik echt een wilde dag? Dan komt er nog wat oogschaduw bij kijken. Hoe gemakkelijk ik ook zonder make-up de deur uitstap, ik moet toegeven dat ik me op dagen dat ik er wat toonbaarder uit zie en waarop ik echt mijn best heb gedaan tóch beter voel. Dames die om die reden altijd make-up dragen kan ik niet anders dan gelijk geven. Maarrrr ik kan ook iedereen aanraden om gewoon één of twee dagen per week wat rust te geven aan je huid.

Goed, ik heb werkelijk geen flauw idee of dit een beetje verhelderend is, maar mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp, stel ze gerust. Om alvast één vraag te tackelen: de producten die ik gebruik komen allemaal van de drogist. Ik zweer bij de mascara van Essence, gebruik wenkbrauwproducten van Essence, mijn bronzer is van Rimmel, highlighter van één of ander budgetmerkje en mijn foundation is Fresh&Fit van eveneens Essence. Ik heb ook een aantal producten die wat duurder zijn – bijvoorbeeld een potloodje van Sisley – maar het maakt me verder eigenlijk geen fluit uit. Draag jij altijd make-up of kun je je er ook niet zo druk om maken?

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Ik heb echt gewoon 0 verstand van make up. Als ik ga werken. Draag ik altijd mascara en als ik echt echt uitpak doe ik een beetje oog potlood op lippenstift. Soms denk ik wel is ik zou er meer aan moeten doen maar ik geef mijzelf de tijd niet. Wel als de zon schijnt smeer ik mijzelf altijd in. Want ja rood haar en een super witte huid. Iets wat ik het zo wie zo moeilijker vind maken om leuk make up op te doen. Want overal blijft je die sproeten zien en heel natuurlijk ziet het er al snel niet uit. Voor de rest aan huid verzorging doe ik vrij weinig. Behalve dat ik mijn make up er afhaal en zorgt dat het schoon is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *