Happy Moments

Happy Moments #126 – Vakantie

Goedemorgen! Leuk dat je er ook deze maandag weer bent voor een blik in onze afgelopen zeven dagen. Een bomvolle en hartstikke gezellige HM vandaag. Kijk maar mee!

Als je me een beetje trouw volgt, hier op de site of op Instagram (@anoukzwager), dan kan het je niet ontgaan zijn dat wij afgelopen week vakantie vierden in eigen land. Het is ons enige weekje met z’n viertjes vrij en die hebben we enorm goed besteed, al zeg ik het zelf. We begonnen de week op de Avonturenboerderij (kun je HIER een uitgebreid verslag van lezen), gingen naar Monkey Town, naar Blijdorp (kun je HIER meer foto’s van bekijken), naar Ouddorp en tot slot ook nog naar de kleuterbios. Die kinderen van ons hebben niets te klagen gehad en ook pa en ma genoten met volle teugen.

Maandagochtend rijden we richting Groot-Ammers. De welbekende Avonturenboerderij ligt op iets minder dan een half uur met de auto dus da’s prima te doen.

Lievelingsboertje.

Vriendin Es is ook mee, samen met haar dochter Nina. Helemaal gezellig! We sturen deze foto naar Sandra, onze derde musketier, die lekker aan het werk was.

Tess vindt in principe alles leuk dus die horen en zien we alleen maar lachen. En ik vind haar dan echt het allerschattigst. En even he, hoezo is ze ineens zo groot dan?

Met zijn welverdiende Boerderijdiploma op zak, keren we na een paar uurtjes weer huiswaarts. Een hele leuk dag!

Als we thuis komen gaat Tess lekker slapen, maar Ticho wil graag naar de winkels. En dan wel in de kinderwagen, als het effe kan. Geen gezicht, maar oke.

Reden nummer één van zijn wens om naar de winkels te gaan: een eigen karretje.

Reden nummer twee: in de gele auto.

Robert en Tess zijn inmiddels ook samen op pad, dus we komen terug in een leeg (en stil) huis. Ik parkeer de peuter voor de televisie en ga zelf ook even liggen.

Tja, dit is dus ons lot na die overdreven verjaardag van Tess. We eten de komende vier maanden iedere maandag kipsaté.

Effe lekker onder de douche en dan naar bed.

Ik drink een theetje met San en Es en kruip nog een uurtje achter de laptop om het fotoverslag in elkaar te knallen.

Dinsdagochtend: happy mail. In de supersale van Z8 scoorde ik wat nieuwe items voor de kids. Sommige dingetjes voor de winter en ook alvast wat items voor volgende zomer. Ken maar vast geregeld zijn.

Robert zijn ergste nachtmerrie wordt werkelijkheid.

Tess gaat meteen op ontdekking. Dit is voor zo’n ondernemend kind als mevrouwtje wel een leuk uitje.

De rust mensen, de rust. Dit maak ik zelden mee hoor.

Kijk ze lekker bezig zijn.

Hij kan z’n lol niet op.

En ik ook niet.

Rond de lunch zijn we thuis. Tess krijgt een lekker potje groenten en Ticho een boterham en een potje fruit.

Via Ali bestelde ik een zooitje nieuwe oorbellen. Was heel benieuwd naar de kwaliteit. Die kwaliteit valt me tot nu toe niet tegen, maar leuker vind ik het feit dat ik mijn bestelling al lang weer vergeten was en nu zo af en toe gewoon een cadeautje in de brievenbus vind. Ik weet trouwens dat het beter, leuker, slimmer, duurzamer is om oorbellen gewoon bij Nederlandse shops te bestellen, maar vind het wel bizar dat ik in die shops exáct de Ali-oorbellen zie, alleen dan twintig keer duurder. Maar om te compenseren scoor ik ook bij een lokaal sieradenwinkeltje drie paar oorbellen. Of ik effe €50 wilde aftikken. Ka-ching!

Ouders van Nu peutereditie. Dit is wat mij betreft een gat in de overvolle markt hoor. Ik mis echt een beetje een luchtig magazine over het leven met peuters en kleuters. Dus geen babygeneuzel, geen zweverig gedoe, maar gewoon lekker simpel en heerlijk luchtig.

We hoeven in principe helemaal niet naar Monkey Town want in onze woonkamer is het ook een soort binnenspeeltuin.

Na het middagslaapje maken we een rondje winkels. Ticho heeft de smaak te pakken – of juist niet – en wil enkel en alleen nog per kinderwagen of buggy vervoerd worden.

Lievelingsstop: tassenwinkel. We zijn bij Duifhuizen voor een mooie, stevige, grote rugtas. Die hebben we nog niet en nu gaan we tijdens dagjes uit en tijdens vakanties (lees: wintersport) letterlijk met een plastic tas op pad. Geen porem, dus een goeie aanschaf, zo’n tas. Onze keuze valt uiteindelijk op DEZE van The North Face. In de winkel kost het ding zo’n honderd euro (mijn hemel) maar op internet vindt Robert ‘m ter plekke voor 79 euro. Dat meldt hij en jawel, we krijgen direct korting en rekenen €79 euro af. Echt een prima service van Duifhuizen en een enorme eervolle vermelding waard hoor!

Tja, dit is voor hem een uitje op zich.

En ook dit weer. Geloof me als ik zeg dat ik er net zo gek van word als jullie.

De dag zit erop. Sjaan poetst nog even haar vier tanden en daarna huphup naar bed met die geit.

Ticho en ik lezen samen uit Laat maar los, Koala. Zijn nieuwe favoriete boek (of had ik dat al eens verteld?).

En om te vieren dat we vakantie hebben, nemen de man en ik deze taartjes. Je moet het tenslotte zelf allemaal een beetje leuker maken he!

Ons woensdagprogramma is so much fun. We gaan naar de dierentuin. Van de vriendin van mijn vader kregen we vier (gewonnen) vrijkaartjes dus dan is het extra leuk. De kids zitten achterin en ook Robert zijn broertje, zijn vrouw en hun allerliefste baby gaan mee.

Tess is zoals altijd heel chill. Ze zit best in die buggy, maar als we haar eruit toveren vindt ze de dieren ook interessant. Hele tijd wijzen en kirren. Groot meisje!

Blijft het leukste: eendjes voeren.

Zo leuk om te zien hoe enthousiast Ticho in het Oceanium is. Alleen al vanwege dit deel van het park is het echt een dikke aanrader voor gezinnen met kleine kinderen.

De boys van De Jong.

Tess is ondertussen in slaap gevallen. Die doet het dus prima op een uurtje slaap in de wagen en ik ben het universum enorm dankbaar voor dit chille exemplaar.

Zijn hoofd als hij ijs krijgt.

Voor Ticho huurden we zo’n karretje. Kost twee of drie euro en daar heb je heel veel plezier van. De afstanden zijn echt nog te groot om te lopen en op deze manier ben je peuterdrama voor. Ideaal!

Op de terugweg wil ik hem wakker houden, zodat hij thuis nog even in bed kan slapen. Doen we met een filmpje op de telefoon. Heerlijk joch. Zo genoten, wij allebei.

Ik had het nog niet gemeld, maar deze dag overleef ik op vier uur slaap. We hadden Terror Tess die ons heel de nacht ongeveer wakker hield. Als de kids liggen te slapen, trakteer ik mezelf dus op energie uit een blikje.

En toch ook maar effe liggen.

Einde van de middag wandelen we naar de opa en oma van de T’s want opa is jarig! We zijn gezellig met z’n allen, Ticho is lekker chill zelf aan het spelen, Tess geniet van de overload aan aandacht en we eten pizza en patat. Top!

Deze grote jongen werd weer per kinderwagen vervoerd. Ging ‘ie eerst voor de grap zijn ogen dicht doen en mij dan ‘laten schrikken’, maar dat moment van ogen sluiten werd steeds iets langer. Hij kreeg ze nog amper open.

Ondeugd.

Fronsneus aan de koffie. Robert meer dan tevree voor de televisie.

Donderdag is voor ons een beetje een feestdag. De kids gaan namelijk naar het KDV en wij kunnen ons eigen plan trekken. Aju Paraplu, Tich en Tess!

Vlug langs de Appie. Kom ik nooit – want Jumbo op steenworp afstand van mijn huis – maar de broodjes die ze op de bakkersafdeling hebben vind ik de lekkerste ever. Ik scoor vandaag twee spinazie-feta-bladerdeeg dingen als avondeten. Hashtag Fitgirl.

En dan stappen Es en ik samen in de auto richting Breda.

We rijden hierheen om te gaan floaten: drijven op enorm zout water en op die manier heel erg ontspannen raken.

Bij binnenkomst ziet het er in ieder geval al supermooi uit. Vind ik veel leuker dan zo’n massaal wellnessgebeuren.

We krijgen wat te drinken en lezen nog even de informatie door.

Als we aan de beurt zijn worden we naar een kamer gebracht (allebei een eigen kamer) met een wasbakje, een douche, fluitende vogeltjes, gedimd licht én dat grote ei, waar uiteindelijk dus dat hele zoute water in stroomt. We krijgen een korte uitleg en mogen dan douchen en in die cabine gaan liggen. Het is in het begin een beetje onwennig ofzo, maar uiteindelijk val ik zo ongeveer in slaap. Zo chill. We boekten een sessie van 45 minuten en dat was voor een eerste keer prima. Na die tijd ging het licht weer aan, konden we douchen en ons opfrissen en opmaken in een andere (prachtige) ruimte. Echt een aanrader!

Ik kreeg via Instagram duizend keer de vraag of dat ei dan helemaal dicht moest. Nou, dat moet niet natuurlijk, je kunt zelf kiezen. Ik deed ‘m eerst wel helemaal dicht (er zit een noodknop in voor als er iets gebeurt) maar later zette ik ‘m op een kiertje. Ik dacht op voorhand dat ik mega claustrofobisch zou worden maar dat was niet zo. Het was alleen zoooo warm haha.

Na afloop krijgen we nog een kop thee om weer te acclimatiseren. Voor herhaling vatbaar!

We besluiten het centrum van Breda maar even te laten voor wat het is en naar Dordrecht te rijden voor mijn favoriete broodje carpaccio. Deze dag is nu al geslaagd.

Rond een uur of drie ben ik weer thuis en is Robert nog steeds druk aan de klus. Dan nog maar een rondje winkels. Deze collectie van CarlijnQ vind ik zo leuk maar ook zo duur. Laat het toch maar even hangen.

Ik ga stuk om deze app van Es. Dit is inderdaad heel erg hoe ik ben. Vroegah – en eigenlijk stiekem nog steeds – wilde ik graag bij de recherche. Maybe someday. Ik zou er in ieder geval goed in zijn!

Mijn liefste T’s zijn weer terug van het KDV. Het was heerlijk, zo’n dag voor mezelf, maar ik heb dan altijd weer zoveel zin om ze op te halen. Als ze thuis zijn dan eten we wat en daarna is het badder- en bedtijd.

De man heeft de afstandsbediening gekaapt, dus mijn zak chips en ik gaan in bed Temptation Island kijken.

Vrijdagochtend: ontbijten voor het raam en ondertussen auto’s kijken.

Ik vind het wel weer eens tijd voor een krul in het haar, dus dat word gefikst. Daarna op het gemakkie een bak koffie en ik ben klaar voor deze dag.

Via Instagram krijg ik veel vragen over dit pak. Is van ICHI en ik kocht ‘m via Le Ballon. Daar is ‘ie nu uitverkocht geloof ik, maar ze hebben (of hadden) ‘m ook bij KiBa, The Stone en Folc. En in de sale nu. Ik kan ‘m je van harte aanbevelen, het pak zit echt superlekker.

Goed, heel de bende ingeladen en op naar Ouddorp.

De boys.

We eten eerst wat en gaan daarna op het strand chillen. De mannen – Robert, neef Karsten en kleine Ticho – spelen in het water…

… en de meiden blijven lekker op de handdoek. Of nou ja, ik dan. Tess is niet zo panisch voor zand overal.

Als we klaar zijn met zandkastelen bouwen, scoren we een bak koffie en laten we Ticho nog even uit in deze speeltuin.

En dan gaan we…

… naar het huisje van Robert zijn ouders. Ticho noemt het ‘de camping van Opa’ en hij vindt het volgens mij een prima plekkie.

Kinderen spelen, tafel gedekt voor het eten en nog steeds een lekker zonnetje.
Na het eten gaan we richting huis, stoppen we de kids in bed, cross is naar Kruidvat voor nieuwe luiers en drink ik nog een bakkie thee bij een vriendin. Geen foto’s meer van, dus je moet het maar gewoon van me aannemen.

Tijdens het ontbijt is het van levensbelang dat zijn twee favoriete auto’s van dit moment toekijken hoe hij eet. Van levensbelang.

Het is echt bagger schijt rot weer. Keiharde regen en hartstikke donker. Lijkt wel herfst. We komen dus niet buiten en ploffen gewoon voor de televisie. Moet kunnen.

Als het droog is, rijd ik naar Sliedrecht. Rondje winkels maken (en ik moest naar een specifieke winkel dus daarom naar Sliedrecht). Voordeel van troosteloos weer: geen kip op straat.

Ik schiet even snel de Zeeman binnen en zie daar deze outfits hangen. Linea recta mijn mandje in, dat snap je.

Thuis krijgt Sjaan meteen haar nieuwe pakkie aan. Is ze leuk dan?

We hebben een gezellige verjaardag.

Dit is echt niet wat je voor ogen hebt als je een kinderverjaardag eind juli organiseert. Wat een treurnis. Gelukkig knapt het na dit buitje helemaal op…

… en eten we lekker buiten onze patatjes.

Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij he? Maar ze mag toch een paar hele kleine likjes. (Eigenlijk tikte hij alleen haar gehemelte aan en trok dan gauw zijn ijsje weer terug hoor!)

Als we thuis komen is het bedtijd. Met z’n vieren in het grote bed een boekje lezen. Gebeurt niet zo vaak. Meestal leggen we Tess al op bed voordat we gaan lezen – mevrouw zit namelijk niet stil en heeft als missie om de boeken kapot te scheuren – en verdelen Robert en ik deze taak. De één vloert de T’s, de ander zet de koffie klaar en ruimt op.

En zo ziet de rest van mijn spannende zaterdagavond eruit. Ticho wil enkel en alleen bij mama slapen. Vind ik heel lief hoor, maar waarom dat nou op zaterdagavond moet?!

Zin in zondag. Ik heb een date met Tich.

We rijden richting De Kuip. Niet voor de open dag van Feyenoord, maarrrrrr…

… we gaan naar de Kleuterbios. Een soort Ladies Night, maar dan voor kleuters zeg maar. Samen met zijn vriendje Sepp (en zijn moeder) naar de film ‘Juf Roos is jarig’.

Die kleuterbios is echt heel leuk. De kids kunnen een tekening maken, glittertattoos zetten, een gevouwen ballon scoren en ze krijgen een soort Happy Meal met rozijntjes, appelsap en popcorn.

Even de buit inspecteren.

Bij Pathe de Kuip is ook de enige echte Juf Roos aanwezig. Extra leuk dus!

Gelukkig waren we in de ochtend bijtijds aanwezig want het is natuurlijk retedruk door die open dag aan de overkant van de straat. Normaal gesproken check ik altijd even of er niets in De Kuip is – want parkeerproblemen gegarandeerd – maar ik dacht dat het zomervakantie was. Oeps. Nou ja, het kwam allemaal goed hoor.

Als we thuis zijn, kan ik de deur niet in. Robert en Tess zijn op pad en ik ben mijn sleutel kwijtgeraakt.

Dan maar even in de tuin spelen en wachten tot papa thuis komt.

Plantjes sproeien. En natuurlijk met z’n tengels in de aarde wroeten.

Als papa thuis is, dan showt Ticho vol trots zijn welverdiende Filmdiploma. Het kan niet op hoor, deze week. Eerst al die boerderijdiploma en nu dit. Hij heeft al meer diploma’s dan zijn vader. Grapje.

Joehoe meisje. Nu heb ik weer tijd en aandacht voor jou en je spaghettimond.

Mijn middagprogramma: naar de supermarkt en stukjes tikken.

Na het middagslaapje laden we de T’s weer in de auto…

… voor een gezellige barbecue (en pannenkoeken) met vrienden en de hele kudde kinderen.

Een fijne zondagavond en helemaal in lijn met de rest van de mooie week. De cirkel is rond.

Komende week ben ik nog steeds vrij. Robert gaat woensdag pas weer werken dus maandag en dinsdag gaan we even uitrusten. Dat is er zoals je hebt kunnen zien nog niet echt van gekomen en daar zijn we ook wel aan toe. Het belooft mooi weer te worden, dus thank het universum voor onze fijne tuin met heerlijke zwembadje. Ook staat er een eet-date op de agenda en ga ik donderdag met Melanie op pad. Die is de hoge temperaturen vanuit Qatar wel gewend, maar ik zie nog even niet hoe ik het moet overleven. Ik denk er serieus over na om naar de sauna te gaan. Daar is het toch al warm en kunnen we lekker in het zwembad afkoelen. Hebben jullie al een strijdplan voor de hitte?

Bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Je pak is zo ontzettend gaaf! Lekker weekje mevrouw de rechercheur (ontzettend herkenbaar, haha), rust nog even lekker uit samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *