Happy Moments

Happy Moments #125 – Blijdorp

Afgelopen woensdag gingen wij met de kinderen en hun oom, tante én neefje naar Blijdorp, de welbekende dierentuin in Rotterdam. Ik maakte heel veel foto’s en ga ze met je delen. Kijk mee!

Blijdorp is by far mijn favoriete plekje met de kids (tezamen met de Efteling, maar dat is niet echt een ‘gaan we effe heen’ park). Ik was er al vaker met de blagen geweest en fun fact: ruim acht jaar geleden hadden Robert en ik er onze eerste echte date. Wat ik er zo leuk aan vind? Het is lekker ruim, er zijn heel veel dieren te spotten, prima horecagelegenheden, leuke speeltuinen en het is voor ons ook nog eens goed aan te rijden. Dat we wederom een dag met een gouden randje beleefden ga je wel zien aan de foto’s. Gaan we!

De entree. We zijn er op woensdag en het is in deze regio nog geen zomervakantie, dus heel druk is het niet. Nou moet ik er wel direct bij vertellen dat ik het nog nooit heel extreem druk heb meegemaakt. Het park is zo ruim opgezet, dat je elkaar never nooit voor de voeten loopt.

Oceanium
Het Oceanium is wel de allerleukste plek voor kleine kinderen. Overal waar je kijkt zie je gekleurde visjes, schildpadden, haaien en ga zo maar door. Ze zwemmen over je heen, je kunt door de ramen turen en er zijn ook plekjes voor zeeleeuwen en pinguïns. Die pinguïns waren tijdens ons bezoekje niet in het water maar stonden met z’n allen op de kant. Jammer, want dat vonden de kids vorige keer echt heel erg leuk.

Zo ziet het er dus uit. Echt heel indrukwekkend. Je komt ogen tekort.

Ticho geeft de vis een kus.

Toen ik meneertje stuiterend door deze hallen zag gaan en enthousiast hoorde roepen dat hij ‘ALLEMAAL VISJES’ zag, heb ik besloten: over een paar jaar nemen we hem mee naar Curacao zodat hij daar lekker kan snorkelen.

Ik vond vooral die gekke vis met panterprint linksonder heel leuk.

En ook Tess lag in de buggy te kirren van plezier. Alleen al voor dit Oceanium is Blijdorp een bezoekje meer dan waard.

Overige dieren
Je kan het zo gek niet bedenken of het staat er. Van aapjes tot olifanten tot krokodillen tot gorilla’s – wie kent Bokito niet? – tot een komodovaraan (had ik nog nooit van gehoord maar vind ik nu doodeng, al was het dier tijdens ons bezoek nergens te vinden). Een greep uit het aanbod:

Deze ruimte is volgens mij redelijk nieuw en hier lopen deze aapjes los. Ze hebben een hoog aaibaarheidsgehalte, maar ik zou het je niet aanraden.

De ijsbeer. Jammer dat ‘ie niet in het water lag, maar zo van een afstandje ook heel impressive.

Stokstaartjes.

De leeuwen. Die lagen zooooo dichtbij. Dit vind ik echt machtig mooie beesten.

Tja, de giraffen kun je niet missen als je in Blijdorp bent. Vond Ticho leuk. Hij wist ook meteen weer te vertellen dat de giraffe vorige keer ‘mama’s auto ging opeten’. Dat was in de Beekse Bergen.

Geen idee wat voor zwijn dit is, maar dat kleintje is wel heel schattig.

DIE!

Lievelingsfoto, deze. De mannen kijken samen naar de olifanten.

JOE!

En ook Tess en ik werpen een blik op die reusachtige dieren.

Kleine tegenvaller: de tijger was nergens te vinden. Jammer, want dat vind ik samen met de leeuw echt een waanzinnig beest.

Eendjes voeren. Had ik goed onthouden van de vorige keer: Ticho vind het fantastisch. Er zwemmen eendjes, schildpadden en vissen.

Eén van de weinige foto’s waar ikzelf op sta. Een selfie ook echt. Nog meer mensen die een wederhelft hebben die werkelijk waar NEVER NOOIT eens een foto maakt?

Mooie wandelroutes.

Bokito! We konden ‘m heel de tijd niet spotten, maar uiteindelijk komt hij zijn hok binnen als wij op het punt staan het voor gezien te houden. Pakken we deze toch nog effe mee he!

Kleine aap bij grote aap.

Mannen en hun bewijsdrang: even checken of zij net zo sterk zijn als een ram. Ja, gevalletje testosteron speaking.

Als we weer richting de uitgang lopen, stoppen we nog een keertje bij de giraffen.

We hadden voor Ticho zo’n karretje gehuurd. Kost een paar euro – ik geloof twee of drie – en dat is het absoluut waard. Het park is veel te groot voor hem om los te lopen en ook op zijn plankje kan (en wil) hij zo lang niet staan. We namen voor Tess dus gewoon de buggy mee – daar slaapt ze beter in dan in de kinderwagen – en voor Ticho dus deze. Hij kan er prima (en snel!) zelf in en uit klimmen, het rijdt echt top en je kunt in de ‘tas’ die eraan hangt ook nog eens heel veel zooi kwijt.

Faciliteiten
In Blijdorp kun je bij wijze van spreken op iedere hoek wel iets te eten of drinken halen. Overal staan van die karretjes met koffie of een broodje Unox. Echte eetgelegenheden zijn dan weer iets spaarzamer, maar wij hebben er twee uitgeprobeerd en die waren top. Qua aanbod niet per se heel bijzonder, maar qua beleving voor de kids wel.

Dit was ons uitzicht toen we halverwege de ochtend een koffiepauze namen. Niet te doen warm daar binnen – afschuwelijk gewoon – maar de kids vermaakten zich uitstekend.

Hoge glijbaan.

Kleinere glijbaan.

En Sjaan lekker klimmen.

Voor de lunch ploften we bij het buitenrestaurant neer, nabij de gorilla’s en die gigantische speeltuin. Daar konden we Ticho niet loslaten want hij is nog net iets te klein voor in zijn eentje daar spelen – en bovendien durft hij dat helemaal niet – maar als je kinderen wat groter zijn dan zouden ze zich in deze speeltuin al makkelijk uren kunnen vermaken. Anyways, het aanbod van eten was een beetje niveau snackbar maar okay.

De peuter als hij een ijsje krijgt. Is hij helemaal in zijn hum hoor.

Naast bovenstaande twee eetgelegenheden ken ik ook een derde en vierde plekje: naast de ingang is er eentje. Hier is een soort buffet en het aanbod een stuk groter. Volgende keer zou ik absoluut daar neerstrijken voor een hapje eten tussen de middag. Hier is dan weliswaar geen enorme speeltuin bij, maar daar hadden onze kids nu toch geen profijt van. Dan heb je ook nog het pannenkoekenrestaurant. Zit bij die eerstgenoemde met indoor speeltuin, maar dan weg van het gekrijs.

Wat ik verder nog over het park kan zeggen:
– Het is prima bereikbaar.
– Het parkeren is redelijk aan de prijs met zo’n tien euro.
– Het is er heel netjes, schoon en opgeruimd. Toen wij de visjes en de eendjes gingen voeren, kwam er een meneer van het park direct met aan bezem aangesneld om het plekje aan kant te maken.
– Het is leerzaam. Overal staan borden met informatie, extra uitleg, leuke verhalen.
– Je kunt er leuke kinderfeestjes vieren (weet ik uit eigen ervaring).
– Er is voldoende sanitair en ook meer dan genoeg plekken waar je je kind kunt verschonen.
– De karretjes bij de ingang zijn superhandig als je een wat grotere peuter hebt die niet alleen rondgereden wil worden maar ook nog niet heel de dag zelf kan lopen.
– De dieren hebben een prima leefomgeving, al blijf ik dat wel een dingetje vinden ofzo.
– De prullen in de souvenirwinkel zijn lekker aan de prijs. Wist ik van vorige keer dus zijn we nu met een bloedgang voorbij gelopen.

Kortom: Blijdorp is onze happy place. Nu hadden we vrijkaartjes, ik heb nog aardig wat munten van de Jumbo maar als die ook op zijn, dan ga ik voor een abonnement. Moet ik nog wel verzinnen hoe ik dat ga aanpakken met twee kids in mijn eentje, maar dat zal zichzelf ook wel oplossen. Voor een abonnement betaal je iets van acht euro per maand en je hebt dan niet alleen toegang, maar ook korting op je eten en drinken en op het parkeren. Dan is het ook nog gewoon leuk om even voor het Oceanium heen en weer te gaan ofzo.

Nou, dit was dus onze dierentuindag. De derde dag van onze staycation, waar we met z’n allen enorm van hebben genoten.

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Super leuke foto’s weer vooral die Ticho met zn ijsje. Te schattig. Ben benieuwd naar de komende dagen!

  2. Leuk verslag! Ik ben toevallig gisteren voor het eerst met mijn dochter van 2.5 en zoontje van 4 maanden naar Blijdorp geweest en dat is helemaal goed gegaan, ondanks al mijn ‘wat als’ scenario’s. Gewoon doen en genieten, komt vast goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *