Persoonlijk

Onze plannen voor de komende weken…

Het plan was in eerste instantie om in september lekker op vakantie te gaan. Italië, de camping hadden we al uitgezocht. Maar dat liep even anders.

Want – voor de tiende keer – ik heb dus een nieuwe baan. En omdat ik daar op 1 augustus ga beginnen, voelt het niet zo chill om dan in september meteen twee weken pleite te gaan. Los van het feit dat ik dan nog helemaal geen vakantiedagen heb opgebouwd, hoop ik tegen die tijd net een beetje lekker de mojo te pakken te hebben en lijkt het me gewoon niet handig om daar weer uit te stappen. Ik zag de zomervakantie dus al een beetje door mijn vingers glippen. Wanhopig heb ik nog geprobeerd om komende weken ergens een paar dagen de zon (more specific: de Spaanse zon) op te zoeken, maar die zoektocht is mislukt.

Nu heb ik een wederhelft die fan is van staycation. Op de wintersport na, zijn we al een paar jaar niet écht op vakantie geweest (want een midweek Drenthe tel ik niet mee) en ondanks dat we vorig jaar de keiharde afspraak maakten dat we in 2019 écht weer op vakantie zouden gaan (en vakantie is voor mij dus buitenland + minstens 25 graden en een ontbijtbuffet), heeft hij ook dit jaar toch weer zijn zin gekregen. Geen vakantie, maar staycation, precies zoals hij het graag ziet. Ik heb hem wel verteld dat dat ‘thuisblijven’ niet betekent THUIS blijven. We gaan er namelijk lekker op uit. Vooral deze week staan er best wat leuke dingen op de agenda.

Zo gaan we naar de dierentuin – de lievelings van Ticho -, naar Avonturenboerderij Molenwaard (daar wonen we zó dichtbij maar zijn we nog steeds niet met z’n viertjes geweest) (edit: zijn we gisteren geweest, komt morgen een fotoverslag van online) en eigenlijk wil ik ook naar Julianatoren (want ik heb begrepen dat dit een leuk park is voor jongere kinderen, toch?!). Van het weekend gaan we ook sowieso een dag naar Zeeland en zondag ga ik met Ticho voor het eerst naar de (kleuter)bios. Komende donderdag doen we de T’s gewoon zoals iedere donderdag naar de kinderopvang zodat we een dag voor onszelf hebben. Mijn lieftallige wederhelft gaat dan volgens mij aan de klus in en rondom ons huis en ik ga met vriendin Es een dag ontspannen. We zijn voornemens om te gaan floaten – ik las ergens dat één uur floaten gelijk staat aan vijf uur slaap dus je snapt dat ik dat moet en zal – en daarna een beetje lunchen en door de winkelstraten struinen. Nu al zin in.

Volgende week is de man weer aan het werk, maar ben ik nog steeds vrij. Ik heb namelijk drie weken vakantie in totaal. Goed bekeken he? En het allerleukste: de agenda is die laatste twee weken nog voor een heel groot deel leeg. Sterker nog, er staan tot nu toe maar twee afspraken vast. Een date met Melanie, die komende weken vanuit Qatar weer even in Nederland is. Daar heb ik nu al zin in. Hopelijk is het die dag een beetje lekker weer, dan kunnen we zoals vanouds naar Hoek van Holland voor een dag op het strand hangen en koude cola’s drinken. En ik ga een keertje een hapje eten met (inmiddels ex-)collega Kristel. Uiteraard wil ik ook die overige twee weken gebruiken voor fijne momentjes met de T’s. Het enige concrete wat daarvan afgesproken staat is een bezoekje aan het kinderboekenmuseum (op aanraden van veel van jullie) ergens in de laatste week van juli.

En verder ga ik dus vooral even relaxen. En schrijven, dat ook. Want ik heb best wel veel inspiratie en zin om deze site weer eens een soort upgrade te geven. Ook is mijn mailbox nog belachelijk vol – daar kom ik gewoon nooit aan toe – en moet ik nog wat DM’s beantwoorden en vriendinnen terugappen (see, ik ben daar echt heel slecht in). Ook wil ik door alle kasten met zooi – bizar wat een mens in drie jaar tijd kan verzamelen – en wordt het tijd om nu eindelijk de woonkamer gezellig te maken. Rondje Intratuin, Loods5, Kwantum en dat soort geneuzel. En misschien, heel misschien, ga ik ook wel een keer een hele dag all by myself de hort op. Of blijf ik een hele dag op de bank liggen. Ja, dat klinkt als een goed bestede dag in mijn weken vrijaf.

Kortom: ik ga me vast en zeker niet vervelen. Het is dan wel geen megavette stacaravan met eigen jacuzzi en uitzicht op het Gardameer, maar na al die weken keihard klussen in de tuin en rondom het huis, kunnen we daar ook gewoon van een fijne zomeravond genieten. En ik weet zeker dat dat goed gaat komen. Bovendien schuif ik de afspraak tussen mij en Robert gewoon een jaartje op én zet ik de verdubbelaar in. Volgend jaar gaan we MINIMAAL twee weken naar de camping en regelt hij iedere dag het ontbijtbuffet. En dat ga ik zonder enige vorm van overleg boeken. Zal ‘m leren.

Goed, ik wil van dit moment meteen even gebruik maken om jullie allemaal een hele fijne zomervakantie toe te wensen, of je die nu aan de Spaanse Costa, de Italiaanse Rivièra of in de Hollandsche Achtertuin doorbrengt: geniet ervan!

Heel erg bedankt voor het lezen!


Wil je komende weken niets missen van mij en mijn leuke uitstapjes? Op INSTAGRAM houd ik het allemaal vakkundig bij!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Priscilla says:

    Fijne staycation. Ga duimen dat het weer mee gaat werken. Naar welke intratuin ga je ? ( intratuin rhoon? Op een wo, do of vrij 😉🤣)
    Heel veel plezier de dagjes weg en thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *