Happy Moments

Happy Moments #121

Goedemorgen deze maandagmorgen. Fijn dat je niet gesmolten bent en de weg naar mijn fotodagboek weer hebt gevonden. Een hele leuke, al zeg ik het zelf. Kijk maar mee!

Afgelopen week voelde als een soort vakantie in eigen land. De temperaturen liepen flink op – dat vond ik best uit te houden, behalve in de nachten – en daar wisten we wel raad mee. Zwembadje in de tuin, zonnescherm open en genieten van deze leuke tijd. Ook was Tess jarig en vierde ik dat de 27e in mijn eentje – helemaal bewust, ik vond het wel een goed idee van mezelf – en de 29e met een tuin vol visite en een gezellige barbecue. Ik had echt enorm veel foto’s (behalve van zondag dus die dag ontbreekt volledig), dus ik heb mijn best gedaan het binnen de perken te houden maar ik geloof dat dat is mislukt. Gaan we!

Lekker stel. Ticho lief lachen en Tess de Heks heeft haar ogen alweer op een volgend project gericht. Doei schatjes, tot vanavond!

Onderweg naar kantoor stop ik om te tanken. Daar kwam het zondagavond niet meer van, maar ik red het nog net tot de volgende pomp op weg naar Utrecht.

De rest van de dag zit ik in overleg, schrijf ik nieuwe stukjes en probeer ik vooral niet oververhit te raken. Na werktijd gauw langs de supermarkt. Met dit hete weer is mijn eetlust ongeveer nul procent dus ik haal een licht verteerbaar maaltje.

Dit dus: een salade met een uitje, pijnboompitjes, komkommer, watermeloen, feta en normaal gesproken ook wat munt (dat laatste was ik effe vergeten).

Boekjes lezen en naar bed. Het is gelukkig niet heel idioot warm op de kinderkamers – ze slapen precies aan de goede kant van het huis – dus ze gaan zonder al teveel drama lekker naar dromenland.

Ik kijk de finish van Maarten van der Weijden. Wat een eindbaas he?! En een waanzinnig bedrag, nu al. Ik vind het een geweldige prestatie en heb uiteraard gedoneerd. De rest van de avond kijk ik Love Island en daarna ga ik slapen. Huismoeke!

Dinsdagochtend word ik met lichte hoofdpijn wakker. Een voordeel: ik werk deze dag vanuit huis dus ik kan me nog een keertje omdraaien. Tegen achten zit ik uiteindelijk beneden achter de laptop aan de koffie. Aan de slag. De temperaturen in de woonkamer lopen inmiddels gauw op.

Stukjes schrijven, stukjes schrijven, stukjes schrijven.

Inmiddels zijn de kinderen thuis. De reden van mijn thuiswerkdag is hier niet uit te leggen – privédingetje – maar het gaat best prima zo. Ik ben naar de tuin verkast en laat de kids nog een uurtje spelen terwijl ik wat mails wegwerk. Na dat uurtje zijn ze rijp voor een lange middagslaap en kan ik weer meters maken.

Moet ook gebeuren. Voordeel van reistijd tot nul reduceren: ik kan na werktijd grote boodschappen doen. Alvast de eerste lading met spullen voor Tess haar verjaardag. Wij houden van verjaardagen vieren en aangezien Ticho, Robert en ik alledrie in de winter jarig zijn, is het dit keer extra leuk omdat het buiten kan. We hebben een groot zwembad opgezet, een springkussen, uiteraard de trampo, veel koud drinken en een lekkere barbecue op het programma. Noem het overdreven voor een eerste verjaardag – “Ze krijgt er toch niks van mee”- maar wij vinden het gewoon gezellig.

Nog even spetteren.

Tess kan het prima hebben zo, in haar zwemband. Uiteraard ben ik continu op armafstand dus er kan niks gebeuren.

Heus niet smerig om met een nat lijf in de aarde te gaan wroeten.

Ik ga eten maken dus we verkassen naar binnen. Daar spelen Jut en Jul een potje kiekeboe.

Tijdens het eten bind ik madame in de kinderwagen. De enige unit waar ze niet uit weet te breken, al blijft ze het proberen.

Tandjes poetsen, dat gebeurt hier altijd heel nauwkeurig.

Zo, kids in coma, huis aan kant: tijd voor koffie en GTST.

En tijd voor Shuttles en Love Island!

Nu er nog geen sproeiverbod is, zetten we de sprinkler maar even aan. Ik heb een man met tuinieren als hobby dus die krijgt het met dit soort warme dagen Spaans benauwd bij het idee dat z’n gazonnetje uitdroogt.

Nog een laatste blik in de tuin (mijn wederhelft bespioneren) en dan lekker naar bed. Hopelijk waait het in de nacht lekker door, want het is aan onze slaapkamerkant volle bak zon en dus belachelijk heet…

Tess de acrobaat. Mijn woensdag-moekedag is altijd heel leuk en gezellig, maar deze meid vreet echt energie.

Gelukkig compenseert haar grote broer een beetje. Die is negen van de tien keer heel chill en relaxed en die komt wél graag bij mij kroelen.

Langs de kapper. Die haren van Ticho zijn echt zo dik en het groeit hard, dus eraf met dat tapijt. Is met deze hitte natuurlijk veel lekkerder, een kort koppie.

Ik denk dat we met Sjaan pas rond haar achtste verjaardag voor het eerst naar de kapper gaan.

Winkels bezoeken. Vindt Ticho natuurlijk prima want dan kan hij weer in de gele auto.

Een boterham met chocopasta. Moet kunnen. Tess is niet zo van de boterhammen dus ik geef het haar terwijl ze lekker rondkruipt en aan het spelen is. En ondertussen wel ff bidden dat ze het niet halverwege uitspuugt en aan de muur smeert natuurlijk.

Tijd voor een middagslaapje. Toppie!

Ik kijk Ex on the Beach en dat programma is vreselijk. Ik kan alleen maar denken: als mijn kinderen ooit…

Traktaties maken. Een knijpfruitje, kaartje en een mini-bellenblaas. Ik heb mijn creativiteit weer enorm geprikkeld.

Echt een hele dame zo he. Bizar dat dit haar laatste dag als baby is, terwijl ze voor mijn gevoel vorige week geboren werd.

Als ik vraag of ze even kan lachen…

’s Avonds eten we pannenkoeken met mijn opa. Gezellig en lekker. En geen idee wat die pen daar doet.

Nog even spelen in de tuin. Dit is het enige stukje dat nog niet bestraat is en als het aan Ticho ligt dan blijft dat zo.

Koffietijd!

En als Jut en Jul op bed liggen dan ga ik me hier maar eens op storten. Ik heb voor Tess haar verjaardag voornamelijk nuttige dingen gevraagd, maar er zit natuurlijk ook wel wat speelgoed tussen de cadeautjes. En daar hebben we echt amper ruimte voor want het barst hier van de zooi. Ik gooi heel veel spullen in een doos, die doos voer ik af naar de kelder en ik leg er een aantal nieuwe dingetjes voor terug. Kunnen we een beetje afwisselen zo.

Inpakken. Als we de volgende ochtend wakker worden, hebben we namelijk een Jarige Jet in ons midden.

Allerrrrrrlaatste keer een fles als baby zijnde. Ik bestudeer haar nog maar even goed. Vind het echt heel dubbel hoor, dat eerste jaar afsluiten. Enerzijds ben ik blij dat het erop zit en dat we het hebben overleefd, maar anderzijds krijg ik toch een beetje hartzeer bij het idee dat er nooit meer een baby in Huize de Jong komt. Tenminste, als het aan Robert ligt…

Daahaaaaag Vrolijke Friemel.

WIE IS ER JARIG?!

Je ziet haar denken: maat, wat doe je met MIJN cadeau?

Van Ticho krijgt ze een Baby Born.

En van ons krijgt ze de kinderwagen. Maar daar gaat de peuter meteen mee vandoor.

De kids gaan een dag naar het KDV. Ik twijfelde even of ik Tess thuis zou houden, maar besloot het toch niet te doen. Ze heeft er toch geen benul van dat ze jarig is en bovendien geven we zaterdag een feestje, dus dan is haar moment. Ik hou deze dag lekker voor mezelf. Eerst een beetje werken en taart eten…

… en dan even nieuwe jurkjes shoppen.

Jurkjeshemel dit. Bij Casa & Cotton in Sliedrecht. Mocht je hier in de buurt wonen: aanrader.

Lekker lunchen met een vriendin. Wat er op mijn bordje ligt kan echt voor helemaal niemand nog een verrassing zijn toch?

Ondertussen op het KDV: mevrouw regelt het wel.

Kleine meid pakt haar moment wel hoor, daar hoeven we niet bang voor te wezen.

Ik zie niet zo vaak foto’s van de kids op het KDV dus dit was een leuke extra verrassing op mijn camera. Lieve Ticho, hij heeft het er tegenwoordig weer zo naar zijn zin (*klopt af*) en dat vind ik echt heel fijn.

Aan het einde van de middag vertrek ik naar een ander feestje. Voel me wel een beetje een ontaarde moeder want mijn dochter is dus jarig en ik ben zo ongeveer heel de dag niet thuis voor haar, maar goed, het is even niet anders. Dit was ook niet iets wat ik af kon (en wilde) zeggen. Maarrrrr ik ben op tijd terug om nog even met mijn kids te knuffelen en te spelen, ze in bad te stoppen, een boekje te lezen en op bed te leggen.

Ligt ze weer.

Het is Vrije Vrijdag. De vorige avond heb ik nog wat nieuws van Zoef Zoef Dieren in elkaar gezet en dat valt in de smaak.

Ticho heeft de diertjes keurig op een rij gezet. Miss Heks hierzo maakt er weer een bende van.

Lekker kroelen samen. Ben zo blij met dit kroelkippie.

We krijgen visite. Hoe grappig zou het zijn als deze twee over 25 jaar ook samen zo achter een kinderwagen lopen? Vind ik wel een strak plan.

Het is lekker weer maar (nog) niet achterlijk heet. Rondje speeltuin dus.

Ticho blij. Op zijn te kleine schoenen. Ventje is in amper twee maanden tijd van maatje 23 naar maatje 25 gegaan.

Handig zo.

Om de leuke ochtend af te sluiten gaan we lekker op het terras een tosti eten. Daarna naar huis, kids op bed en moeke ook even liggen.

Tess is mega snel weer wakker, maar ik heb nog geen energie om op te staan. Ik laat haar even op de grond spelen, maar da’s geen succes. Hier zit ze nog ‘gewoon’ haar borstel op te eten, maar vervolgens prikt ze met haar tengels in het stopcontact, trekt ze het traphekje ongeveer uit z’n voegen en gaat ze in de toiletpot staan roeren. Echt, deze meid is wat men bedoelt met ‘een handenbinder’.

Ticho wakker maken. Als we die niet wekken dan slaapt hij rustig drie tot vier uur, maar dan is het ’s avonds natuurlijk bal. Die krijgt dus nog max anderhalf tot twee uur.

Sorry Es, deze moest ik even delen. De opzichter die checkt of Esther de vloer wel goed schoonmaakt (iets met een doorgelekte smerige poepluier van haar dochter).

‘Ik wil ook een baby, mam.’ Nét nu ik er bijna vrede mee had dat die er nooit meer ging komen…

Weinig verrassends meer he. We hoefden niet per se naar de Jumbo want we gingen voor nieuwe sandalen kijken, maar oke.

Lekker kroelennnnnnnn. Rondje Action voor de laatste spulletjes voor Tess haar feestje.

En ik scoor nog wat allerlaatste (verse) boodschappen…

En rosé. Dat drinken wij dus nooit (ook geen wijn overigens) maar aangezien het warm weer wordt, bedenk ik me nog net op tijd dat het dan wel een goed plan is om dit in te slaan. Na het rondje winkels ben ik kapot. Bij thuiskomst lekker in bed Love Island kijken en daarna de oogjes dicht.

Vandaag is het feest! We zijn al vroeg in de weer met het versieren van de tuin. Ticho helpt een handje en Tess is boos dat zij niet naar buiten mag.

Leven met Tess…

Leven met Ticho. Ik weet duizend procent zeker dat de T’s dezelfde mengelmoes van genen hebben, maar het is twee keer nogal anders uitgepakt zeg maar.

Voor aan de poort. Weten mensen waar ze moeten zijn.

Klaaarrrrrrrrr voor. Heel veel parasols voor schaduw, zwembadje, trampoline, springkussen, veel te veel eten en koelkasten vol met ijskoud bier en wijn.

En dit is (n.a.v. mijn Ista Storie) de jurk van Tess geworden. Voor tien minuten. Toen bleek ‘ie net iets te lang waardoor mevrouw niet kon kruipen.

Gelukkig staat deze haar ook enig.

Vrolijke Frans heeft er ook zin in.

Ze pakt een paar cadeautjes uit maar daarna is daar geen tijd meer voor. Er moet gezwommen worden. En ondanks dat ons Tessie nog zo klein is, doet ze gewoon met de rest mee hoor. Ik heb er geen deelbare foto’s van want heeeeeeel veel andere kindjes (in zwemkledij) in beeld en daar ga ik niet aan beginnen, maar geloof me: het was leuk.

Vond ze ook leuk: met Sief op het springkussen.

Lekker barbecuen met z’n allen. We hebben wat simpele salades, stokbrood, ingrediënten voor broodjes hamburger, hamburgers en sateetjes. Ik geloof niet dat er iemand met een knorrende maag de deur uit is gelopen.

Broodjes hamburger bouwen.

Last women standing: mijn zusje. En die moet thuisgebracht. En had geen sleutel mee. Dus mijn moeder uit bed gebeld. Rond half twee lig ik in bed, maar ik kan niet slapen van de hitte. Ik besluit om twee uur nog even te gaan douchen om af te koelen en vrij snel daarna ben ik weg. Afgedraaid.

Net als deze Lange Jan. Die wilde natuurlijk absoluut niet naar bed, maar toen ik hem om 21.00 neerlegde sliep hij binnen twee nanoseconden. Lekker ding. Hij heeft zich zo goed vermaakt en is zo lief geweest, net als zijn zus. Hier spreekt een tevreden en hele trotse moeder.

En nu is het dus zondag en zijn we al heel de dag druk in de weer met puinruimen. Ik ben net even op de bank geploft voor een boterhammetje en het maken van deze HM, maar de wasmachine piept, er moet nog gedweild worden, we moeten dat springkussen nog opruimen, het zwembadje leegpompen en weet ik het wat nog meer. Omdat ik mezelf langer ken dan vandaag gaan we het hier voor nu gewoon bij houden. Dan kan ik vanavond om 20.00 uur naar bed in plaats van aan de typ, dat lijkt me echt een beter idee. Kijk er nu al naar uit.

Ik wil jullie wel weer enorm bedanken voor het lezen en een fijne nieuwe week toewensen! Komende week ben ik er weer met genoeg nieuwe blogposts dus kom gerust zo nu en dan eens loeren óf houd mijn Instagram (@anoukzwager) in de gaten!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Wat een heerlijke happy moments. Fijne plaatjes en heerlijk eerlijke tekst erbij. Mooie week weer toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *