Happy Moments

Happy Moments #120

Goedemorgen! Fijn dat je ook deze maandag de weg naar mijn Happy Moments weer hebt gevonden. Hij staat weer voor je klaar hoor, mijn week vol weinig spannende plaatjes. Kijk mee!

Weinig spannend, ik kan er gewoon niks anders van maken. Er werd weer gewerkt, ik lummelde in en rondom het huis met de koters en maakte gewoon lekker middelmatig boeiende foto’s. Na die week op de camping was het nu een beetje tranquilo. Maar er waren ook een soort van hoogtepuntjes hoor, bijvoorbeeld de dinsdag, toen we uit eten gingen omdat mijn vader veertig jaar in dienst was bij zijn werkgever. Het gevolg daarvan was wel dat ik op woensdag – na amper vijf uur slaap – niet vooruit te branden was, maar die dag vulde ik met lekker niksen, langs mijn opa, rondje speeltuin, dat werk. En het weekend, die zon, een soort vakantie in eigen tuin. Afijn, de foto’s, dan zul je het allemaal wel zien. Gaan we!

Kijk deze meid gaan dan. Ze maakt ineens best wel sprongetjes in haar motorische ontwikkeling. Het staan gaat beter, aan de hand stapt ze al voorzichtig mee en ook de fijne motoriek heeft een upgrade gehad. Ik vind haar echt ineens heel groot ofzo.

Oh mensen, ons meesterwerk. De glossy van CNV Vakmensen, zo’n 200.000 keer gedrukt en verspreid, ik vind het nogal wat. Ben blij met het eindresultaat en trots op het feit dat we het toch maar geflikt hebben zónder extra tijd en extra handjes.

Dit dus. Echt wennen, zo’n ondernemend monster. Ticho deed dit soort dingen absoluut niet maar Sjaan moet ik continu in de gaten houden.

De kinders zijn vandaag weer lekker afgepeigerd bij hun tante dus ik leg ze bijtijds in bed. Nog even tandjes poetsen, boekje lezen en huphup naar dromenland.

Mijn status de rest van de avond: gevloerd. Robert werkt in de tuin, de schilder is bezig en ik vind dat ik dit verdiend heb. Nog meer mensen groot fan van Love Island? Ik zit er helemaal in hoor. En voor iedereen die nu met z’n ogen rolt en zegt dat er allemaal aso’s in zitten: je hebt geen gelijk. Ik vind Love Island oprecht geen ordinair programma.

Op dinsdag gaan mijn T’s naar opa en oma. Krijg je dit soort plaatjes doorgestuurd. Smelt!

Opa en oma hebben ook een zandbak, tot groot genoegen van Ticho. Thuis hebben we die niet omdat mijn lieftallige man allergisch is voor zand en viezigheid, maar als ik ze zo lekker zie spelen dan denk ik dat ik als verrassing gewoon zo’n ding achterin de tuin zet.

Goed, die kinderen redden zich wel. Maar ik ben gewoon aan het werk. Of nou ja, we hebben in de middag vergadering bij een collega thuis, dus als dank voor de gastvrijheid haal ik even dit.

Kijk dan. Verwennerij! Dat is lekker vergaderen kan ik je vertellen. Rond een uur of drie verlaat ik de situatie want ik heb een drukke avondplanning.

Deze kocht ik trouwens voor Tess. Ze heeft enorm kleine voetjes, nog niet eens maat 18, maar ze moest nu inmiddels toch wel iets aan de wankele pootjes uiteraard. Ik scoorde deze bij H&M en ze zijn een stuk te groot – ze is helemaal naar voren geschoven zeg maar – maar ik vind ze wel heel schattig.

Goed, mijn avondprogramma dus. Bij thuiskomst even douchen, boodschapjes halen, bloemen bestellen, opmaken, haren doen en dan gauw in de auto…

We gaan uit eten omdat mijn vader veertig jaar in dienst is. Vind ik een enorme prestatie wel.

Ondertussen krijg ik deze foto doorgestuurd. Lieve lieve lieve Es zit op te passen en dat is voor de koters echt een feestje. Tess is sowieso dol op iedereen, maar Ticho heeft óók een crush op Dokter Es. Als ik hem vraag wie zijn beste vrienden zijn, dan noemt hij haar naam er altijd bij.

Eten.

Nog meer eten. En nog meer eten. En Gin Tonics. En meer Gin Tonics. Het was een gezellige avond met mijn vader, zijn vriendin, mijn zusje, mijn ‘stiefbroers’ en aanhang, collega’s van mijn vader en uiteraard Robert. Uiteindelijk ben ik rond een uur of één thuis. Afgedraaid en met angst voor de volgende ochtend. Want never nooit niet dat die blagen mij laten uitslapen.

Dat klopt. Om zeven uur zitten we aan het ontbijt en om half acht is dit de situatie. Ticho kijkt nog even naar Brandweerman Sam en ik speel ondertussen met Tess. Die leg ik vervolgens op bed voor haar ochtendslaapje…

… en dan barst het noodweer los. Ticho is al niet echt een held, maar dit is wel heel erg spannend. Hij kruipt onder een dekentje, pakt zijn pop en steekt zijn vingers in zijn oren. Het onweer is bizar en ik moet eerlijk zeggen dat ik er zelf ook niet heel erg gelukkig van werd.

Het is gelukkig van korte duur dus als deze dame wakker geworden is, gaan we naar de winkels.

Het blijft een feestje om achter de wagen te lopen terwijl er twee van die prachtige kinderen op/in zitten.

Niks meer over te zeggen.

Het huis is best wel ontploft, maar dat negeer ik volledig. Ticho en Tess liggen te slapen, ik heb mijn chillbroek aangetrokken en verheug me enorm op twee afleveringen GTST.

Normaal gesproken komt mijn opa op woensdag bij ons eten, maar dat ging vandaag niet lukken. Dan gaan we maar even bij hem langs!

Uitzichtje hoor. Een mooie plek om te wonen, met uitzicht op Dordrecht. En even, hoe groot is deze jongen?

Moet zij natuurlijk ook weer. Vind ik wel een beetje doodeng met dat open randje aan de onderkant, maar in principe kan ze er niet tussendoor glippen. En toch en toch haal ik haar voor de zekerheid na deze foto weer weg. Meer moeders die het Spaans benauwd krijgen van hoge balkonnetjes? Ik vind twee dingen echt nachtmerriewaardig: mijn kind dat van zo hoog valt – rillingen als ik verhalen lees van mensen die over balkon vallen of kinderen die in raamkozijnen klimmen – én open water met kans op verdrinking.

Firma Klauter & Co.

Op de terugweg maken we een pitstop in de speeltuin. Meneer wil schommelen. Vervolgens gaan we richting huis, maken we een pizza, gaan de mannen samen op pad en stop ik Tess in bad en in bed.

Ik loop qua content nog steeds een beetje achter en kom tot de ontdekking dat er nog niets klaarstaat voor donderdagochtend dus dat word direct geregeld.

En we sluiten deze allesbehalve spannende dag af in de supermarkt. Echt, moeke, granny, saai, alles.

Donderdags mag ik me weer melden op kantoor. Er wordt wat overlegd, we tikken nieuwe stukjes én ik werk weer eens een Turkse Tosti Vega (zonder tomaat) naar binnen.

De man is ’s avonds niet thuis en aangezien ik niet per se zin heb om twee vermoeide kids van het KDV te halen en dan ook nog te koken, schakel ik thuisbezorgd in.

Zijn ze weer. Driewerf hoera voor het KDV waar ze warm eten en heel veel confetti voor het feit dat ik ze thuis dan enkel nog een bammetje hoef te voeren.

Lekker soppen.

Team Groen Oog.

Vriendje nog even zijn tanden poetsen…

Boekje lezen… En naar bed. Dacht ik.

Het is tegen achten en ik kan eindelijk aan mijn zorgvuldig uitgezochte avondmaal beginnen. Duurt niet heel lang want ik weet niet wat precies de peuter zijn issue is, maar hij weigert te slapen.

En dit is de rest van de avond: twee hele boze kinderen bij mij in bed. Gezellig, T’s

Vrijdagochtend is ‘ie er weer en daar weten de kinders wel raad mee.

Alleen voor de foto, verder wil hij nog steeds echt helemaal niets van die pet hebben.

Ik vraag Ticho wat hij graag wil doen op deze vrije vrijdag en na een aantal antwoorden die absoluut niet mogelijk zijn – naar de korfbal, de camping of zijn babyneefje – belanden we op de kinderboerderij.

Spelen!

Ze zit op de wipkip maar heeft haar ogen gericht op een tractor. Stel je voor dat je iets mist.

Ze is gauw klaar met de speeltuin en voelt er meer voor om de geiten, varkens en alpaca’s lastig te vallen.

Die geiten, daar wordt deze dan weer niet warm of koud van.

Yep, handen tekort. Nog even schommelen en dan…

… naar mijn zusje haar werk.

We eten pannenkoek…

… en een broodje carpaccio.

Zitten ze hoor, de bende van ellende.

Ticho gaat even checken of de rekening wel klopt.

Als we thuis zijn dan valt Tessie bijna om van de slaap. Ticho daarentegen die denkt: de groeten met je middagslaap. Vind ik niet erg, in dit geval volg ik hem eigenlijk altijd gewoon. Wil hij wel slapen, dan doen we het wel, wil hij het niet, dan niet. Deze keer niet dus. In plaats daarvan gaat hij lekker tekenen.

Hij vroeg mij een aantal dingen te tekenen. Tess, aap, Ticho, Boom, Mama, Bumba, Papa en olifant. Haal jij ze eruit? Hint: ik heb mezelf – precies zoals de werkelijkheid is – wat babyhaar gegeven, Tess heeft vrij aanwezige oren, Ticho een voorzichtig lachje en papa een kale kop.

Ik heb een nieuwe lading haaraccessoires gekocht. Ben benieuwd of deze blijven zitten. Bestelde ook nog een zwikkie via Ali, dus daar wacht ik nog even op voordat ik een eindoordeel vel.

Rondje winkels.

Rondje auto.

Het wordt dit weekend echt heerlijk weer en inmiddels is de tuin weer een heel stuk verder klaar. Ben ik blij mee. Word echt heel blij van dit soort uitzichten.

Gezellige visite en die komen niet met lege handen. Gaat echt lekker met dat dieet enzo.

Ik rij naar lieve San voor een avondje Love Island en een koppie thee.

En daar krijg ik deze. Hoe lief is dat. Bosje bloemen voor mijn nieuwe baan <3

Zaterdagochtend komt mijn ZARA-bestelling voor de kids binnen. Ik heb er zelf al een tijd niets gekocht, maar voor de kids kan ik het nog niet echt laten. De buit was dit keer wel slechts een procent of tien van wat het normaal is, dus ik boek vooruitgang. Deze schoentjes zijn mijn enorme enorme enorme favo, zo leuk!

Komende week is Tess jarig en ik vraag via Insta Stories welke jurk zij moet dragen op haar feestje. De meningen zijn enorm verdeeld. Ik ben zelf helemaal weg van de gestreepte jurk, maar de winnaar van de stemming is toch de gele.

Goed, over naar de orde van de dag. De boys zijn in de tuin aan de klus en wij kijken toe.

Ik zet verse koffie en las een pauze in. Lekker weertje koekepeertje!

Kijk haar nou. Dat strikje ook, zo schattig. Ondanks dat ze amper haar heeft haha.

Ff bloemetjes plukken.

Rondje fietsen. Kunnen de boys even doorwerken zonder dat die blagen continu voor hun voeten lopen.

Als we weer terug zijn dan eten de T’s een prakkie en als beloning een toetje. Ik gebruik het toetje niet als strafmiddel ofzo, maar benoem het altijd wel. “Nog een paar hapjes en dan kunnen we aan je toetje beginnen.”

Had per ongeluk deze voor Sjaan gekocht. Heb het haar maar gewoon gevoerd en ze leeft nog. Weet iemand waarom dit dan pas vanaf 15 maanden is?

Dit is wel een beetje de max van mijn creativiteit hoor. Een kanten lintje voor de strikjes.

Bijkomen. En een andere outfit inmiddels want onze (nog-net) baby spuugde lekker wat spaghetti over mijn jurk.

Deze meid is echt een klauteraap. Ze klimt continu uit haar stoel, of we nou riempjes om doen of niet. Gek word ik ervan. Soms zetten we haar vast in de kinderwagen, daar kan ze namelijk niet uit. Dat zijn dan de enige minuten per dag dat we rust hebben.

Goed, zaterdagmiddag: tijd voor een drankje bij de korfbal.

Helemaal bezweet. Hij heeft het er altijd zo naar zijn zin met zijn vriendjes en vriendinnetjes, lekker spelen, een ijsje, zakje chips, appelsap. Ik snap wel dat hij iedere ochtend vraagt of hij vandaag weer naar PKC mag.

Als we thuis zijn dan eten we lekker buiten, leggen de kids op bed en rommelen daarna wat rondom het huis. Zo blij met de tuin, die steeds meer gaat groeien en bloeien. Het is inmiddels echt wel een heel fijn plekje en het voelt als thuis. Dat heeft vrij lang geduurd moet ik eerlijk toegeven, maar we komen er wel!

We kochten een zwembad voor in de tuin. Heerlijke verkoeling. Ik ben er buitengewoon blij mee. We hebben er lekker de ruimte voor en het is ook voor die kinderen mega leuk. En omdat ik weet dat ‘ie gaat komen: nee, we laten de kids er niet alleen in. En nee, ik laat ze ook niet alleen in de tuin want ja, mijn hersens begrijpen ook dat er dan linea recta naar het zwembad wordt gerend. En als ik er zelf niet in zit om ze vast te houden, dan dragen de koters bandjes. Dus geen paniek. Goed, we zetten ‘m op en hangen de tuinslang erin.

Love onze tuin. En ons huis. En de mooie grote schuur. Of had ik dat al gezegd? Ik ga het komende zomer nog heel vaak zeggen.

Morning! Zondagochtend worden we relaxed wakker. Ticho weet nog niet van het zwembad af, dus we vertellen hem dat er eentje in de tuin staat. Door het dolle, is ‘ie.

Er groeien peren aan de bomen! Stoofperen zijn het, of Gieser Wildeman heet dat geloof ik. Mocht iemand dat lekker vinden, over een paar weekjes ben je welkom om te plukken haha.

Weer lekker tekenen. Heerlijk dit, zonder zooi. ‘Bumba in een vliegtuig’, aldus Tich. Zagen we direct toch?

Deze meid, ze stopt gewoon nooit met lachen. Ik gun echt iedereen zo’n vrolijk kind.

Ik cross naar de Hornbach. Je moet wat, als het zo warm is. Ik haal ff chloortabletten voor in het zwembad, meteen een afdekgebeuren, een schepnetje, tie wraps (man, speld in een hooiberg) en vier loeizware betontegels voor op de parasolvoet. Je snapt: ik heb Robert een klein beetje vervloekt wel, toen ik daar stond te sjouwen. Maar oke, hij ging de ramen zemen. Doe mij dan die tegels sjouwen maar.

Gauw terug naar dit fijne plekje. We krijgen allemaal gezellige visite en genieten van het heerlijke weertje.

Happy family <3

Ik weet dat ik niet neutraal ben, maar ze is gewoon echt heel knap toch? En leuk. Schattig. Lief. Oké, en ze heeft een beetje flappies. Maar dat vind ik ook heel erg schattig.

We eten shoarma, Turkse pizza en kapsalon met vrienden en de kids. Fijne afsluiting van het weekend.

Lieve meisjes: Es, Tess en Kar.

Kindjes onder de douche, boekje lezen, liedje zingen, tandjes poetsen en onder de wol. Spreekwoordelijk dan, want het is veel te warm voor wol. En ik geloof dat het komende nacht niet gaat afkoelen ook.

Als het stil is boven dan plof ik op de bank voor Love Island. Een enorm zwart gat, daar beland ik als dit voorbij is.

En dat was het weer voor nu. Ik heb zin in de dagen die komen gaan want die worden leuheuk! Druk, warm, maar leuk. Want Tess is jarig! Zoveel zin in. Mijn kleine meisje, haar eerste feestje. Daar gaan jullie volgende week in mijn HM genoeg over lezen.

Voor nu weer heel erg bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

6 Comments

 1. Hier nog een love island fan hoor. Maar. In Juli komt er weer een love island UK (in iedergeval op Videoland) dus we kunnen zo door 😀. En uhmmm die potjes geen idee waarom dat 15 maanden is. Ik geef ze mijn kind ook gewoon en die is 10 maanden. Nou eet die eigenlijk gewoon mee met de pot en prakken we het alleen nog maar. Maar wat kan Tess veel. Hier 1 die een beetje rolt en net een klein beetje gaat zitten als wij hem neerzetten.

  1. Haha ohh gelukkig ben ik niet de enige grote fan. En jaaa die UK-versie vind ik nog veel leuker dus heb ik nu al zin in. Ah heerlijk toch, zo’n rustig kind. Hadden wij met Ticho ook en die rent inmiddels continu weg, dus geniet er lekker van hoor, voor je het weet loop je er heel de dag achteraan!

 2. Ooh, zie in je foto’s dat het zo zorgvuldig door jou en je collega’s blad bij ons zo de papiercontainer is ingegaan 😱…, sorry #iets met verplichting vanuit huis om lid te zijn van een vakbond en een zwager die er ooit werkte 😃

  1. HAHA nee nee dat heb je niet gedaan toch? Had ‘m dan op zn minst gebruikt om de bbq mee aan te steken haha!

 3. Oké. Misschien moet ik toch maar eens overstag gaan met Love Island. Ik heb een beetje een Temptation Island-allergie, maar dit is minder ordi begrijp ik?

  Ik had laatst ook een paar 15 maanden potjes gekocht hoor, het is wat brokkeliger (dat klinkt eigenlijk best smerig, haha), maar de smaken voor 12 maanden waren hier niet zo in de smaak vallend zeg maar.

  Maarre, nieuwe baan? Blijf je bij CNV of ga je ergens anders aan de slag?

 4. Nieuwe baan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *