Happy Moments

Happy Moments #118

Ik beloofde een extra Happy Moments van onze avonturen op de camping en voila: hier volgt een fotodagboek van eergisteren én gisteren. Kijk mee!

Goed, op de camping dus. Eerst met een enorme groep, maar vanaf maandag nog met twee andere moekes en zeven kids – waarvan vijf van onszelf en twee verstekelingen die weinig zin hadden om naar huis te gaan. Het weer is prima so far – af en toe een stortbui maar veel vaker nog lekker droog en zonnig – dus we konden erop uit. De Beekse Bergen was onze eerste activiteit en daar maakte ik uiteraard duizendmiljoen plaatjes. Teveel om te delen – op Stories via @anoukzwager blijf je beter op de hoogte – maar onderstaande selectie is ook best leuk. Gaan we!

Maandagochtend redelijk vroeg maar wél na een fatsoenlijke nacht slaap. Wakker worden op de veranda.

Deze aanschouwt het allemaal van een afstandje.

Grapjas denkt dat het een goed plan is om de bouwlaarzen van zijn vader aan te trekken. Ons eigen Klein Duimpje.

De mannen zijn er nog en passen even op de kids, terwijl ik met de andere twee dames naar de bouwmarkt cross. Het is ‘s nachts zo koud in de tent dat we een straalkacheltje willen. Niet om ‘s nachts aan te zetten, maar wel tot bedtijd, zodat die kou een beetje buiten blijft.

En meteen wat boodschappen inslaan.

Terug op de camping en meteen over tot de orde van de dag. Tess krijgt lekker haar potjes groenten en dat gaat er prima in. De meid eet het liefst niks anders dan potjes groenten.

Deze peuters dwarrelen letterlijk heel de dag buiten,  maar storten nu een beetje in. We bouwen een bioscoop en parkeren ze achter een scherm. Even een rustmomentje kan geen kwaad.

Iedereen uitgezwaaid, tijd voor een borrel.

Kijk dat zitten he. Echt een smeerkees en ze kijkt erbij alsof ze denkt: motje?

Voorgaande dagen werd het eten (perfect) door de mannen geregeld, maar nu wij vrouwen weer de baas zijn, dekken we gewoon fatsoenlijk een tafel. Broodjes hamburger en aardappeltjes.

En daarna baddertijd. Ik krijg hulp en da’s altijd fijn. Twee kleintjes tegelijk badderen is niet zo handig en ook een soort van onhaalbaar.

Die vieze zwarte voetjes schrobben.

De rest van de avond regent en onweert het enorm. We zitten dus in een voortent en doen weinig boeiends. Lekker kletsen, wijntje drinken, je kent het wel. Tegen half elf geef ik Tess haar laatste fles…

… en kruip daarna naast dit jochie. Nu Robert weg is, mag hij bij mij liggen. Vind ik zo gezellig!

Na een waardeloze nacht – vier uur en negentien minuten geslapen volgens mijn fitbit en dat vind ik nog veel – loop ik om KWART OVER ZES met mijn monsters over de camping. Ik vind het arremoe, maar Tess vindt het gezellig.

Ticho is bij nader inzien toch ook maar medium enthousiast.

Dat kacheltje werkt top. Even opwarmen en daarna hup naar bed voor een ochtendslaap.

Als Tess wakker is, rijden we naar de Beekse Bergen.

We beginnen met de autosafari. Ticho zit voorin bij zijn nicht op schoot – alles is hier geoorloofd zo lang je maar niet uitstapt – en dat vindt hij maar wat interessant. Zijn nicht zou eigenlijk maandag naar huis gaan, maar wilde graag blijven. Geen enkel punt, vinden we alleen maar gezellig!

Tess zit voor het eerst in Ticho zijn stoel. Ze is echt nog te klein, maar ook hier geldt: tijdens de safari mag het. Kan ze het allemaal wat beter zien.

Leuk! We rijden dicht langs allerlei dieren en het maakt allemaal nogal indruk. Ticho gilt alleen maar: ‘MAMAAAA EFFE TOETERENNN!’

Net of we in Afrika zitten.

Het mooiste: de giraffes. Die likken mijn auto even schoon en vreten bijna mijn antenne op. De vriendin die achter mij rijdt appt naar me: JE ANTENNE GAAT ERAAN! Haha.

Zo impressive voor Ticho. Normaal vindt hij alles spannend, maar dit gek genoeg dan weer niet. Hij kruipt bekant op mijn dashboard voor het beste uitzicht.

Sjaan is allerminst onder de indruk. Die hoor ik heel de route niet.

De laatste drie minuten mag Ticho ook nog even sturen. Daarna parkeren we de auto en gaan we het park in.

Blij ei. Ik kon haar ‘s nachts wel killen maar als we dan zo op pad zijn en ze zo vrolijkt ligt te kraaien dan ben ik het allemaal zo weer vergeten.

Jut en Jul naar de speeltuin.

Niet echt gemaakt voor dreumessen en peuters, maar wel leuk.

Ticho en zijn vriendje krijgen zere beentjes dus die regelen een lekker plekje. De oudste twee kids duwen de kinderwagen met de jongste twee telgen en dan huppelt er nog eentje van vijf overal tussendoor. Zo gezellig!

Zoek de aap.

Hand in hand. Voor twee nanoseconden.

Lievelingsfoto, zo trots op dit joch.

Ondertussen in de buggy…

En meneertje heeft de andere buggy geclaimd. Hij is enorm moe.

We maken een boottochtje. Geen reet aan – sorry – maar ik zit wel effe lekker.

Naast alle dieren en safari’s, zijn er ook genoeg speeltuintjes. Uiteraard overal even stoppen.

IJsje hebben de kids wel verdiend.

Ra ra welk beest zien ze hier?

Vind ik geinig.

En na een hele lange dag hebben we dit wel verdiend! Lekker burgers en patatjes eten.

Als we weer op de camping zijn is het zo ongeveer direct bedtijd. Nog even van de glijbaan, dan lekker wassen en hup die tent in.

Wij drinken met z’n vijven (drie moekes en onze twee geadopteerde pubers) koffie en thee, eten lekkere taartjes – we zorgen goed voor onszelf – en spelen een spelletje. Ik snap er geen fluit van en heb volgens mij ook enorm verloren maar gezellig is het wel.

Tot zo ver onze eerste twee dagen zonder mannen op de camping. Het is dus echt heel gezellig, we vervelen ons niet en hebben ook de rest van de week een leuk programma. Als ik genoeg beeldmateriaal heb dan komt er misschien vrijdag nog een extra HM, maar anders zullen jullie het verloop van de rest van de week maandag wel zien.

Voor nu weer heel erg bedankt voor het lezen!

 

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *