Happy Moments

Happy Moments #115

Goedemorgen deze maandagmorgen. Zijn we weer. Het kostte mij wel even wat moeite – ik was een weekend weg en had gisterenavond zo geen zin om deze HM nog af te maken – maar het is gelukt hoor. Kijk je mee?

Afgelopen week was vooral heel veel aftellen tot het weekend. Want het was weer tijd voor mijn jaarlijkse vriendinnenweekend met San en Es. Na Zwolle en Den Bosch hadden we dit keer een hotel geboekt in Haarlem. Daar keek ik enorm naar uit (ik bedoel, de combinatie tussen hotelontbijtjes en doorslapen is min of meer heaven) maar voor het zo ver was, werd er nog gewerkt, vierden we de verjaardag van mijn moeder en genoten we van een heerlijk voorjaarszonnetje. Ik maakte genoeg plaatjes, dus laten we beginnen.

Lekker begin van de week: er staat een suikerbommetje bij het koffieapparaat en mijn afwezige ruggengraat en ik gaan voor gaas.

Ondertussen krijg ik deze foto doorgestuurd van het thuisfront. Robert heeft een dag vrij om met de kinderen te spenderen en zo te zien gaat dat meer dan prima.

Kan niet wachten om aan het begin van de avond naar huis te gaan. Helaas werkt het verkeer not so much mee.

Meer mensen die echt niet kunnen knipogen?

Hoogtepunt van de avond: de bekendmaking van de Islanders. Zo belachelijk veel zin in dit Nederlandse seizoen van Love Island. Echt hardcore fangirl ik en ik ben echt razend benieuwd naar hoe de Hollandse editie gaat zijn. Ben wel een beetje bang voor ordinaire taferelen (want zet een groep Nederlandse vrijgezelle jongeren op een eiland en je weet het wel…), terwijl ik Love Island juist niet per se ordinair vind.

Dinsdagochtend ben ik op tijd op kantoor. Nog een hoop werk te verzetten – het verandert denk ik gewoon nooit meer – maar ik heb er zin in. En da’s weleens anders geweest de laatste weken. Blij dat de mojo weer terugkomt.

Na uren tikken en typen ga ik de kinders ophalen. Hoi kleine lachebek.

Kom ik thuis, ligt deze mooie bos bloemen bij de deur. Superlieve verrassing van de dames die zondag aanwezig waren op de babyshower, die we hier thuis hadden geregeld. Nergens voor nodig natuurlijk want het is echt geen enkel punt om dingen bij mij thuis te vieren en te doen, maar wel heel leuk!

We kijken een paar afleveringen Nieuwe Buren. Blij dat die serie weer een nieuw seizoen heeft.

Woensdag – mijn vrije dag – begint weer lekker bijtijds. Ik geloof dat het half zeven is als ik Ticho hoor, zes nanoseconden later volgt Tess en rond zevenen zitten we met z’n drietjes beneden – aangekleed en wel – aan het ontbijt. Hebbie wat aan je dag, zullen we maar denken. “Ik is een beetje moe mama.” Ja vriend, dat begrijp ik.

Deze twee. Ze hebben allebei een goede dag en ik dus ook. Dit uitzicht is mijn lievelings.

Koffie!

De obsessie voor de trap is nog niet echt afgenomen zeg maar. En kijk dat hoofd he, ze weet dondersgoed dat ze er niet zomaar op mag klimmen.

Rondje winkels. Mijn moeder is jarig dus we gaan even een cadeau scoren en vliegen meteen door de supermarkt.

En precies als we klaar zijn om in de auto te stappen ruik ik iets wat niet helemaal fris is. Timing, echt.

In de lift! Ik ben mijn schapenjas echt bizar beu, dus komend weekend – vriendinnenweekend in Haarlem – moet er een nieuwe gekocht worden.

Mijn situatie als de kinderen tegelijk slapen. Dat is nog maar een uurtje per dag, want Ticho maken we na een uur wakker. Anders is het echt iedere avond hommeles en ’s ochtends veel te vroeg. Het heeft exact nul effect so far, behalve dat het kind wallen tot zijn tenen heeft, maar het schijnt even te kunnen duren voordat er een nieuw soort ritme is ontstaan.

Ze zijn allebei weer wakker. De peuter heeft iets tegen hapers in de nagels en velletjes bij de nagelriemen, dus zodra hij ziet dat er bij Tess iets los zit zal onze nagelstyliste dat wel even lostrekken.

We gaan naar de speeltuin. Tess eet een komkommer uit het vuistje. Vindt mevrouwtje helemaal lekker.

Genieten in het zonnetje hoor!

Ik overweeg heeeeeeeel even om ze zo te laten hangen en gewoon aan het begin van de avond weer op te pikken.

Kleine klauteraar.

We scoren een ijsje. Hebben we verdiend vind ik.

JAMMIE JAMMIE!

En om het feest compleet te maken, scoren we deze prullebakkenvrachtwagen bij de Action.

Is hij helemaal mee in z’n sas. Kan ik mooi een opzet maken voor deze HM.

Spontane actie: met mijn moeder en zusje naar Dordrecht om sushi te eten. Voor mijn moeder haar verjaardag. Gezellaaaaagh!

Ik heb geen Snapchat meer, maar Karlijn nog wel. We vermaken ons enorm met het maken van foto’s en die gekke filters. Tegen half tien ben ik thuis en duik meteen mijn bed in. Uit.

Van de donderdag is dit de eerste foto: bij de visboer. Wilde eerst naar de Grote Gele M met de kiddoos – ik ben alleen, Robert is werken – maar heb bij nader inzien meer zin in vis.

De kids hebben op het KDV al warm gegeten, dus die krijgen een boterhammetje en daarna een Danone. Ticho verliest zijn prullebakkenvrachtwagen geen seconde uit het oog.

Lekker spelen in bad.

En mijn burgerplicht weer gedaan.

Vrijdagochtend word ik rustig wakker. Ticho is lekker knuffelig dus ik geniet ervan dat hij zo heerlijk tien minuutjes bij me komt kroelen.

De hordeur in de badkamer wordt opgehangen. Tess houdt de monteur goed in de gaten.

En daarna gaat ze naar bed. Kan ik mooi even GTST kijken.

Ons uitstapje: richting de winkels.

Deze hadden we deze week nog niet gemaakt. Hierbij, want natuurlijk heeft de smurf gewoon weer in zijn ‘gele auto’ gezeten.

Love this. Ik let zelden op aanbiedingen maar na het zien van dit schermpje besluit ik ter plekke dat ik voortaan alleen nog maar verzorgingsproducten met korting koop.

Lunch! Bij de bakker scoorde ik saucijsjes, kaasstengels en worstenbroodjes. Ik gooi een paar dingetjes in de oven, snijd het in stukjes en de kids en ik kunnen lekker van tafel pikken.

Ik leg de T’s op bed en pak vervolgens mijn koffer in. Het is weer tijd voor mijn jaarlijkse vriendinnenweekend met San en Es. Dat doen we altijd het laatste weekend van mei. Dit keer gaat de reis richting Haarlem. Zoveel zin in!

San en Es zijn er al – ik moest nog even wachten tot de wederhelft thuis was – en ik rijd erachteraan. Eerst tanken anders komen we niet ver.

Rond half vier kom ik aan. Moooohooooi. Love Van der Valk.

Lekker shabby, maar ik had ff wat blikjes Radler meegenomen.

Na alles uitgepakt te hebben, lopen we naar de stad. Twintig minuten, is te doen. We maken nog vlug een rondje Costes en ploffen daarna bij Tabel24 voor eten. Die kreeg ik veel getipt van jullie en meer dan terecht: dit eten is zo vreselijk lekker.

Steak Tartaar als hoofd. Kan ook niet anders, ik ben echt zo dol op rauw vlees.

We besluiten lekker spontaan om naar de bios te gaan. Deze film is niet te doen slecht, maar we moeten er stiekem ook wel om lachen.

Je ziet het goed: ik verplaats me met het openbaar vervoer. Al eeuwen geleden, maar zo geen zin om terug te lopen – zere voeten en koud – dus prima alternatief dit. We zijn rond middernacht in het hotel. Tijd voor mijn eerste nachtje doorslapen!

Zaterdagochtend slaap ik lekker uit. Als ik wakker word, zie ik dit. Meteen heimwee, dat snap je. Ik vind het echt heel fijn (en belangrijk) dat Robert en ik elkaar dit soort uitstapjes gunnen. Ik ben natuurlijk in november naar Texel geweest met vriendinnen, hij in maart op wintersport, nu ik weer naar Haarlem, over twee weken ga ik een week zonder hem maar mét kids kamperen. Voor sommige mensen is dat een soort not done, maar ik ben blij dat we onszelf zonder elkaar ook goed kunnen vermaken.

Liefste liefjes.

Die bus beviel toch wel goed en aangezien ik liever lui dan moe ben, verkiezen we de rest van het weekend dit vervoersmiddel boven de benenwagen.

Shop ‘til you drop. De laatste maanden heb ik mijn halve garderobe weggegooid en braaf gespaard voor nieuwe items om de boel weer te completeren en dat is dus exact wat ik dit weekend doe.

Deze kreeg ik ook veelvuldig getipt en terecht. We zitten er heerlijk en de tosti smaakt top!

Een applaus por favor, want waar normaal gesproken IK degene ben die van alles vergeet – shampoo, tandenbotstel, deo – zijn het dit keer Jut en Jul. Ik vergat alleen een pyjama, maar had gelukkig wel items bij me die prima door kunnen voor pyjama.

Hoi.

Na serieus zes uur winkel in winkel uit, gaan we even terug naar het hotel. De tassen droppen en bijkomen. Met Radler.

Om half acht gaan we weer terug naar de stad. Het is Shopping Night dus de winkels zijn tot 00.00 uur open, er is gezellige muziek en de meeste winkels hebben flinke korting. Lekkere timing! Ik vind Haarlem echt een hele hele hele leuke stad. Mocht je nog een leuk plekje zoeken voor een weekend weg – met vriendinnen bijvoorbeeld – dan is het een enorme aanrader. De winkels zijn leuk, overal terrasjes, het is gezellig.

Dinner. Je mag één keer raden wat ik eet.

We sluiten onze zaterdag af met een klein drankje.

En rond één uur gaan de moekes lekker slapen.

Zo’n hotelontbijt laat mij veranderen in een hongerig varken. Ik hou er intens van.

Koffertjes gepakt en bedjes afgehaald. Schijnt heel fijn te zijn voor de kamermeisjes en ik kan wel wat karmapunten gebruiken.

Voordat we weer richting huis gaan, rijden we eerst langs het strand. Een stukkie lopen en een koffie.

Ondertussen in Papendrecht…

Love deze mok.

Windkracht honderd.

De beste foto van ons drietjes. En nu we die op beeld hebben is het tijd om met gierende banden naar mijn liefste lievelingsmensen te karren.

GUESS WHO’S BACK!

En daar hoort een feestmaal bij, dat snap je. Voorlopig de laatste want ik moet dus nog steeds iets met een paar overtollige kilo’s.

Na het eten is het tijd om in de tuin te spelen. De kids op de trampo, hun vader erbij en ik kijk even naar deze plantenbushbush. Het loopt een beetje uit de hand en het zit vol hommels en bijen. Allemaal leuk en goed voor de natuur, maar ik durf dus niet meer naar het gras.

Tess en ik hebben ons naar binnen verplaatst. Mevrouw is het er niet helemaal mee eens en zit continu voor de deur ‘PAPA’ te gillen. Ze zegt sowieso al uren niets anders en ik verdenk Robert ervan dat hij het hele weekend met haar heeft zitten oefenen.

En dit is de laatste foto van het weekend. Mijn lieve kleine vriendje, ons heerlijke avondritueel.

Man, wat genieten tot de max was dit. Nu alweer zin in volgend jaar. Komende week wordt overigens ook genieten, want de werkweek duurt slechts twee dagen en daarna hebben we extra lang weekend. Hele concrete plannen staan er nog niet in de agenda maar als het – zoals het er as we speak op lijkt – prima weer wordt, dan ben ik er niet bang voor dat die agenda leeg blijft. We gaan het volgende week wel zien.

Voor nu weer heel veel dank voor het lezen en een fijne nieuwe week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *