Happy Moments

Happy Moments #109

Goedemorgen! Een extra HM op deze dinsdag, omdat ik dus idioot veel foto’s had van afgelopen week. Vandaag in de aanbieding: zaterdag, zondag en maandag. Kijk mee!

Ons Paasweekend op beeld en dat was serieus een feestje. We deden allemaal leuke en gezellige dingen. Zo gingen we naar de open dag van de ambulance, dronk ik samen met vriendinnen rosé op het terras – het moet niet gekker worden, Anouk aan de ‘wijn’ -, gingen we gourmetten bij mijn moeder en mijn zusje, maakte Tess haar eerste rondje op de fiets en kregen we gezellig vrienden over de vloer. Goed, genoeg foto’s dus, gaan we!

Zaterdagochtend half negen: het weekend is nu echt begonnen. Koffie, ontbijtje, boekje, spelende kids: how I love mijn zaterdagochtenden.

Daarna laat ik Tess bij haar vader en springen Ticho en ik op de fiets. Nu Ticho achterop zit, is er voorop mooi plek voor mijn andere baby.

JOEHOE! Zie je die fronsrimpel trouwens? Irriteert me mateloos en ik ga ‘m echt eens een keer laten wegspuiten.

We maken een tussenstop bij mijn vader, waar Ticho meteen de spaarpot weet te vinden. De inhoud wordt geteld en daarna meegenomen naar huis. Boef!

We parkeren vervolgens onze fiets bij vrienden en wandelen naar…

De ambulancepost. Er is een open dag en aangezien mijn kleine vriend nogal fan is van de brandweer én van voertuigen, kan ik het niet maken om hem dit uitstapje te onthouden.

Hij klimt op een motor, een quad, in de brandweerwagen en in een ambulance. Het is zo leuk om te zien hoe hij geniet. Zo enthousiast en nonstop een verwonderde blik. Ik denk dat dit echt zijn lievelingsdag was. Niet alleen vanwege die voertuigen, maar ook…

… omdat hij Brandweerman Sam mocht spelen. Hoe tof!

Ik vind het zo stoer dat hij dat gewoon deed, helemaal zelf. De eerste paar seconde keek hij nog ietwat vertwijfeld maar daarna vond hij het geweldig. Het leukste: toen ik zei dat hij even ‘dankjewel’ moest zeggen, draaide hij zich om naar de brandweerman en zei: ‘Dankukel (=dankjewel) brandweerman Sam’. Ahhhhhhh!

Trotse moeke. Verder kon je tijdens deze open dag je arm laten gipsen – die rij met wachtende kinders ging me iets te ver -, met een ambulanceskelter rondjes rijden – was Ticho iets te klein voor – en in alle voertuigen kijken. Er waren demonstraties en er vloog ook nog een helikopter over. Kind had de ochtend van zijn leven.

Ik ook. Ik val in herhaling maar: trots! Vind het heerlijk om zo over straat te lopen.

Op naar huis. Ik heb een intense hekel aan fietsen maar met dit zonnetje en dat lieve ventje achterop doe ik het graag. Voor hem.

Thuis! Kroelen met het meisje.

En als ze allebei slapen, cross ik naar de winkels.

Daar staan ze van de voedselbank briefjes uit te delen. Slim, want heel de supermarkt is voor de voedselbank aan het shoppen. Uiteindelijk ben ik iets meer dan een tientje kwijt en heb ik ongeveer alles van de lijst voor ze gekocht. Kom maar door met die karmapunten.

Stukjes tikken en wachten tot iedereen weer wakker wordt.

Het is weer eens tijd voor de traditionele zaterdagmiddagborrel bij de korfbal. Wat een zalig zonnetje. Ik plof met wat andere moekes in het gras terwijl onze kids lekker samen spelen. Genieten.

Als we thuis zijn dan eten we patatjes, doen we de smurfjes in bad en in bed en vervolgens ga ik op pad. Ik moest ’s middags wat wijnflessen weggooien maar ben er eentje vergeten. Hoop niet dat ik nu word aangehouden, want dit ziet er wel heel stupid uit.

Spontaan plan: met vriendinnen het terras op. Hou ik van. Ik parkeer mijn auto weer thuis – dit terras zit op loopafstand – want ik ben voornemens om een lekkere alcoholische versnapering te nemen. We beginnen met rosé. Dat is echt een unicum want ik vind nagenoeg alles in een wijnglas niet lekker, maar als het dan zulk zonnig weer is dan kan een roseetje me nog wel bekoren.

Daarna over op de Gin Tonic. En daar laten we het bij want anders kan ik niet meer naar huis lopen.

Zo’n zondagochtend voor in de boekjes. Rustig wakker worden, beetje bellenblazen terwijl de zon opkomt en ons klaarmaken voor…

… een paasbrunch bij vrienden. Daar kunnen we met de benenwagen naartoe.

Ziet er goed uit. Het is inmiddels na tienen en mijn maag is nog leeg, dus het smaakt allemaal hartstikke goed.

We zijn iets na het middaguur weer thuis. De kids moeten naar bed. Ticho had lekker gegeten tijdens de brunch maar Tessie not so much, dus die krijgt nog een klein papje.

De loungeset staat weer buiten! Ziet er meteen zo gezellig uit. Helemaal klaar voor het mooie weer!

De &C-babyspecial is leuk. Deze rubriek vind ik tof, met moeders die hun afterbabybody showen. Sommigen zijn tevreden, anderen maken zich er gewoon niet druk om en Jamie Li gaat een buikwandcorrectie en een borstvergroting laten doen. Kunnen we allemaal wat van vinden, maar wat mij betreft heeft ze groot gelijk. Niet dat ik naar haar kijk en denk: meid, doe wat aan je buik en boobs. Maar als zij zich daardoor beter voelt, why not?

Over tot de orde van dag: mijn kleine gans is wakker. Dit jurkje kreeg ze cadeau toen ze werd geboren (van lieve Mel uit Qatar) en ik vind ‘m eeeeeeenig.

Mam, rot op met je kus.

We zijn bij mijn moeder voor het eten. Gezellig gourmetten. Eerst even met tante Kar naar de speeltuin.

Kleine Stevie Wonder. Hij heeft een nieuwe zonnebril want die blauwe is gesneuveld. Gelukkig kan ‘ie deze ook wel hebben.

Klimmen.

En glijden.

Als we terug zijn, lees ik de LINDA. Mijn moeder heeft een abonnement dus da’s handig. Dit stuk he. Kijk, ik ben zo’n korfballer – of nou ja, ik doe het zelf niet meer want dan scheur ik iedere spier af, maar ben er zeker nog een soort van kind aan huis – en ik kan iedere korfbalgrap wel waarderen, maar dit vind ik best een heftige vergelijking hoor.

Ticho heeft ondertussen een doosje rozijntjes geregeld.

Aan taaaaafel.

Er waren dus twee van die giga borden met vlees. Voor vijf personen. Ik zat zo zo zo vol daarna, niet te doen. Zo vol dat ik me een beetje viezig voelde. Herkennen mensen dat?

Sjaan beperkte zich tot wat stokbrood. Ook lekker hoor meid!

Robert is iets eerder met de kids richting huis vertrokken en als ik thuis kom spiek ik even in de slaapkamers. Het liefst til ik het kind eruit en leg ‘m lekker bij mij. Kan uren naar zo’n slapende peuter blijven loeren.

Schoon bed. Roept mijn naam, na twee avonden op pad. Half tien en oma ligt hoor.

Tweede Paasdag, maandagochtend: ik heb ze weleens slechter gehad.

Zo blij met de ruimte voor de T’s om te spelen. Ze kunnen hier lekker hun gang gaan zonder dat ze ons ‘voor de voeten’ lopen zeg maar.

Ticho legt even uit wat het verschil is tussen een kiepwagen, een brandweerauto, een trein en een raceauto. Handig zo een grote broer, dan leer je nog eens wat.

De was kan naar buiten. We moeten nog een fatsoenlijke vloer hier neerleggen en een hek voor eromheen regelen, maar dan is het dakterras ook zo goed als fertig.

Over fertig gesproken, ik ben het ook. Met make-up op het gezicht en haren in de krul.

Kleine gans is wakker na haar ochtendslaapje. Robert en ik hadden het over haar looks en we waren het er unaniem over eens dat deze meid buitengewoon goed gelukt is.

Succesje hoor, samen op de foto.

Mijn hart mensen, mijn hart. Ik ga voor het eerst met Tess op de fiets. Ticho wil ook mee en voilà, zitten ze. Samen op mijn moekefiets. Als je het hebt over ontzettend gelukkig en dankbaar zijn!

Rondje langs het water.

Even spieken bij ons oude huis. Wij woonden ooit – drie jaar geleden – aan het water en dat was zo vreselijk fijn. Ik denk dat we hier op onze oude dag nog wel terug komen wonen.

Sjaakie is er ook bij.

Fietsen maakt hongerig. Ticho heeft trouwens enorme uitslag, ik denk van de zon. Het jeukt niet, maar het ziet er wel een beetje zielig uit. Iemand bekend hiermee? Tips?

Kleine gangster hoor! Met d’r gekke plukjes haar.

Ticho en Tess afgevoerd naar bed, moeders naar de supermarkt. Boodschappen doen voor de eters die we aan het einde van de middag verwachten.

En de rest van de tijd dat het stil is in huis ga ik aan de slag met deze HM. Kan maar vast voor een groot deel klaar staan toch?

Als de kids weer wakker zijn dan gaan ze met hun vader naar de speeltuin. Ik spiek door het hek hoe dat gaat – handig wel, zo’n speeltuin in de achtertuin – en bereid ondertussen wat eten voor.

Niet echt een culinair hoogstandje, maar lekker is het wel. Een simpele salade, stokbroodjes met smeersels, saté, kroepoek en aardappeltjes uit de over (die niet op mijn bord liggen). We zijn met z’n elven en dat is voor mij zeg maar net te doen qua keukenprinseskwaliteiten.

Als we allemaal volgevreten zijn dan drinken we nog een bakkie koffie met wat chocola en daarna…

… moeten de koters onder de douche. Deze heeft heel de middag in de tuin lopen banjeren. Voetballen, met de bal overgooien, in de aarde graven, op de trampo springen en tussendoor lekker eten en drinken. Kleine levensgenieter. Als ik dit bekkie zie dan word ik helemaal blij. Je ziet hoe hij genoten heeft van de dag en dat doet me goed.

Met twee schone kinderen in hun bed en een opgeruimd huis, plof ik op de bank. We sluiten dit heerlijke weekend af met een aflevering GTST.

Daarna rond ik deze HM af – het is as we speak 21.15 uur – en ik ga zometeen douchen, Tess haar laatste flesje geven en naar bed. Morgen mag ik me weer melden op mijn werk en daar heb ik zin in. Want hoe heerlijk fijn die zonnige dagen thuis ook zijn, ik vind het prima om weer even uit te checken als moeke en gewoon ‘onder de mensen’ te zijn. En dan bedoel ik de mensen op kantoor, niet de mensen die met hun gillende kinderen op de open dag van de ambulance waren. Dus.

De rest van de week is nog een beetje een verrassing. Ik heb een nagenoeg lege agenda en ik geloof dat het weer ons ook ietwat in de steek gaat laten, dus ik vermoed dat het niet zo vrolijk wordt als afgelopen week. Hoewel, Koningsdag komt eraan. Hebben jullie komende week nog leuke plannen?

Bedankt voor het lezen, voor sommigen een fijne vakantie en voor anderen weer veel succes deze week!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

3 Comments

  1. Weer een leuke HM! Mijn zoontje Joël (ook 2 jaar) heeft toevallig ook uitslag op zijn armen, benen en gezicht. Denk ook van de zon, hij zelf heeft er tot nu toe gelukkig geen last van. Maar al tips er voor gehad?

    1. Veel zonnebrandtips gehad – van Vision tot Naif – maar ook (van een huidtherapeut) het advies om ‘m na het badderen goed in te smeren met milde bodycream, zodat het in ieder geval goed gehydrateert blijft 🙂 X

  2. Leeeeuk weer! Heerlijk die zonnige plaatjes! Hier ook een weekend met drankjes en ter compensatie vroeg naar bed, Haha! Fijne week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *