Momlife

Deze badpakjes wil ik allemaal

Nooit gedacht dat ik er een complete blogpost over zou willen schrijven maar het is toch echt zo: wat vind ik de allerleukste badpakjes voor kleine meisjes? Lees mee!

Afgelopen week bedacht ik me dat we voor Tess een waanzinnig leuk badpak hebben in maat 74, maar dat de kans best wel aanwezig is dat ze die als het hoogzomer is niet meer past. Er moest dus een nieuw exemplaar worden gekocht. Helemaal geen straf, zo bleek, want het aanbod badpakjes is nogal groot. Ik kreeg last van keuzestress en heb uiteindelijk nog geen knoop doorgehakt, maar hoop dat jullie mij daar bij kunnen helpen. Let op: in dit artikeltje staan badpakjes en zwembroekjes voor kleine meisjes die in maatje 80 en 86 verkocht worden (dat welbekende en te leuke regenboogbadpak van de Zeeman staat er dus niet bij, want die is pas verkrijgbaar vanaf maat 92). Goed, gaan we.

Name It
Een simpel badpak maar met een leuk printje én schattige roezeltjes dat ook nog eens in de sale is: ik vind eigenlijk dat ik deze gewoon moet kopen. Wat vinden jullie?

Next Direct
Zeker in de newborn-fase kocht ik heel graag kleren bij Next Direct. Die boxpakjes vind ik de fijnste ever en ook qua overige basics hebben ze er genoeg leuks. Ik heb altijd onthouden dat ze badpakjes-technisch redelijk goed scoren en toen ik dus op zoek was naar een exemplaar voor Tess, nam ik een kijkje op de site. Niet alles is mijn smaak, maar er sprongen er toch wel twee uit.

Topische bloemen
Dit badpakje met ontzettend heerlijk tropisch printje. Waar je gewoon direct happy van wordt zeg maar. De bloemetjes, de kleurtjes, de roezeltjes. Alles schreeuwt ‘ZOMER!’. Tel daarbij op dat dit badpakje fijn geprijsd is en het is wat mij betreft een winnaar.

Palmboompjes
Iets minder hysterisch dan de vorige, maar óók met leuk palmbomenprintje erop. Ook deze variant is lekker geprijsd en waar ik spontaan verliefd op werd, waren de roezels bij de mouwtjes. Ik vind het heel erg schattig. Je hebt ‘m overigens ook in de bikini-variant.

Noppies
Ik denk serieus dat dit mijn favoriet van allemaal is. Ik denk alleen óók dat ik straks het halve zwembad in dit badpakje ga aantreffen, want zwemkleding van Noppies is volgens mij hartstikke populair. Anyways, dit badpakje met een soort van panters én – uiteraard – roezeltjes bij de mouwtjes vind ik heel leuk. En uit ervaring weet ik dat de kwaliteit top is. Het enige wat me niet zo aan staat is de prijs…

Tumble ’n Dry
Dit badpakje vind ik leuk door de simpelheid. Geen gekke printjes, drukke kleuren of ingewikkelde constructies, maar gewoon een badpak in het blauw met roze stippen. Zal onze Tess vast enig staan. Ik twijfel alleen een beetje over de kleuren. Ze ogen op het plaatje een beetje flets en misschien is dat wel hartstikke de bedoeling, maar aangezien Tess – net als haar moeder – heel bleekjes is, denk ik dat dit haar niet veel sprankelender zal maken.

Petit Bateau zwembroekje
Geen badpakje, maar een zwembroek. Op de één of andere manier vind ik een compleet badpak leuker, maar als het dan tóch alleen een broekje is, dan is dit wel een kanshebber hoor. Lekker vrolijk en allesbehalve saai. Zijn jullie meer team badpak of team zwembroek?

Petit Bateau blauw badpak
Deze vind ik to die for. Echt alles aan dit exemplaar vind ik schattig. De roezels, de kleurtjes, het model. Het is alleen echt totáál niet iets wat ik zo op het eerste oog bij ons vind passen. Als ik deze zou moeten omschrijven dan zou ik sowieso het woord ‘klassiek’ laten vallen en to be honest zijn wij thuis meer van de afdeling ‘stoer’. En toch, ik krijg deze niet uit mijn hoofd (en uit mijn digitale winkelmand). Maar die prijs mensen, vinden jullie dat normaal? Meer dan dertig euro voor een badpak waar je kind precies één zomer plezier van heeft?

Mothercare
Die aardbeien, de kleuren, het model: lekker vrolijk, ietwat apart en fijn geprijsd. Bovendien: roezeltjes op meerdere plekken. Ik denk dat de roezeltjes rondom het middeltje er ook voor zorgen dat ons Tessie niet zo’n magere spriet lijkt, maar iets meer vorm heeft. En de vorm van de hals vind ik ook leuk. Weer eens wat anders dan ‘simpele’ bandjes. Ik wil mijn dochter heel graag en met alle liefde in dit badpakje hijsen.

GAP Baby
Tja, dat hippe badpak van de Zeeman bestaat dus niet in de maat van mijn dochter, maar deze van GAP lijkt er best wel op. De kleuren zijn iets fletser, maar het idee is hetzelfde: een regenboogbadpak. Vind ik heerlijk zomers. En de prijs valt me ook mee (tot ik besef dat die van de Zeeman nog eens eenderde goedkoper is).

Dit waren de badpakjes die op mijn shortlist staan. Nu de belangrijkste vraag van vandaag: welke vind jij het leukste? Welke moet ik voor ons Tessie kopen? Laat het me weten, want zelf ben ik niet meer in staat om een goede keuze te maken. De twee meest genoemde exemplaren klik ik naar huis!

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

5 Comments

 1. Michelle says:

  oooohhh…. die blauw-wit gestreepte… niet kijken naar de prijs en gewoon heeeel snel bij Tess aantrekken!

 2. Tropische bloemen is fantastisch!

 3. Name it of het zwembroekje!

 4. Name it en de palmboompjes
  Ik heb overigens voor op het strand/thuis in de zandbak zo’n uvpakje gekocht. Scheelt weer insmeren 😉 iets minder mooi misschien maar ja, beter dan een verbrand huidje

 5. De tropische bloemen!!

  Leuk stukje, ik ben nu namelijk ook opzoek naar een badpakje voor Mn dochter (3mnd):)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *