Happy Moments

Happy Moments #107

Goedemorgen! Leuk dat je er weer bent vandaag. Zoals altijd staat er een – ietwat overvol – fotodagboek van afgelopen week voor je klaar, dus laten we gauw beginnen!

Ik val een beetje in herhaling, maar óók afgelopen week was ontzettend genieten. We werden getrakteerd op prima weer en daar wisten we wel raad mee. Op maandag werkte ik deels vanuit huis en deed ik verder allerlei nuttige dingen – waar het anders nooit van komt, zoals de tandarts en de garage -, woensdag mochten we ons melden bij het CB – ik vertel je straks wat de stand van zaken is – en vrijdag gingen we lekker pizza eten. Tussendoor werd er gewerkt, ging ik op kraamvisite en hadden we een heerlijk weekend met spannend korfbal én een babyshower. Lees mee!

We beginnen onze nieuwe week bij de tandarts. Voor het eerst met Ticho. Hoe het ging kun je HIER teruglezen.

De auto staat geparkeerd op de oprit en voordat we naar binnen gaan wil het kind nog even sturen.

Koffie, zon en zoon in de tuin.

Inmiddels ben ik achter de laptop gekropen en aan het werk geslagen. Ticho wordt door zijn tante bewaakt en Tess zit rustig naast me. Gezellig hoor. Rond half twaalf gaan de T’s met hun tante mee en kan ik meters maken. Stukjes schrijven, overleggen met de eindredacteur en stukjes aanpassen. Prima taken voor een thuiswerkdag.

Om 14.00 uur moet mijn auto bij de garage zijn en omdat het ding te goor voor woorden is en ik me daar een beetje voor schaam, ga ik gauw door de wasstraat.

Doei auto, tot einde van de middag.

De rest van de middag is dit de status. Echt fijn, zo’n halve dag vrij en een halve dag thuis aan het werk. Krijg echt veel gedaan, zowel privé als voor kantoor.

Deze stofzuiger is een topper. Review komt denk ik deze week online.

Tegen zessen zijn de kids weer thuis en zitten we aan tafel. Gauw eten en dan naar buiten om op de trampo te springen voordat het gaat regenen. Die regen laat niet lang op zich wachten dus het laatste kwartiertje tot bedtijd kijken we, jawel, die idiote auto’s. Ik kreeg heel veel berichtjes van medemoeders waarvan het kroost ook deze onzin kijkt dus dat stemt me tevreden. Het ligt niet aan mij…

Dinsdag is mijn werkdag en ik was even vergeten dat we op de foto moesten voor een nieuw ‘redactieplaatje’. Kom ik dus aan, met mijn haar in de oorlog en alleen een beetje mascara, omdat ik ’s ochtends dacht: van dit hoofd valt na deze ***nacht toch niks meer te maken. Ben een tikkie bang voor het eindresultaat wel.

Ondertussen in Papendrecht…

Van de rest van de dag heb ik precies nul foto’s. Beetje slechte HM-maker ik, maar goed. Na het werk eet ik vlug een bord pasta en daarna cross ik naar een lieve vriendin die onlangs moeder is geworden. We babyknuffelen en praten lekker bij. Zo leuk. En die eierstokken…

Woensdagochtend is het tijd voor…

Een check van Tess. Heb CB zit op loopafstand van mijn huis dus dat is wel prima, maar ik had me eeeeeven vergist in de temperatuur. Het zag er heerlijk zonnig uit, maar er waait echt een poolwind. Ietwat bevroren komen we aan…

Gelukkig is het binnen bij het CB altijd tropisch warm en van dat aan- en uitkleden krijg ik het nog veel warmer. Als ik helemaal klaar ben met deze kleine dame, roept haar broer keihard ‘MAAMAAA IKKE HEB BAHHHHH’. Tuurlijk jongen, fiksen we ook nog even.

De controle van Tess is prima. Ze is nog steeds lang en smal. Echt precies haar lijntje van de vorige keer keurig doorgetrokken. Ook qua ontwikkeling geen vuiltje aan de lucht. Het enige punt van aandacht is dus dat mevrouw amper flessen drinkt en we nog steeds die late avondfles erin hebben, omdat dat de enige is die ze (slaapdronken) accepteert. Dat houden we voorlopig maar zo.

Hij wilde blijven. “Niet naar huis Ticho hier spelen met gele auto en vrachtwagenauto.”

Maar uiteindelijk komt ‘ie mee hoor, Stevie Wonder.

Op de terugweg een rondje winkels. Haal weer eens kaas bij de kaasboer en dat moet ik vaker doen.

Had ik op dat CB net verteld dat Tess lekker tijgert en dat wel prima vindt, weinig aanstalten maakt om echt te gaan kruipen of zelfs te gaan staan – en dat is natuurlijk helemaal goed – en ineens doet ze dit. Ho ho, dametje met je gekke kuif, niet die trap op, je bent mijn kleine baby.

Heel de bende gevloerd en tijd voor GTST. Is van korte duur want zowel de kleine als de grote T beginnen na een uurtje alweer te gillen. Zijn geen afspraken he, kinders.

Naar buiten!

Schaterlachen deze dame, niet normaal. Ze is zooooo vrolijk en blij en vindt schommelen al net zo leuk als Ticho.

‘Tessie uit mama, Ticho nu gommol.” Ze maken nog net geen ruzie.

Tess de Jong is watching you.

Moeders ook in de actieve stand. Na het rondje speeltuin gaan we nog even een smoothie drinken en een taartje eten en dannnnn naar de verjaardag van oma. Heel gezellig en de T’s doen het hartstikke goed. Lekker eten (…) en spelen, geen onvertogen woord. Tot ik Tess per ongeluk pijn doe – dom dom dom. De sirene gaat aan en aangezien het al bijna half acht is, is het ook wel mooi geweest. We wandelen naar huis…

… en ik doe een poging om er nog een fles in te stoppen. Gaat weer lekker zoals je ziet.

Na een theetje bij San plof ik thuis op de bank voor de tweede helft voetbal. Met moeite houd ik mijn ogen open en tien minuten voor het einde kan ik niet meer. Met gierende vaart naar bed.

Ik had geen wekker gezet want ik was zo moe dat ik vooral zo lang mogelijk wilde slapen. Donderdagochtend begint dus om zeven uur – da’s toch een uur extra slaaptijd – en als ik klaar ben om naar mijn werk te gaan, zet ik nog gauw het ontbijt voor de koters klaar. Scheelt de wederhelft weer werk. Zo ben ik.

Een vermoeid aapje na een dag spelen met de andere kindjes. Zijn haartjes kleuren rood in de zon. Vind ik leuk!

Badderen. Ik had Tess eigenlijk nog nooit zo los in bad gelegd, maar ze vindt het helemaal leuk. Vaker doen!

En ook deze vent is lekker gewassen. Tijd voor een boekje. Pluk van de Petteflet is natuurlijk hartstikke leuk, maar niet per se voor kleine peutertjes. Maar goed, er staat een vrachtwagen op de voorkant dus als meneer mag kiezen dan gaat hij voor deze.

Echt lezen doen we niet. We bladeren door het boek en benoemen wat we op de plaatjes zien. Kan ook natuurlijk!

Ik ben alleen thuis dus eindig met Videoland op de bank. Er staat een nieuwe Temptation online en ik denk er net zo over als de dames: boring.

Beau Five Days Inside is een stuk leuker.

Op vrijdag ben ik thuis met de kids. We beginnen lekker tranquilo. Beetje kruipen, beetje spelen, beetje filmpjes kijken.

Daarna door naar de supermarkt.

En de HEMA. Ticho vindt het heel grappig om kiekeboe met zichzelf te doen.

Kind zit tussen de kruimels zijn schoenen uit te trekken, want denk maar niet dat zijn moeder dat nog mag doen.

En hij had keuzestress. Appel. Nee, krentenbol. Nee, kaasstengel. ‘Ticho allllllles mama!” Oke, vuilnisbak.

En deze Sjaan denkt ook dat ze twaalf is ofzo. Met haar rietjesbeker en krentenbol. Lekker makkelijk wel, zo’n doe-het-zelver.

De schade van onze schranspartij.

Altijd als ik vrij ben slapen de monsters kort. Ik heb goede hoop dat het dit keer wat langer mag duren, want ze waren allebei echt heel moe. Heb ik tijd voor de nuttige dingen des levens: GTST kijken.

Jammer voor mij, maar Tess is niet zo van het lang slapen. Die haal ik er na anderhalf uur weer uit. Ik kocht vanmorgen babyspeldjes bij de HEMA en probeer dit meteen uit.

Ze is er zelf wel tevreden mee. En ik ook, want het is me toch een potje schattig, dat speldje in die zes fluisharen.

Moeders heeft zich enigszins toonbaar gemaakt en de peuter wordt zo langzaam maar zeker ook een beetje wakker.

Op naar onze favo Italiaan.

Ticho mag zelf zijn eigen pizza maken. Dat gaat op zich allemaal goed, het lukt hem (boven mijn verwachting) goed om het deeg te rollen.

Ook het versieren met tomaat, kaas en ham gaat hem goed af. Maar daar blijft het dan ook wel bij. Als de pizza uit de oven komt en voor zijn neus wordt gezet dan hoeft meneer toch geen pizza. Echt, het leven met een peuter is soms best wel ingewikkeld.

Sjaan daarentegen werkt op het gemakkie broodjes en randjes van het deeg weg.

Mijn lievelings: pizza carpaccio.

Dit onderdeel van het ‘eigen eten maken’ bevalt Ticho beter. Twee bolletjes ijs met slagroom, smarties en marshmallows.

Als ik weer thuis ben stop ik de kids in bed en ga zelf ook ‘even’ liggen. Dat ‘even’  verandert in ‘de rest van de avond’. Ik ben een partij moe, dat wil je niet weten. Ergens rond tienen ga ik eruit om Tess nog een fles te geven, rond twaalven hoor ik de wederhelft thuis komen en om één uur begint de kleine meid met mekkeren dus die krijgt nóg een fles. De rest van de nacht kan ik een beetje bijtanken, gelukkig.

Goedemorgen op deze zaterdagmorgen namens de gangster van het huishouden. We bestelden voor Ticho een pet – met het oog op de zomer, maar daarover later deze week meer – maar meneer zit nogal in de ‘hoef ik nie’ en ‘wil ik nie’ fase, dus de pet mag vooral niet op. Gelukkig heeft Tess nog geen eigen mening.

We gaan met vriendin Es even buiten de deur ontbijten (bij LOES, aanrader maar daarover straks meer!). Deze warme bubble waffle met fruit is voor mij.

Voor Ticho komt er een bord met heel veel fruit en yoghurt op tafel. Na drie happen is het weer zo ver: HOEF IK NIE. Man man man.

Daarna is het een tikkeltje chaos in de building. Ik ben thuis met de kids, Robert is aan het klussen en ondertussen zijn de schilders bezig met de buitenboel. Staat alles straks weer netjes in de verf. Na de lunch ga ik naar de supermarkt, zwaai de man des huizes weer uit en pak een stapel cadeautjes in voor een babyshower.

Als de kids wakker worden, dan hijs ik ze in het groen en wit. We gaan PKC aanmoedigen in de kantine.

Kind denkt: mam, meen je?

Ticho kijkt vijf hele minuten naar de televisie en gelooft het dan verder wel. Die komt vragen om een snoepje. En chips. En appelsap. En een bal. En mijn telefoon voor YouTube.

Rust! Dus even tijd om met de bal over te schoppen (kan gewoon in die korfbalkantine, ik leer hem over twee jaar wel dat we een bal met onze handjes verwerken in plaats van met de voetjes).

De uitslag is niet in ons voordeel. Jammer, vooral voor die gasten die er week in week uit alles aan gedaan hebben om landskampioen te worden, maar part of the game. Het zal Tess allemaal een rotzorg zijn, die is altijd vrolijk.

Na de wedstrijd eten we patatjes en daarna plof ik met koffie op de bank. MOEHOE! Ik weet niet wat dat met me is hoor, maar ik voel me alsof ik een winterslaap kan gaan houden. Precies wat ik doe: naar bed. ‘Ken me nie’ schelen dat het nog geen negen uur is.

Zondagochtend word ik ook pas om negen uur wakker. Deze is al effetjes beneden, samen met haar broer en papa. Wat is ze leuk he? Dit jurkje van Feetje is maatje 68 en officieel te klein (kijk maar bij de mouwtjes), maar ik vind ‘m zooooooo leuk dat ik haar er lekker in blijf proppen.

Zondagse dingen. Beetje op tijd voor de deur staan, in een noodvaart door die supermarkt en met gierende banden weer naar huis.

Want ik moet me nog omkleden, opmaken en mijn haar doen voor…

Een babyshower! We gaan lekker eten en drinken bij LOES. Mega aanrader dus, voor mocht je ooit verdwalen en in Papendrecht terechtkomen. Niet alleen vanwege het heerlijke eten en drinken, maar ook omdat iedereen daar zo vreselijk lief is. Zo stuurde ik ze zaterdagavond vrij laat een berichtje over versiering – was ik even vergeten te fiksen en ik vroeg of zij toevallig iets hadden liggen aangezien er vaker babyshowers in de toko zijn – en toen hingen er zondagmiddag allemaal leuke ballonnen en slingers en een gezellig roze tafelkleedje. Speaking of service…

En lekker eten. Allerlei taartjes – van carrotcake tot witte chocolade cheesecake en van een appeltaart tot een red velvet taartje -, brownies en hapjes met walnoot, geitenkaas en spekjes.

Na het vreetfestijn plof ik ietwat vermoeid op de bank. Genieten van de rust, want de man is weg en heeft dit keer de kinderen meegenomen.

Ticho wilde bij zijn vriendje spelen en eten. Wordt geregeld. Krijg ik deze foto doorgestuurd: ook bij anderen roept hij ‘HOEF IK NIE’ als hij eten voorgeschoteld krijgt. Het ligt dus niet aan mij. De draak!

Na het avondeten, een fles voor Tess en een paar keer heen en weer naar de slaapkamer van Ticho om hem IN BED TE HOUDEN, kruip ik achter de laptop voor deze review van de Bosch Unlimited – mijn nieuwe steelstofzuiger. Nog niet helemaal klaar, maar ik verwacht ‘m in de loop van de week wel online.

En dat was ‘m weer. Een volle maar niet hele bijzondere HM. Hopelijk vond je het weer leuk om te lezen! Ik vond het in ieder geval wel weer leuk om ‘m te maken. Komende week staat er weinig bijzonders op het programma maaarrrrrrr het belooft zalig weer te worden dus reken maar op genoeg vrolijk beeld volgende week.

Voor nu weer heel erg bedankt en een fijne nieuwe week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

6 Comments

 1. Priscilla says:

  Het ziet er uit als weer een leuke week ( op de nachtje na)
  Wat geef je Tess tussen door te drinken in haar rietjes fles?
  Misschien een rare vraag heb je al eens een andere fles voor Tess geprobeerd?

  1. Dat was het ook zeker 🙂 Tess drinkt bijna altijd water uit haar rietjesbeker en heel soms heeft ze die van Ticho te pakken, daar zit meestal dixap of thee in. Maar meestal drinkt ze dus water. Ze is helemaal weg van de rietjesbeker, dus heb daar ook weleens haar opvolgmelk in gedaan, maar daar trapte mevrouw niet in haha. Ze is volgens mij gewoon een beetje klaar met die smakeloze babymelk. Snap ik wel 🙈

 2. Ga jij es even een beetje aan jezelf denken, dame! Even tijd om bij te tanken hoor. Echt doen!

  1. Jaaa I know! Het is alleen nu op m’n werk ook zooooo druk en thuis ook ff drukke weken, maar heb de komende weken – als m’n deadlines voorbij zijn – lekker wat vrije dagen opgenomen en ga in juni een weekje samen met de kids kamperen. Dus daar tel ik lekker naar af. Ennnnn komende weken lekker korte weekjes door Pasen enzo. Heerlijk he!

 3. Jolanda van der Wagt says:

  Dat was ff schrikken, zie ik ineens mijn ‘eigen’ supermarkt op de foto… Maarre, is dat niet een beetje uit de richting als je in Papendrecht woont??

  1. Hahaha jaa op zondag is ons dorp hermetisch afgesloten he, dus dan rijd ik naar Dordt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *