Momlife

Deze uitstapjes met kids staan op de agenda

Nu het de afgelopen weken met enige regelmaat best wel lekker weer geweest is, begint het weer enorm te kriebelen om leuke uitstapjes met de kinderen te maken. Maar waarheen?

Het is een flinke onderneming om met twee kleine kinderen op pad te gaan. Je sjouwt je een breuk aan alle zooi die je mee moet nemen en echt ontspannen zou ik het niet willen noemen. Toch weegt dat ene nadeeltje niet op tegen hoe leuk het is om die koters te zien genieten. Om ze iets mee te geven, een herinnering te maken, ze onbezorgd te zien lachen. Voor de komende maanden heb ik een lijstje met dingen die ik wil ondernemen en omdat ik de lulligste niet ben, deel ik ze met je.

Blijdorp (of een andere dierentuin)
De bekende dierentuin in Rotterdam ligt voor ons redelijk dichtbij. Binnen een half uurtje staan we binnen. Je zou dus denken dat we met enige regelmaat een kijkje bij de dieren gaan nemen, maar niets is minder waar. Ik ben onlangs voor het eerst samen met de kids én met een vriendin naar Blijdorp geweest en dat was een succes, dus het voornemen is nu wel om deze zomer nog een paar keer te gaan. Als het dan steeds zo goed bevalt als die eerste keer, dan denk ik dat een abonnement wel een goed idee is. Vooralsnog doen we het lekker goedkoop met de dagje-uit-munten van de Jumbo. Sta je voor nog geen tientje bij de olifanten.

Avonturenboerderij Molenwaard
Vorig jaar opende deze ‘Boerderij van Fien en Teun’ en wij wonen op ongeveer een kwartiertje rijden afstand. We zijn er tot op heden nog niet geweest, maar komende zomer gaat daar verandering in komen. Met (wederom) de dagje-uit-munten van de Jumbo is het betaalbaar, want eerlijk gezegd vind ik het zonder die munten best behoorlijk prijzig (een euro of vijftien per persoon, óók voor kinderen van twee jaar en ouder). Ik ben heel benieuwd wat er allemaal te beleven valt, maar de verhalen die ik er tot nu toe over gehoord heb zijn eigenlijk altijd positief.

Geertje’s Hoeve
Hier wilden we vorig jaar al naartoe, maar in het weekend dat het gepland stond kreeg onze smurf de waterpokken en daarna is het er niet meer van gekomen. Bij deze boerderij kun je van alles beleven en het leukste: de toegang is gratis. Je kunt er bij de geitjes, een stukje paardrijden, de lammetjes een flesje melk geven, spelen in de speeltuin en meer.

Plaswijckpark
Toen ik vorig jaar zwangerschapsverlof had ben ik hier met Ticho geweest. Dat was toen al heel erg leuk, maar ik denk dat het dit jaar nóg geslaagder zal zijn omdat hij nu een stukje groter is en dus ook meer kan en durft qua beleving. In Plaswijckpark kun je van alles doen, van wandelen tot dieren aaien tot een rondje draaimolen, waterfietsen, in de speeltuin spelen en ga zo maar door. Er is zelfs een superleuk zwembad voor de warmere dagen. Vorig jaar maakte ik er een fotoverslag van en mocht je die willen lezen dan moet je HIER zijn.

Toverland
Dit pretpark trekt me echt totáál niet, maar ik heb inmiddels al meerdere keren gehoord dat het voor kinderen van Ticho zijn leeftijd heel erg leuk is. Dus het voordeel van de twijfel en we gaan maar gewoon een keertje. Denk dat we er meteen een weekend weg van moeten maken, want het ligt voor ons wel aan de andere kant van het land zeg maar. Zijn er mensen bekend met het pretpark Toverland? En is het écht een aanrader?

De Efteling
Een pretpark waar ik wél blij van word, is de Efteling. Dit park is zo mooi, ruim, bijzonder. Klein nadeeltje: toen ik de entreeprijzen van de Efteling las viel ik ongeveer flauw. Veertig euro voor een kaartje. Onze koters zijn nog gratis, maar stel dat je kinderen hebt die ouder dan vier jaar zijn, dan ben je voor zo’n dagje pretpart zonder enige moeite TWEEHONDERD euro lichter. Allemaal leuk en aardig, maar dat vind ik echt enorme bedragen. En om nou te zeggen dat ik dit uitstapje voor de kinderen doe, mwah. Al geloof ik best dat het voor Ticho heel leuk kan zijn, vooral het Sprookjesbos. En met de kortingskaaten van de Albert Heijn is het te overzien. Het plan is om deze zomer ons Tessie een dag naar het KDV te brengen terwijl ik met de oudste een dagje uit maak.

De bioscoop
Oké, niet helemaal in lijn met al die leuke ‘buiten-uitjes’, maar de bioscoop staat al best een tijd op mijn lijstje. Voor een druilerige zondag ofzo. Je hebt bij Pathé de zogenaamde kleuterbios, waarin ze een film van maximaal zestig minuten laten zien en daarbij rekening houden met het (kleine) publiek. Het geluid staat zachter, er blijven wat lichten branden enzovoorts. Op dit moment draait er niet echt een film waarvan ik denk: daar wordt onze Ticho blij van. Dus we wachten het geduldig af. Wat nog wel heel leuk om te vertellen is dat we kaartjes hebben voor de Bumba Theatershow. Daar gaan de mannen des huizes eind mei naartoe en je snapt dat ik razend benieuwd ben hoe dat in smaak valt.

En verder kan ik nog duizend dingen bedenken die heel leuk zijn om te doen en waar mijn kids ongetwijfeld vrolijk van worden.

 • Naar Brasserie Waalhaven in Rotterdam om vliegtuigen te spotten
 • De simpele kinderboerderij, altijd een hit.
 • Een dag naar het strand om eindeloos met zand te spelen. Gaat Ticho vrolijk van worden.
 • Naar het bos om takjes te zoeken en verzamelen. Er zijn diverse bosgebieden waar je speciaal voor kinderen een zogenaamd kabouterpad hebt en dat moeten we deze zomer écht een keer gaan doen.
 • Het is te schandalig voor woorden, maar onze Tess heeft nog nooit een zwembad gezien. Moeten we op korte termijn verandering in brengen hoor.
 • Misschien helpt het als de kinders hun eigen fruit hebben geplukt en eten ze het dan ineens wél op. Gaan we deze zomer maar eens uittesten in een pluktuin.
 • Ticho heeft een fascinatie voor voertuigen. Die roept heel de dag ‘vliegtuig helikopter vrachtwagen bus auto scooter brommer motor shovel kraan graafmachine traktor’ en ik denk dat er vast een uitje te verzinnen is waarbij deze gave helemaal uitgebuit wordt. Iemand een idee?

We hoeven komende maanden in ieder geval niet stil te zitten. Heb jij nog een leuke tip voor een dagje uit? Laat het gerust weten, vind ik heel leuk!

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

5 Comments

 1. Mrs.mariella says:

  Verkeerspark assen maar ik weet niet goed voor welke leeftijd dat leuk is 🙂

  Wat een leuk artikel bedankt!’

 2. Wij wonen dicht bij de Efteling en hebben een abbonement. Super mooi park, maar zonder abbonement vrij prijzig. Mocht je evt mensen kennen met een abbonement, abonnementhouders kunnen per abbonement 2 toegangskaarten kopen voor de helft van de prijs. Maar idd dan moet je die mensen wel kennen… :).

 3. Mirjam Brinkman says:

  Nog een tip ook geen buiten uitje maar wel leuk. Ik ben laatst met de oudste (2jaar) naar het theater geweest. Voorstelling van het zandkasteel. Duurt 60min met halverwege interactie met de kinderen. Na de voorstelling mochten alle kinderen een handje gaan geven. Hij vond het geweldig!

 4. Karlien says:

  Toverland lijkt me wel een aanrader!
  Een goede vriendin van me (we zijn van het verre Belgenlandje 😉 ) is er al een paar keer heen geweest met haar dochtertje van 4. Vier weken geleden nog zelfs. “Is echt de moeite en helemaal niet druk.” schreef ze op FB.

  Zo’n 1,5 u à 2 u rijden, dat doe je niet zomaar denk ik!
  (Geen persoonlijke ervaringen dus, sorry.)

  Je vindt ook een schemaatje op hun site, handig om op voorhand ‘ns te kijken hoeveel attracties een optie zijn!
  https://www.toverland.com/fileadmin/user_upload/Algemeen/Toegankelijkheid/Toegankelijkheidschema_2018NL.pdf

 5. Charlotte says:

  De appelpluk boerderij (Buijtenhof) in Rhoon is te gek! Appels en peren, kleine winkel en speeltuin met tractors en watertafel. En de appeltaart en lunch zijn te gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *