Momlife

De 40 (VEERTIG!) leukste apps voor kleine kinderen (volgens jullie)!

Kinderen en de tablet: een combinatie waar nog veel mensen wat (negatiefs) van vinden, maar waar je vandaag de dag eigenlijk nauwelijks nog onderuit komt. Maar is dat wel zo erg?

Mijn persoonlijke mening: nee. Want op zo’n tablet – of achter de televisie – kunnen kinderen best een boel nuttige dingen kijken of leren. Buiten dat is het ook gewoon zo dat het een makkelijke manier is om kinderen te vermaken op dagen zoals vorige week woensdag, dagen waarop het non-stop regent en je na drie uur Duplotorens bouwen van ellende niet meer weet welke pedagogisch verantwoorde activiteiten je nog meer kunt ondernemen.

Ik besef me hartstikke goed dat teveel naar dat schermpje staren een slecht plan is. Ook ben ik het er helemaal mee eens dat het best wel triest is dat mijn kind in de ochtend als eerste vraagt om een dropje en vervolgens om Brandweerman Sam. Eens eens eens. Maar laten we niet vergeten dat dat nou eenmaal de (technologische) ontwikkeling is die bij deze tijd hoort. En dat het niet alleen maar slecht hóeft te zijn.

Ik vroeg via Instagram naar jullie favoriete (educatieve) apps en daar kwam een lijst van maar liefst VEERTIG exemplaren uit. Hoeven jij en je kind geen last te krijgen van verveling tijdens de volgende regenachtige dag of iets te lange autoreis. Ik deel ze op willekeurige volgorde. Lets go!

 1. Zappelin – deze werd by far het meeste genoemd.
 2. De wereld van Nijntje
 3. Wonderkind
 4. Ketnet Junior
 5. Kaatje (van Ketnet)
 6. ABC-kinderen
 7. YouTube Kids
 8. Pret voor Peuters
 9. App bij de Duplo-trein (en alle andere Duplo-apps!)
 10. Jokie & Jet
 11. Dr. Panda Voertuigen
 12. Toca Boca Kitchen
 13. Snelwegsprookjes
 14. Kindertube
 15. Verven met Peppa Pig
 16. LetterSchool
 17. Peuterspelletjes
 18. Disney Junior
 19. Kindergebaren van NSGK
 20. Brandweerman Sam
 21. Kids Brain Buddy
 22. Pret voor Peuters
 23. Chu chu tv
 24. Netflix Kids
 25. Ssst! De tijger slaapt
 26. Fischer Price
 27. Dino’s puzzle
 28. Laugh & Learn Animal Sound
 29. Zoek het uit! – wel voor grotere kinderen
 30. Buurman & Buurman
 31. Telekids
 32. Hello Color Pencil
 33. Car bingo – vooral leuk voor iets oudere kinderen tijdens (lange) autoreizen
 34. Juf Roos
 35. Bimbi Boo
 36. Bobo Spelen
 37. Wepboek
 38. Sound Touch
 39. Luisterbieb
 40. Truckwereld

Zo, mocht je nog inspiratie zoeken: hier moet je wezen. Geen dank en graag gedaan. Niet alle apps uit bovenstaand lijstje zijn trouwens gratis en ik heb ook niet dusdanig veel onderzoek gedaan naar wat dan precies de inhoud van iedere app is, maar ik ga er maar vanuit dat jullie enkel de beste tips met mij delen. Mocht er iets tussen staan wat – op welke manier dan ook – vrij kansloos is, laat het dan zeker even weten. Dan kan ik het aanpassen en zo houden we met elkaar deze lijst een beetje op orde. En mocht je nog een toevoeging hebben, dan kun je dat in de comments doen. Kan iedereen het checken!

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *