Momlife, Persoonlijk

Jongens- en meisjesnamen die ik prachtig vind…

Er is hier al een paar keer iets verschenen over de namen van onze kinderen alsook stukjes over de namen die het (net) niet geworden zijn. Vandaag weer zo eentje in die categorie: deze namen vind ik prachtig.

Maar deze namen zijn eigenlijk nooit echt de revue gepasseerd bij ons thuis omdat ik vrij zeker weet dat Robert er niet heel enthousiast van zou worden. Bijvoorbeeld omdat ze te klassiek zijn, of de ingewikkeld. Het is een lijstje met zowel jongens- als meisjesnamen die grote kanshebbers zouden zijn geweest als ik in mijn eentje de beslissing mocht nemen.

Meisjes
Er zijn heel veel meisjesnamen die ik prachtig vind. Vaak zijn dit wat langere namen, met ietwat chique klanken. Namen waar Robert gewoon niet zo van is. Die houdt van kort en krachtig, simpel en doeltreffend. Vandaar Tess. Vind ik echt een geweldige naam, maar om nou te zeggen ‘prachtig’, nee, dat niet. Dat vind ik dus van deze namen wel:

Noëlle
Eigenlijk was ik er heel mijn leven van overtuigd dat dit de naam zou zijn van mijn toekomstige dochter. Ik vind ‘m echt prachtig. Echt prachtig. Nog steeds.

Esmée
Vond ik vroeger ook al een mooie naam. Ik geloof zelfs dat ik me aan vreemde mensen voorstelde als Esmée.

Naomi
Tot twee jaar geleden was dit de naam die bij mij op nummer één stond. Tot iemand eens zei: mooie naam, maar wel heel Bijbels en een beetje bekakt. Reinste onzin natuurlijk, maar sindsdien is ‘ie op een zijspoor gekomen. Desalniettemin vind ik Naomi heel leuk. Ticho, Tess en Naomi, wat zeg je daarvan?

Danique
Mooi, heel mooi. Zo mooi zelfs, dat ik heel lang heb geroepen dat Tess ‘Tess Emma Danique’ zou gaan heten. Vond de man vreemd, want die tweede en eventueel derde naam moesten verwijzen naar iemand uit de familie en niet zomaar een uit de lucht gegrepen naam zijn omdat ik dat toevallig mooi vind.

Philou
Als ik dit had voorgesteld dan had Robert zo hard met zijn ogen gerold, dat hij er nu nog spierpijn in zijn oogspier van zou hebben. Een tikkie bijzondere naam, maar ik vind het zo tof.

Sophia
Dit is een naam die wat mij betreft prima past in de rij bij stoer maar óók in de rij bij mooi. Helemaal mijn ding wel.

Jongens
Toen ik zwanger bleek van een jongetje, wist ik direct dat het Ticho moest worden. Al jaren was het mijn lievelingsnaam. Maar er waren er meer hoor, die hoog op de lijst stonden. Voor ieder van onderstaande namen geldt: ik had ze best aan mijn zoon willen geven, maar de man des huizes dacht er anders over.

Jonathan
En dan afgekort: Jona. Vond ik best een leuk idee. En toen ik eenmaal in staat was om die naam te gaan gebruiken, werd ‘ie door een redelijk bekende mama-to-be voor mijn neus gebruikt en daardoor schreef ik ‘m af. Maar hij blijft mooi.

Julian
Ik hou van namen die eindigen op ‘an’, dat zul je verderop in deze lijst nog wel zien. Zo ook Julian. Vind ik al sinds forever heel mooi. En stoer, dat ook.

Florian
Misschien iets de deftig voor ons doen. Vandaar dat het ook nooit een optie is geweest om onze zoon deze naam te geven, maar ik vind het wel een hele leuke naam. Zo eentje die ik best zou kunnen gebruiken als ik de enige was die daar iets over te zeggen had. Perfect voor deze lijst dus, maar niet voor het echte leven.

Benjamin
Mochten wij ooit toch nog een derde kind krijgen – waarvan ik dan echt wel heel zeker weet dat het de allerlaatste is – dan krijgt deze sowieso als tweede of derde naam Benjamin. Als in: de jongste van het stel. Als roepnaam vind ik ‘m iets te lang wel.

Milan
Een naam die een paar jaar geleden heel erg populair was maar wat nu weer ietsje afgenomen lijkt, is Milan. Ik vind het een hele leuke naam, maar door de ‘zachte klanken’ niet stoer genoeg. Bovendien heet mijn neefje Milan dus is het sowieso geen optie.

Lucas
Toen ik zwanger was van Ticho hebben we nog even overwogen om onze zoon ‘Finn’ of ‘Lucas’ te noemen. Die eerste naam vond ik wel bij ons passen, maar Lucas niet zo. Het werd al gauw Luc en ik geloof dat we tot een week of 28 hebben getwijfeld en gediscussieerd. Het is uiteindelijk toch Ticho geworden (met andere woorden: ik kreeg tóch mijn zin), maar Luc (of Luuk) staat op de reservelijst voor who knows ooit.

Tot zover de namen die grote kanshebbers zouden zijn geweest als ik geen rekening had hoeven houden met de stijl van een ander. Desalniettemin ben ik heel erg blij met de namen die mijn kinderen hebben gekregen hoor. Die zou ik in geen duizend jaar nog willen veranderen.

Waren jij en je wederhelft het snel eens over de namen voor het nageslacht?

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

12 Comments

 1. Benjamin en Florian stonden ook op mijn lijstje! Maar mijn vriend keurde het af😂 evenals Jan-Julius (ja echt die vond ik zó leuk) en Olivier.
  Voor de meiden had ik naast de uiteindelijk gekozen namen nog Féline, Babette en Juliette.

 2. Wij konden geen leuke meisjes naam vinden waarvan we echt dachten dat wordt het. Uiteindelijk bleek het een jongetje te worden wij geluk want een jongensnaam hadden wij al heel snel. Vroeger had ik altijd een grote lijst met namen die ik leuk vond maar in de loop van de jaren is dat heel veel minder geworden haha

 3. Onze new born heet Florian.. en wij zijn echt niet deftig te noemen 😂 Misschien ons kind later wel. Hij heeft zijn naam mee zullen we maar zeggen. Julian en Benjamin vind ik ook heel leuk. En Philou ook fantastisch. Werd hier eveneens afgekeurd.. onze dochter heet Jasmijn. Waren we het beiden vrij snel over eens. Philou…. of Nine of Julia of Emma of Noah of Laura of…. probeer ik nu mijn zusje aan te smeren 😃

 4. Stefanie says:

  Florian is leuk hè 😉😉🥰
  Wij hadden eerst een andere naam voor Florian maar zo blij dat we deze hebben genomen! Meisjesnaam zijn we ook uit. Beide namen hebben mijn vriend verzonnen hihi. De meisjesnaam is weer een andere dan die we hadden als Florian een meisje zou zijn. Ik vind jongensnamen die eindigen op -an ook heel leuk. Al vind ok jou twee T’s super leuk. Beide stoer maar ook lief!

 5. Ik had altijd al gezegd als we een meisje zouden krijgen dat ze Sofie zal heten en een jongen Merijn. Mijn zus werd zwanger van een tweeling en bij de geboorte bleek dat ze 1 van de 2linv Merijn had genoemd, (ze wist dit niet van mij) dus deze naam viel sowieso af.. toen ik van een meisje zwanger bleek te zijn stond Anna ook heel hoog bij ons maar met de frozen generatie in onze familie leek mij dat ging optie. Gelukkig stond Sofie bij mijn man ook boven aan en volgde ik ook mijn gevoel om onze eerste dochter de naam te geven die ik altijd al heb geroepen en in gedachten heb, als 2e naam hebben we haar Ilja gegeven, de combinatie tussen de 2 oma’s Ilona en Jannie. Tot op de dag van vandaag nog steeds super enthousiast over de naam❤️ Sofie Ilja

 6. Hier had ik voor een jongen: Mick, Kurt, Cees. Allemaal afgekeurd door man. Voor een meisje had ik jaren: Jasmijn en Liselore. Ook afgekeurd. En ik vind Jasmijn nu ook niet meer zo. Ik heb nu 2 meiden en ze heten: Lizzy en Amy. En als het jongens waren hadden ze Axel en Scott geheten.

 7. De eerste jongens- en meisjesnaam hadden we al jaren. Max en Noa. Ik ben blij dat de oudste een jongen was, want Noa vind ik nu echt niet leuk meer. Bij de tweede was het wel echt even een ding. Ik wilde graag Mees en de man wilde Odin. Het is uiteindelijk Storm geworden en dat is de totale belichaming van hem zeg maar, hahaha.

 8. Mocht je (eventuele) derde ooit een meisje worden: vrienden van ons hebben hun dochtertje Nomi genoemd, wellicht leuk ipv Naomi?

  En leuk, Jonathan, zo heet m’n man 🙂

 9. Totaal andere smaak. Maar zitten wel mooie namen tussen. Ik vind Otis voor een jongen geweldig (manlief denkt gelijk aan een merk voor liften). Nimm en Espen stonden ook nog op mijn lijst. Voor een meisje vind ik Flo heel leuk (manlief zegt gelijk vlo) fauve was mijn favoriet, maar dan de Franse echte uitspraak. Vesper werd ik ook verliefd op.

  Maar ook nog steeds verliefd op de namen Riss en sef 💙

 10. Wat grappig dat je zoveel bijbelse namen mooi vindt. Ik heb nog geen kinderen, maar ik heb altijd gezegd dat een jongen Pieter zou worden. Vind ik nog steeds leuk. Of Sebastiaan. Voor een meisje vind ik het moeilijker. Vivienne of Violet misschien, of Estee. Esmee vind ik ook leuk, maar ik ken helaas een niet leuke Esmee.

 11. Wat leuk om te lezen! Wij hebben een zoon Sam (Sam Lucas volledig) en een dochter Isa (Isa Mae volledig). Met name de meisjesnamen zijn bij ons divers. We hadden voor Isa ook Merel, Frederique (vonden we toch echt te lang, met name naast Sam), Babette, Sofie. Ik vond Max ook even tof voor een meisje, maar dat was überhaupt een no go voor mn man :). Onze hond heet trouwens Philou. Het is een naam die in Frankrijk veel aan een hond gegeven word aangezien het daar iets vam boefje betekend.

 12. Wat een ontzettend leuk artikel leuk geschreven ook.
  Ik herken mij hier wel in want ook ik ben blij en tevreden met de namen van onze kinderen maar bij de tweede dochter en derde dochter en vierde ons zoontje ging het toch wel iets moeizamer. De oudste dochter van 10 heeft Yara daar kwam mijn man mee hij vond het een leuke naam en lekker kort maar krachtig
  Ik zelf moest heel even wennen want ik was meer van de langere meisjesnamen maar al gauw vond ik Yara ook heel mooi het had toch iets bijzonders vond ik en toen 10 jaar geleden hoorde wij hem nergens.
  Ik mocht de keuze maken met een J of Y en ik koos voor Yara ik vond dat krachtiger staan.
  Bij de tweede dochter wilde mijn man heel erg graag Luna uitspraak loena. Ik vond en vindt dit geen lelijke naam maar het voelde niet perfect genoeg voor mijn meisje hij was helemaal weg van deze naam en wilde dat het Luna zou worden
  Ik hoorde de naam Limea en was meteen verkocht ik vond het een mooie zachte en unieke naam en dacht die wil ik voor ons meisje
  Maar zijn middelste sis heet zo en dat vond hij niet leuk hij Wilde dat ons meisje haar eigen persoonlijkheid zou hebben ik vond dat onzin en vergezocht dus probeerde ik hem over te halen met heel veel moeite kreeg ik mijn zin 🙂
  Bij de derde dochter wilde mijn man weer voor Luna gaan toen ik zei we moeten nu wel gaan kijken voor een naam toen zei hij hoeft niet ik weet het al ik zei verbaasd je weet het al ?
  Ja zei hij Luna. Hij had deze naam die nog steeds in zijn hoofd
  Ik vond het sneu voor hem Maar weer voelde Luna niet goed genoeg voor mij en ik zei dat ik toch verder wilde kijken hij wist het zeker het werd Luna ik kwam met Roos maar dat vond hij niks ik kwam met Fleur ook dat kon hij niet waarderen
  Toen zei hij opeens zelf Jasmijn dat vindt ik wel leuk geen Roos maar jasmijn. Ik vond jasmijn ook mooi en ik dacht het is ook een mooie bloem soort en het is prachtig lente weer het paste ook bij mijn gevoel wat ik had tijdens de zwangerschap.
  Oke zei ik dan wordt het Jasmijn.
  En ons zoontje daarbij was het helemaal moeilijk wij zaten met jongensnamen echt totaal niet op 1 lijn echt verschrikkelijk pfff
  Ik vond Nick heel erg leuk en nog steeds haha de tweede naam van mijn lijsje voor ons zoontje was Kevin vond mijn man verschrikkelijk hij zag dat niet bij een zoon van hem
  De derde naam van mijn lijsje Demian vond hij ook niks en mijn vierde naam Lutiano nou daar van ging hij zowat over zijn nek vond hij ook veel te extotic. Ik kon alleen maar denken zeikerd pfff
  Hij had de naam nisem uitspraak niesem. Ik stond niet meteen te springen want het leek in niets op mijn smaak jongens namen
  Maar uiteindelijk ging ik akoord en ik vindt het wel heel mooi dat hij de naam van ons zoontje heeft gekozen en het past ook bij hem 🙂
  Als ik helemaal in mijn eentje mocht beslissen over de namen dan kreeg ons derde dochtertje de naam Roos ik ben super blij hoor met jasmijn alleen Roos kwam als eerst op in mijn hoofd. En ons zoontje had geheten Nick
  Dan heb ik nog een rijtje meisjes namen wat mijn smaak is maar waarvan ik al weet dat ik daar niet mee hoefde aan te komen bij mijn man Dafne Claire Annemijn charlotte
  Feline Tessa. De jongens namen Nick Kevin Demian Stanley Lorenzo Lutiano Delano allemaal namen die niet nooit welkom zullen zijn bij mijn man haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *