Persoonlijk

Het is een beetje veel…

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: er staat vandaag geen nieuw artikeltje hier online. Waar ik eigenlijk de afgelopen jaren nog nooit een blogpost heb laten schieten omdat ik het gewoonweg niet voor elkaar kreeg iets te schrijven, is dat nu wel het geval. En dat vind ik vervelend.

Maar het is niet anders. De afgelopen weken heb ik het heel erg druk gehad en is het allemaal een beetje veel geweest. Zoals je wellicht weet, slapen wij zeer zelden een fatsoenlijke nacht, zijn we allemaal ziek geweest, is er altijd wel iemand verkouden – zo ook op dit moment – en hebben we een baby met (volgens mij) doorkomende tandjes. Dat vreet energie.

Ook op mijn werk is het druk. Ik ben bezig met nieuwe dingen leren en doen, maar ondertussen heeft mijn normale werk – het schrijven voor onder andere magazines – zich opgestapeld. Als ik in mijn agenda kijk, dan zou ik er spontaan een hyperventilatieaanval van krijgen. Op het moment dat ik dit schrijf is het woensdagavond half tien en zie ik oprecht door de bomen het bos niet meer. Morgen ga ik weer naar kantoor en mijn uiterste best doen om orde in de chaos te krijgen, zodat er ook in mijn hoofd weer wat rust komt.

Dat alles bij elkaar opgeteld, zorgt er deze week (en vorige week eigenlijk ook al) dat ik geen inspiratie, geen energie en geen zin heb om nog leuke stukjes voor hier te schrijven. Ik wilde nu eigenlijk iets publiceren over mijn immer rammelende eierstokken en er staat ook al best een deeltje op papier, maar het is gewoon niet helemaal naar mijn zin en mijn hoofd zit zo vol dat het me ook niet lukt om er een fatsoenlijk verhaal van te maken. Dus besloot ik vanmiddag: in plaats van dom naar mijn laptop te blijven staren, doe ik ‘m dicht en ga ik even een uurtje slapen. Met mijn snotneus en knisperende hoofd onder de dekens en genieten van de stilte. Even vergeten dat ik nog zoveel moet, dat er allerlei deadlines in mijn nek hijgen en dat ik daar allemaal helemaal geen tijd voor heb.

En dat is dus precies wat ik deed. Vervolgens besloot ik vanavond toen de kids op bed lagen om naar mijn twee allerliefste vriendinnen te gaan en lekker thee te drinken en chocolade te eten. Want hoe leuk ik deze site ook vind, geen enkele therapie haalt het bij tijd, thee, chocolade en gesprekken met vriendinnen.

Gevolg van dit alles is wel dat ik je vandaag niet kan verblijden met een nieuw stukje hoogstaande literatuur. Dat spijt mij, al weet ik dat ik dat eigenlijk niet hoef te zeggen. Dat jullie het ongetwijfeld begrijpen. Daar ben ik blij mee, dus bedankt daarvoor. Hopelijk kom ik vandaag aan het einde van de dag thuis met een opgeruimde inbox, een opgeruimde agenda, een opgeruimde takenlijst en een opgeruimd hoofd. Hopelijk heb ik vanavond wel weer zin om achter die laptop te kruipen. Dan staat morgen gewoon dat stukje over die rammelende eierstokken online!

Maak er een fijne donderdag van en hopelijk tot morgen (en anders uiteraard maandag met een nieuwe Happy Moments)!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

8 Comments

 1. Als in iets heb geleerd het laatste half jaar met een newborn, to do lijstjes zijn er om te schrijven maar zet er maar geen datum en tijd bij het lukt toch niet!
  Ik denk dat het belangrijk is dat je altijd rust in je eigen hoofd en lichaam houd en dat je daarvoor makkelijke onderdelen soms even opzij moet schuiven!
  Verontschuldigen dat je niks online hebt gezet hoef je niet! Dit doe je erbij en je bent niemand iets verplicht.

  Doe je best en kijk hoever je komt!

 2. <3 Liefde

 3. Nou lieve Anouk, al kom je vanavond niet thuis met een opgeruimde inbox, hoofd en takenlijst, en lukt het je niet om het stuk voor morgen af te hebben, dan is dat ook prima.

  Ik vind het sowieso al bewonderenswaardig dat je 5x post naast je gezin en je werk. Let maar gewoon goed op jezelf en alleen dingen doen waar je blij van wordt! (Oké van die eindeloze was wordt niemand blij maar je wordt er nog minder blij van als alles zich opstapelt)

  Fijne dag!!

 4. Hey powervrouw, geen excuses hoor. Doe wat goedvoelt, je lezers wachten wel. Al ga je de komende weken door op thee en chocolade en doe je dutjes: lekker doen!

 5. Al een tijdje denk ik “hoe krijg je dit ooit voor elkaar” je schrijft zoveeeeeel en zo leuk en het is “maar een hobby” een keer niet, een week wat minder joh het mag en kan allemaal. Uiteindelijk zijn er dingen veeeeel belangrijker! En zelfs nu besteed je er best nog veel tekens aan 😉 rustig aan!

 6. In principe is dit ook al een leuk stukje hoor. En het hoeft ook niet allemaal goed te lopen. Er zijn soms te veel balletjes om hoog te houden. Ik heb wel een tip, een bulletjournal. Klinkt stom, maar alles georganiseerd geordend opschrijven helpt mijn volle warrige hoofd echt om een stukje leger te worden.

 7. Ik vind dit een mooi moment om eens te zeggen hoe ik elke dag geniet van je blogposts! Zo fijn dat je vanuit jezelf schrijft en niet vanuit merken die iets van je willen. Ben eind vorig jaar mama geworden van een klein meisje en ik heb echt veel aan jouw verhalen, thanks! 🙂

 8. Diriëlle says:

  Neem niet teveel hooi op je vork! Elke week vijf artikelen schrijven/online zetten + al het andere werk dat daarbij komt kijken lijkt me best veel naast je werk en gezin. De blog is een hobby van je, dat moet voor jezelf wel leuk blijven..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *