Happy Moments

Happy Moments #102

Goedemorgen! Leuk dat je de weg naar de site weer hebt gevonden voor een nieuw overzichtje van onze afgelopen week. Ik maakte genoeg foto’s, dus laten we gauw beginnen.

Afgelopen week was best intensief. Niet zozeer vanwege de kinderen of een overvolle agenda, maar vanwege allerlei toestanden op mijn werk. Ik wist dit van tevoren en ik had me er ook wel op voorbereid, maar na een week vakantie is het tóch even aanpoten allemaal. Ik denk niet dat iemand het boeiend vindt om te horen wát er dan precies zo druk is, maar neem het maar gewoon van me aan. Op woensdag was ik vrij met de kids. Het was écht gigantisch zeikweer dus op een rondje winkels na hebben we precies niks uitgevoerd. Vrijdag kregen we veel visite, hadden we twee verjaardagen en deden we verder niet veel spannends. Het weekend stond eveneens in het teken van bijtanken. Waar ik vorige week dus een gezellige en productieve HM beloofde, moet ik daar geloof ik een beetje op terugkomen. Desalniettemin is ‘ie weer goed gevuld hoor. Kijk mee!

Pure marteling dit. Zoals ik vorige week al vertelde, willen Robert en ik allebei wat kilo’s kwijt. En op de allereerste dag dat ik me ook daadwerkelijk aan een maximaal aantal calorieën moet houden, staat dit naar me te lachen in de bedrijfskantine. Mag ik een staande ovatie voor het feit dat ik dit níet heb genomen?

Meanwhile bij hun oppasadresje. Zo lief voor elkaar, bijna altijd.

Ik ben bijtijds thuis, het eten loopt gesmeerd en vervolgens hebben we dus nog een uurtje tot bedtijd. Omdat het buiten nog licht is, het droog is én omdat ik wel wat beweging kan gebruiken, ga ik met mijn kleine meisje een rondje wandelen.

En als het thuis rustig is, de kids slapen en de man zich in de hoek van de bank heeft genesteld, rijd ik langs mijn vader voor een kop koffie. Mijn zusje komt ook en neemt deze tas gevuld met frituur mee. Echt mensen, snappen jullie nu waarom ik geen enkel dieet ooit volhoud?

Dinsdag ben ik (weer) druk op mijn werk. Voor jullie beeldvorming: ik ben bezig met nieuwe dingen leren en dat gebeurt middels een één-op-één traject. Waar scholing normaliter al best intensief kan zijn, is dat bij persoonlijke scholing nog tien keer erger. Geen tijd voor wegdromen zeg maar, maar een hele dag focus.

Tussendoor krijg ik dit soort foto’s doorgestuurd. Mijn kinderen (en ikzelf) hebben maar een mazzel met fijne opvang door opa en oma.

Als ik na een lange dag thuis kom, wandel ik naar mijn schoonouders, waar de kindjes heel de dag geweest zijn én waar we aan kunnen schuiven voor een avondmaal.

De rest van de avond doe ik weinig bijzonders. Een bakkie koffie met vriendinnen en daarna met gierende vaart naar huis om gauw mijn blogpost voor de volgende dag te fiksen. Ik ben er zo eentje die eigenlijk altijd wel content klaar heeft staan, maar door deze drukke weken en de vakantie is de voorraad op. Van het weekend maar eens verandering in aanbrengen.

Woensdag is mijn vrije dag. Heerlijk met mijn lieverds. We starten rustig op want Ticho heeft er vandaag wat moeite mee.

Tess niet. Die is gewoon haar blije zelf. Haar haartjes beginnen ineens echt te groeien en ze loopt (ligt) nu pertinent met een soort van kuif. Ik vind het schattig.

Een fruithapje. Geprakte banaan voor de baby en plakjes banaan en stukjes mandarijn voor de peuter. En ja, de kleine meid is omgekleed want spuitluiers enzo.

Als beide kids uiteindelijk opgestart en uitgerust zijn, doen we een rondje winkels.

Eerst de supermarkt.

Dan de Zeeman. Daar scoor ik deze truien voor Tess. De roze voor de winter, de blauwe voor komende maanden. Ik vind ze echt heel leuk en voor zes euro hoef ik niet te tobben.

Dan door naar Kruidvat. Daar valt Ticho zijn oog op deze auto en hij wil graag even sturen. Helemaal goed. Ik laat hem zijn gangetje gaan en na een paar minuten zeg ik: “Tich, kom op, we moeten door.” En zonder morren stapt hij uit en loopt hij mee. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

We wandelen nog even langs de boekenwinkel – daarover later meer – en daarna door naar huis. Het is bijna lunchtijd dus terwijl ik de keuken bestorm, geef ik deze flapoor een Nijntje-koek en schuif ik haar naast het aanrecht.

Ticho heeft zijn stoel voor het raam gezet. Kan ‘ie auto’s kijken. En dat vindt hij veel belangrijker dan zijn jas uittrekken.

Domestic Goddess op je beelscherm. Bananenpannenkoekjes it is.

En die worden óók voor het raam opgegeten. Dikke prima, als hij dat leuk vindt.

Tess geef ik ondertussen een boterhammetje met boter. Dat ging tot een week of twee geleden allemaal maar moeizaam, maar ineens heeft ze de smaak te pakken. Alsof ze drie jaar geen eten heeft gezien, zo smakelijk peuzelt ze het op.

Domestic Goddes strikes again. De pestbende even opruimen, stofzuigen en dannnnn…

De bank op. Ik eet twee boterhammetjes en kijk GTST. De momenten dat beide kids tegelijkertijd slapen zijn echt uniek dus ik geniet er even van. Niet te lang, want het voornemen is om weer verse hapjes voor Tess te gaan maken. Potjes zijn een handige uitkomst voor als het even niet lukt, maar in een uurtje tijd heb je wel gewoon genoeg maaltjes voor een week gemaakt.

En precíes als het water begint te koken, hoor ik madame boven kirren. Die haal ik naar beneden, schuif ik wederom met haar stoeltje bij het aanrecht en geef haar een (zacht gekookt) worteltje om op te knagen.

Hopsakee. Tien punten voor mij.

Als Ticho ook wakker is dan spelen we wat en lezen we uit dit boekje: De Leeuw in de Muis. Mocht je er niet bekend mee zijn: dit is by far het allermooiste prentenboek dat je gaat vinden, met eveneens het allermooiste verhaaltje (over een muis die net zo wil grommen als een leeuw zodat ze aanzien krijgt, maar uiteindelijk doorheeft dat de leeuw bang is voor de muis en de conclusie trekt dat je dus niet groot of sterk hoeft te zijn om impact te maken). De enige boeken die bij dit exemplaar in de buurt komen, zijn de andere van deze schrijfster. Je koopt De Leeuw in de Muis HIER. (En de andere uit de serie HIER, HIER en HIER). Echt een enorme aanrader.

En de rest van de dag gaat een beetje als een nachtkaars uit. We rommelen wat in huis, eten met z’n viertjes aan tafel, leggen de kinderen op bed, ploffen op de bank en ik doe nog een theetje bij vriendin San.

Donderdagochtend ben ik vroeg uit de veren. Mijn wekker gaat normaliter om zes uur, maar iets eerder al hoorde ik deze pretletter brommen. Ik spring gauw onder de douche, maak mijn hoofd enigszins toonbaar en ga dan met haar naar beneden voor een ontbijtje.

Niet veel later volgt Ticho. Die wilde nog even geen kleren aan, behalve zijn sokken.

Sprongetje in de tijd: een lunchbreak met favo collega Kristel. We ploffen met lekkere koffie…

… en een Turkse Tosti bij ons favoriete lunchtentje op een halve minuut van ons kantoor. Hebben we wel verdiend want zooooo druk.

We krijgen allemaal gezellige foto’s van onze ex-collega Lotte en ik stuur deze foto terug. Mega gezellig met Kris zoals je ziet. (Sorry Kris, ik weet dat je me nu gaat vermoorden voor deze foto maar boeit me niet want ik ben vandaag en morgen toch niet bij je in de buurt en donderdag ben je dit weer vergeten.)

Als ik thuis ben eten we gezonde hap – ja ja, alles voor de strijd tegen de kilo’s – en daarna doen we de kids in bad en naar bed.

Ticho leest nog even een boekje voor.

En als het stil is op de bovenverdieping ga ik naar de Jumbo. Lekker boodschappenbeleid bij ons thuis: de melkpoeder is op.

Robert kijkt dit debat maar ik kan mijn ogen amper nog open houden. Het was echt een pittig werkweekje en mijn hoofd is leeg. Of vol, het is maar hoe je het bekijkt.

Vrijdagochtend hebben Tich en ik hetzelfde ontbijt: yoghurt met mini muesli en hartjesontbijt van Love my Veggies. Zijn we dol op, maar omdat het niet meer te verkrijgen is bij de Jumbo waren we overgestapt op de (inmiddels welbekende) haverbeertjes. Op de Negenmaandenbeurs stond een stand van Love my Veggies dus toen heb ik weer ingeslagen. Heerlijk!

Deze smult er ook van.

Drie kindjes om voor te zorgen. We krijgen die kleine knapperd op rechts op visite en dat is hartstikke gezellig.

Ticho wil graag stickeren en dat blijkt zijn kleine vriendinnetje ook leuk te vinden. Zo komen we de ochtend dus door: op de grond met stickervelletjes en een hoop lol terwijl Tess lekker ligt te slapen.

Om 11 uur is het oppaskind weer opgehaald en het huis weer leeg – mijn vader en zijn vriendin kwamen ook nog langs – en aangezien het nu wél lekker weer is gaan we naar buiten. Fiets uit de schuur en de straat op.

We maken een rondje.

En eindigen in de speeltuin. Vindt Tessie ook allemaal hartstikke leuk.

Kijk die twee koppies. Zoveel lol hebben ze samen.

“Kijk mama, handjes niet vast he?!” Nou nou, durfal.

Zo zie ik er trouwens uit. Ik deel dit plaatje van mijn vogelverschrikkerslook op Instagram, met daarbij de boodschap dat ik dus gerust zo de straat op ga en me daar tegenwoordig niet meer druk om maak. Ik krijg heel veel leuke reacties (meer dan honderd), maar er zijn ook dames die terugsturen dat ze dat zelf niet durven. Snap ik wel, ik voel mezelf ook wel wat meer comfortabel met make-up, maar ik laat me er niet meer door beïnvloeden in mijn keuze. Als ik er even geen zin in heb, dan laat ik die kwasten lekker in de kast. En echt, ik gun iedereen die zelfverzekerdheid.

Staat ‘ie weer hoor, op zijn uitkijkpost.

En Sjaan vermaakt zich ook goed in haar stoeltje.

Heerlijk uitzicht toch? Mijn twee kanjers met ieder hun eigen boterhammetje. Die van Tess is besmeerd met boter en Ticho weigert in principe alles behalve pindakaas MET HAGELSLAG. Vergeet die hagelslag niet.

Troep met een hele grote hoofdletter T. En ja, avocado-game gone wrong. Heeft er überhaupt ooit al weleens iemand een avocado gezien die níet slierterig bruin was?

Als de kids slapen dan plof ik weer op mijn welbekende plek. Ik kijk GTST en eet rijstwafels met tonijn en kappertjes (en daar moest dus nog avocado doorheen maar dat liep effe anders).

Aan het einde van de middag hebben we een verjaardag en daar krijg ik dit kaartje.

Mijn site bestaat namelijk twee jaar. Hoe lief is dit dan? Thanks Rens 😉

Mijn zusje komt uit haar werk naar ons en neemt eten mee, dus ik geef de kids vast hun eigen maaltijd. Een groentehap voor Tess en een bananenpannenkoek en een bak fruit voor Ticho.

Deze. Mijn allerlievelings!

Zusje en dochter, heerlijk stel. Van de rest van de avond heb ik geen plaatjes, maar we hadden nóg een verjaardag. Mijn zusje past op de kindjes en wij hebben een fijne avond. Ik lig ergens rond middernacht in bed.

En de volgende ochtend is het weer vroeg dag. Wij hebben echt absoluut geen uitslapers hoor. Gewoon zeven uur, maximaal. Geeft niets, hartstikke gezellig om zo vroeg aan het echte weekend te beginnen. Kan natuurlijk niet zonder goed kapsel dus Ticho zal wel even een staartje maken bij zijn zus.

Bijna.

Ik help een handje en tadaaaa de palmboom is er weer.

Lunch: vloerbrood met ei, filet, kappertjes en truffel.

Ik heb vandaag overigens wel wat plamuur op het gezicht gesmeerd.

Als de T’s slapen, kijken we Temptation. Niet. Te. Doen zo gruwelijk saai. Waar dachten deze deelnemers aan mee te doen? Red mijn Vakantie? Zon, zuipen, ziekenhuis? Oh Oh Cherso?

Is er eentje wakker. Die is niet helemaal in haar hum. Kakt weer alles onder, veel huilen en gewoon niet haar vrolijke zelf. Nog steeds geen tand te bespeuren maar echt, het kan nu toch niet lang meer duren?

Het onweert, regent en hagelt heel hard. Ticho wordt er wakker van en staat daarna een tijdje naar buiten te kijken. Indrukwekkend!

Als het droog is dan gaan we naar de volgende verjaardag van het weekend. Op loopafstand, dus da’s lekker. Ik had een hoopje dat Tess in de wagen in slaap zou vallen, maar die denkt: de groeten, ik feest nog even mee. Helemaal prima.

We zijn rond half acht weer thuis, leggen de koters in bed en ik rijd nog even naar vriendin Es voor een theetje.

Krijg ik dit soort berichtjes. Tess is ontroostbaar, huilt veel, wil niet slapen, niet drinken, niks. Behalve met de bal spelen.

Es en ik kijken ook naar een spelletje met een bal. Als deze wedstrijd is afgelopen rijd ik naar man en kids. De jongste van het stel slaapt nog steeds niet en is heel erg verdrietig. Zo stom. Ik kroel met haar, wieg haar, wandel met haar, geef haar kusjes, zing liedjes en uiteindelijk valt ze bij ons in bed in slaap. Na een half uurtje leggen we haar over naar haar eigen bedje en gaan we ook slapen. Duurt niet heeeeel lang, want om twee uur begint Sjaan weer. Arm ding. Nu drinkt ze gelukkig wel haar flesje leeg en gaat daarna vrij snel weer slapen.

Na een rumoerig nachtje is koffie mijn benzine voor de zondag.

Ticho en Robert zijn zwemmen en de meiden chillen op de bank. Tess trekt altijd één sok uit. Meer kinderen die dat doen? Ik ben die ene sok dan ook altijd kwijt.

De boys zijn er weer. Ticho kruipt meteen terug op zijn uitkijkpost. Onze kleine buurtwachter. Hij wil ook graag op deze plek zijn boterhammetje eten.

Tess zit gewoon in haar stoel bij mij. Die heb ik stukjes brood gegeven. Ticho gaf ik graag alles gesneden en fijngemalen, maar bij Tess werkt grotere stukken geloof ik beter. Dan kan ze lekker zelf knagen en kokt ze echt veel minder. Ik krijg altijd een mini-heartattack als ze half stikt in een stukkie brood dus top als we het zo een beetje kunnen voorkomen. Het is nog een beetje avonturen wel allemaal.

Gekke meid. Heeft ze van mij dit – kijk maar eens terug naar de foto eerder in deze HM.

Ticho ging ook snuivend door het leven toen hij de leeftijd van Tess had. Op deze foto’s zijn ze allebei ruim acht maanden. En hoewel ik ze altijd veel op elkaar vind lijken, vind ik ze in dezen toch echt wel enorm verschillend.

Stilte in Huize Weltevree. Ik ga tanken en boodschappen doen.

En de rest van de dag is dit het uitzicht. Het is dramatisch slecht weer dus we kunnen niet lekker naar buiten. Dan binnen maar leuk maken. Met de auto’s spelen, Brandweerman Sam kijken en vooral niet teveel bewegen.

Bloemkool voor mijn baby. Ze eet sinds een dag of wat echt prima haar groenten. Ben ik blij mee.

En de laatste voor nu: mijn laptop. Tijd om deze HM in elkaar te knallen. Nogmaals, niet zo leuk en sprankelend als ik had gehoopt, maar dat is nu eenmaal wat het is. Het is as we speak zondagavond half negen en aangezien ik al drie weken Luizenmoeder heb gemist twijfel ik even of ik weer ga aanhaken of dat ik een snoekduik mijn bed in neem.

Komende week staan er weer twee dagen training op het program en verder nog niet zoveel. Hopelijk wordt het qua weer iets beter dan afgelopen week, dan ga ik woensdag en vrijdag lekker veel leuke dingen met de kids doen.

Voor nu weer heel erg bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe (werk)week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

7 Comments

 1. Heerlijke HM weer! Ik vind Ticho geniaal met zijn uitkijkpost!

  1. Haha ja he? En alle mensen die voorbij lopen staan ook verbaasd te kijken naar dat zwaaiende jochie achter het raam!

 2. Krijgt Tess alleen groenten ? Of doe je er ook wel is aardappel en vlees of iets dergelijks doorheen ?

  1. Ik doe er tegenwoordig een beetje aardappel doorheen inderdaad, maar ook niet altijd. Hangt af van de voorraad in m’n koelkast haha. Vlees hebben we nog niet geprobeerd, maar als ze een potje krijgt – wat regelmatig voorkomt – is dat wel vaak iets met kip en rijst ofzo 🙂

 3. Leuk om weer mee te mogen kijken 😀 wat een beauty’s zijn jij en je zus!

  1. Leuk om te horen en thanks voor het compliment. M’n zusje is écht een natural beauty, die ziet er zelfs zonder make-up niet uit als een vogelverschrikker! X

 4. Christel says:

  Leuk weer..

  Mag ik vragen welke make up je gebruikt voor je wenkbrauwen? Ziet er altijd zo mooi uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *