Momlife, Persoonlijk

Hier shop ik de fijnste basics voor de kids

Het vullen van de kledingkasten van de kids is een dure grap. Maar dat hoeft het niet per se te zijn. Ikzelf ben in principe dól op budgetshoppen en vandaag vertel ik je waar ik dat doe. Lees mee!

Kleding voor de kinderen, ik kan er echt geen genoeg van krijgen. Ondanks goede voornemens om de hand wat meer op de knip te houden, kom ik toch minimaal eens per maand met wat nieuws in kleine maatjes thuis. Een broekje, een jasje, haarbandjes, schoenen, een toffe zonnebril én fijne basics. Want ik ben dol op fijne basics en al helemaal als het me niet teveel geld kost. Vandaag vertel ik je waar ik mijn sokken, rompers, simpele witte shirts en joggingbroekjes scoor. Lees mee!

Zeeman
Van alle winkels die je in de Nederlandse winkelstraten treft, ligt er van de Zeeman het meeste in de kasten van de onze kids. Niet alleen basics in de vorm van rompers en broekjes, maar ook bijvoorbeeld slaapzakken, aankleedkussenhoezen, hoeslakens, wantjes, sjaals, haarbandjes en weet ik het wat nog meer. Ook het ‘gewone’ kledingaanbod vind ik vaak verrassend leuk. Ik koop bij de Zeeman niet standaard een bepaald kledingitem, maar wél alle hoeslakens, slabbers en aankleedkussenhoezen.

Wibra
Het is eeuwig zonde – en voor mijn portemonnee een zegen – dat er geen Wibra bij ons in het dorp zit, want ik vind dus dat ze daar hele leuke basics hebben. Zo haal ik er weleens rompers voor de kids. Niet vanwege de fijne modelletjes of stretchy stofjes, maar vanwege de prima prijsjes en leuke motiefjes. Ook kan ik voor simpele t-shirt, met zowel lange als korte mouw, goed slagen bij de Wibra. Ik kom er niet heel vaak, maar áls ik er eens ben, dan ga ik altijd met allerlei ideale basics weer naar huis.

HEMA
De HEMA, wie keert daar niet heel z’n portemonnee om? Bij de HEMA koop ik rompers – die nieuwe lijn met rompers van bamboe zijn favoriet – maar ook al mijn hydrofiele doeken komen er vandaan. Net als de sokken voor Ticho, de drinkbekers met rietje, de slaapzakken, de mega chille joggingbroekjes en simpele effen shirts met zowel lange als korte mouw. Als ik iets ‘simpels’ nodig heb dan ga ik graag naar de HEMA. En vaak loop ik dan de winkel uit met dat ene product waar ik daadwerkelijk voor kwam en nog acht andere schattige truitjes en jurkjes en broekjes.

Kruidvat
Als ik één tip zou moeten geven aan moeders van baby’s dan is dat: haal je sokken bij Kruidvat. Die van Bambino zijn echt de enige (betaalbare) sokjes die niet afzakken. Tot Ticho een jaar of anderhalf was, droeg hij sokjes van Bambino en nu koop ik ze voor Tess ook nergens anders. Kruidvat heeft op dit moment ook een leuke collectie in samenwerking met Saar Koningsberger in de winkels hangen. Ik heb er zelf (nog) niets van aangeschaft maar sluit niet uit dat ik dat alsnog ga doen. Bij Kruidvat koop ik overigens ook zo nu en dan een pakje rompers of een leuke hoes voor om het aankleedkussen. Ook mijn voedingskussen – wat ik nu niet meer gebruik – en de bijbehorende hoezen komen van Kruidvat.

ZARA
De ZARA-sale staat weken van tevoren al gemarkeerd in mijn agenda en op de dag dat de sale start zit ik vanaf minuut één klaar met een reeds gevuld winkelmandje. Wat ik er graag koop zijn broekjes en leggings voor Tess, de spijkerbroekjes voor Ticho en voor hem ook direct wat basic polo’s en t-shirts. Verder verdwijnen er natuurlijk meer dan genoeg truitjes, jurkjes en wat schoenen in mijn digitale winkelmandje. Want tijdens de sale is het allemaal heerlijk betaalbaar. Als ik per kind nog maar één ding bij de ZARA mocht kopen dan ging ik voor Tess voor de leggings en voor Ticho voor de (spijker)broekjes.

H&M
Tot een maand of twee geleden had ik serieus nog nooit iets bij de H&M gekocht. Het is gewoon niet helemaal mijn winkel. Maar toen Tess onlangs naar maatje 74 schoot en ik eigenlijk net iets te weinig ‘simpele’ truien in haar kast had hangen, liep ik er toch maar eens naar binnen. En wat een leuk assortiment hadden ze. Voor fijne prijsjes kocht ik vier truien en daar ben ik blij mee. Rompers en dergelijke heb ik er nooit gekocht en ik ben ook niet van plan om dat te gaan doen – want again: het is gewoon niet helemaal mijn winkel – maar voor een leuk truitje kun je er dus echt wel terecht.

Je ziet, ik koop eigenlijk heel veel spullen voor weinig geld. Een kleine kanttekening die ik hierbij wel wil maken, is dat ik me ervan bewust ben dat dit soort kleding eigenlijk bijna onmogelijk duurzaam en verantwoord kan zijn. Net als een groot deel van de beschaving heb ik daar een behoorlijke poos mijn ogen voor gesloten, maar tegenwoordig voelt het toch minder goed om maar eindeloos te shoppen voor tarieven die in de categorie ‘te mooi om waar te zijn’ vallen. Winkels als de Primark sla ik sinds een poos echt volledig over en na mijn laatste shopsessie bij de ZARA is het voornemen om ook die winkel niet meer volledig leeg te roven.

Ik wil meer bewustere keuzes maken en spullen kopen waarvan ik zeker weet dat het niet door kinderhandjes in Bangladesh gemaakt is. Dat is voor mij wel een heel nieuw gebied en ik ben er nog helemaal niet zo goed in, maar die handigheid krijg ik vast in de loop van de tijd. Mocht je nou nog een goede tip hebben voor wat betreft duurzame en eerlijke kinderkleding, waar ik bijvoorbeeld op kan letten, welke winkels echt een no-go zijn, welke handige apps er bestaan om bijvoorbeeld herkomst van kleding te checken enzovoorts: laat het me echt even weten. Wie weet kan ik dan al die tips en adviezen ook weer bundelen en hebben we er allemaal wat aan. Want kleine en fijne prijsjes zijn leuk, maar wat mij betreft niet (meer) ten koste van alles.

Waar koop jij graag de basics voor je kids?

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

3 Comments

  1. Diriëlle says:

    De HEMA is hier favoriet! De rompers koop ik hier altijd, goede kwaliteit voor een prima prijs.

  2. Jaaa Bambino sokjes van Kruidvat! Sokjes die echt blijven zitten 😀

  3. Wat goed dat je het duurzaamheidsaspect ook vermeldt bij de blog. De Hema heeft daarin de laatste jaren een hele grote stap gezet en maakt zijn kleding niet meer in landen als Bangladesh maar gaat voor duurzamere katoen en geen kinderhanden…
    Thanks voor de andere tips weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *