Happy Moments

Waar is de Happy Moments?

Goedemorgen! Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er staat vandaag geen Happy Moments voor je klaar. Mijn excuses daarvoor. Daar is overigens wel een goede reden voor, want wij zitten as we speak namelijk met onze billen in de sneeuw.

Wij zijn namelijk sinds vorige week op wintersport (vandaar de extra HM afgelopen vrijdag en mijn vrije maar drukke inpak-donderdag). En voor het eerst in vier jaar kan ik weer lekker op mijn boardje van die bergen razen zonder baby in mijn buik of zonder bekkenklachten. En dat is fijn kan ik je vertellen.

De afgelopen jaren
Drie jaar geleden waren wij ook op wintersport. Toen wisten we net drie dagen dat ik zwanger was van ons eerste kindje. ‘Hoe ga ik onopvallend al die biertjes wegmoffelen?’ dacht ik. Dat lukte met hulp van mijn schoonzus, die vakkundig haar lege glas continu omruilde voor mijn volle glas. Het jaar daarop gingen we weer, maar nu met een lief klein babyjongetje erbij. Ticho was amper vier maanden oud toen hij dus voor het eerst naar de Oostenrijkse bergen ging. Het was genieten met ons kleine bolle beertje, maar dat snowboarden waar ik me zo op verheugd had, dat ging voor geen meter. Ik voelde na de eerste dag al meteen dat ik nog niet zo lang daarvoor een flinke baby uit mijn lijf had gewerkt en bij iedere heuvel sneeuw voelde het alsof mijn hele onderstel in elkaar zou zakken. Het jaar dáárna – vorig jaar – reisden we uiteraard ook weer af naar ons vaste adres, dit keer met een babybuik want ik was een week of 23 zwanger van Tess. Vorig jaar besloot ik dan ook om helemaal die berg niet meer op te gaan, want ondanks dat ik veel vertrouwen heb in mijn snowboardkwaliteiten, is een botsing met een ander gauw gemaakt.

En nu…
Nu ga ik het weer proberen om een week lang vol te houden. Ik voel me goed, mijn lijf is weer hersteld en ik heb er zin in. Maar hoe doen jullie dat dan met de kinderen? Simpel: we blijven om de beurt bij het hotel. Dat is geen straf, want we zijn met een grote groep en er zijn meer kleinere kindjes bij, dus er is genoeg leven in de brouwerij (voor de beeldvorming: Tess is met haar acht maanden de jongste, dan hebben we er twee van anderhalf, eentje van bijna twee en Ticho van ruim twee, eentje van vier, eentje van vijf en nog twee oudere kids van 10+). Rondom het hotel is het dus een soort speelparadijs. Dat betekent overigens wel dat Robert en ik niet samen kunnen skiën/boarden, maar als ik ons reisgezelschap een keertje lief aankijk dan wil daar vast wel iemand even een middagje op onze twee draken passen (sterker nog: dat is inmiddels al gebeurd).

Ticho op skies?
Dat Tess niet op skies gaat dat moge duidelijk zijn. Ticho daarentegen zou misschien best eens in een skiklasje kunnen kijken. Toch hebben we besloten om dit (minimaal) een jaartje uit te stellen. Rondom het hotel kunnen we naar hartenlust sleeën en op van die plastic skietjes oefenen samen met de andere kids, maar meer dan dat gaat het niet worden. Ik ken mijn peuter namelijk langer dan vandaag: die vindt dat doodeng. En hij is nog maar net twee, hij is nog zo klein. Ik wil hem niet direct traumatiseren zeg maar. Volgend jaar is hij een stukje ouder, groter, sterker en hopelijk iets minder bang voor vreemde mensen en onbekende situaties. En bovendien kan hij nog heel zijn leven die bergen trotseren.

De planning komende week
Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ik heb mijn laptop bij me en maak uiteraard genoeg foto’s om bijvoorbeeld een extra Happy Moments te publiceren ergens halverwege de week, maar of de tijd en zin om het allemaal in elkaar te zetten er ook gaat zijn: I don’t know. Ik wil gewoon kijken hoe het gaat, waar ik zin in heb en me vooral nergens op vastpinnen. Mocht er een nieuw artikeltje hier verschijnen dan deel ik dat uiteraard via mijn socials, dus hou die gewoon in de gaten, dan lees je het vanzelf.

Ik ga in ieder geval volle bak genieten, in de zon zitten (want het weertje hier, dat is écht een cadeautje) en vooral heel erg aanwezig zijn zónder schermpje voor mijn neus.

Bedankt voor het lezen, nogmaals sorry voor het ontbreken van een Happy Moments en een hele fijne nieuwe week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

4 Comments

  1. Fijne vakantie! Geniet ervan met z’n allen!

  2. Die foto van Tess met haar mutsje en zonnebril. Niet te doen gewoon. Fijne vakantie!

  3. Fijne vakantie en beide kids super leuk in de sneeuw

  4. Fijne vakantie!! Lekker genieten daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *