Happy Moments

Happy Moments #97

Goedemorgen op deze vrijdagmorgen! Dat is een beetje gek he? Een Happy Moments op de vrijdag. Daar heb ik een goede reden voor – daarover later meer – en bovendien was afgelopen week best wel leuk. Dus kijk mee naar de plaatjes!

Waar we vorige week voornamelijk ploeterden en overleefden, was het deze week vooral genieten. Er werd gewerkt, gespeeld, met De Grote Gele M geluncht én ik ging naar de Negenmaandenbeurs, voor onder andere de lancering van de nieuwe (duurzame) HEMA-babycollectie én de boekpresentatie van ‘Van buik tot baby‘: het nieuwe boek van (de makers van) Ouders van Nu. Tot slot was ik op donderdag vrij, gewoon omdat het kan en omdat ik het megadruk had met allerlei noodzakelijke dingen (waarover – wederom- later meer). Kijk mee naar de foto’s van deze heerlijke dagen!

Op maandag gaan mijn kids weer naar hun tante. Staat garant voor een hele gezellige dag en aan de foto’s te zien zit dat ook deze keer wel snor. Wie heeft er nog meer zulke fijne oppasadresjes?

Bij thuiskomst zijn ze allebei he-le-maal afgedraaid en dus een tikkie chagrijnig. En in dat geval geef ik de baby een soepstengel en de peuter een filmpje van Brandweerman Sam. Hashtag instamomsbelike.

Heel wazig want dit is een still uit een filmpje, maar hier lag meneer dus helemaal dubbel omdat hij op de vraag ‘Wie is jouw beste vriendje?’ met werkelijk waar iedereen z’n naam antwoordde, behalve met ‘mama’. Ging ik niet mee akkoord, dat snap je.

Als mijn twee T’s in bed liggen dan maak ik een rondje voor wat noodzakelijke dingen (fietsje vast bij opa en oma brengen, jurkje dat vermaakt moet worden wegbrengen etc.) en tegen negenen kruip ik op de bank voor mijn escape uit de realiteit.

Goedemorgen deze dinsdagmorgen. Sjaakie is wakker en wil direct zijn tanden poetsen. Al vaker gezegd maar DEZE tandenborstel gebruiken we. Elektrisch en werkt perfect met bijbehorende app. Vanaf de dag dat we deze zijn gaan gebruiken hebben we nooooit meer gelazer gehad omtrent tandjes poetsen.

Ik ga naar mijn werk maar neem tussendoor wat uurtjes verlof op omdat Kristel en ik langs een (oud-)collega gaan. Heerlijk plekje aan het water. We kletsen heel gezellig bij.

En op de terugweg naar kantoor stoppen we even bij De Grote Gele M. Stelletje fitgirls.

En om dat laatste nog wat kracht bij te zetten: hierbij een foto van Anouk met chips op de bank. Robert is ‘s avonds niet thuis dus ik heb het rijk alleen. De zaligheid.

Woensdagochtend breng ik de kids naar het KDV – ze gaan een extra ochtendje – en rijd vervolgens door naar de RAI voor de Negenmaandenbeurs. Ik begin de dag met de lancering van de nieuwe (duurzame) babycollectie van HEMA.

En hoe tof, ze hebben ook geboortekaartjes tegenwoordig. Allerlei soorten papier, formaten, opties enzovoorts.

Alle duurzame babyproducten op een rij. Ik zweer eigenlijk altijd bij twintig witte hydrofielen (van de HEMA wel) want wastechnisch echt ideaal, maar ze hebben daar nu zulke leuke printjes. Geldt ook voor de rompers. Word ik hebberig van.

De rompers zijn ook to die for. Die bestelde ik toevallig twee dagen eerder voor de kids. Het was (of is?) stapelkorting bij HEMA, dus 2+1 of 3+2 of zelfs 4+3.

Deze hydrofielen dus. Goed, genoeg HEMA, jullie snappen mijn enthousiasme.

Door naar Ouders van Nu. Ik mocht bij de boeklancering van hun boek ‘Van buik tot baby’ zijn.

Dit is zoooo’n tof boek als je zwanger bent. Het staat vol met goede en nuttige informatie, maar er staan ook hele leuke dingen in, zoals lijstjes met smoezen om onopvallend alcohol af te slaan. Oprecht een aanrader. Je kunt ‘m vanaf nu dus HIER bestellen.

Beschuit met muisjes!

En een rondje beurs. Ik word bijna gek in de stand van Kidooz. Die nieuwe collectie is zoooo leuk!

En tot mijn vreugde hebben ze nu bij C&A ook rompers met leuke prints voor fijne prijsjes.

Rondje langs Love my Veggies. Niet meer in de schappen van Jumbo (zullen we massaal klagen?) dus ik sla hier lekker in. Hartjesontbijt, snoepsterren en meer. Ze hebben tegenwoordig ook spreads. Moeten we nog uitproberen, maar ik ben eigenlijk nu al enthousiast.

Edit: ik heb geen aandelen bij HEMA, Kidooz of Love my Veggies. Ook niet bij alle andere bedrijven die ik noem. Ik ben oprecht enthousiast (en heb gewoon mijn eigen portemonnee getrokken).

Topkok Rudolph van Veen opent het pop-up babyrestaurant. Ik moet heel hard lachen om al die kids aan tafel. Geinig om te zien, informatief ook, maar ik kan me niet zo heel erg vinden in dat neurotische gedoe met ‘je moet groenten eten en de schijf van vijf en geen spinazie en vooral niet teveel melk nooit zout en ook niet zuur maar ook geen potjes en pas ook op met ademen’. Ik douw mijn kind niet vol met troep, maar ben er gewoon niet zó mee bezig.

Voor wie nog gaat: stemmen jullie op de Opel Crossland X? Hij staat te shinen in hal negen. Zo mooi!

Ik lunch met een heerlijke Poke Bowl samen met Elise en Lotte. Elise heeft ook een blog (elisejoanne.nl) en een baby (die dus even oud is als Tess) en zo zijn we met elkaar in contact gekomen. Het is megagezellig om elkaar in het echie te zien. Wat een fijne en stralende aanwezigheid is dat.

Als ik zo ongeveer alles heb gezien, rijd ik naar Utrecht. Op mijn vrije dag ja. Want ik was iets belangrijks vergeten en dat kon echt niet wachten. Dom, maar gelukkig geen wereldprobleem.

En dan met gierende vaart naar mijn liefjes. Als ik aan kom rijden dan staan ze toevallig buiten. Robert wil een rondje met ze wandelen en fietsen.

Ik neem de baby mee. We moeten haar legitimatiebewijs ophalen bij het gemeentehuis.

En meteen een rondje boekenwinkel. Vind ik heerlijk om te struinen.

Afgepeigerd. Maar echt, ik ben doodmoe!

Opa komt eten en er staan weer pannenkoeken op het menu. Is deze kleine jongen blij mee!

Sjaan krijgt een soepstengel!

Na het eten rijd ik even naar mijn vader en daarna plof ik op de bank voor dit soort hoogstaande televisie.

De donderdag ben ik vrij. Ik heb een behoorlijk druk programma, maar het duurt ff voor ik op gang ben. Eerst koffie en GTST. En Temptation. En wat YouTube.

Van de rest van de ochtend geen foto’s want die waren niet zo boeiend. Deze is dat ook niet trouwens, maar dit is om te illustreren hoe kansloos ik kan zijn met voor mezelf zorgen. Onze koelkast is leeg, de vriezer ook, op deze kaastengels na. Ik eet er zes, als lunch. Mijn moeder zal trots op me zijn.

Hoogtepuntje van de dag. Mijn MacBook DOET HET WEER. Waar iedere expert mij vertelde dat de waterschade te groot was en hij officieel kapot was, probeerde een plaatselijke reperateur er nog wat mee. Het heeft twee maanden geduurd en hij heeft zo ongeveer alles vervangen en schoongemaakt en jawel, we hebben weer beeld en geluid. En de rekening viel me ook alles mee: nog geen tweehonderd euro. Dus mensen in omgeving Papendrecht/Dordrecht: ik weet waar je wezen moet met kapotte telefoons/laptops/ipads und so weiter. Vraag me maar om het adres if you want (en nee, het is geen illegaal gebeuren maar een gewone toko met een fysieke winkel in het centrum).

Auto door de wasstraat. De laatste keer dat ik dat deed was in juni. Toen was ik 39 weken zwanger en vond ik het ineens uitermate irritant dat het ding niet stond te blinken. Daarna nooit meer last van gehad zoals je merkt maar inmiddels is m’n Lola weer schoon.

De kids zijn thuis. Ik was vandaag belachelijk druk dus echt tijd om te ontspannen was er niet, maar het voornemen is wel om wat vaker eens een vrije dag te nemen om gewoon lekker helemaal niets te doen. Anyways, ik heb ze wel gemist hoor. Tich wilde niet op de foto dus dan doen we dat niet. Maar die was er natuurlijk ook.

Hier spreekt afdeling Rauw Vlees & Co. Heeeeerrrrlijke broodjes carpaccio bij mijn zusje gescoord (en al vaker gezegd: restaurant ‘t Bevertje in Dordt moet je wezen).

Allebei de kids fris gewassen en op tijd naar bed. Heerlijk!

Ik ben nog even voor een bakkie langs vriendin San geweest, heb uitgebreid gedoucht en lig as we speak (21.14 uur) in bed. Oogjes dicht en snaveltjes toe.

Het was geen heule spannende Happy Moments, maar wilde graag wel genoeg ruimte voor al het leuks van de Negenmaandenbeurs én er staan voor volgende week en die week daarna nog wat leuke dingen op het program. Ik maak het dus nog goed: beloofd!

Voor nu weer heel veel dank voor het lezen en alvast een fijn, zonnig en gezellig weekend toegewenst!

——————————————————————————-

Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *