Momlife, Persoonlijk

De nieuwe babycollectie van de Zeeman – voorjaar 2019

Eén van mijn favoriete budgetwinkels is de Zeeman. Twee keer per jaar (geloof ik) komt er een folder uit met de babycollectie die ze de komende maanden in de winkel hebben liggen en vorige week was het zover: de nieuwe voorjaarscollectie. Kijk je mee?

Zelf koop ik er graag dingetjes als leggings, aankleedkussenhoezen, hoeslakens, slabbers en zo nu en dan scoor ik er ook een complete outfit voor een fijn prijsje. Ook hebben ze fijne rompers, prima pyjama’s en allerlei kinderondergoed. De producten die in de winkel hangen zijn vaak binnen no-time uitverkocht – zelf was ik voor de eerste ronde nieuwe kleertjes namelijk ook al te laat – en de ervaring heeft me geleerd dat de data die in de folder staan niet altijd kloppen, dus mocht je iets leuks in deze blogpost tegenkomen, loop dan regelmatig even de winkel binnen. Goed, gaan we.

Vanaf begin februari verkrijgbaar

Als het goed is ligt dit dus allemaal al in de winkel. Zelf ben ik groot fan van de aankleedkussenhoezen van de Zeeman én van het beddengoed (nooit genoeg beddengoed, zeker in deze tijd van snotneuzen). Wat ik ook heel erg leuk vind uit deze nieuwe collectie zijn de vloerkleden. Daar ga ik eens goed naar kijken in de winkel. Ook handig: poedertorens. Die gebruik ik nog steeds iedere dag.

De hydrofielen zijn lekker groot. Dat vind ik een enorm voordeel want ik gebruik het allerliefst grote doeken. Ook de patroontjes vind ik enig. Hoe ze kwalitatief zijn weet ik niet, want ik heb geen ervaring met hydrofielen van Zeeman. Waar ik wel ervaring mee heb zijn de slaapzakjes. En ook deze ronde ga ik die weer inslaan. Ze zijn lekker luchtig (een TOG van 0,5 meen ik) en dus ideaal voor de warmere dagen die hopelijk snel gaan komen.

Ik moet eerlijk bekennen dat het qua pasvorm soms een tikkie oversized valt allemaal, maar voor deze prijsjes kun je best wat spullen inslaan. Wij hebben eigenlijk standaard zo’n soort Zeeman-setje op het KDV liggen en ook thuis hangt er wat van in de kast. Ik vind het panterbroekje natuurlijk megaschattig, al betwijfel ik of het leuk zal staan om die spillebeentjes van Tess. Dit is volgens mij meer gemaakt voor jongens.

Van deze pagina zou ik als moeder van een klein jongetje heel vrolijk worden van het broekje linksonderin. Heerlijk en lekker dik van stof. Ook de truien en t-shirts met lange mouw vind ik leuk.

Deze heb ik al in het echie kunnen bewonderen. Ik dacht dat het jurkje links in het midden heel leuk zou zijn, maar eenmaal in de winkel vond ik ‘m wat flets en heb ik ‘m dus laten hangen. Tess is al zo witjes dus nee, dat ging ‘m niet worden. De groene items vond ik wel helemaal leuk, maar die hingen er niet meer in haar maat. Ik ga deze week nog even wat andere filialen van de Zeeman af in de hoop het daar wel te kunnen scoren. Ik dacht trouwens ook dat het broekje met ruitjes heel leuk zou zijn, maar die vond ik toch wat te grijs.

Vanaf eind februari verkrijgbaar

Met een newborn kan ik iedereen broekjes met sokjes eraan van harte aanbevelen, want sokjes en baby’s is gewoon een waardeloze combinatie. Deze rechtsonder zagen er heel schattig uit. Ook de overslagrompers en -vestjes vallen in de categorie ‘handig’. De boxpakjes vind ik mwah. Maar dat komt omdat ik groot fan ben van de boxpakjes van Next Direct.

Nogmaals de broekjes en de boxpakjes. Ze hebben ze dus in diverse kleuren. Jammer dat er geen lichtblauw bij zit en een wat stoerdere kleur groen.

Ook alles op deze pagina is vanaf eind februari in de winkels te vinden. De t-shirts lijken me meer dan prima voor de zomer en ook de truien links bovenin zijn leuk. Als ze deze in de maat van Ticho hadden dan weet ik duizend procent zeker dat hij ze had willen hebben.

Vanaf eind maart verkrijgbaar

Van deze pagina uit de folder word ik wel enthousiast. Die broekjes met roezeltjes op de billen heb ik al – die lagen al een poos in de winkel – en die zijn natuurlijk sowieso hartstikke schattig. Ook de ‘Just born jurk’ vind ik leuk, al moet ik die wel even in het echt beoordelen.

Dan de jongensvariant van de vorige pagina. Ook helemaal leuk, vooral die gele accenten. Ik heb wel mijn twijfels bij de vestjes, maar dat komt misschien meer door het feit dat ik nooit vestjes koop – en zeeeeker niet in kleine maatjes – omdat ik dat zo’n gedoe vind. Een trui vind ik makkelijker en die staan gelukkig ook in de folder. Voor spotprijsjes toch?

Die haarbandjes mensen, die heb ik dus echt nodig in mijn leven. Vooral die wat grotere met knoopstrik. De stippels, de roze, de panterprint: reken maar dat die in de kast van onze Tess belanden!

Ik denk dat deze pagina mij het meest blij maakt. De t-shirts zijn niet mega bijzonder, maar door de roezeltjes op de mouwen wel weer leuk, net als de roze trui met witte stippen. Het jurkje vind ik enig, het spijkerjasje ook, de sokken ook (al heb ik geen idee of deze goed blijven zitten). Ja, van deze pagina wil ik ongeveer alles wel.

Vanaf begin april verkrijgbaar

Het allerleukste vind ik de broekjes rechtsonderin en dan met name de variant met de strepen. Die wil ik dus. De truien lijken me ook meer dan prima, maar dan weer meer voor de winter van 2019. Ik denk niet dat ik die nu al ga aanschaffen. De spijkerrok is leuheuk, maar ik denk niet per se handig voor een kindje dat nog niet loopt.

Dit is dan weer minder mijn ding. Alleen de korte broekjes en de polo’s zou ik wel willen, als ik een jongen had die in deze maatjes zou zitten. Verder vind ik het iets teveel pyjamagehalte.

Vanaf begin mei verkrijgbaar

Ik heb echt he-le-maal niks met Nijntje. Dit is dus niet mijn cup of tea, al vind ik de slaapzak dan wel weer schattig.

Oké, en de rompers ook.

De UV-pakjes van de Zeeman doen hier al drie zomers prima dienst. Ik bescherm mijn koters graag zo goed mogelijk tegen de zon en dan is een UV-pakje wat mij betreft onmisbaar. Ik kan je vertellen dat je ze nergens zo goedkoop gaat vinden als bij de Zeeman.

En dan nog..

De rompers. Deze zijn allemaal niet overslag maar die hebben ze bij de Zeeman ook en dat waren oprecht de enige rompers die ik in het begin kocht. Scheelde echt een gehannes met rompers over het hoofdje. Tegenwoordig ga ik voor rompers meestal naar de Hema, want die stretchen enorm, maar deze vind ik ook leuk!

En dat was de inhoud van de nieuwste Zeeman-folder. Wil je het nog eens nalezen en de exacte prijzen checken, dan moet je HIER zijn. Tot slot wil ik nog als gratis tip meegeven dat de daadwerkelijke collectie uitgebreider is en (nogmaals) dat het aanbod bij Zeeman snel wisselt dus mocht je iets willen scoren, zorg dat maar gewoon dat je eens per week ff binnenloopt.

Welke items zijn jouw favoriet?

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

3 Comments

  1. Ik vind dat panterbroekje dus ook geweldig en ik vind dat het prima bij een jochie kan, maar oh, wat vind ik de broekjes van Zeeman ruk. Storm is echt wel chubbie, maar zelfs bij hem zit het niet mooi. De shirtjes zijn vaak ook breder dan dat ze lang zijn. Maar die polo’tjes vind ik dan wel weer leuk!

  2. Tip…Als in de winkel je maat er niet bij zit dan kan je het personeel ook altijd vragen om even omliggende filialen te bellen zodat je niet alle winkels langs hoef

  3. Zeeman vind ik altijd klein vallen. Hier altijd een maat groter dan dat hij elders draagt. Herkenbaar?
    Oh en hier juist geen broekje met sokjes, onze man had/heeft lange benen en dan passen de broekjes dus al niet meer. Kreeg deze tip gelukkig al tijdens m’n zwangerschap, dus ook nauwelijks gekocht. Maar hij had er uiteindelijk wel een gekregen, daar op gegeven moment de sokjes vanaf geknipt 🙈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *