Momlife

ZARA Shoplog

Als je mij volgt op Instagram (@anoukzwager) dan heb je het al gezien: ik kocht vorige maand een flinke stapel kleding bij de ZARA. Het was namelijk Sale en dat laat ik niet zomaar voorbijgaan. Kijk mee naar mijn buit!

Ik vind de ZARA echt top voor basics en voor zowel Ticho als Tess kan ik er altijd wel slagen. Ticho draagt niets anders dan broekjes van ZARA – zowel jeans als jogging – en ook zijn truien komen voor tachtig procent uit die winkel. Voor Tess had ik er nog nooit iets besteld omdat ze tot nu toe heeft geleefd in gekregen kleertjes, maar eens moet de eerste keer zijn. Ook voor haar vond ik meer dan genoeg broekjes en truitjes. Voor allemaal fijne prijsjes. Ik ga het je laten zien!

Goed schoeisel vind ik belangrijk, zeker als de eerste stapjes worden gezet. Toch kon ik die onwijs schattige roze stappers voor Tess niet laten liggen. Echt, to die for gewoon. Voor Ticho scoor ik altijd een paar schoenen van de ZARA en in de sale was ik tien euro kwijt dus dat is top. Ik vind het hele prettige schoenen die makkelijk aan en uit gaan (want klittenband), fijn voelen en prijstechnisch geen hartaanval bezorgen op het moment dat je die neuzen over de straat ziet schaven. Uiteraard krijgt hij ook nog kwalitatief betere schoenen, al moet ik eerlijk zeggen dat duur niet altijd beter is.

Joggings! Ticho wil het liefst altijd een broekje van zachte stof aan en dat is ook wat hij veel draagt. Natuurlijk probeer ik hem weleens leuk in een jeans te hijsen, maar vaak gaat dat niet van harte. Ik scoorde dus deze vier nieuwe broekjes (allemaal in maat 98 maar sommige zijn gemaakt door iemand met een borrel teveel op geloof ik) en daar kan hij voorlopig wel weer mee vooruit. De prijs varieerde tussen de vijf en vijftien euro geloof ik.

Dit zijn basic shirtjes van dunnere stof. Prima voor een binnen-dag. Of voor de opvang. Niet per se heel mooie en stevige kwaliteit, maar daar was de prijs dan ook niet naar: drie euro.

Uit dezelfde categorie als hierboven: simpele en wat dunnere truitjes. Allebei in maat 98, maar de één is drie keer zo groot als de ander. Het linker truitje is echt voor volgend jaar, het rechter truitje mag ik hopen dat hij nu nog past maar het oogt al aan de kleine kant. Afijn, ook drie euro.

Dan komen we bij de dikkere truien. Deze vind ik leuheuk! Goed voor op één van de nieuwe joggingsbroekjes maar net zo leuk op een spijkerbroek. Helemaal blij mee.

En tot slot nog twee truien. Zelfde verhaal als hierboven. Ik betaalde tussen de tien en vijftien euro voor deze vier dikke warme leuke truien.

En dat was het voor Ticho. Niet zo heel erg veel, maar voor hem ga ik nog wat inslaan tijdens de Sale van Z8 – wat voor jongens mijn favo merkje is. Spijkerbroekjes had ik nog in maat 98 en durf ik qua maat niet op te gokken (dus die koop ik volgend jaar gewoon opnieuw in de dan passende maat) én de basics scoor ik bij HEMA (zoals effen truitjes en frisse rompers).

Door naar de kleertjes voor Tess.

We beginnen met dit heerlijke pluizige jasje. Ik heb me toch een partijtje zin in het moment dat ze deze past en dan op die korte pootjes als een pluizenbol achter me aan rent. De muts en sjaal kocht ik ook maar vast.

En deze dikke winterjas. Ook te leuk. Ik weet trouwens niet wat er met mezelf gebeurd is en in wat voor persoon ik ben veranderd, maar vind al dat roze geweldig. Deze jas kostte dertig euro. Het nepbontenjasje hierboven was 18 euro.

Dan deze vier broekjes, variërend tussen maat 80 en maat 86. Gewoon leuk, vlot, schattig, gezellig te combineren én lekker betaalbaar. Een euro of zeven per stuk.

Nog vier broekjes, al zijn dit meer leggings. Vind ik trouwens weinig verschil maken want het is niet dat ik dit per se onder een jurkje zou dragen. De twee aan de rechterkant zijn hetzelfde maar dan een andere kleur en echt, die wil ik voor mezelf ook. Zo’n zachte stof. Ook voor deze vier geldt: gemiddeld een euro of zeven.

En de welbekende harembroekjes. Waren in de sale voor vier euro. Makkelijk te combineren en met het strikje rond de taille toch een beetje bijzonder.

Ook scoorde ik nog wat voor de zomer. Van vriendinnen heb ik veel rokjes en korte broekjes gekregen (die van hun dochters zijn geweest) maar deze twee kon ik niet laten liggen. Vooral dat rokje vind ik leuk! Het grijze broekje zou ook leuk zijn met een maillotje eronder ofzo. Denk ik.

M’n lievelings: een jumpsuit van een ribbelstofje en dan met die roze schoenen eronder. Mega mega mega cute. Dit pakje kostte ongeveer vijftien euro.

Een jurkje, gewoon omdat een meisje toch wel jurkjes in haar kast moet hebben. En ja, dit is dus echt het enige jurkje so far. Dus je weet wel wat er nog op mijn wensenlijstje staat.

This is why i LOVE Zara. Deze basics zijn gewoon zo chill. En kosten drie euro per stuk. Vind ze allebei heel leuk maar de roze is favoriet door het schattige hartje.

Ik bestelde ook een aantal truitjes die wat dunner zijn, voor de frissere zomerdagen. Kosten: tussen de 5 en 10 euro.

En tot slot nog deze drie dikke truien. Lievelings is de roze met de pompons, maar eigenlijk zou ik ze alle drie wel in groter formaat willen hebben. Deze truien waren (geloof ik) tussen de tien en vijftien euro (want niet allemaal in de sale).

En dat was het ook voor Tess. Haar kastje is echt wel een heel eind compleet, ook omdat er nog een enorme stapel kleertjes in maat 80 en 86 ligt, wat we krijgen van vriendinnen met oudere dochters. Het enige dat nog mist is een aantal effen basics én een grotere maat rompers. Wat ik voor de leuk ook nog voor haar wil zijn leuke bloomers. Omdat ik luierkontjes in bloomers het schattigste op aarde vind.

Ik kreeg op Insta én naar aanleiding van mijn Happy Moments van twee weken geleden (KLIK) trouwens ook nog een paar keer de vraag op welke maat ik de kids gok. Voor Ticho vind ik het moeilijk, maar heb ik nu alles in maat 98 gekocht (en van Z8 in 104). Dat moet wel lukken. Ik verwacht overigens dat hij met maat 98 misschien niet heel de winter van 2019/2020 zal doen (al is mijn ervaring dat Zara groot valt), maar tegen die tijd is het vast wel weer een keer nieuwe sale. Voor Tess houd ik de maten van Ticho gewoon aan. Het meisje is namelijk nét iets langer dan haar broer op die leeftijd, dus dat is een prima richtlijn. Komende winter zal zij rond maat 80/86 zitten en in die maat heb ik dan ook haar (winter)kleertjes gekocht.

Goed, tot zover. Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

6 Comments

  1. Super leuk! Ik ben ook gek op de ZARA kleding voor mijn dochter, maar vind het wel mega irritant dat dezelfde maten altijd zo verschillend vallen…

    1. Jaaa dat vind ik dus ook en ik snap echt niet HOE dat kan?! Ik heb dingen in maat 92 voor Ticho die veel te groot zijn en dingen in maat 98 die veel te klein zijn. Zucht…

  2. Heerlijk hè, die Zara sale! Ik heb voor mijn dochtertje (even oud als Tess) alles in maat 92 gekocht voor volgend jaar winter want mijn ervaring is dat Zara heel klein valt, haha 🙈

    1. Mijn lievelings, die sale! Ahh jaa ik vind het bij babymaatjes wel klein vallen, maar als ze groter worden juist weer niet. Maar ik kreeg de spullen van Tess binnen en dacht wel: gossie, die truitjes dat geloof ik wel, maar die broekjes zijn tegen die tijd mss wel wat kort. Hopelijk red ze het ermee tot de volgende sale 🙂

  3. Heerlijk! Ik heb voor Esmee evenveel gekocht. En bijna de helft van de dingen die jij ook hebt. Alles is daar zoooo leuk! 🙈

    1. Ohhh superleuk! jaaa ik ben echt dol op de Zara. Alles is leuk en lekker betaalbaar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *