Persoonlijk

Mijn plannen voor 2019 (zowel persoonlijk als voor de blog)

Zo, het nieuwe jaar is alweer ruim twee weken onderweg en ondanks dat ik onlangs mijn goede voornemens al met je deelde, wil ik daar vandaag nog wat dieper op ingaan. Lees mee!

Zoals ik HIER al schreef, vind ik het heerlijk om aan de start van een nieuw kalenderjaar eens na te denken over wat ik nu precies wil. Qua werk, qua blog maar zeker ook qua persoonlijke ontwikkeling. De afgelopen jaren waren best wel hectisch. We trouwden in 2015, raakten zwanger in 2016, bouwden een eigen huis in 2016, kregen een zoon in 2016, raakten vervolgens weer zwanger in 2017 en bevielen in 2018. Juist omdat de afgelopen jaren een kleine rollercoaster waren wil ik het in het komende jaar wat rustiger aan doen. Of nou ja, eigenlijk wil ik me eindelijk eens even op mezelf focussen.

Persoonlijke ontwikkeling
De laatste maanden merk ik dat ik heel erg op zoek ben naar waar ik voor sta, wat ik wil, wat ik belangrijk vind enzovoorts. Dat is iets waar ik me graag in wil ontwikkelen. Persoonlijke groei doormaken. Ik heb inmiddels redelijk voor ogen hoe ik denk dat te gaan moeten doen. Ik wil me meer verdiepen in mijn persoonlijkheid, mijn valkuilen, mijn sterke punten en hoe ik daar het maximale uit kan halen. Hoe ik zelfverzekerder kan worden. Hoe ik meer ‘genoeg’ heb aan mezelf. Hoe externe factoren zo minimaal mogelijk invloed hebben op onder andere mijn gevoel en gedrag. Ik ben me ervan bewust dat het zo in deze paar regels als een verschrikkelijk warrig verhaal klinkt en dat is het ook wel een beetje, maar het lijkt me leuk om jullie mee te nemen in die zoektocht naar verbeterde versie van mezelf.

Goed in mijn vel
Een onderdeel van goed voor jezelf zorgen is zorgen dat je lekker in je vel zit. Nu ben ik op dat gebied geen enorme ramp want het kan me vrij weinig schelen of ik nu 70 of 75 kilo weeg, maar inmiddels ben ik wel een behoorlijk eind van mijn oorspronkelijke gewicht – van before baby zeg maar – afgedwaald en merk ik dat ik steeds vaker denk: shit man, als ik dit jurkje aan trek dan lijk ik wel een zeekoe. En dat is niet de bedoeling. Ik hoef echt geen afgetraind en ontzettend slank postuur. Sterker nog, ik ben veel blijer met heupen en billen, maar ik wil niet onzeker zijn over mijn lijf in bepaalde kledingstukken. Dus heb ik mijn NBFM-toestand weer opgepakt. Het moet toch een keertje lukken he?

Mijn werk
Wil ik dit nog wel? Zit ik nog wel op mijn plek? Moet ik niet eindelijk een keer voor mezelf beginnen? Allemaal vragen die de afgelopen maanden door mijn hoofd hebben gespookt. En waar ik eigenlijk het antwoord nog niet echt op weet. Het is een zekerheid dat ik met plezier naar mijn werk ga en daar houd ik me nu aan vast, maar ik snak ook naar een beetje ontwikkeling. Een toffe opleiding ofzo, zodat ik me niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook professioneel gezien ontwikkel. Ik denk dat ik in de komende maanden vanzelf ga ontdekken welke richting het beste bij me past. Ik durf er nu nog geen antwoord op te geven.

De site
Ik heb altijd heel erg veel tijd in de site gestoken en dat met alle liefde gedaan. Dat zal ik ook blijven doen, al gaan er wel een aantal dingen veranderen. Zo zullen mijn uploaddagen wijzigen en kun je vanaf volgende week op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag een nieuw artikeltje verwachten. De weekenden zijn dan weer ‘vrij’ en dat idee alleen al geeft me lucht. Verder wil ik de focus niet alleen op het moederschap hebben, maar ook meer schrijven over persoonlijke groei, vooral omdat dat iets is waar ikzelf veel interesse in heb en ik denk dat het echt wel interessante content kan zijn. Tot slot ga ik heel erg mijn best doen in het loslaten van de cijfers. Want ondanks dat de site lekker groeit, is dat voor mijn persoonlijke geluk helemaal niet zo van belang. Het is maar een site. En het is maar Instagram. Die twee gaan echt de hoogtepunten van mijn leven niet worden, dat is mij wel duidelijk.

Momlife
In de komende twaalf maanden heb ik een aantal aandachtsgebieden, maar mijn grootste focus ligt nog steeds op die twee prachtige kinderen van me. Mijn allerliefste Ticho en mijn allerliefste Tess. Zij zorgen ervoor dat ik iedere dag weer ga. Zonder zeuren. Zij maken het leven waardevol en geven het iedere dag kleur. En ja, soms ook een wat minder sprankelend kleurtje want geloof me als ik zeg dat die koters van mij óók zaniken aan tafel, weigeren op te ruimen, nachtenlang niet slapen en overal een pestbende van maken. Maar aan het einde van de rit zijn zij wel de twee human beings (oké, samen met hun vader) waar ik het voor doe. Waarvan ik wil dat ze blij met me zijn en trots op me zijn. Het moederschap is iets wat me prima afgaat maar waarvan ik ook heel goed weet waar mijn verbeterpunten zitten. En daar ga ik mee aan de slag.

Kortom: het wordt een jaar met nieuwe inzichten, een andere koers, werken aan mezelf, gelukkiger worden en meer van dat. Hele andere doelen dan die ik voorheen altijd had, want dat was allemaal veel meer gericht op externe factoren (keiharde bezoekersaantallen, een bepaalde carrièrestap, een x-bedrag sparen) maar eigenlijk veel belangrijker. Ik heb er zin in om me te gaan verdiepen en jullie mee te nemen. Jullie hopelijk ook!

Mocht je trouwens nog boekentips, leuke blogs of inspirerende Insta-accounts kennen die passen bij persoonlijke groei, laat het me weten.

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *