Happy Moments

Happy Moments #88

Goedemorgen! Het is weer maandag en dat betekent – uiteraard – dat er een nieuw overzicht van onze afgelopen week online staat. Kijk je mee naar alle foto’s die ik verzamelde?

Afgelopen week was minder hectisch dan die daarvoor. Gelukkig, want van die weken zonder man en met ziek kind wil je natuurlijk niet te vaak. Maar nu kon ik een beetje bijtanken. Er werd gewerkt, zoals altijd, en we deden woensdag en vrijdag niet veel bijzonders. Daarna werd het weekend en toen ging ons opgebouwde batterijtje met energie er gewoon in één klap doorheen. Zaterdagavond vierden wij namelijk onze verjaardag. Imagine een huis met minimaal zeventig mensen die je allemaal van eten en drinken wil voorzien en waar je graag mee wilt bijkletsen en je snapt: chaos. Wel een hele leuke chaos, want het is zo gezellig om al die lieve mensen om je heen te hebben die allemaal komen om jouw verjaardag te vieren. Afijn, zondag deden we weer weinig spannends maar was het al met al toch best een beetje druk. De foto’s, gaan we!

Het is maandag en dan zijn Knabbel en Babbel met hun tante. Dat vinden ze leuk, zoals je kunt zien.

Ik werk heel de dag, ben redelijk laat thuis en ga in de avond naar vriendinnetje Marline voor een bakkie koffie en heel veel bijpraten.

En op de terugweg besluit ik te tanken. Hoef ik dat de volgende ochtend niet te doen en dat is toch weer drie minuten winst.

Dinsdag ben ik op kantoor. We nemen het ledenmagazine door en hebben een training ‘contentstrategie’.

Na het harde werken worden er (wederom) Poke Bowls besteld. Deze is van mij.

En deze van collega Kristel. Die is iets fleuriger zoals je ziet.

Ik ben (again) laat thuis, schuif bij mijn schoonouders aan voor een prakkie en ga daarna naar huis. Kroelen met mijn knappe baby.

En boodschappen doen.

Doei liefje, lekker slapen!

Woensdag is mijn vrije dag.

Die gebruiken we in de ochtend om Tich zijn tapijt weer wat bij te knippen. Vindt hij dit keer niet zo heel leuk.

Tess vermaakt zich ondertussen prima.

Als we weer terug zijn van het knippen dan is mevrouw in slaap gevallen in de Maxi Cosi dus ik laat haar lekker liggen. Ik weet dat dat niet echt heel goed is, maar langer dan een half uurtje slaapt ze er toch niet in.

Ticho inspecteert even of de kachel het nog doet. Conclusie: er moet een houtje bij.

Zo, koekoek, wakker!

Nog even samen spelen en dan met een noodvaart allebei naar bed. Ik wil graag wat opruimen en Ex On The Beach terugkijken. Dat programma, lieve mensen, is afschuwelijk. Ik ben dol op slechte televisie, maar deze ongein zit echt op mijn grens van acceptabel.

Ticho is wakker en krijgt wat fruit. Afgelopen week verscheen er ineens in allerlei media dat rijstwafels zo ongezond zouden zijn. Nou, die at deze bootwerker dus iedere dag. Een aantal keer. Want echt zijn lievelings. Dat ga ik nu dus maar ietsje minderen.

Samen met de blokken bouwen en kleuren oefenen. En ja, ik heb even gedoucht en nee, ik voelde nul behoefte voor make-up.

’s Avonds komt mijn opa eten. Uw sterrenchef heeft een heerlijk maaltje op tafel getoverd. Er zat ook nog wat groenvoer bij hoor, maar dat lag nog niet op mijn bord.

Tijd om te gaan slapen. Ons pluizebolletje!

Nog even een boekje lezen.

En een kusje naar papa sturen, die een avondje weg is.

Nu Ticho al een paar weekjes elektrisch poetst, leek het me ineens ook wel handig voor mezelf. Ik kreeg deze van mijn moeder en haal ‘m uit de verpakking. Dat worden blinkende tanden.

Zo, languit op de bank. Ik kijk The Rotterdam Project en ga daarna naar bed. De laatste fles doet Robert als hij thuiskomt dus ik hoef niet wakker te blijven. Maak ik dankbaar gebruik van.

Goedemorgen deze donderdagmorgen! Tess is klaar voor een dag naar de opvang.

En ik ga naar kantoor. Tussen de middag lunch ik samen met wat collega’s en uiteraard ga ik voor de Turkse Tosti Vega (dus Turks brood, feta, kaas, chilisaus). Ik was lekker op tijd met het maken van een foto.

Aan het einde van de middag hebben we een kerstborrel.

Lekker voordelig fotootje.

Er staan diverse kraampjes, waaronder deze met poffertjes.

Ik scoor een bakje en ga daarna naar huis. VAKANTIE!

Ze zijn creatief geweest op het KDV.

De rest van de avond besluit ik de kledingkast van Tess uit te mesten en kleertjes die nog een ronde mee kunnen meteen even naar een zwangere vriendin te brengen. Als ik thuis kom dan is dit de televisiestatus. Weinig energie meer dus Anoukie gaat lekker slapen. Adios!

Mag ik een applausje voor mijn twee schatjes? Kijk even naar de klok. Ik mocht lekker uitslapen.

Terwijl Tess over grond rolt en Ticho druk is met Duplo, kijk ik de finale van Expeditie terug. Ik was wel een beetje voor Dominique, maar deze winnaar vind ik ook heel leuk.

In plaats van een rijstwafel krijgt Ticho een peertje.

Stickeren! Echt een topaankoop, die stickerboeken van de Action.

Tess doet haar ochtendslaapje en mijn grootste kind en ik kroelen lekker op de bank.

Peuterlogica: boterham met je handjes vastpakken en dan op je vork prikken. Op zijn boterham zit trouwens geprakte banaan. Ding was nogal bruin dus moest op.

Ik hoor je denken: mijt wat zie je eruit. Klopt, het is niet best. Ik woon zo ongeveer in deze trui (die echt wel regelmatig gewassen wordt), heb mijn haar niet geborsteld, geen make-up op en borstelige wenkbrauwen. Ik beloof plechtig dat ik tijdens mijn vakantie even groot onderhoud ga doen. Kledingkast uitmesten, slobbertruien weggooien, haren knippen, wenkbrauwen fatsoeneren und so weiter. Echt. Maar ik heb er nu gewoon even geen zin in (en geen tijd voor want druk met de kids en als die slapen, zoals hier op deze foto, ben ik druk met de site).

Ticho wordt als eerste van de twee wakker. We ploffen gezellig samen op de bank met een bakje chips. Als ik zo met hem zit dan vind ik ‘m toch een partij groot geworden, niet normaal. Echt een ventje.

Als Tess ook wakker is én als Robert thuis komt dan luiden we onze vakantie in met een broodje bij de Delifrance. Vindt Ticho helemaal leuk en hij neemt het uitkiezen van zijn broodje heel serieus.

Daarna gaan de mannen des huizes naar het lichtjesfeest…

… en de vrouwen des huizes gaan richting huis. Bedtijd voor de jongste!

Ik doe een theetje bij mijn vader en ben rond 21.00 uur weer thuis. Meteen nad bed want moe. Het zal weer eens niet.

Zaterdagochtend maak ik weinig foto’s. Nul, eigenlijk. Aan het begin van de middag ga ik naar de winkels voor verjaardagscadeautjes voor de man, die zondag jarig is. Bij ICI Paris scoor ik parfum (Sauvage van Dior) namens de kids.

En ik koop een mooi nieuw overhemd voor hem.

Als ik thuis kom kan ik nog even met Ticho spelen.

Die heeft een vrij uitgebreide ZoefZoef-baan neergelegd maar niet heus.

Korfbalwedstrijdje kijken.

En daarna gauw naar huis, zodat Robert naar de sporthal kan.

Samen spelen op de grond. Tess begint enorm verkouden te worden. Arm schatje. Gelukkig blijft ze wel lachen, zoals altijd.

Livestream aan ennnnn…

… korfbal kijken. Tja, gewoontedieren.

Vriendin San is er ook, voor als je denkt dat Ticho en ik ons saampjes helemaal vol vreten. Nee dus. Dat doen we met z’n drietjes.

Zo, we spoelen een klein stukje door: in de avond vieren Robert en ik onze verjaardag. Het is tijd om wat voorbereidingen te treffen. Ik trek de voorraad wijnglazen uit de kast en spoel ze om. Wij drinken zelf never nooit wijn dus er zit een flink stoflaagje op.

When de man de koelkast inruimt.

Ticho en Tess gaan slapen. Tenminste, dat dachten we. Zelf zijn ze het er niet mee eens.

PANIEK! De jurk die ik ’s avonds aan wil blijkt kapot. Gelukkig kan ‘ie snel gefikst worden. Vijf minuten voordat de eerste visite komt ben ik weer thuis.

Het aanrecht om twee uur ’s nachts. We hebben over heel de avond ruim zeventig man over de vloer gehad en echt, het was weer zo gezellig.

We liggen er iets voor drie uur in – het huis is dan alweer opgeruimd en schoongemaakt ook – en dat is helaaspindakaas van korte duur. Tess voelt zich overduidelijk niet helemaal lekker, is erg pieperig, huilerig, verdrietig. Om een uur of vier zit ik eventjes met haar op de kamer en nog voor zevenen zijn we samen beneden.

Ik maak (weer) nul foto’s in de ochtend. De vermoeidheid is nogal toegeslagen en eigenlijk doen we weinig anders dan hangen. En naar de verjaardag van ons kleine lieve knappe vriendinnetje Nina, die haar eerste kaarsje mocht uitblazen. Dit is als we weer thuis zijn: Ticho wilde even in het water springen, zoals hij zelf zegt.

Tess en Robert waren niet mee naar de verjaardag, want mevrouwtje is echt niet in haar hum. Zo zielig, dat kleine lijfje zo hard werken om voldoende zuurstof binnen te krijgen.

Gelukkig kan ze nog steeds wel lachen.

Zo ziet een mensch eruit na drie uur slaap. Gelukkig heb ik natuurlijk genoeg tijd om bij te tanken want mijn knappe kids gaan lekker tegelijk heel lang slapen. Oh nee, grap. Ticho slaapt wel, maar Tess dus niet. Robert is ondertussen zijn nieuwe Sonos-situatie halen en ik kroel ons snotterige meisje plat.

Boodschappen voor de kerstdagen. Bijna alles binnen. Ik moet alleen nog een rondje slager maken, maar dat doe ik maandag.

Mijn zusje komt langs om Robert te feliciteren want hij is deze zondag écht jarig. Ze was overigens wel op ons feestje, maar ging voor middernacht weg omdat ze nóg een feestje had. Feestneus hoor!

Nou, dit is de rest van de avond een beetje de oorzaak van gedoe. Tess is zo zielig. Voor het eerst in een paar maanden is ze zo verkouden en snotterig en hoesten, dat ze er zelf steeds van moet huilen. Het kind huilt echt NOOIT dus mijn hart kan het nauwelijks aan.

Inmiddels is het bijna 21.00 uur, val ik zo ongeveer om van de slaap en kan ik niet wachten tot ik naar bed kan. Nog een uurtje. Ik troost me wel met de gedachte dat ik morgen geen wekker heb. We kunnen gewoon rustig aan doen. Mijn eerste afspraak is om 10 uur: ontbijten met vriendinnen. Nu al zin in. Komende week zijn we verder ook vrij en gaan we genieten van tijd met vrienden en familie. Ik weet even niet hoe het dan met foto’s maken verloopt, maar ik ga mijn best doen voor wat leuke beelden die ik volgende week kan laten zien.

Bedankt voor het lezen ennnnn hele hele hele fijne Kerst toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

 

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *