Persoonlijk

Mijn haar & make-up

Vraag me niet waarom, maar toen ik onlangs weer eens een Q&A deed via Insta Stories kreeg ik meerdere keren vragen over mijn haar en make-up. Die ga ik nu for once and for all beantwoorden.

Laat ik even beginnen met het volgende: ik ben absoluut geen modemeisje met verstand van beauty. Not at all. Soms zou ik willen dat ik het iets meer was zeg maar, want ik voel exact nul schaamte als ik in mijn slobbertrui en chillbroek met mijn haar in een knot en zonder make-up naar het winkelcentrum ga. Echt, het boeit me niks. On the other hand kan ik er ook wel flink aandacht aan besteden, bijvoorbeeld als ik een feestje heb. En zelfs die routine kan iedere simpele ziel nadoen. Goed, ik zal eerst mijn gezichtsverzorging vertellen – die is altijd hetzelfde -, dan mijn haarroutine (voor zowel een ‘normale’  dag als een feestje) en tot slot het schmink-ritueel. Gaan we!

Gezichtsverzorging
Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik altijd producten gebruik van Uncover Skincare. Iedere ochtend en iedere avond was ik mijn gezicht met de cleanser, gebruik ik vervolgens de toner en smeer ik tot slot wat moisturizer. Ik heb werkelijk waar geen flauw idee waar al die producten voor dienen, maar ik heb me gewoon laten voorlichten door iemand met verstand van zaken en daar luister ik braaf naar. Ik gebruik een paar keer per week ook de exfoliant én smeer zo nu en dan – nu in de winter weer wat vaker – een Vitamine A serum. Let op: dit serum mag je NIET gebruiken als je in verwachting bent. Nou, tot zo ver mijn gezichtsverzorging. Producten van Uncover kun je HIER vinden.

Mijn normale haar
Mijn normale haar is hoe het zit als ik er niks aan doe. Of nou ja, als ik er nagenoeg niks aan doe. Ik was mijn haar ongeveer twee tot drie keer per week, meestal met simpele shampoo van Adrélon, maar zo nu en dan ook met ‘goodbye yellow‘ van Schwarzkopf. Dat vind ik een hele fijne en goedwerkende zilvershampoo, die vergelijkbaar is met Fudge, waar ik voorheen altijd heel dankbaar gebruik van maakte. Afijn, als ik het gewassen heb dan haal ik daarna een borstel er doorheen. Daar gebruik ik altijd een Tangle Teazer voor (DEZE) en echt mensen, ik beloof het, als je deze borstel eenmaal geprobeerd hebt, dan wil je never nooit meer anders. En verder doe ik helemaal niets met mijn haar. Ik smeer er helemaal niks in en laat het lekker aan de lucht drogen.

Mijn speciale haar
Niet dat ik dat nou heel vaak uit de kast trek, maar zo nu en dan vind ik het wel leuk om wat meer aandacht aan mijn kapsel te besteden. In dat geval smeer ik eerst een mousse en een heatprotector in de haren, blaas ik het vervolgens droog zodat het niet zo futloos en plat op mijn hoofd valt en tot slot pak ik mijn krultang erbij. En deze tang is serieus de allerbeste die ik ooit gebruikt heb (en geloof me, met dat steile piekhaar van mij zijn dat er nogal wat). Het maken van de krullen is eenvoudig, het gaat snel én het blijft – mits goed voorbereid natuurlijk – best een poosje zitten. De tang van Max Pro moet je hebben (en natuurlijk afhankelijk van de grootte van de krul die je wenst én de lengte van je haar moet je een goede diameter kiezen)!

Everyday make-up
Op werkdagen gaat mijn wekker altijd idioot vroeg – om zes uur – en daarnaast zijn mijn kids niet bepaald uitslapers. Omdat mijn dag dus nagenoeg altijd begint terwijl de rest van het land nog ligt te snurken, wil ik niet teveel tijd verspillen aan make-up. Ik ga niet nóg eerder uit mijn bed voor de schmink. Dat resulteert in een behoorlijk simpele routine. Ik doe mijn dagelijkse verzorgingsritueel, teken met een potloodje (van Catrice) de randjes van mijn wenkbrauw, die kleur ik vervolgens in met poeder (ook van Catrice), ik smeer wat mascara op de wimpers (van Essence) en soms doe ik nog een oogpotloodje op. En dat was het. Drie minuten, maximaal.

Feestlook
Soms, heel soms, heb ik zin in meer plamuur. Dan gebruik ik een foundation, een bronzer, een blush, een highlighter en verder dezelfde dingen als ik elke dag gebruik. Als ik écht gek doe, dan pak ik er ook oogschaduw bij, maar eigenlijk is dat alleen maar als ik een feestje heb (en als ik tijd over heb). Mijn favoriete producten zijn allemaal uit de ‘gewone’ drogist: meestal van Essence, Catrice, Bourjois of Maybelline. Wat ik overigens wel graag en altijd gebruik is een parfum. De laatste tijd zijn dat er vier: Insolence van Guerlain (alltime fave), Flowerbomb van Viktor&Rolf (altijd goed), Intimacy Sheer en sinds vorige week ook Live Irrésistible Blossom Crush van Givenchy.

Zo, nou, ik geloof dat ik alles nu wel benoemd heb en dat dit verhaal voldoende is om in het vervolg naar te verwijzen als er naar bepaalde producten of routines gevraagd wordt. Mocht je toch nog iets missen: laat het maar even weten. Ik vond het best leuk om een keer zoiets te schrijven, al merk ik wel dat het gewoon niet helemaal mijn cup of tea is, omdat mijn interesse er niet zo ligt en omdat ik er niet veel zinnigs over kan vertellen. Hopelijk vond je het toch leuk om eens te lezen.

Bedankt!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Ik vind dat je nog goed je best doet. Ik kom meestal niet verder dan een likje mascara. En met hele hoge uitzondering heb ik oogpotlood op. En mijn haar. Nou daar moet ik nu iets meer moeite voor doen aangezien het nogal is uitgedund. Maar voor en tijdens mijn zwangerschap had ik zacht en dik haar borstel er door of een staart of knot en klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *