Persoonlijk

Mijn bucketlist

Een lijst met dingen die ik echt nog heel graag zou willen doen voordat het te laat is. Die had ik nog niet. Leek me grappig om er eentje te maken, dus dat is wat ik deed.

Het is goed om zo nu en dan eens stil te staan bij alles wat je hebt en bij alles wat je nog zou willen bereiken. Dat zorgt voor focus en het gaat je ongetwijfeld helpen bij het realiseren daarvan. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik best wat moeite had met het samenstellen van mijn bucketlist. Ik ben namelijk geen meisje met grootse dromen. Natuurlijk, er zijn best wat dingen die ik nog zou willen doen voordat het niet meer kan, maar over het algemeen is het zoals het nu is goed. Ik heb gewoon niet het gevoel dat ik iets heel erg mis, dat ik écht nog eens dit of dat moet doen. Afijn, dat gezegd hebbende presenteer ik hierbij: mijn wil-ik-ooit-nog-doen-lijst.

Reizen door Canada
Wij zijn niet zo heel erg van het reizen, omdat het thuis ook gewoon heel erg fijn is. Maar pas geleden zaten Robert en ik samen voor de televisie en zagen we beelden van een rondreis door Canada. We waren het er wel over eens: over een jaar of tien/vijftien, als de kids groot genoeg zijn om het zich voor altijd te herinneren, dan nemen we ze mee naar de beren, de walvissen, de natuur. Rondreizen in een camper, toffer ga ik het niet bedenken.

Drie weken naar Curaçao
Onze happy place: Curacao. We zijn daar in 2014 samen geweest en dat vonden we allebei zo onwijs fijn. Het eten, drinken, de vibe, heerlijke strandjes, mooie zee. Het is niet per se een beeldschoon eiland en je moet er ook zeker niet naartoe gaan als je van de actieve vakanties bent, maar hou je van pure ontspanning, dan is dit de place to be. En na een paar jaar in de luiers, gebroken nachten, eindeloos zorgen en nimmer rust, zou ik zó graag eens drie weken op een heerlijk standbedje willen neerploffen. Met man en kids, dat dan weer wel.

Een boek schrijven
Dit heb ik al vaker gezegd en echt, het moest eigenlijk bovenaan de lijst want dit is mijn grootste wens. Een idee is er al, er staan ook wat losse flodders op papier, dus ja, het gaat heus gebeuren. Ik heb er op dit moment alleen te weinig tijd en energie voor. En het moet natuurlijk wel een knaller van een boek worden, dat begrijp je.

Skydiven
Lekker cliché, maar deze moest erop. Lijkt me zo mega tof. Het liefst natuurlijk op een toffe plek, maar als ik dit ooit eens ‘gewoon’ in Nederland kan doen, dan ben ik ook tevree.

Vrijwilligerswerk
Je zonder enige vorm van eigenbelang inzetten voor een ander: dat vind ik heel belangrijk. Jarenlang stond ik drie keer per week op het korfbalveld om kinderen van een jaar of acht/negen trainen te geven en om wedstrijdjes te coachen. Ook kroop ik eens per maand op zaterdagmiddag achter de bar én deed ik wat werk voor de PR-commissie van de club. Maar goed, toen kwamen er twee kleine kids en was het niet meer te combineren. Nog even wachten wel, maar zodra het weer lukt, ga ik zéker weer actief aan de slag voor de (korfbal)vereniging. Ook wil ik graag ‘taalmaatje’ worden, als ik daar wat meer tijd voor heb.

Een marathon lopen
Je zou het niet verwachten want tegenwoordig val ik heel erg in de categorie ‘luiwammes’, maar ik zou dus echt graag nog eens een marathon lopen. In New York óf Rotterdam. Of allebei. Het is trouwens niet dat het me zo geinig lijkt om urenlang helemaal naar de **** te gaan, maar ik vind het gewoon tof om te kunnen zeggen dat ik dat ooit gedaan heb. Om forever respect af te dwingen ofzo. En omdat het voor mij wel laat zien dat iemand een keiharde doorzetter is.

Naar de molens in Kinderdijk
Niet omdat die molens me nou zo enorm boeiend lijken, maar omdat het echt een schande is dat ik daar nog nooit geweest ben, terwijl het zo ongeveer bij ons om de hoek is. Ik moet er gewoon echt een keertje heen. Al is het alleen maar voor de foto.

Een tatoeage
There, I said it. Ik wil graag een tatoeage. Ik weet ook al precies wat – en dat weet ik al een paar jaar – maar de stap echt zetten heb ik nog niet gedurfd. Dit ding staat gewoon nog even prima op de bucketlist.

Naar het Noorderlicht
En als het effe kan, dan graag in IJsland. Al jaren roep ik dat ik hier zo graag eens naartoe wil. Ik heb geen idee waarom, maar als ik beelden van IJsland op televisie zie – of als ik per ongeluk eens zit te zoeken op mooie reizen naar en door IJsland – ben ik altijd heel erg impressed. Het lijkt me waanzinnig. Ik heb goede hoop dat Robert en ik, over een paar jaar, als de kids wat groter zijn en we ze wat makkelijker kunnen onderbrengen, samen naar het Noorderlicht gaan kijken. In IJsland ja.

Spaans leren
Duizend jaar geleden, toen ik nog studeerde, kreeg ik Spaanse les. In principe is daar niets van blijven hangen, behalve ‘un dos tres’, dus hier valt nog wel wat winst te behalen. Het lijkt me zo tof om een vreemde taal heel goed onder de knie te hebben. Als ik ooit weer eens tijd over heb dan ga ik een cursus doen!

Met de kids naar Disneyland
De laatste in de categorie ‘wil ik heen’ is Disneyland Parijs. Vroeger ben ik daar een aantal keer geweest met mijn ouders en mijn zusje maar daar herinner ik me bar weinig van. Gaan we zelf dus ietsje anders aanpakken. Als Ticho en Tess wat groter zijn, dan neem ik ze graag mee. Een waanzinnige ervaring, magisch voor die kids. Ja, zo’n tripje gun ik ze van harte. En to be honest: ik ben zelf dól op Disney en ik kan nu al niet meer wachten tot ik de one and only Mickey Mouse kan ontmoeten.

En dan nog een kleine toevoeging…
Bovenstaande dingen zijn natuurlijk heel mooi, leuk, spannend, gaaf enzovoorts, maar zorgen er absoluut niet voor dat ik gelukkig(er) word. Geluk zit ‘m voor mij in hele andere dingen. In gezondheid – mijn allergrootste wens ligt dan ook zeker op dat gebied! -, in mooie vriendschappen, een fijne relatie, lieve familie, in vertrouwen en liefde, in dankbaar zijn voor kleine dingen, een brandende houtkachel, genoeg te eten, liedjes zingen met de kids, eindeloos boekjes voorlezen, mezelf trakteren op een broodje carpaccio, tranen van het lachen, warme thee en koffie, schijt hebben aan de weegschaal, een leuke baan en ga zo maar door. Daar draait het om. Neem dat maar van mij aan!

Welke dingen zou jij graag nog eens willen doen?

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *