Persoonlijk

Huis-update: zo staat het ervoor

Als je me wat frequenter volgt dan zal het je niet ontgaan zijn dat er de afgelopen weken best wel behoorlijk wat aan ons huis veranderd is. Ik dacht: laat ik eens een update schrijven.

First things first: ik heb geen verstand van interieur. Ik heb er ook werkelijk waar helemaal niets mee. Het gevoel voor wat mooi is en wat niet ontbreekt volledig en ik voel ook weinig behoefte om me op dat gebied te ontwikkelen. Maar goed, je hoeft natuurlijk geen échte interieurstylist te wezen om tot de conclusie te komen dat het bij ons thuis redelijk ontbrak aan sfeer. En aan de finishing touch. Daar zijn we nog volop mee bezig, maar er is ook al genoeg verbeterd. Laat het me je showen!

Zonnescherm
Als je me volgt op Instagram (moet je doen, is leuk!) dan heb je het waarschijnlijk al eens voorbij zien komen: we hebben een zonnescherm aan de achterkant van het huis laten ophangen. Met een tuin op het zuiden en een enorme raampartij aan die kant, kon je op zonnige dagen amper de televisie zien. Dat zonnescherm moest er dus komen, want om nou hele dagen met dichte gordijnen die zon buiten de deur te houden is ook weer zo wat. Ik wist trouwens niet dat die krengen zo afgrijselijk duur zijn. Zeg maar rustig een paar duizend euro. En dan niet écht een paar (als in: twee), maar twee keer een paar. En een beetje extra nog. Maar goed, een investering wel. En echt zo blij met het resultaat.

Nieuwe bank en kleed
Als je dit gemist hebt dan ben je geen trouwe lezer hoor. Want over die nieuwe bank en dat nieuwe kleed heb ik inmiddels al zo vaak geschreven dat het bijna gênant begint te worden. Maar goed, ik ben er gewoon zo intens blij mee. Onze vorige bank, die zwarte, die kocht Robert zestig jaar geleden toen hij op zichzelf ging wonen. Dat ding viel na al die jaren trouwe dienst zo ongeveer uit elkaar van ellende, dus het werd gewoon heel erg tijd dat ‘ie vervangen zou worden. Er moest een nieuwe komen, die meteen wat beter in ons huis zou passen. Dat werd dus deze en die kochten we bij De Tafelaar. Het kleed dat we hadden liggen had ook z’n beste tijd wel gehad, dus die verving ik voor dit exemplaar van Karwei. Die kochten we overigens met 25 procent korting en aangezien Karwei regelmatig dat soort acties heeft zou ik er zéker niet de volle mep voor betalen.

Nieuwe kast
Die is nog niet binnen, maar verwachten we half december: deze kast. In plaats van die witte stellingkasten die er nu staan. Echt helemaal precies zoals ik zocht. Dichte kastjes aan de onderkant – handig voor grijpgrage kindervingertjes – en open aan de bovenkant, zodat ik er wat leuke persoonlijke spullen in kan zetten. Qua kleur koos ik dus voor zwart, omdat de rest al zo grijs en wit is. Gewoon om het een beetje te breken zeg maar.

Nieuwe eetkamerstoelen
Dit stond bovenaan de prioriteitenlijst van de man. Nieuwe eetkamerstoelen. Toen wij in ons huidige huis gingen wonen, kregen we een tafel van drie meter. Omdat we daarmee direct acht nieuwe stoelen moesten aanschaffen en ik gewoonweg nog geen enkel idee had wat voor type stoel leuk zou staan, kocht ik goedkope kuipstoeltjes bij de Kwantum. Die bleken best grappig te staan, maar vindt Robert niet comfortabel genoeg. Bovendien hebben we een vrij ruime keuken waar het nogal hol klinkt, dus stoffen stoelen in plaats van plastic heeft inmiddels onze voorkeur gekregen. We bestelden deze en die worden over een paar weken geleverd. Zo benieuwd wat het effect is op de sfeer in de ruimte én het geluid.

Speelhoek
Ik vind het echt heel relaxed dat wij een apart stukje hebben waar de kids kunnen spelen. Er staat een keukentje, een tafeltje, een treinbaan, opbergbakken vol auto’s, boekjes en andere troep en most important: als ik op de bank naar de televisie zit te kijken dan zie ik het niet. Dus al die plastic zooi is geen doorn in mijn oog zeg maar. Het speelhoekje is nog niet af, maarrrrr ik ben in ieder geval al erg blij met de STUVA-opbergsystemen van IKEA, waarbij ik de knoppen heb vervangen door leren greepjes. Het houten huisje zaagde mijn opa en vind ik ook te leuk. Ik wil er nog het één en ander aan ‘versiering’ doen, maar dat komt nog wel.

TV-meubel
Nou, het mocht even duren, maar we hebben eindelijk een plank voor op het tv-meubel (de BESTA-kastjes van IKEA). Volgens mij schreef ik een jaar geleden in een blog al dat die houten plank er moest komen, maar dat kwam steeds op de ‘doen we nog wel’-planning te staan. Waar we ‘m precies gekocht hebben weet ik niet meer, maar mocht je ook zoiets zoeken dan raad ik je aan om gewoon eens contact op te nemen met een houthandel bij jou in de buurt. En voor de oplettende kijker: ja, ook het middelste deurtje is EINDELIJK vervangen (ik moet ze alleen nog even stellen).

Nog te doen…
Nou, da’s een lijst waar je spontaan van gaat duizelen. Let op. Ik wil nog wat nieuwe en frisse accessoires. Er moeten dingen aan de muur. Foto’s? Schilderijtjes? Plankjes? Ik weet het nog niet. Verder heb ik graag een (laagpolig) kleed bij de eettafel – tegen dat echoënde geluid dus – en moeten er nog spotjes in het verlaagde plafond bij het kookeiland. Ook moet er nog wat verlichting komen, wil ik misschien toch nog iets van plissé- of vouwgordijnen bij de openslaande deuren, zeur ik al maanden om een koof bij de gordijnen, moet er ook een koof om de pijp van de openhaard in de slaapkamer. En over die slaapkamer gesproken: die kan best wel gehalveerd worden, zodat we weer een kamertje over hebben (voor de was, niet voor nog een baby). Je ziet het, we moeten nog even kijken welke bank precies we gaan overvallen voordat het allemaal bekostigd kan worden, maar in the end wordt het vast een hele fijne en mooie plek.

Tot zo ver deze aflevering van Wonen Met Anouk. Mocht je benieuwd zijn naar het eindresultaat van al die grootse plannen, dan raad ik je aan om over een jaar of vier nog eens op mijn Instagram te kijken. Ik denk dat het tegen die tijd allemaal wel doorgevoerd is!

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *