Persoonlijk

Q&A deel 1

Vorige week vond ik het ineens wel een leuk idee om weer eens een Q&A via Insta Stories te doen. Een aantal vragen heb ik inmiddels beantwoord, maar een paar ook niet. Die behandel ik vandaag en morgen hier op de site. Lees mee!

Zelf vind ik Q&A’s altijd heel erg leuk om te lezen. Meestal omdat er dingen in worden besproken die ik óf zelf ook graag wil weten óf waar ik zelf nooit op gekomen was maar die ik toch leuk vind om te horen. De vragen die ik dit keer voorgeschoteld kreeg gingen heel veel over het thema ‘slaap’ – snap ik – en over ritme met twee kleine kids. Maar ook over mijn make-uproutine en over de blog. Fun fact: waar ik normaal twintig keer de vraag krijg of er ooit nog een derde komt, werd deze dit keer niet gesteld. Omdat ik nogal lang van stof ben en omdat er genoeg input kwam, heb ik de Q&A opgesplitst in twee delen. Deel twee komt morgen online!

Oke, de antwoorden:

Hoe houd je je huis opgeruimd? Hoe vaak maak je schoon? Doe je alles zelf?
Dit soort vragen krijg ik altijd en ook deze keer kwam ‘ie weer meerdere keren voorbij. Echt, geen idee waarom, want het is bij ons dus altijd een varkensstal. Met overal speelgoed, broodkruimels, vieze flesjes, druppels appelsap en VTech-troep. Maar goed, we hebben één keer in de week hulp – dat is echt mega fijn en kan ik iedereen aanraden – en verder komt de stofzuiger altijd tussen 13.00 uur en 15.00 uur wel even tevoorschijn. Die twee uurtjes gebruik ik ook om puin te ruimen, net als ergens rond 19.30 uur, als de kids op bed liggen. Als je het gewoon een beetje bijhoudt dan kost het niet zo heel veel tijd. Ik ben wat opruimen betreft trouwens niet zo perfectionistisch, dus kan me verder niet zo storen aan rondslingerende billendoekjes enzo. Scheelt ook een boel stress kan ik je vertellen.

Hoe kom je in en uit het ledikant?
Haha, deze kwam met de opmerking ‘je zegt dat je niet flexibel bent, maar hoe kom je dan in en uit het ledikant’ en ik moest er heel erg om lachen. Ticho vindt het altijd heel gezellig als ik even bij hem in dat bedje kruip en dat doe ik dus ook regelmatig. Dat gaat best aardig, maar soepel is anders.

Wat zijn musthaves bij twee kinderen onder de twee?
Op nummer één staat bij mij absoluut een draagdoek. Ideaal. Of draagzak, net wat je zelf fijn vindt. Verder vind ik een babynestje heel prettig, want daar kan de baby lekker in slapen, waar dan ook. En geduld. Heel veel geduld is ook een musthave. Ik maakte een poos geleden als eens een lijstje met mijn ultieme musthaves. Lees je HIER.

Wat zijn de grootste verschillen tussen T&T als baby zijnde?
Het allergrootste verschil is dat Ticho mega mega mega relaxed was. In alles. Die hoorde je niet. Die sliep. Die at. Die sliep. Die at. Tess kraait er vrolijk op los, is druk met rollen, probeert te tijgeren, ligt heel de dag te lachen en is vrij veel wakker. Daar zit echt veel meer pit in. Misschien is dat ook wel gewoon een beetje meisjes-eigen.

Eet Tess al groenten- of fruithapjes?
Nee, op het moment eet ze dat nog niet. Ik heb haar één keer terloops drie kruimels wortel gegeven – toen Ticho toevallig worteltjes at – en daar moest ze niets van weten. Maar goed, dat was terloops en niet lekker voorbereid en alle tijd ervoor nemen. Komend weekend gaan we het eens proberen. Ik denk dat ik weer begin met wortel of pompoen. Dat zijn vrij zoete smaken. Daarna over naar de bloemkool en broccoli. Fruit voeg ik over een paar weekjes toe aan het voedingsschema. We bouwen het lekker rustig op.

Wil je ooit met de kinderen gaan vliegen?
Ja, zeker. Maar voorlopig hoeft het van mij gewoon niet. Een autovakantie richting een camping vind ik voor nu heel erg leuk. Wel hebben we de wens om over een paar jaar, als de kids groter zijn, een mooie rondreis door Canada te maken. Het is op dit moment niet de vliegreis die me ervan weerhoudt, maar vooral het gegeven dat het enorm veel geld kost en dat ze er op dit moment nog veel te klein voor zijn om zich er later nog iets van te herinneren. Maar goed, díe vliegreis komt er sowieso. En verder hebben we nog geen heel concrete plannen – we zijn niet zo heel erg van de vakanties zeg maar – maar de kids gaan echt wel een keertje in een vliegtuig ja.

Als je van bloggen je fulltime baan kon maken, zou je dat dan doen?
Deze vraag kreeg ik vaak. Vind ik een leuke. Zoals jullie wellicht weten, is schrijven mijn werk. Niet voor deze website, maar voor andere sites en magazines. Ik denk dat ik daarom geen enkele behoefte voel om van mijn eigen website mijn baan te maken. Ik vind mijn huidige job heel leuk, ik ben bezig met contentcreatie, heb collega’s, er is ruimte voor opleidingen en trainingen, ik weet iedere maand precies wat ik verdien und so weiter. Dat houd ik graag zo.

Hoe kan het dat jij werkt, een gezin hebt, een sociaal leven én dat je bijna altijd vijf keer per week een blogpost online krijgt?
Ook de vraag hoe ik het voor elkaar krijg om zoveel te bloggen náást een drukke baan en huishouden kwam voorbij. Ik denk dat het scheelt dat schrijven dus mijn werk is. Dat ik daarvoor geleerd heb en dat ik niets anders doe dan dat. Dat leidt er namelijk toe dat het me weinig moeite kost. Ik schrijf snel en weet hoe ik het moet aanpakken. Zéker omdat de content op deze website zo dichtbij mij staat. Ik ben wekelijks echt niet meer dan vijf tot zeven uurtjes bezig met bloggen. Een uurtje op maandag- en dinsdagavond, op zaterdagochtend eventjes en zondagavond. Het is voor mij ontspanning ofzo. De één ploft graag voor de televisie en ik kruip graag achter de laptop. Ik wil er overigens wel even bij melden dat het bloggen an sich me niet veel tijd kost, maar dat ik ook weinig tijd steek in mooie foto’s en ik nooit iets check op spelling (en ja, ik maak ook echt wel foutjes). Bovendien ben ik een drama met het antwoorden op e-mails, heb ik standaard vijftig onbeantwoorde berichten in mijn DM’s en lukt het me niet om alle reacties van (op z’n minst) een like te voorzien. Ik denk dat als bloggen écht je werk is, je er heus veel meer uren in kunt steken. Maar goed, zo lang dat niet het geval is en ik nog duizend andere dingen te doen heb, gaat dat mij in ieder geval niet lukken.

Tot zover deel één. Morgen komen de overige vragen aan bod. Kom je dan weer even lezen?


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *