Happy Moments

Happy Moments #84

In het kader van meeste stemmen gelden, heb ik vandaag een extra Happy Moments in de aanbieding. Van maandag tot en met donderdag om precies te zijn. Kijk je mee?

Ik was twee dagen thuis, ging in de regen buitenspelen, dronk babyccino’s, scoorde schattige kerstkleertjes, keek iets teveel Brandweerman Sam en verder werd er gewoon gewerkt. Op mijn werk was het deze week iets beter te overzien. Ik had mijn planning weer heerlijk ouderwets op orde, kletste bij met collega Kristel die na veertig jaar (oké, twee weken) in de lappenmand weer eens kwam checken of haar bureau er nog stond en verder, tja, dat zullen de foto’s wel vertellen.

Maandagochtend half acht: Tess slaapt nog, dus heeft Ticho zijn ‘beeeebie’ maar even in haar stoel geparkeerd.

Social media checken!

Ticho begint zijn nieuwe week trouwens met yoghurt en haverbeertjes. Blijft een succesnummer wel.

Zelf ga ik voor een broodje met kaas en drie liter koffie.

Nog meer koffie én GTST, terwijl de baby nog slaapt en de dreumes zichzelf lekker vermaakt met zijn Brandweerman Sam auto. Het is echt nog zo donker joh.

De batterij van de brandweerauto, Jupiter voor kenners, is leeg en Ticho heeft graag dat ik NU DIRECT ZO SPOEDIG MOGELIJK even regel dat er een vers batterijtje in komt, zodat hij weer geluid maakt. Tuurlijk jongen, mama pakt wel ff een schroevendraaier enzo.

Als Tess ook wakker is en zij haar eerste flesje van de dag leeg heeft gedronken gaan we naar buiten. Ticho wilde graag naar de ‘GOMMOL’ en dat het regent kan hem niet schelen.

Lekkere natte billen!

We warmen op in de HEMA met een babyccino én een echte koffie voor di mama. Gezellig hoor, zo met mijn zoon. De dochter ligt ondertussen lekker te slapen in de kinderwagen dus dat is top.

Opperste concentratie.

Tot de laatste druppel gaat ‘ie op!

Als we weer thuis zijn stuur ik deze foto naar Robert. Bij de HEMA was de linkertrui slechts drie euro en had ik het jurkje voor elf euro erbij. Kan je niet voor tobben toch? Lopen de koters er tijdens de feestdagen lekker eensgezind bij.

Als Ticho en Tess allebei slapen dan kruip ik op de bank voor een marathon ‘Verslaafd’. Vind ik een indrukwekkend programma altijd.

Tessie wordt redelijk vlug weer wakker, maar Ticho ligt nog in diepe slaap. Rond drie uur haal ik hem eruit. We gaan even bij zijn vriendje spelen.

Na een uurtje spelen zijn we hongerig. Ik begin aan het avondeten terwijl de kleine baas toekijkt en de kleine bazin in de Maxi Cosi ligt te pitten. Al zie ik hier nu ineens dat voetje omhoog dus vermoedelijk was ze al effe wakker.

When de kid de camera te pakken krijgt.

Als we gegeten hebben en de kinderen allebei op bed liggen, ga ik naar mijn moeder voor een bakkie koffie.

Mogge! We gaan naar kantoor.

Ik trek deze (nieuwe) laarsjes onder mijn jurkje aan en vind het helemaal leuk.

Onderweg naar mijn werk moet ik tanken. Blijkt er een probleem met de bevoorrading van de tankstations te zijn. Gelukkig ben ik altijd ruim op tijd met een slok benzine voor mijn bolide, maar je zou maar met je knipperende lampje langs de kant van de weg staan…

After lunch dip. Die lege vakken in het weekend: zo een fijn vooruitzicht.

De gurl met de enorme smile op links heeft zichzelf uit de lappenmand getrokken en is weer op kantoor. Gezellig! We halen even een frisse neus én een lekkere cappuccino.

Na een dag op kantoor kan ik weer aanschuiven bij de opa en oma van T&T. Tess is daar heel de dag geweest en Ticho is uit het KDV daarheen gekomen. Helemaal handig en gezellig!

Als we weer thuis zijn dan worden de tandjes flink gepoetst met zijn nieuwe tandenborstel. De bijbehorende app vindt meneertje wel interessant, maar die elektrische tandenborstel is nog wel een beetje gek.

Allebei gedoucht en klaar voor…

… een verhaaltje van Kikker.

Als het stil is in huis en de man zich voor de televisie heeft genesteld (want voetbal), rijd ik naar een vriendinnetje voor thee én heb ik onderweg iets meer geluk bij het tankstation.

Woensdag is mijn vaste vrije dag en die wordt afgetrapt met een broodje pindakaas…

… en Nienke Plas. Hardcore fangirl hier hoor.

Ticho is opgehaald door zijn oma om naar een muzieklesje te gaan en Tess en ik gaan even om het hoekje spieken naar het muzikale talent van mijn oudste.

Na het zingen en trommelen drinken we een warme chocomel. Daar is het wel echt heel erg het weer voor hoor mensen. Regen, kou, wind. Niet per se het type weer waar ik blij van word.

Ik neem een cappuccino-achtige toestand met karamel.

Is er weer eens eentje op een missie. Mooi niet dat hij mee naar binnen gaat. Steentjes en stokjes zoeken op de oprit, dat wil hij.

Uiteindelijk lok ik hem met een flesje appelsap richting de warme woonkamer. Tess ligt daar op de grond te rollen en Ticho gaat er als een soort waakhond naast zitten.

Dit dus. Het is heel lief dat hij altijd alles met haar wil delen, maar ik vrees voor de dag dat hij haar een rozijn geeft. Of een stukje brood met pindakaas. Of een hapje van zijn appel. Ik krijg hem gewoon niet aan zijn verstand gepeuterd dat Tess nog te klein is voor alles wat hij wel mag en krijgt.

M’n mooie meisje.

Na de lunch liggen beide kids best wel lang te pitten. Ik kijk een paar afleveringen van The Rotterdam Project en snack een restantje chips naar binnen.

Ticho wordt wakker. “Mama in bed bij Ticho”, roept hij. Tuurlijk vriend, ik wurm me wel weer in dat veel te krappe ledikantje van je.

Terwijl Tich en ik in zijn bedje aan het stoeien zijn en liedjes zingen, wordt Tess ook wakker. Kan ik ze mooi tegelijk mee naar beneden nemen. Ik durf niet eens te turven hoe vaak ik per dag de trap op en af loop. Afijn, ik zet even een filmpje op omdat ik iets voor mijn werk moet doen.

Ticho zorgt intussen voor wat entertainment.

Het is heus niet dat ze heel de dag voor de televisie zitten, maar ja, daar is wel altijd veel beeldmateriaal van. Verder hebben we met Duplo gespeeld én was Ticho druk in de weer met zijn keukentje. Zo grappig hoe zijn manier van spelen heel erg verandert. Hij leeft dan helemaal in zijn eigen wereld en mompelt iets in de trant van pannekoeken, mama hapje, Tessie ook eten en hmmm lekker lekker. Zo schattig.

Het echte eten gaat een stuk minder van harte. Die vork vindt hij overbodig en zo snel als dat ik vanmorgen zijn kinderstoel ombouwde tot een normale stoel, zo snel verbouw ik dat ding ook weer terug. Niet te doen. We zouden nog best wel een afzetlintje kunnen gebruiken ook. War zone, zeg maar. En zoals je ziet heeft zogenaamd boos kijken ook weinig effect.

Op Instagram plaatste ik een polletje en ik vind de uitslag heel grappig. Zelf neig ik wel naar iets anders met mijn haar. Het haar op de foto vind ik te roze – ik denk dat ik er dan uit zie als een spook met mijn bleke huidje – maar iets subtieler lijkt me best tof. De uitslag is funny omdat de mensen die ik ken zo ongeveer allemaal zeggen dat ik het vooral niet moet doen, terwijl voor mij onbekenden juist de ‘ja tof’ hebben aangeklikt. Ik ben er nog niet over uit, maar jullie gaan het ongetwijfeld binnenkort voorbij zien komen.

Na het eten is er nog wat tijd voor vertier en daarna gaan we naar boven. Standaard ritueeltje inmiddels: uitkleden, nachtluier aan, pyjama aan, tandjes poetsen, puffer gebruiken (ja, Tich is weer zo vreselijk benauwd), boekje lezen, liedje zingen (“ik ga slapen, ik ben moe”), duizend kusjes en dan de oogjes dicht.

Het is weer zo’n voetbalavond. PSV speelt dus ja, dan weet je het wel. Ik taai bijtijds af naar boven, waar ik in bed nog even de docu #followme ofzoiets kijk. Aanrader wel. Zo bizar hoe die gekke wereld achter Instagram werkt en het deed me weer eens beseffen dat ik enorm de goede keuze maak als ik weiger deel te nemen aan POD’s (je weet wel, die groepjes die verplicht op elkaar reageren en alles liken en #followfriday tot mijn grootste irritatie maken), samenwerkingen met bedrijven waar ik nog nooit van gehoord heb afsla en nog nooit een follower of like heb gekocht.

Chaos deze donderdagochtend. We worden te laat wakker, alles moet rap en snel en ondertussen vertrek ik veel te laat naar mijn werk.

Voor Sinterklaas bestelde ik een luchtje via bol.com en dat kwam gebroken aan. Ik stuur een berichtje naar Bol op Facebook en letterlijk binnen drie minuten was het geregeld. Echt een fijne service en een webcare waar veel organisaties jaloers op kunnen zijn.

Na een ochtendje flink tikken en onderzoekjes maken, hebben collega Kristel en ik honger. Een paar weken geleden overwogen we om eten te laten bezorgen en vandaag besluiten we het gewoon te doen. Een poké bowl met tonijn, ui, komkommer, zeewier, avocado, sesam en uiteraard suhsirijst voor mij. En ja, ik had ‘m hier al verziekt met één of andere vage mayonaise die heerlijk was.

Kijk ze dan. Geef de meiden iets te eten en alles komt goed.

Echt mensen, deze wil je gewoon in je leven. Het is heerlijk!

Het is zo veel dat ik de rest achter de computer eet. Lekker door elkaar gehusseld (en nog net niet geprakt). De rest van de middag zijn we weer drukdrukdruk.

Ik neem verlof op en ga iets eerder naar huis. Robert is een nachtje weg voor zijn werk en ik wil vast de kachel aansteken…

… en koffertjes inpakken. Zelf ben ik natuurlijk het weekend pleite, de kids gaan morgen een dag naar hun oma en zaterdag op zondag gaat Ticho logeren. Alles staat klaar – scheelt de husband weer werk.

Ik sjees ook nog vlug langs de winkels en daarna ga ik mijn lieverds ophalen. Heb ze gemist!

Mijn aller- aller- allerlievelings uitzicht na een drukke dag. Ik eet een soepje en Ticho een broodje (die heeft op het KDV al warm gegeten). Inmiddels draai ik mijn hand niet heel erg meer om voor de avondspits met twee kids, maar als je dan alleen bent én je moet nog van alles doen omdat er in het weekend allerlei logeerpartijtjes zijn, mwah, dan ben ik toch iets minder koeltjes.

Uiteindelijk gaat het allemaal prima en iets na half acht beginnen Ticho en ik aan dit (gepersonaliseerde) boekje van Kikker. Tess is inmiddels in dromenland.

Tja, donderdagavond, je kent het wel. De open haard brandt lekker, de koffertjes zijn gepakt, de broodkruimels opgeruimd, de keuken schoon, ik heb gedoucht en geniet van de rust.

As we speak kijk ik nog een klein stukje Expeditie Robinson, geef straks Tess nog een fles en duik dan met een noodgang mijn bed in. Ik hoor Ticho al een uurtje flink hoesten boven (hij is nog steeds zo benauwd) dus ik vrees voor een rumoerig nachtje. Morgenochtend vertrek ik voor drie dagen naar Texel met een paar lieve vriendinnen. Daar heb ik echt heel erg veel zin in. Ik ga proberen daar ook weer genoeg plaatjes te schieten zodat jullie maandag met terugwerkende kracht mee kunnen genieten.

Voor nu weer heel erg bedankt voor het lezen en alvast een goed weekend toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

6 Comments

  1. Leuke plog(?) weer! Waar heb je die heeeeeerlijk poke bowl besteld dan??

    1. Thankssss 🙂 Leuk om te horen. De pokebowl kwam van Poke Perfect in Utrecht. Maar ze zitten volgens mij op meer plekken in NL 🙂 xx

  2. Oh die rugzak van Tess! Leuk zeg! Heb je die ergens laten bedrukken?

    1. Leuk issie he? Is van VanPauline 🙂 Het is wel een redelijk kleine rugtas, mocht je ‘m ook willen bestellen dan weet je dat vast 🙂

  3. Altijd leuk om te zien! Maak je een artikel over de koffers van Ticho en Tess? Ik ben nieuwschierig wat je allemaal inpakt en kan ook wel wat inpak tips gebruiken.

    1. Jaaa goeie! Ga ik van de week meteen even doen 🙂 X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *