Persoonlijk

Het leed dat vakantie kiezen heet

Zo, je zult wellicht denken dat ik helemaal gek geworden ben, maar het leek me zo langzamerhand weleens tijd worden om me te verdiepen in een (welverdiende) zomervakantie voor 2019.

Want ja, het schijnt dus zo te zijn dat mocht je wat eisen aan je locatie hebben, je maar beter vlug kunt wezen met boeken. En nu ben ik niet per se heel erg veeleisend, maar aangezien ik twee kleine kinderen en een halve huisraad moet meeslepen, sta ik wél graag een beetje vooraan in de rij als er gekozen kan worden.

Staycation
Afgelopen jaar zijn wij niet op vakantie geweest. Het jaar daarvoor ook niet trouwens. Of je moet zes dagen Landal als vakantie willen bestempelen, maar persoonlijk heb ik wel ietsje meer zon-zee-strand-vibes nodig om écht dat gevoel van een break te ervaren. De reden voor het gebrek aan vakantie is dat ik een man heb die nogal fan is van ‘staycation’. Die hoeft niet zo nodig weg. Die vindt het heerlijk thuis. Op zijn eigen bank. In zijn eigen tuin. In zijn eigen vertrouwde omgeving. Tel daarbij op dat we twee zomers hebben gehad die in het teken stonden van baby’s en luiers en je begrijpt: ik voelde ook wel wat voor die staycation. Op vakantie gaan met (één of twee) kleine kinderen is toch een beetje alsof je je complete huishouden inclusief eindeloze stapels wasgoed, herriemakende VTech spullen, een complete garderobe en alle dagelijkse sores inpakt en duizenden kilometers verderop weer uitpakt. Om alles vervolgens na een week of wat wéér in te pakken en uit te pakken als je thuis bent. En dan ben je dus precies net zo niet-otnspannen als voordat je op vakantie ging. En dat dan voor heel veel geld. Mwah, nee, daar had ik niet zo heel veel zin in.

Papendrechtse Dijk
Maar komend jaar wordt anders. Want ik ben wel weer eens toe aan een Spaanse Sangria of een Italiaanse Pizza. Een vreemde taal, Mediterraanse sferen, écht vakantiegevoel ervaren. Nu is er nog niet heel veel veranderd aan die luier-situatie, maar de bedoeling is om in september te gaan, zodat Tess dan ruim een jaar is en Ticho bijna drie. Dat scheelt ongetwijfeld aanzienlijk in het gesleep en gesjouw (want geen twee campingbedjes, enorme kinderwagens – wel een buggy natuurlijk – een peuter die redelijk zelfstandig dingetjes kan doen en ook wat langer wakker kan blijven, minder strak in de schema’s en ga zo maar door). Bovendien vind ik ook dat mijn kinderen weleens iets meer van de wereld mogen zien naast de Papendrechtse Dijk of de Oostenrijkse Piste. Dus ja, volgende zomer kan de man zich naar mijn wensen schikken en die staycation op zijn buik schrijven. We gaan op vakantie.

De opties die het niet werden
We hebben ook al nagedacht over de manier waarop we die vakantie willen invullen. Het aller-, aller-, allerliefst zouden we richting de Antillen vliegen – onze happy place wel –, maar ik geloof niet dat dat een bijzonder strak plan is in ons geval. Ten eerste omdat die vliegreis duizend jaar duurt en ten tweede omdat je dan meteen je eigen financiële ondergang veroorzaakt want voor de peuter moet gewoon volle bak betaald worden. En we hebben de laatste maanden een klein vermogen in ons huis geïnvesteerd en tussen de aankopen zat helaas geen geldboom voor in de tuin. Dus nee, die optie werd ‘m sowieso niet. De man zou het liefste naar Zeeland gaan. Valt voor mij een beetje in dezelfde categorie als die zes dagen Landal: onvoldoende Mediterraanse sferen. Ik vind Zeeland overigens wel heel erg leuk, maar dan eerder voor een lang weekend. Verder heb ik nog even gekeken naar de optie om ergens een huis te huren, maar eigenlijk wist ik direct al dat dat ‘m toch niet zou worden. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om in een villa in de Franse bergen een tikkeltje afgesloten van de buitenwereld aan mijn privé-zwembad te liggen. Goed voor de rust, dat wel, maar ik word gelukkiger van iets meer rumoer.

En wat wil ik dan wel?
Kamperen. Ja, het is echt. De meid is dol op kamperen. Vroeger ging ik samen met mijn ouders en zusje iedere zomer naar een camping ergens in Europa en ik heb daar echt wel hele leuke herinneringen aan. Bovendien vind ik het buitenleven fijn en kan ik heel erg genieten van de kneuterigheid die bij zo’n camping hoort. Al die straatjes waar barbecues roken, waar badminton gespeeld wordt, waar kinderen met smerige voetjes en groene knietjes rondhobbelen: ik hou ervan. Nu hou ik normaliter ook van tijdelijk wonen in een tent – ik bedoel, dat is toch gewoon mega gezellig? –, maar dat gaat me in onze situatie nog net iets te ver. Met twee kleine kids bespaar ik mezelf graag de duizend gangen richting het sanitairgebouw en heb ik een beetje behoefte aan iets meer ruimte. Een stacaravan op een camping, dat moet het worden.

Welk land?
Wat mij betreft zijn er twee opties: Spanje of Italië. Ik vind beide landen een perfecte bestemming. Frankrijk is ongetwijfeld ook prima, maar op de één of andere manier wil ik dat land altijd zo gauw mogelijk weer verlaten. Het zal door de Fransen komen. Afijn, omdat ik al heel lang niet meer in Italië ben geweest gaat daar toch mijn voorkeur naar uit. Het gebied rondom het Gardameer is volgens mij de laatste jaren weer enorm in trek en als ik al die foto’s daarvan voorbij zie komen dan begrijp ik helemaal waarom. Tel daarbij op dat het ook niet aan het einde van de beschaving rechtsaf ligt, maar je het met een tussenstop ergens in Zuid-Duitsland prima kunt aanrijden (met twee koters op de achterbank) en ja, het is voor mij de ideale locatie.

Wat zoek ik precies
Nou dat is verder niet heel lastig. Een camping in Italië, aan het Gardameer (ja, graag direct aan het Gardameer), niet zo’n ieniemieniecamping maar eentje met een beetje leven in de brouwerij, waar ze fijne stacaravans verhuren én waar ze mooie plekken hebben voor een tent (want we gaan met vrienden die wél in een tent willen), leuke zwembaden voor de kids en een beetje animatie ofzo.

Heb je de ideale tip? Ken je een geweldige camping die aan onze eisen voldoet? Weet je waar wij naartoe moeten? Laat het me zeker weten!

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

8 Comments

 1. Hey Anouk! Wij hebben voor onze kids 2 deryan tentjes waar ze in slapen! Werkt echt super. Ze hebben hun eigen plekje( vrij van muggen ook dankzij het gaas ) en het is makkelijk in je koffer mee te nemen.

  Luiers en doekjes neem ik altijd alleen mee voor 2 dagen en de rest koop ik op reis evenals voeding. Dat kun je eigenlijk ook overal kopen. Bij nutriton weten ze de merken die je moet hebben in het buitenland!

  Als wij op vakantie gaan rijden we vanaf het vliegveld altijd langs de Ikea en kopen daar zo een kinderstoel voor €10! Die zijn echt ideaal, en aan het einde laten we deze bij het laatste adres achter! Help de Ikea-kinderstoelen-de-wereld-in!

  In Italië zijn ze trouwens gek op kinderen!!! Veel plezier met het uitzoeken van jullie vakantie!!

 2. Wij zijn afgelopen zomer met de meiden van 9 mnd en bijna 3 naar Italië geweest met de auto. Is alles meegevallen. Zaten op een hele mooie grote camping aan het Gardameer. Piani di Clodia, aanrader!

 3. Camping La Roca! Echt doen! Vorig jaar helemaal verbouwd. Mooi, gezellig en veel te doen voor kinderen. De huisjes zijn top, soort luxere stacaravan. Supermarkt en pizzaria op de camping. Bardolino en Garda loop je in 15 minuutjes heen, langs het Gardameer!

 4. Tamara Embregts says:

  Camping Bella italia is gelijk aan het gardameer. Het is wel een grote camping maar wel een hele leuke en fijne camping en mooie camping.

 5. Camping Weekend in San Felice del Benaco vonden wij super. Succes met jullie keuze!

 6. Camping Bella Italia in Peschiera del Garda.
  Direct aan het gardameer. Grote camping, met voldoende zwembaden. En genoeg animatie voor de kinderen.

  Ruime en schone stacaravans, en kampeer plekken.
  Ieder jaar keren wij weer terug naar de camping.

  Echt een aanrader!

 7. Wij zijn vorig jaar met onze peuter van toen net 2 jaar naar camping San Francesco aan het Gardameer geweest. Ik raad deze camping echt aan iedereen die het naar wil horen aan!! Echt een geweldige camping en zeker voor kleine kindjes. Het zwembad is super leuk met een heel groot ondiep gedeelte vol sproeiers en andere speeltoestellen, speeltuintjes die echt bedoeld zijn voor de kleintjes en een eigen strandje aan het meer. Bovendien is de camping super netjes en goed onderhouden!! Echt een topper. Wij zaten in een stacaravan van Vacansoleil, maar er staan meerdere aanbieders op de camping. Nog een klein tipje: mocht je gaan kijken op de website van Vacansoleil, dan kan het zijn dat daar nog de oude foto’s van het zwembad staan. Dat was toen in ieder geval het geval. Kijk even op de site van de camping zelf zou ik zeggen! Succes met het maken van je keuze 🙂

 8. Bedenk even goed voor jezelf wat je op een camping wilt. Ik lees dat er een aantal mega campings worden aangeraden. Dit moet wel je ding zijn. Wij komen al jaren aan het Gardameer en ik zou persoonlijk niet op bijv Bella Italia willen zitten. Zwembad is een groot mierennest waar je s ochtends al handdoeken moet gaan leggen. Ieder zijn ding natuurlijk… wij gaan al jaren naar Camling SAN Benedetto. Ligt naast Bella Italia. Ook hier moet je van houden…. zwembaden zijn simpel zonder spectaculaire glijbanen. Kunt lopend naar het dorpje peschiera lopen. Is een animatie team maar verwacht geen 24 entertainment. Wij vinden het er super en gaan deze zomer weer met 2 kinderen van 4 en net 1
  Prijzen van de stacaravans zijn hier trouwens ook nog redelijk. Rechtstreeks bij de camping boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *