Happy Moments

Happy Moments #83

Goedemorgen! Welkom terug. Fijn dat je er weer bent om een kijkje in onze afgelopen week te nemen. Ik heb voor genoeg beeldmateriaal gezorgd, dus lets go!

Afgelopen week was enerzijds heel relaxed, heel fijn, heel gezellig. Anderzijds was het een tikkie chaotisch en druk. Maar dat was dan wel voornamelijk mijn eigen dikke schuld, want ik liep werktechnisch een beetje achter de feiten aan, begon overal te laat mee, was slecht voorbereid enzovoorts. Goed, afgelopen week werd er weer drie volle dagen gewerkt, was ik veel met de kids, kregen we een nieuwe bank, was ik druk met nieuwe spulletjes voor in huis, trof ik voorbereidingen voor vijf december én gingen we een weekend weg.

Op maandag moet ik werken. Ik heb een prima dag op kantoor: leuke klusjes, een overzichtelijke planner én een heerlijke lunch met mijn collega’s. Jullie kennen ‘m inmiddels wel, deze tosti van Turks brood, met kaas, feta en chilisaus.

Halverwege de middag ga ik naar huis. Onze nieuwe bank wordt namelijk bezorgd en naar dit moment kijk ik al pak ‘m beet vier maanden uit. Ik ben er zó blij mee. Thuis werk ik nog een beetje verder en als al mijn to-do’s zijn afgevinkt dan cross ik naar de Kwantum en Leen Bakker voor wat kussentjes en dekentjes.

Na het avondeten maak ik nog een rondje supermarkt. Dat kwam er de zondag before niet zo van in verband met een afwezige man en een opstandige dreumes, dus nu maar even inkopen doen.

Kijk nou. Toevallig was ‘s avonds ook het nieuwe vloerkleed binnen. Hier blijf ik de rest van de avond lekker zitten. GENIETEN!

Van de dinsdag is dit de enige foto die ik heb. Op mijn werk heb ik weer een training en de rest van de dag ben ik druk bezig met het uitvoeren van opdrachten die daaruit voortvloeiden. Verder moet er gewoon weer content geproduceerd worden, leg ik de laatste hand aan een magazine voor kappers en ben ik druk met het ledenmagazine. Kortom: te veel werk in te weinig tijd. Lekkere planning wel.

Na mijn werk worstel ik me door de file naar huis en meld ik me voor het avondeten bij de opa en oma van T&T. Heerlijk dat dat kan, scheelt me gedoe. Als ik rond 19.30 thuis ben, de kids op bed liggen en de man een avondje de hort op is, dan nestel ik mezelf weer op onze fijne nieuwe bank.

Zo, woensdag is mijn vrije dag en daar ben ik aan toe. Ik begin met koffie, ontbijt en dit uitzicht. Ticho houdt het liefst heel de dag het handje van zijn zusje vast. De schat.

Als het ontbijt erin zit, de was is opgehangen en Brandweerman Sam afgelopen is, dan is het tijd voor boodschappen. Tessie lekker warm ingepakt.

We wandelen eerst richting de bakker en de slager…

Ticho scoort daar een koekje én een stukkie worst. Hoe dat precies ging kun je HIER lezen.

Daarna door naar de Jumbo, waar mijn boeffie zich verdiept in het aanbod bittergarnituur.

Bij de ICI Paris heeft hij een proefje van een parfum gekregen. Die zit in zijn jaszak en om de drie stappen haalt hij het tevoorschijn om er even aan te ruiken. “Hmmmmm lekker mama.” Tuurlijk knul, maar je bent nog net iets te jong voor parfum.

Als we thuis komen dan doen we weinig meer. Beetje bankhangen, met de stofzuiger spelen, Duplo bouwen, krentenbollen eten, rollen, schaterlachen…

Lievelingsuitzicht.

De postbode komt langs met een stapel pakketjes. Allerlei Sinterklaascadeautjes voor familie én een cadeautje voor Ticho. Van Nestlé kregen we deze granenreepjes en een leuk gedicht.

Ik kruip achter de laptop voor gedichten en pak meteen het één en ander in.

Ik ben zo benieuwd naar dit. Voor ons nichtje zocht ik iets leuks voor in bad of onder de douche en kwam dit tegen. Een soort poeder ofzo, ik weet het niet. We gaan het zien.

En daarna op de bank. Hebben jullie al door dat ik never meer van die bank af kom?

Als Robert thuis is dan sjees ik vlug naar Intratuin. We hebben al duizend jaar een lege pot in de woonkamer staan en aangezien ik nu zo lekker bezig ben met de restyling, besluit ik om daar maar eens wat takken, veren en katjes voor te halen.

Na het eten, een rondje familie, een stukje wandelen en het avondritueeltje met de koters, plof ik samen met een paar vriendinnen op onze nieuwe bank. We moeten ‘m natuurlijk wel even testen. We kletsen gezellig bij en tegen tienen is het huis weer leeg. Bedtijd!

Op donderdag heb ik een takenlijst waar je van gaat duizelen. Als ik in de ochtend naar mijn werk rijd dan weet ik even niet hoe ik het moet gaan fiksen, maar na een paar uur verstand op nul en gaan ben ik zowaar klaar met alles wat moest gebeuren. Gauw naar huis, richting mijn kleine bolletje baby en driftige dreumes.

Lekkerrrrr van de slager!

Jullie zullen wel begrijpen dat dit voor mij echt een enorm treurige avond was. Nienke werd uit Expeditie gestemd en dat vind ik zo stom. Die Gregory ook echt he mensen, hoe dan?

Tess slaapt donderdag op vrijdag weer meer dan prima. Na een dag op de opvang is ze altijd extra moe en dat merken we aan de nachten. Pas tegen negenen wordt ze voor het eerst wakker. Lekker even chillen en een flesje drinken.

Koffie. Want zonder kan ik gewoon niet beginnen.

Oh, dit uitzicht. De bank, de kids. Alles. Lof it.

Ik ben vergeten om Ticho zijn haar te doen dus die ziet er niet uit. Geeft niets, we gaan gewoon als familie Tokkie naar de winkels. Even wat Sinterklaascadeautjes en andere dingen voor het weekend halen.

Mijn vader komt later die ochtend langs voor een bakkie, dus ik scoor ook even wat lekkers voor bij de koffie.

Voor een rondje boodschappen met deze vriend moet je wel een paar uur uittrekken want die is nogal druk met troep verzamelen. Blaadjes, takkies, stokkies, steentjes….

Torens bouwen met opa.

Er is er weer eens eentje vrolijk. Haar oogjes lijken wel licht te geven.

Als het huis weer leeg is kruipen Tich en ik nog even samen op de bank voor een afleveringetje Brandweerman Sam. Ticho is weer een stuk beter gehumeurd en daar word ik dan ook weer blij van. Zo lekker kroelen, handjes vasthouden.

Mocht er nog iemand in de zaal zijn die denkt dat ik het altijd zo lekker voor mekaar heb: nope. Wat een schijtbende he? Als de kids slapen dan ruim ik op ennnnnnnn…

Pak ik onze tassen in. We gaan een weekend weg!

Onderweg houd ik Ticho tevreden met een mueslireep van Nestlé. Valt in de smaak!

Op de plaats van bestemming. En aan eten geen gebrek.

Aan drinken ook niet trouwens. We zitten in een huis ergens in Brabant, mocht je dat willen weten. Mooie plek, alle ruimte, veel aandacht voor de kids: niks te klagen.

Na een eerste nacht in het huis – prima geslapen – beginnen we de zaterdag met een wandeling.

Twee honden mee, kids in- en opgeladen, dikke jassen aan en stappen maar.

Het is geen beste foto – wat kunnen wij vreselijk dom kijken zeg – maar dit is serieus onze EERSTE foto met z’n viertjes. Robert is niet zo dol op de camera dus die gaat er gewoon nooit voor staan. Dus ja, hier moet ik het voor de komende vier maanden weer mee doen vermoed ik.

‘Stokkie. Stokkie. Stokkie. Mamaaaa! Stokkie!” Ticho heeft een obsessie met stokjes.

Fun fact: komende week – op 1 december – zijn we 7,5 jaar samen, wonen we 6,5 jaar onder één dak én zijn we 3,5 jaar getrouwd!

Als we weer binnen zijn dan krijgt Tess haar flesje.

En wordt er even met de PlayStation gespeeld. Kan me er nog zo niks bij voorstellen dat er ooit zo’n ding in mijn huis komt.

Silence. Kinderen in bed (en waar de rest van de familie is dat weet ik eigenlijk niet).

Omdat ik geen zin heb om niks te doen, ga ik even naar Uden om in de winkels te neuzen. Ik kreeg van een aantal van jullie wat leuke tips en ik moet zeggen: leuk centrum. Deze zie ik staan en alles in mij schreeuwt “NEEM ZE MEE VOOR TESS”, maar aangezien ze dit pas zal passen als ze een jaar of drie is, vind ik het toch een tikkie onnodig. Heb er wel spijt van.

Een cappuccino. Een warme cappuccino.

Als we weer terug zijn in het huis dan kan ik nog een klein stukje korfbal kijken…

En daarna gaan we Sinterklaas vieren en gourmetten. We worden allemaal enorm verwend en Ticho is vooral ongelooflijk blij met zijn zelfrijdende auto van Brandweerman Sam.

Chippies voor het eten (met een ander autootje, want ik had die brandweerwagen even afgepakt).

Na het gourmetten heb ik twee kleine (stinkende) koters die allebei rijp zijn voor bed. Nog even kroelen en dan afvoeren. Zelf duik ik om 21.00 uur onder de douche en om 21.30 uur lig ik ook.

Na een korte en onrustige nacht zitten mijn panterbroek en ik aan een kopje thee.

Na het ontbijt gaat de rest weer een rondje aan de wandel en pakken wij de boel in om richting huis te gaan. Het was voor (met name) Ticho allemaal onwijs gezellig maar ook zo druk, dat het ons verstandig lijkt om hem thuis zijn middagslaapje te laten doen. Hij is eindelijk weer zichzelf in plaats van die opstandige peuter, en dat houden we graag zo.

Doei huis. Je was fijn!

Als we thuis zijn ga ik meteen weer in standje huisvrouw. Spullen uitpakken, wasjes aan, boodschappen doen…

En dan bij de kachel. Stilte.

Niet voor heel lang hoor, want Tessie had geen zin om lang te slapen, die wilde liever met haar nieuwe speelgoed spelen. Van haar oom en tante kreeg ze deze knuffel van Lamaze, en ik kan iedereen met kids van een paar maanden oud aanraden om er zo eentje te halen. De kleuren, texturen, verschillende stoffen enzovoorts: goed voor de ontwikkeling van de zintuigen.

Tichootje is ook weer wakker. Die wilde uiteraard zijn BLAUWE (vooral niet te verwarren met de groene) pyjama aanhouden. En mandarijntjes eten bij de open haard.

De rest van de middag gebeurt er niks meer. We eten sushi (ik) en patat (de boys), kijken wat Sam, gaan douchen, hangen nog een was op, lezen een boekje en dan lekker slapen.

En dat waren ze weer voor deze week. Hopelijk vond je het leuk om te lezen. Ik vond dit in ieder geval een hele leuke om te maken. Een drukke werkweek, gezellige tijd met de kids, een heerlijk weekend weg: fijn om op terug te kijken allemaal.

Komende week wordt ook weer een leuke. Ik werk alleen dinsdag en donderdag en verder ben ik met Tich en Tess. Tenminste, tot vrijdag. Daarna ga ik weer een weekend weg. Met vriendinnen dit keer. Daar kijk ik ZO naar uit, niet normaal. Zullen jullie ongetwijfeld volgende week genoeg beeldmateriaal van voorgeschoteld krijgen.

Ik twijfel nog even of ik deze week zal opsplitsen in twee keer een Happy Moments: eentje van maandag tot en met donderdag (werk en thuis met Tich en Tess) en dan eentje van het weekend uitwaaien met vriendinnen. Of gewoon één hele lange? Wat vinden jullie? Let me know!

Voor nu weer heel erg bedankt voor het lezen & een fijne nieuwe week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

4 Comments

 1. Leuk stuk weer! En grappig dat jullie jubileum ook 1 dec is. Mijn man en ik zijn 1 dec 11 jaar samen, waarvan 7 jr onder 1 dak en net 1 jaar getrouwd 🙂

  Wat de “happy moments” van deze week betreft. Ik ga voor 2 aparte, lijkt me leuk! 😬

  Fijne week!
  X

 2. Zo heerlijk altijd om op maandag ochtend de happy moments te lezen. Kind in de box of slaapt alweer ( is 3 maanden oud) en mama aan het ontbijt met een kop thee en lezen maar.

 3. Wijnie van Zoeren says:

  Wat een gezellige bezigheid om jou verhaal te lezen. Heel druk, verhaal, maar O zo herkenbaar toen ik ze nog klein had. Het is gewoon een chaotisch, georganiseerde tijd, maar je geniet er zelf van, en laat anderen meegenieten van deze herkenbare tijd. Leuk gedaan Anouk

 4. Anke Ludden says:

  Inderdaad heel leuk weer! En als ik mag kiezen tussen 1 of 2 Happy Moments: 2 natuurlijk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *