Persoonlijk

Vijftien dingen die je nog niet van me weet

Zo ongeveer mijn hele leven kunnen jullie op deze site vinden, maar er zijn vast een aantal dingen die je nog niet van me weet. Ga ik vandaag opbiechten. Lees mee!

Ik heb geen vreemde hobby’s, rare gewoontes of bijzondere voorkeuren, maar het verbaasde me hoe gemakkelijk ik onderstaand rijtje bij elkaar verzon. Hoeveel van deze dingen wist jij nog niet van mij?

 1. Ik heb groep 3 overgeslagen
  In het stenen tijdperk hadden ze nog geen plusklassen en werd er niet aan maatwerk gedaan. In groep 3 verveelde ik me daardoor pretty much – lezen had ik op miraculeuze wijze mezelf aangeleerd en veel meer dan dat leerde je daar toen nog niet echt – en daarom werd besloten dat ik na een paar weekjes door mocht naar groep 4. Ik ben trouwens niet bovengemiddeld intelligent ofzo hoor, heb daarna ‘gewoon’ HAVO gedaan.
 2. Ik heb heel erge eczeem.
  Al zo lang ik mij kan herinneren. Na de zwangerschap van Ticho was het bijna weg, maar inmiddels heb ik standaard krabwondjes op mijn armen, rond mijn ogen en in mijn nek. Ik denk niet dat dit ooit nog over zal gaan.
 3. Ik haat bellen.
  Maar ik doe het wel! Want bellen is natuurlijk negen van de tien keer effectiever en makkelijker. Maar graag? Nee. Ik vind bellen echt heel stom. Zo stom dat als ik gebeld word, ik altijd overweeg om gewoon niet op te nemen en vervolgens te appen ‘ik zag dat je gebeld had, wat is er?’.
 4. Ik krijg het Spaans benauwd van de zee.
  Niet door de vissen ofzo, maar door de oneindigheid. Je mag me in een omrande bak met water vol vissen gooien en ik klaag niet – oké, grapje – maar de zee? Nee, mij niet gezien.
 5. Ik was zo’n vreselijke zesjesstudent.
  En een overschrijver. En een afkijker. Verder volgens mij niet heel onhandelbaar ofzo, maar ook zeker geen modelleerling met hoge cijfers, prachtige samenvattingen en zo eentje die altijd op tijd was en vooraan zat.
 6. Ik wil ooit een boek schrijven.
  En dit ga ik ook doen. Echt.
 7. Ik was niet van plan om zo relatief jong moeder te worden.
  Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het moederschap heel erg leuk en ik zou het voor geen goud willen missen, maar eigenlijk had ik het idee om nog een beetje te reizen, te freelancen, lang leve de lol enzo. Maar toen kwam De Man. En die is ietsiepietsie ouder. En kindjes krijgen is niet vanzelfsprekend. En toen trouwden we. En kwamen er toch alvast kinderen en geen reizen en freelancen. Het kan verkeren.
 8. Ik heb misofonie.
  En nee, het is niet alleen dat ik niet tegen eetgeluiden kan, maar het gaat gepaard met ruzie, woede-uitbarstingen en meer van dat. Therapiewaardig wel.
 9. Ik ben dol op RedBull.
  Heel erg ongezond, dat weet ik, maar ik ben dol op RedBull. Vroegah dronk ik iedere dag wel een blikje, maar tegenwoordig zie ik het echt als traktatie. Zo eens per week ofzo.
 10. Ik moet kotsen van tomaat.
  Er zijn best wel veel dingen die ik niet heel erg lekker vind, maar eigenlijk eet ik nagenoeg alles wel, zij het met enige tegenzin. Behalve tomaat. Ik weet niet hoe het komt, maar ik lust dus echt geen tomaat. Zo nu en dan probeer ik het weer eens – het leven is echt complicated als je geen tomaat lust – maar iedere keer weer ga ik echt over mijn nek. Zo ranzig.
 11. Ik koop het liefst iedere maand een nieuwe tas.
  Ik heb ook aparte spaardoelen voor allerlei tassen en in mijn notities op mijn telefoon staat een wishlist waar je van gaat duizelen. Mijn tassensmaak is niet heel erg goedkoop, dus iedere maand wordt wat lastig met mijn salaris, maar eens per jaar gooi ik er een paar honderd euro tegenaan en voeg ik weer een leuk exemplaar aan de collectie toe.
 12. Ik wilde eigenlijk heel veel kinderen.
  Een stuk of vijf leek me wel gezellig. Nu ik er twee heb, moet ik er niet meer aan denken. Ten eerste niet omdat zwanger zijn niet echt mijn ding is – de misselijkheid, remember? -, ten tweede niet omdat er geen ruimte voor is, ten derde niet omdat ik de drukte niet aan kan en ten vierde niet omdat het mijn financiële ondergang zou betekenen. Een derde zie ik nog wel zitten maar daar is de man heel erg op tegen, maar vijf? Never.
 13. Ik hou niet van (voor)lezen.
  Ik lees wel graag magazines en zo nu en dan een informatief boek, maar geen Suzanne Vermeer, Karin Slaughter of een bouquetreeks in mijn boekenkast. Voorlezen doe ik overigens wel, maar niet als standaard ritueeltje voor het slapengaan bijvoorbeeld. Gek he, voor iemand die wél dol is op schrijven?
 14. Ik wilde vroeger graag juf of politieagent worden.
  Is allebei niet helemaal gelukt – er is ook nooit een beroepskeuzetest geweest waar uit bleek dat het een goed idee zou zijn –, maar als klein meisje leken me dat hele leuke beroepen. Ik denk omdat je dan een soort van de baas kunt spelen en daar was ik vroeger vrij goed in.
 15. Ik krijg de kriebels van oneven getallen.
  En van mensen die op een zebrapad hun voet niet in z’n totaliteit in het wit of op het zwart zetten. Toen de bevalling van Tess begon, op 27 juni, hoopte ik natuurlijk enerzijds dat de kleine meid er as soon as possible uit was, maar ik dacht ook een nanoseconde: beter duurt het tot 12 uur vannacht, dan is het in ieder geval de 28e.

Nou, wat zei ik: zonder moeite een lijst met vijftien openbaringen. Weet je nu écht alles van me.

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

5 Comments

 1. Tamara Embregts says:

  Hoi anouk

  Dan ben ik erachter gekomen dat ik ook misofonie heb.
  Ik vind het verschrikkelijk als ik mensen HOOR ETEN en dam dat gemak en gekauw en het is net of ik dan de enigste ben die het hoorn walgelijk vind ik dat. Maar ask mijn man maar zijn neus ophaalt kan ik al geiiriteeds raken

  Groetjes tamara

 2. Tamara Embregts says:

  Sorry voor de foutjes ik zie het nu pas met terug lezen

 3. Nummer 3! Zo herkenbaar! Onbekend neem ik bij voorbaat al niet op. Hahaha

 4. oohhh dat van de zee is zo herkenbaar! krijg echt een naar gevoel in mn maag als ik mensen zie zwemmen op een plek waar je de diepte niet van weet, eraan denken al!

 5. En dan toch met 15 dingen komen i.p.v. 16, Hahah

  Leuk geschreven weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *