Happy Moments

Happy Moments #81

Goedemorgen! Het is weer maandag dus tijd voor een nieuwe Happy Moments. Vaste prik. Zo’n beetje het enige stabiele in mijn leven zeg maar. Kijk je mee naar de foto’s die ik maakte?

Afgelopen week leek wel weer een beetje op de rust, reinheid, regelmaat die we een paar weken geleden zo lekker te pakken hadden en waar iedereen heel goed op ging. Er gebeurde weinig spannends en we deden vooral heel veel niets. We moesten bijkomen van het spektakel voor Ticho zijn tweede verjaardag, brachten een bezoekje aan het consultatiebureau, kochten wat nieuwe spullen voor in huis, Ticho ging weer naar de kapper, ik maakte foto’s samen met Sief, we keken korfbal via de livestream en we sloten het weekend af met een zondag chillen. Genoeg beeldmateriaal dus laten we maar gewoon beginnen.

De eerste foto van deze week komt je misschien wat bekend voor. Kan kloppen, ik maakte een soortgelijk plaatje twee weken geleden. Het eerste wat ik zie als ik na een werkdag thuis kom: een slapende Tessie in haar Maxi Cosi. Met d’r bolle wangetjes.

Zoals ik in de verjaardagsupdate al vertelde (nog niet gelezen, KLIK) hebben wij al Ticho zijn cadeautjes in de kelder verstopt en liggen er slechts twee dingen boven, waaronder deze activity tablet van VTech. Is hij helemaal mee in zijn sas en hij is serieus volledig vergeten dat er nog tientallen pakjes beneden op hem staan te wachten.

Die Bumba muts had had hij al even, maar is her-ontdekt. Moet op dus. En hij wil ook graag met zijn zusje op de bank kroelen. Tess vindt het ondertussen allemaal wel prima, die is gefocust op Brandweerman Sam

We besluiten Tess haar laatste fles achterwege te laten om te kijken of dat werkt. Om 19.30 uur liggen beide koters dus in bed en hebben we voor het eerst in duizend jaar weer eens de avond voor onszelf zonder dat we nog iets ‘moeten’ waar we voor moeten opblijven, zoals dus die laatste fles geven. We kijken GTST – janken omdat Noud eruit gaat mensen – en zodra de man des huizes de afstandsbediening heeft gekaapt, gaat ‘ie over op VI. Om 21.30 uur liggen we heerlijk in bed en ik geloof dat we beiden binnen drie minuten slapen.

Ik begin de dinsdag met het versturen van wat kaartjes. Deze drie lieve mensen hebben ons tijdens Ticho zijn verjaardag zo goed geholpen dus die verdienen een bedankje!

Terwijl ik op mijn werk zit, krijg ik deze foto doorgestuurd. Mevrouw Tess ligt bij oma in de stoel te chillen. Als je haar zo ziet dan is ze echt al zo groot he? Niks ‘newborn’ meer aan!

Ticho kreeg voor zijn verjaardag ontzettend veel mooie cadeaus, maar deze kaart die het Bumba-liedje afspeelt als je ‘m opent is torenhoge favoriet. Hij loopt heel de dag met die kaart te sjouwen (en ik word er helemaal gestoord van).

We hebben nog een Duimelotje. Tessie heeft haar duimpje ontdekt en heeft ‘m sindsdien nog amper losgelaten.

De rest van de avond gebeurt er weinig. Ik vlieg gauw naar de bouwmarkt voor een vloerkleed en wat andere spullen die we nodig hebben en daarna kijk ik een beetje voetbal terwijl ik wat dingetjes achter de laptop doe.

Woensdagochtend beginnen we lekker chaotisch. We worden allemaal redelijk brak wakker – gebroken nacht, peuter tussenin, baby om half zes hongerig, je kent het wel – en mogen ons direct melden op het consultatiebureau.

Ticho (boven) met vier maanden en Tess (onder) met vier maanden.

Als beide kids goedgekeurd zijn, lopen we direct even naar de Action. Met deze blokjes maken wij onze houtkachel altijd aan en aangezien de temperaturen inmiddels best behoorlijk laag te noemen zijn, moet ik weer een voorraadje inslaan.

En vlug langs de supermarkt.

Thuis leg ik Tess op haar speelkleed. Vindt ze helemaal leuk, lekker rollen en graaien naar die speeldingetjes boven haar hoofd. Ticho komt er vaak gezellig bij liggen. Heerlijk stel!

Tijd voor lunch.

“Tessie hoofdje hoog Tessie lachen.” Tuurlijk jongen, houd jij dat hoofdje maar even omhoog.

Als Ticho in bed ligt dan geef ik dit spekkie haar fles. Ze valt heerlijk bij me in slaap en ik overweeg om haar gewoon zo te laten liggen. Vind ik dus echt lekker, mijn warme kacheltje. Doen we niet hoor, ik parkeer haar in bed. Slim, blijkt achteraf, want ze slaapt tot 17.00 uur.

Post voor Ticho. Hij is natuurlijk lid van de Kameraadjes en ze zijn in Rotterdam-Zuid zijn verjaardag niet vergeten.

Wazige foto, maar de Tich is wakker. Toen ik hem rond 12.30 uur naar bed deed, parkeerde ik Tess even in haar stoel voor een Nijntje-filmpje. Ticho werd toen een beetje boos wel, want hij wilde ook ‘NIJN KIJKUH’. Ik zei tegen hem: “We gaan eerst even slapen en daarna mag jij Nijn kijken.” Hoor ik dus om 14.30 uur uit zijn kamertje: “Maaamaaa waar bennnnn je? Tiezo (=Ticho) Nijn kijkuhhhhh!”

Daarna door naar beneden. In zijn pyjama, want hij wilde absoluut niets anders om zijn lijf. En aangezien ik er zelf ook bijloop als een kruising tussen Nel Veerkamp en Ma Flodder kan ik er weinig tegenin brengen.

Het is weer zo ver. Meneer heeft de lade met rijstwafels geplunderd.

Duimelotje ga ik om 17.00 uur maar eens wakker maken.

Als we met z’n drietjes beneden zijn, geef ik Tess een flesje en ondertussen houdt Ticho haar hand vast. Deed ‘ie ’s morgens op het consultatiebureau ook toen ze haar prikjes kreeg. Echt, die jongen is de allerliefste.

Om 19.30 uur liggen er twee koters te slapen en kijkt moeke een stukje van de docu over Famke Louise. Ik heb geen mening over haar – volg haar niet, geen idee van haar muziek – maar vind de docu tóch heel interessant. Hoe zij als jong meisje zichzelf helemaal de blubbers werkt, hoe allerlei mensen zogenaamd het beste met haar voor hebben maar ondertussen als een stel wolven om haar heen dansen, hoe zij te maken krijgt met biergooiende aso’s en via het internet werkelijk waar de meest afschuwelijke verwensingen naar haar hoofd krijgt. Bi-zar. En dat zo’n meisje van 19 daar dan zo ver boven staat, echt respect. Los van wat ik van haar muziek vind dus.

Donderdagochtend vraag ik mijn (ex)-collega’s Lotte en Kristel om advies op het gebied van vloerkleden. Ik heb drie opties op een rij gezet en zij geven hun voorkeur. Kom ik echt verder mee zoals je ziet.

Aan het einde van de dag worden de kids van het KDV gehaald. Kijk die grote jongen nou zitten.

Ge-nie-ton.

De rest van de avond hang ik op de bank. Robert is pleite dus ik heb het rijk voor mij alleen. Uiteraard staat Expeditie Robinson op mijn programma en ja, Team Nienke, nog steeds.

Vrijdagochtend word ik wakker met een zeer lijf en koppijn. Even rustig opstarten maar.

Ticho blijft een beetje hangen in verjaardagssferen. Hij zet steeds deze muts op en roept dan keihard: HOERAAA!

We wandelen even een rondje langs de winkels. Bakker, slager, supermarkt, Etos.

Heel. Hard. Doorlopen.

En daarna lekker spelen. Ticho is een beetje moe zoals je ziet. Snap ik wel, want meneer is al dagen voor zessen uit de veren. Niet te doen.

Omdat we lopen te klooien met groenten – hij wil ineens liever alleen nog maar pindakaas – geef ik hem een slurpding van Ella’s Kitchen.

De ritmes van Ticho en Tess zijn serieus relaxed op elkaar afgestemd. ’s Middags slapen ze allebei een eeuwigheid en dat geeft mij wat tijd om GTST terug te kijken én ook even een tukkie te doen. Nog steeds een brakkig gevoel.

Ticho wordt rond drie uur wakker en gaat daarna heel lief lekker zelf spelen. Daar is hij gelukkig heel goed in. In principe heb ik zo weinig omkijken naar hem en dat is echt wel relaxed. Ik heb wel zo’n voorgevoel dat het met Tessie allemaal iets anders gaat zijn want dat kind is nog steeds vrij aanhankelijk wel.

We spelen even met dit. Verven met water van SES. Kreeg Ticho voor zijn verjaardag en is wat mij betreft een enorme dikke tip voor iedereen met kinderen tussen de 1 en 4 jaar voor bijvoorbeeld Sinterklaas. Vooral als je niet zo’n knutselmoeder bent en een paniekaanval krijgt bij de woorden ‘vingerverf’ of ‘klei’, zoals ik.

Door met een kwastje met water over de tekeningen te gaan komen de kleuren tevoorschijn. Het ziet er tof uit, geeft geen troep en is makkelijk. En ook leuk: binnen vijf minuten droogt het allemaal weer wit op en kun je de tekeningen dus nogmaals gebruiken. Dit spul is dus van SES, kost acht euro en kun je bij de Intertoys kopen of via onder andere Bol.com bestellen.

Tess is heel de dag een beetje afwezig. Ik merk enorm aan haar dat die donderdag op het KDV vermoeiend is. Op vrijdag slaapt ze zo ongeveer heel de dag. Eerst tot een uur of negen in de ochtend, daarna een ochtendslaapje van twee uur en in de middag van 13.00 tot 17.00.

Als Robert thuis is dan worden de weekendboodschappen gehaald en gaan we met deze naar de kapper. Zijn haar was weer onwijs gegroeid dus tijd voor de tondeuse. Vind hij allemaal prima. Ik kreeg via Insta een paar keer de vraag of ik tips heb om hem zo chill te laten zitten bij de kapper maar nee, die heb ik niet. Ticho heeft al vanaf zijn geboorte veel haar en is dus al heel vaak geknipt. Hij is het gewoon gewend. Wel zet ik vaak een filmpje aan om hem wat af te leiden.

De rest van de avond doen we wederom NIKS. Echt, zo fijn. Ik geloof dat we rond 22.00 uur weer in bed liggen. Lekker spannend leven hebben wij hoor.

Zaterdagochtend worden we eerst redelijk relaxed wakker – een keertje niet voor zessen – en daarna wordt er rondom het huis weer van alles geklust.

Ticho vindt het buiten teveel herrie en komt weer lekker naar binnen. Verven met water, zijn én mijn favoriet.

Robert is de middag en avond pleite dus ik regel even een visje voor mezelf. Weer eens wat anders dan patat op zaterdag.

Kind is vrolijk, zoals bijna altijd.

En deze chillt gewoon gezellig met zijn moedertje op de bank. Na de lunch breng ik beide kids naar bed.

Deze kleine draak heeft echter weinig zin in slapen. Dan maar even in haar slaapzakje beneden.

Rond drie uur wordt ook Ticho wakker. Had best wel gehoopt op een lange middagslaap maar helaaspindakaas. Alsof ze aanvoelen dat papa er niet is en ze mama het gewoon niet te makkelijk willen maken.

“Yo, haal me er maar uit hoor!”

Inmiddels hebben we Sief op visite. Die maakt meteen even wat gezellige familiefoto’s. Dit is zo ongeveer de enige waar Ticho lachend op staat.

We kijken korfbal via de livestream. Robert is in de hal aanwezig – heeft daar verplichtingen rondom de wedstrijd – maar ik zag het echt niet zitten om in mijn eentje met twee kids daar naartoe te gaan dus wij blijven daarom lekker thuis.

Spelennnnnn.

En kroelennnnn.

Ticho zit weer een beetje in de fase dat hij niet lekker wil eten. Omdat ik graag heb dat hij toch iets gezonds binnenkrijgt, geef ik hem maar dit soort babyvoeding. Geen idee of het wat uithaalt, maar goed.

’s Avonds staat het voetbal aan maar daar krijg ik weinig van mee. Om 20.30 uur ga ik naar boven. Zo moe, niet te doen.

Dat is lekker wakker worden he? De zondagochtend met Tess.

En Ticho! Die wil zijn pyjama weer eens niet uit en sjouwt gezellig in het rond met ‘Beeeebie’.

We hebben hem ervan overtuigd dat het een beter plan is om gewoon kleren aan te trekken en hij is akkoord. Hij vond zelf dat ‘ie daarna wel een handje haverberen had verdiend.

Voor zijn verjaardag kreeg hij duizend dingen van Zoef Zoef en we besluiten een klein deel in elkaar te zetten. Ondertussen ruim ik de speelgoedbakken weer eens op. Hoe vaak doen jullie dat? En wat gebeurt er met speelgoed dat niet meer gebruikt wordt?

In zijn sas.

Na een ochtendje spelen is het tijd voor krachtvoer. Spinazie vandaag. Met pijn en moeite gaat het bijna leeg.

Net als een dag eerder heeft de jongste telg weinig zin in slapen. Die haal ik er na drie kwartier maar weer uit. In de box vermaakt ze zich wel eventjes met rollen en kraaien.

Moet ook gebeuren!

Ja, al zo vaak gezegd, maar dit kind is een feestneus, niet te doen. Altijd lachen, nooit slapen.

Als ook Ticho wakker is dan maken we er een echte chill-zondag van: kleedje voor de kachel, voetbal op, chippie op tafel, pyjama aan. Heerlijk! Zo genieten van dit soort dagen. Vind ik echt één van de leukste kanten aan de herfst.

Esthetisch niet helemaal goed gelukt, maar ik eet in de avond sla met warme geitenkaas in spek gewikkeld en dat is gelukkig lekkerder dan dat het eruit ziet. Weinig trek, dus dit is perfect.

Na het eten rijd ik weer eens naar de Mac voor een McFlurry, daarna doen we Ticho en Tess in bad, lezen we voor het eerst met z’n drietjes (de kids en ik) een boekje in bed – Ticho blijft natuurlijk niet liggen – en nu is het 20.00 uur en ga ik de boel afsluiten en naar bed. Geen idee how come, maar die vermoeidheid, echt niet normaal. Alsof ik nu ineens een soort winterslaap moet houden. Alsof ik alles moet inhalen wat ik afgelopen zomer gemist heb. Heb het gevoel alsof ik zeg maar drie jaar onder zeil kan.

Komende week is wat dat betreft heel fijn, want er staat bijna niks op het programma. Zaterdagavond ga ik met een groep meiden wat leuks doen – ik weet dat er een paar hier meelezen dus ik ga lekker niet verklappen wat maar het wordt lachennnnn! – en verder vooral in standje ‘weinig’. Mezelf kennende weet ik zelfs daarvan nog voldoende foto’s te maken, dus die zien jullie volgende week!

Bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *