Momlife, Persoonlijk

Ticho’s tweede verjaardag: zo ging dat

Afgelopen zondag werd onze Ticho twee jaar. Dat vroeg natuurlijk om een feestje want wij zijn van de afdeling ‘alles moet je vieren’. En zo stroomde ons huis vol, werd het kind overladen met cadeaus en aten we veel te veel taart en chips. Kijk je mee naar hoe de dag verliep?

Hoe je een kinderverjaardag viert moet je natuurlijk hartstikke zelf weten. Ga je voor groots of klein? Nodig je enkel familie uit of de complete vriendengroep en de halve straat? Huur je een springkussen? Geef je een maandsalaris uit aan booschappen? Wil je een sweet table? Vier je het op gezette tijden? Allemaal vragen die door mijn hoofd geschoten zijn in aanloop naar Ticho zijn feestje. Tussen de foto’s door zal ik vertellen hoe wij het allemaal aangepakt hebben. Lets go!

Ticho zijn verjaardag werd op zondag gevierd. Ten eerste omdat hij op die dag écht jarig was en ten tweede omdat ik dat gewoon zelf een hele fijne dag vind. Wij kozen ervoor om Ticho zijn verjaardag vanaf 13.00 uur te vieren. Dit gaf ons de mogelijkheid om ’s ochtends nog het één en ander voor te bereiden en we konden Ticho mooi nog even twee uurtjes laten slapen voordat de drukte zou losbarsten. Tess slaapt ’s middags bijna altijd als een roos en zo dus ook afgelopen zondag. Daar hebben we letterlijk heel de middag geen omkijken naar gehad. Ook kozen we ervoor om geen eindtijd te hanteren. De mensen die er rond etenstijd nog zaten die kregen lekker patatjes voorgeschoteld en verder zouden we het dan wel zien. Rond 19.00 was het huis leeg.

Wij zijn niet zo van de afdeling reusachtige (en achterlijke dure) taarten. Gewoon een verse door oma gebakken (warme!) appeltaart en twee andere exemplaren voor de mensen die niet van appeltaart houden. We bestelden bij HEMA de Red Velvet én een chocoladetaart en volgens mij waren die prima te eten.

Ook qua hapjes hebben wij niet heel veel bijzonders gemaakt. Deze plank met onder andere kaas, worst, komkommer, tomaat, wortel, olijven en druiven is twee keer gevuld. Verder hadden we bakjes met chips, nootjes, kaasstengels en dat soort spul én wat toastjes met brie, filet americain, heksenkaas en eiersalade. Easy does it in zo’n geval. In de keuken kreeg ik waanzinnige hulp van mijn vriendin San en mijn zusje Kar dus dat was echt top. Die vier extra handjes waren meer dan welkom.

Zoals jullie wellicht weten is onze Ticho dol op Bumba. Mijn zusje had als verrassing deze enorme Bumba-ballonnenpaal laten maken. Dat was dan ook meteen de eyecatcher wat betreft de versiering. Verder hingen er gewoon wat ballonnen en slingers. Weinig speciaals maar voor zo’n kind tóch indrukwekkend. “Kijk mama, ballon. Ballon. Ballon. Ballon. Ballon.” klonk het toen hij na zijn slaapje beneden kwam en het huis ineens versierd was.

Voor Ticho had ik een gebakje bij de bakker gehaald. Een slagroomtaartje met fruit en hagelslag. Daar zaten twee kaarsjes in die hij vakkundig binnen twee tellen uitblies en verder nam hij een paar happen maar had toen toch liever een ‘nanaan’. Hij vond het zingen van al die visite overigens best wel spannend, zoals mijn kleine vriendje eigenlijk heel veel dingen heel spannend vindt.

Ticho heeft echt idioot veel cadeaus gekregen. Gelukkig allemaal hartstikke fijne en leuke dingen. Zo zat er tussen de buit een mooie Feetje-pyjama, maar ook stoere kaplaarzen, een trolley voor als hij uit logeren gaat, zwembroekjes, puzzels, boekjes, SES knutselspullen en heel veel van VTech Zoef Zoef. Van dat laatste kreeg hij het allermeeste en daar had ik ook veel van gevraagd voor hem. Vind ik handig, om veel van hetzelfde te hebben, want dan kan hij met één ding spelen in plaats van dat hij tientallen ‘losse’ cadeautjes krijgt en dus van gekkigheid niet weet waar hij moet beginnen.

De cadeaus staan overigens as we speak bij ons in de kelder. Toen Ticho aan het einde van zijn feestje naar bed ging, hebben we alles opgeruimd. We hebben twee nieuwe dingen laten liggen en daar is ‘ie nu al dagen zoet mee. De rest halen we gefaseerd naar boven. Ennnnnn – biecht – ik pak wat kleine dingetjes weer in en die krijgt hij voor Sinterklaas nog een keer. Want ja, hij heeft toch geen idee en bovendien zou ik echt niet weten wat we hem dan weer moeten geven. Prima oplossing zo.

Door de dag heen zijn er heel veel mensen langs geweest. Altijd als wij een feestje geven zit op de één of andere manier ons huis stampvol. Vinden we hartstikke gezellig. Ik durf niet hardop te zeggen hoeveel mensen het geweest zijn, maar laten we het erop houden dat ik het met vijftig stukjes taart niet gehaald heb.

We hebben overigens nog wel even lopen klooien met wie we wel en niet wilden uitnodigen. Kijk, ik ben dol op feestjes geven, vind het hartstikke gezellig en bij ons thuis is werkelijk waar iedereen welkom, maar zo’n kinderverjaardag vind ik toch een beetje anders. Het draait niet om mij of Robert, maar om Ticho. De mensen die er nu waren, die kende hij allemaal en zij hadden allemaal in het afgelopen jaar aandacht voor hem gehad. Zo hebben we een beetje gedacht.

Bovendien kan ik me heel goed voorstellen dat sommige mensen niet op zo’n drukke kinderverjaardag zitten te wachten, dus die heb ik de ellende bespaard. Over een paar weken vieren Robert en ik onze eigen verjaardag en dan nodig ik weer lekker al mijn eigen vrienden en vriendinnen uit – óók hen die niet per se heel veel met mijn kinderen hebben maar die mij uiteraard wel dierbaar zijn.

Rond 19.00 was alle visite vertrokken – we aten met de mensen die er om 17.30 uur nog waren lekker patatjes – en niet veel later lagen beide kids op bed. Robert en ik ruimden de bende op, maakten alles schoon en ploften daarna uitgeteld op de bank.

Al met al kijken wij terug op een hele geslaagde tweede verjaardag van onze knappe zoon. We hebben heel erg genoten en Ticho nog het allermeest. Het is een voorrecht om met zoveel fijne mensen dit soort bijzondere momenten te mogen delen. Zo voel ik dat echt.

En dat was dan Ticho zijn verjaardag. Mocht je nou nog vragen hebben of bepaalde dingen missen: stuur me gerust een berichtje. Ik doe mijn uiterste best om alles zo snel mogelijk te beantwoorden!

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *