Happy Moments

Happy Moments #80

Goedemorgen! Het is weer maandag en ik wil graag even beginnen met een applausje voor mezelf: ten eerste omdat ik ondanks het feestweekend tóch een Happy Moments in elkaar heb geknald en ten tweede omdat het nummertje 80 is. TACHTIG! Kijk mee naar de foto’s.

Oh jongens, wat een weekend hebben wij achter de rug. Onze Ticho werd twee jaar en we vierden dat met een gezellig feest bij ons thuis. Daar komt later nog een verslagje van, maar ook in deze HM heb ik wat beeldmateriaal in de aanbieding. Verder was ik heel de week in de weer met voorbereidingen voor de party, gingen we maar liefst twee keer naar Monkey Town, was ik een extra dag vrij en die bracht ik door met ons kleine Tessie, werd er gewoon gewerkt en kwam er weer wat meer vorm in de nieuwe speelhoek.

Op maandag gaan beide kids altijd naar hun tante. Vinden zij heel leuk. Vooral als er krentenbollen gekocht worden.

Als ik thuis kom evalueer ik de dag even met deze kleine meid. Ze was tevreden, zoals je ziet.

Dinsdag ben ik vrij. Normaal gesproken gaat Ticho altijd naar het KDV (en deze dinsdag dus ook) en Tess naar haar oma. Maar oma genoot van welverdiende rust op Terschelling, dus ik breng een extra dag met mijn kleinste koter door.

Voordeel van maar één kind hebben: je kunt nog eens op het gemakkie wat doen. Boodschappen bijvoorbeeld.

Je wilt haar toch gewoon opeten? Met haar mooie muts en sjaal (van HEMA).

Als Tess slaapt dan buig ik me even over Ticho zijn traktatie. Ik kreeg zo ontzettend veel leuke tips en ideetjes door – die ga ik komende week op een rij zetten en hier delen – en besluit voor een makkelijke variant te gaan.

Rozijntjes in een Brandweerman Sam papiertje met een bellenblaas. Het verdient allemaal niet de schoonheidsprijs – ik ben echt niet perfectionistisch en kan me dus niet druk maken om scheve prikkers en lelijke plakbanden – maar ik denk dat kinderen van nul tot vier jaar toch geen verschil zien tussen dit of iets wat allemaal keurig recht geknipt en geplakt is. Hoop ik.

Wilde een boekje lezen, maakte deze foto en toen…

Werd Vrolijke Frans wakker. Ik maak meteen een foto voor bij het artikeltje over onze favoriete verzorgingsproducten. Nog niet gelezen? KLIK!

Daarna wandelen we naar mijn opa voor een bakkie koffie.

Domestic Goddess die ik er ben. Schnitzel met aardappels en bloemkool.

Na het eten nog even kroelen met mijn twee aapjes.

Daarna naar de supermarkt voor de eerste inkopen voor Ticho zijn verjaardag. Ik deelde op Instagram een verhaaltje over dat dit mij wat stress oplevert en kreeg heel veel reacties van dames die zich daar wel in herkenden, maar ook veel mensen die dat onzin vinden omdat bijvoorbeeld een thema-verjaardag overdreven zou zijn, een slagroomtaart van HEMA genoeg is, ze er toch niks van meekrijgen enzovoorts. Ben ik het redelijk mee eens, maar zelfs als je geen thema hanteert (zoals ik) en geen enorme marsepeinen taarten maakt of koopt (zoals ik) dan is alleen het inkopen van alle zooi al een stressvolle aangelegenheid als je niet zo lekker bent met overzicht bewaren in dit soort gevallen (zoals ik). We doen echt geen overdreven feesten hier (en zelfs als dat wel zo was dan is daar niks mis mee toch? Dan mag iedereen dat lekker zelf weten toch?) maar ik verwacht toch wel behoorlijk wat visite. Alleen al onze families zijn goed voor pak ‘m beet twintig man. En dan hebben we nog een gezellige vriendengroep (met heel veel kinderen) en ja, dan loopt het gewoon aardig op. En no way dat mensen bij mij de deur uitstappen en tegen elkaar zeggen: “Gosh, wat was dat karig.”

Als ik thuis kom zit de man stilletjes te huilen op de bank. PSV verliest.

Woensdagochtend ga ik met Ticho en lieve vriendin Caitlin naar Monkey Town.

Ticho krijgt voor zijn verjaardag een trampoline – in het kader van: moet er toch komen want er staat nu niks om te spelen in de tuin – en dat is denk ik een schot in de roos. Hij vind het hartstikke leuk op dat ding. We hebben ‘m overigens nog niet gekocht, want de man des huizes vindt het zonde om ‘m in de winter op te zetten.

Van de grote glijbaan!

En even kroelen met ‘Teet’ (= Cait).

Na een ochtendje spelen doen we nog even een theetje en deze hier ploft lekker languit op de bank van Cait. Echt een kind van zijn moeder wel. Komende week krijgen wij EINDELIJK onze nieuwe bank en dan ga ik eerst drie weken non stop zo liggen. Zo naar uitgekeken, die nieuwe bank. Je kunt maar ergens zielsgelukkig van worden.

We lunchen bij de Grote Gele M. Want ik vind het wel een soort feestje vandaag.

Als we aan het begin van de middag weer thuis zijn, staat dit houten huisje bij de voordeur. Heeft mijn opa gemaakt.

Twee kinders op bed dus ik mag zelf ook wel even bijtanken.

Niet voor lang trouwens, want na anderhalf uur is de kleine aap uitgeslapen en een uurtje later hoor ik ook de grote aap roepen: “MAAAAMAAAA waar bennnnnnnn je?”

Schoon pakkie voor Tess. Vind dit echt een leuk outfitje (van Feetje).

We wandelen richting de slager voor ons avondeten.

Het is iets na vijven en gewoon al schemerig.

’s Avonds wordt er met papa gekroeld en ga ik weer boodschappen doen. Ronde twee voor de verjaardag. We liggen allemaal bijtijds op één oor. Zo’n vrije woensdag is echt mijn allerlievelings, maar ook redelijk vermoeiend wel.

Op donderdag is dit mijn uitzicht. We hebben weer een dag cursus. Vind ik heel leuk en interessant, maar tegen vieren ben ik volledig leeggezogen en doodmoe. Gauw naar huis!

Of niet. Ik heb gelukkig engelengeduld en vind een beetje file niet heel erg, maar tweeënhalf uur over de terugreis doen aan het einde van de werkweek is echt voor niemand leuk.

Vandaag ging Ticho trakteren op het KDV. Ik was er heel de dag een beetje mee bezig omdat ik weet dat hij zoiets heel spannend vindt en omdat ik gewoon even emo-moeke werd van de gedachte dat hij met zijn dienblad met traktaties langs zijn vriendjes en vriendinnetjes gaat om te trakteren ter ere van zijn TWEEDE verjaardag. De reus wordt echt een reus. Als ik thuis ben, zie ik deze foto en ik kom niet meer bij. Dit dus. Hartstikke spannend.

En trots!

Van de rest van de avond heb ik geen foto’s. Ik ga wederom even langs de winkels, doe koffie bij mijn moeder, kijk Expeditie Robinson en ga daarna naar bed. Weten jullie dat ook weer.

Vrije vrijdag. Yoghurt en haverberen for breakfast.

En even dansen op Kinderen voor Kinderen.

Daarna gaan we voor de tweede keer deze week naar Monkey Town. Dit keer met Ticho zijn vriendje Noud en diens moeder. Gezellig!

Staat ‘ie weer.

Je moet zo’n krijspaleis zelf een beetje leuk maken toch?

Helemaal bezweet en een tikkeltje vermoeid.

Tessje is ook mee. Die slaapt tot een uur of elf in de Maxi Cosi, drinkt daarna haar flesje leeg en blijft vervolgens redelijk chill bij me zitten.

Als we weer thuis zijn dan wil ik allebei de T’s op bed leggen, maar de kleine T had meer zin in een feestje.

En ook de grote T is gauw uitgeslapen. Of nou ja, hij is wakker. Maar kruipt nog wel een tikkie vermoeid tegen zijn zus aan.

Huphup, eruit.

Als we weer beneden zijn dan wil Ticho graag met Tess op de bank zitten. Kind wordt bijna gewurgd maar grote broer is trots.

Tegen vijven komt Robert uit zijn werk, doen we de boodschappen, eten we een lekkere salade met biefstuk en daarna ga ik met vriendin San een korfbalwedstrijd kijken. Is ongeveer duizend jaar geleden dat ik dat real life gedaan heb, maar alles voor de comeback van onze Cait in het groen wit he?! 😉

De zaterdag is al een poosje onderweg als ik deze foto maak. Tess sliep tot 09.30 uur (ik heb tussendoor wel ff gecheckt of ze nog ademde) en ik bleef ook wat langer liggen. Afijn, tegen elven is Robert met Ticho de hort op en doe ik deze was.

Kind in zijn element hoor.

Tess en ik wandelen richting de winkels voor de allerlaatste verjaardagsboodschappen.

We halen wat kartonnen bekertjes, vlaggen, een cadeautje voor Ticho, verse vleeswaren enzovoorts.

In de middag liggen beide kids lekker te slapen en zie ik mijn kans schoon om vast een beetje aan deze Happy Moments te werken. Ben trouwens into de rode truien lately.

De boys! Ticho en Tess slapen beiden van 12.30 uur tot 16.00 uur. Geen idee waar ik die twee marmotten aan te danken heb, maar chill is het wel. De mannen gaan nog even een zaterdagmiddagborrel doen en Tess en ik blijven lekker samen thuis.

Mooie lucht. Groetjes, oma Anouk.

We eten uiteraard weer patatjes, daarna gaan Ticho en Tess lekker slapen en pak ik wat cadeautjes in voor de kleine man. Later op de avond hebben we een feestje van vrienden. De feestlocatie is om de hoek dus kwestie van babyfoon aan en gaan. We maken het niet te laat met het oog op de vroege ochtend en drukke dag die ons te wachten staat. Iets na middernacht liggen we allemaal in bed.

Het is zondagochtend en dat betekent dat mijn kleine smurf twee jaar geworden is. Hij is jarig! We beginnen op ons gemakkie met z’n viertjes beneden. Lekker ontbijten, muziekje aan en een klein cadeautje uitpakken. Verder doen we net alsof er niets aan de hand is. Het feestje begint om 13.00 uur dus het leek me wijs om hem tot die tijd niet te dol te maken.

Rara wie is er jarig?

Om 11.00 uur leg ik Ticho even op bed. Die slaapt meteen – het zal eens niet – en ondertussen wordt deze Bumba-ballon beneden opgetuigd. Heeft mijn zusje geregeld, hoe cool is dat? Dat zal Tich echt zo leuk vinden als hij wakker wordt.

Ik zet alles vast klaar.

En zorg dat de borrelplank gevuld is.

En proef vast een beetje van deze taart. We kochten twee taarten bij de HEMA, waaronder deze red velvet, en Ticho zijn oma bakte een enorme grote appeltaart.

Mijn zusje helpt ons met het versieren en is de rest van de middag ook vrij actief. Superfijn, zoveel hulp.

Met mijn moederrrrrr. Ik hoor altijd dat mijn moeder en ik zo enorm op elkaar lijken, maar zelf zie ik dat nooit zo. Op deze foto vind ik het echter zelf ook wel aardig.

Ticho krijgt zijn eigen taartje. Slagroomtaart met hagelslag en fruit. En twee kaarsjes uiteraard, die hij vakkundig uitblaast.

Hieperdepiep HOERA! Zo trots.

En voor wie het zich afvraagt: Tess heb ik om 13.00 uur – toen het feestje begon – op bed gelegd en die werd iets na 16.00 uur pas weer wakker, dus die was er wel maar toch ook weer niet.

WAT ZIT JE AAN MIJN BUMBA?

De gezusters Zwager.

En met lieve knappe Maud.

Aan het eind van de middag is dit onze tafel. Helemaal vol met cadeautjes, echt niet normaal. Het kind is zo enorm verwend met zoveel leuks. Komende week deel ik een wat uitgebreider verhaal over Ticho zijn feestje en dan zal ik benoemen wat hier allemaal op tafel staat.

Met de mensen die er om 17.30 uur nog waren hebben we lekker patatjes gegeten en om 19.30 was iedereen weg, het huis opgeruimd en gestofzuigd, de vaatwasser uitgeruimd, de koelkast weer normaal gevuld en lagen beide kids fris gewassen in bed. En nu is het 20.30 uur en moet ik alleen nog even tanken – daar heb ik ’s ochtends om 06.30 uur echt geen zin in. Hebben we dat hele circus toch maar mooi overleefd. Komende week wordt weer een normale (werk)week en daar heb ik zin in. Na dit vrij drukke weekend is een beetje rustig aan doen geen overbodige luxe zeg maar.

Voor nu weer heel erg bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Nog van harte gefeliciteerd met je mannetje! Super leuk die bumba ballon, ga ik onthouden. (Hier nog zo’n fan)

    1. Dankjewel! Jaaa Ticho vond het echt geweldig. En zijn lievelingscadeau is een kaartje die het Bumbaliedje zingt als je ‘m opent (en dus niet het leuke speelgoed dat bij het kaartje zat). Zou ik dus ook zeker even halen als je zo’n Bumba-fan in huis hebt 😉 xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *