Momlife, Persoonlijk

Welke verzorgingsproducten gebruik je voor je kind?

Welke verzorgingsproducten gebruik jij voor je kinderen? Een vraag die onlangs kreeg en het deed me beseffen dat ik nog nooit geschreven heb over mijn favoriete verzorgingsproducten voor baby en kind. Heb ik dus voor je op een rij gezet. Lees mee!

Als zo lang ik me kan herinneren ben ik gezegend met een problematisch huidje. Altijd jeuk, korstjes, eczeem. Ik heb van alles geprobeerd: andere verzorgingsproducten, speciale wasmiddel enzovoorts. Niets hielp. Tot ik ouder werd. Ik groeide er een beetje overheen. Niet helemaal, maar inmiddels is het bijna weg.

Omdat ik dus altijd heel erg bezig ben geweest met het goed verzorgen van mijn huid, heb ik best een aardige zoektocht naar geschikte verzorgingsproducten voor mijn kind gehouden. Ik wild kostte was kost voorkomen dat ik die gevoelige babyhuidjes zou verzieken met verzorgingsproducten die vol met ‘troep’ zouden zitten. Ik heb advies ingewonnen bij mensen met verstand van zaken, ingrediëntenlijsten vergeleken, reviews gelezen. Het kiezen van geschikte verzorgingsproducten voor mijn kind zag ik als een vrij belangrijk onderdeel van de weg naar het ouderschap.

Er zijn dus een aantal verzorgingsproducten de revue gepasseerd. Natuurlijk was mijn favoriet qua geur de welbekende verzorgingsproducten van Zwitsal. Maar nee, dat ging ‘m sowieso niet worden. In ieder geval niet voor de eerste maanden. Ik prefereerde verzorgingsproducten voor het kind met iets minder parfum. Nu heeft Zwitsal tegenwoordig een lijn met verzorgingsproducten voor baby’s met allemaal natuurlijk ingrediënten en ik vermoed dat het parfumgehalte in deze verzorgingsproducten wel ietwat lager is: de Zwitsal Naturals. Deze lijn met verzorgingsproducten bestaat uit onder andere shampoo, was gel, billencrème en body crème. Ik heb ‘m nog niet in huis, maar wil deze verzorginsproducten eerdaags wél eens testen op de dreumes, die dus geen gevoelige huid heeft.

Een ander welbekend merk met verzorgingsproducten voor baby’s is Neutral. Grote kanshebber, vooral omdat ik deze producten ook voor mezelf gebruik. In al die jaren tijd is dit denk ik één van de weinige verzorgingsproducten waar ik geen jeuk of rode bultjes van krijg. Naast de verzorgingsproducten van Neutral, hoorde ik ook veel goede verhalen over de verzorgingsproducten van Weleda, Zarqa én Dr. Leenarts. Met beide merken heb ik geen ervaring, maar mocht je op zoek zijn naar een geschikte lijn met verzorgingsproducten voor je baby, dan zou ik deze drie zeker weten meenemen in de keuzelijst.

Uiteindelijk zijn wij gegaan voor de verzorgingsproducten van Naïf. Ik was op slag verliefd op het mooie design van de verpakkingen – lekker oppervlakkig en echt geen goede reden, I know – en na een rondje speuren op internet las ik eigenlijk alleen maar lovende verhalen. De ingrediëntenlijst van de verzorgingsproducten heb ik voorgelegd aan iemand met verstand van zaken en hoewel er wel íets van parfum in zit (en het daardoor heerlijk subtiel en minstens net zo lekker ruikt als Zeitsal), zag het er allemaal prima uit. Voor mij dus het ‘gokje’ wel waard.

En nu ik twee baby’s verder ben kan ik iedereen de verzorgingsproducten van Naïf van harte aanbevelen. Het ruikt subtiel maar goed, het werkt prima, je doet duizend jaar met één tube en de Nurtering Cream is écht de aller- aller- allerbeste tegen droge plekjes op het lichaam van je kleintje. Of wij alle verzorgingsproducten van Naïf gebruiken? Nee. Op de commode van onze baby staan de bodylotion, de nurtering cream, de shampoo en de wash gel. Deze verzorgingsproducten gebruiken we bijna dagelijks. Verder hebben we ook de bath oil, diaper cream en baby oil (voor bijvoorbeeld massages), maar aangezien de verzorgingsproducten van Naïf niet bepaald goedkoop zijn, zou ik deze drie items niet direct aanschaffen als je daar niet zoveel geld aan wilt besteden. Ik moet er wel bij zeggen: iedere tube is iedere stuiver meer dan waard. Ik gebruik het al twee jaar naar volle tevredenheid, nooit problemen gehad met uitslag of iets dergelijks en gewoon oprecht mijn favoriete verzorgingsproducten.

Welke verzorgingsproducten gebruik jij voor je kleintje? En heb je daar een hele bewuste keuze in gemaakt? Ik ben benieuwd!

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

4 Comments

  1. Aah! die foto bij t begin!😍😍

    1. hahah jaa schattig he. Blije Tess!

  2. Hoi Anouk! Ik ben ook zeker fan van naif alleen heeft mijn kleintje wel een gevoelig huidje dus gebruik ik nu eigenlijk alleen nog de shampoo. Voor verdere verzorging ben ik overgestapt op Lipikar Baume van La Roche Posay. Nog de stapje duurder maar is echt super spul! Dus mocht een van jouw kleintjes toch een gevoelig huidje krijgen raad ik je die echt aan! Xx

    1. Oh wat een goede tip! Ga ik zeker onthouden. Thanks xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *