Happy Moments

Happy Moments #77

Goedemorgen! Het is weer maandag dus dat betekent – jawel – dat er een nieuw overzicht van onze afgelopen week online staat. Ik heb weer ontzettend mijn best gedaan en volgens mij is het aardig gelukt, dus kijk mee.

Afgelopen week was heel fijn. Maar echt heel fijn. Voor het eerst sinds mijn verlof werkte ik weer drie volle dagen op kantoor en verder was de agenda nagenoeg leeg. In principe hadden we dus eindeloos op de bank kunnen hangen, maar al die vrije tijd hebben we gevuld met fijne dingen doen. Een boswandeling, lekker lunchen met een vriendin, een bezoekje aan een leuke jeugdspeeltuin met kinderboerderij, pizza Nutella scoren, een ritje met de trein en meer. Ik heb mijn punten als coolste moeder wel weer verdiend. Uiteraard maakte ik als een heuse mamarazzi overal foto’s van en die ga ik met je delen. Gaan we!

We beginnen de week met een dag op kantoor. Ik check redelijk vroeg in maar ben wel heel lekker uitgerust. Zondagavond besloten we namelijk om die laatste fles eraf te halen en maar eens te kijken wat er zou gebeuren en ons Tessie sliep lekker door. Dat betekent dat ik om 21.00 uur in bed lag en om 06.00 uur wakker werd van de wekker.

Prima view aan tafel hoor. Zo heerlijk om met z’n viertjes te eten. En ja, Ticho eet hier een ‘appeltaart toetje’. Moet kunnen toch?

Dinsdag ben ik vrij laat thuis. Vind ik een nadeeltje aan ver weg werken: als er een mega file staat dan is de tijd met de kids zo minimaal. Zie ik ze gewoon heel de dag niet want na het eten kunnen ze meteen door in bad en naar bed. Gelukkig ben ik op woensdag vrij en knuffel ik ze dan helemaal plat.

Een roze lucht, hoe mooi is dat?

Zo, het gezin zit aan tafel. Ieder een eigen ontbijtje. Het is mijn vrije dag dus daar gaan we lekker van genieten.

Omdat we in de ochtend de mannen die het zonnescherm komen plaatsen op visite krijgen, kunnen we niet weg. Dan maar binnen spelen met de bal. Gooien, vangen, schoppen, koppen: hij heeft nog geen voorkeur voor voet- of korfbal…

Eindelijk, ons nieuwe zonnescherm wordt opgehangen. Het scherm komt over een behoorlijke breedte dus ze zijn wel eventjes bezig met beugels monteren.

Koffie voor de harde werkers.

Me and my tribe – lekker kroelen op de bank.

We zitten met Tess en haar fles een beetje tussen twee ‘schema’s’ in. Soms drinkt ze vijf keer 150, maar soms ook vier keer 180. Het is dus iedere avond een verrassing hoelaat we naar bed kunnen.

When je geritsel hoort uit de keuken weet je dat onze dreumes weer op voedselexpeditie is.

Dit kind is zo bizar blij. Ze lacht heel de dag.

Stickerennnnnnn!

Als Ticho en Tess allebei slapen – die hebben we in een redelijk gelijk ritme zitten – kan ik eten. Tosti uit de pan it is.

Hij hangt. Ik ben er zo blij mee. Vind het er echt heel mooi uitzien meteen!

Aan het eind van de middag, als de koters weer wakker zijn, gaan we een stukje lopen in het bos.

Daar was Ticho nog nooit geweest maar bevalt hem meer dan prima. Hij sleept alle takjes, blaadjes en steentjes mee.

Snuitje.

Kleine padvinder.

“Mama, die kant op.” Hij hoort mij natuurlijk veertig keer per dag zeggen ‘kom, we gaan die kant op’ en nu is dat zijn zinnetje op repeat geworden.

Niet onder de indruk als ik wegloop.

Maar uiteindelijk toch op een drafje achter me aan.

Ticho, mijn kleine grote vriendje. Ik ben zo verliefd op dat jongetje, niet normaal. Kan haast niet geloven dat ik dat heb gemaakt, zo leuk en perfect.

Dit dus. Hij maakt overal een feestje van.

Mocht je je afvragen waar Tess gebleven is: in dromenland.

Ticho zijn avondeten bestaat uit worteltjes met een schnitzel. Hij peuzelt het met veel genoegen op want hij noemt de wortels ‘patatjes’. Hou dat vast vriend. Hou dat vast.

Robert eet niet thuis dus dan weet je het wel: vis! Ik neem weer een calzone met zalm en wat garnalensalade.

De rijstwafeljatter strikes again. Want hij had nog helemaal niet zoveel gegeten…

In de avond krijg ik gezellig een vriendinnetje op visite.

Mijn eerste foto van de donderdag maak ik in de file op weg naar huis. Gelukkig heb ik weekend, dus het beïnvloedt mijn humeur heel minimaal.

We eten lekker simpel: een broodje met carpaccio, truffelmayonaise, pijnboompitjes, parmezaan en rucola. Normaal mijn favoriet, maar we hadden dit keer carpaccio uit de supermarkt en noem me een snob, maar ik vind het gewoon niet lekker. Ik heb ooit eens bij Keuringsdienst van Waarden gezien hoe zoiets tot stand komt en sindsdien betaal ik er met alle liefde een paar euro extra voor bij de slager (maar die was al dicht toen we thuis kwamen).

Tessie is heel de dag naar de opvang geweest en net als haar grote broer is ze aan het einde van de dag helemaal afgedraaid.

Na een nachtje goede slaap is ze op vrijdagochtend weer haar blije zelf. Oh oh, wat vind ik het toch weer een ontzettend lekker gelukt kind.

Kijk ff naar die tijd dan. Niet te doen, ik voel me als herboren. Allebei de kinderen werden pas iets na 08.30 uur wakker.

Melkie, yoghurt en haverberen.

En even samen spelen met ‘beeeeeebie’, zoals Ticho de pop noemt.

Ik besluit heel de bende in mijn kleine auto te laden en naar een jeugdspeelpark in de buurt te rijden. Veel positieve verhalen over gehoord en ik ben wel benieuwd. De glijbaan is in ieder geval goedgekeurd.

Ticho vond bij binnenkomst een gore steen met klei en zand en laat deze het eerste uur niet meer los.

Samen op de kabelbaan.

En naar de diertjes.

‘GOGGEL!’

Als we klaar zijn met spelen wandelen we naar Happy Italy voor een…

Pizza Nutella!

Aan het begin van de middag zijn we weer thuis. Alledrie een tikkeltje doodmoe. Omdat Ticho een beetje onder de Nutella zat en er een complete zandbak uit zijn schoenen kwam gewaaid, doen we hem eerst eventjes in bad.

En daarna knock-out. Klein lief smurfje. Als ik hem zo zie liggen dan wil ik hem stiekem optillen en bij mij in bed leggen.

De Familie Verwilderd&Verwaarloosd is weer awake hoor. Klaar voor het weekend!

Vrijdagavond staat er weinig bijzonders op de agenda, behalve honderdzestigduizend keer Ticho terug in bed stoppen, die er continu uit komt (we proberen hem weer in het grote bed te laten slapen). Ik drink mijn koffie dus boven. De aanhouder wint en na anderhalf uur is meneer in slaap gevallen.

Wakey wakey. Het is zaterrrrrrdag!

Ik krijg zo vaak de vraag wat die haverberen toch precies zijn. Nou, deze bedoel ik dus. Van de Jumbo.

Vila Kakelbont hoor, bij ons thuis.

Kleine wasjes, grote wasjes. De taken zijn prima verdeeld: de mannen hangen die natte zooi op en de meiden kijken vanaf de bank toe.

Ligt ze weer te lachen. Vriendinnetje. Robert neemt beide koters mee op pad zodat ik me even kan fatsoeneren. Daarna gaan we naar onze jarige schoonzus en als we thuis zijn drop ik de kids in bed.

Om vervolgens met een vriendinnetje te gaan lunchen. En nu ben ik echt dol op dit broodje carpaccio, maar zeg eerlijk, voor tien euro is dit toch wel een tikkie karig belegd?!

Ahhhhh ze kan nog één keer het leukste zomerse pakje aan!

Drankje bij de korfbal, je kent het inmiddels wel.

Daarna komt iedereen bij ons patat eten. Gezellige en drukke toestand en aan zoetigheid voor bij de koffie geen gebrek.

Rond 20.30 uur is het huis leeg en ploffen we op de bank. Robert kijkt voetbal, ik schrijf een stukje over de voedselbank. Nog niet gelezen? Hier moet je zijn!

Zondagochtend begint een beetje rommelig. Rond zessen wordt Tess wakker (niet helemaal volgens afspraak zeg maar) dus ik ga met haar naar beneden. Daar krijgt ze een flesje en vervolgens valt ze in mijn armen weer in slaap. Rond een uur of zeven leg ik haar terug in bed en kruip er zelf ook weer in. En dan ineens schrik ik om half tien wakker. Ben helemaal van de kaart, heb er hoofdpijn van. Als ik beneden kom heeft de man alles onder controle en liggen deze samen op het kleed.

Ticho sleept ‘beeeeeebie’ overal mee naartoe. Dus ja, beeeeeebie moet wel even kijken hoe hij zijn boterhammetje op eet.

De boodschappen voor komende week.

Als Ticho wakker wordt besluit ik om wat leuks te gaan doen. Omdat hij nog nooit met de trein is geweest, rijden we naar het station, kopen een retourtje en gaan zitten.

Goed vasthouden want we gaan zoooooo snel!

Kijk ‘m nou. Een hele meneer zo. Hij vond het heel leuk in de trein dus dit uitstapje houden we er zeker in.

“Mama handje.” Ohhhh zo trots. En hij blijft maar herhalen dat hij in de trein ging.

Even bidden voor het eten…

En daarna zijn groentenfriet aanvallen. Gemaakt van pastinaak en wortel.

Mijn hart.

Als we allemaal uitgegeten zijn en we de bovenverdieping een beetje hebben opgeruimd en schoongemaakt dan gaan de twee T’s samen in bad en daarna naar bed. Wat een heerlijk weekend hebben we gehad. Echt genieten met het zonnetje, met fijne mensen, leuke uitstapjes. Een gouden randje!

Op dit moment is het 21.00 uur en zijn we alweer ruim anderhalf uur in de weer met Ticho die niet wil gaan slapen. Tess krijgt zo haar laatste fles en ik mag toch hopen dat we dan eindelijk allemaal gauw onder de wol kunnen. Moeke hier wil graag een beetje uitgerust aan de nieuwe week beginnen zeg maar.

Komende week wordt er weer gewerkt, hebben we een leuk feestje op de agenda, wordt er ongetwijfeld hier of daar geborreld, gaan we naar het strand en ben ik van plan om heeeeeeeel veel nieuwe leuke accessoires voor in huis te shoppen. Nog een paar weekjes en dan krijgen we eindelijk onze nieuwe bank en een nieuw kleed. Nu nog een dressoir, een kleed voor onder de eettafel, nieuwe deurtjes in het tv-meubel, een fatsoenlijke plek voor de kids om te spelen, een koof bij de gordijnen, spotjes boven het kookeiland, nieuwe eetkamerstoelen, mooie schilderijtjes en fotolijsten, een grote spiegel en die leuke nieuwe accessoires dus. Oh ja én een paar duizend euro please.

Bedankt voor het lezen en een hele fijne nieuwe werkweek gewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *