Momlife

Kledingkasten winter 2018: mijn favorieten

Dat die kinderen van mij niet bepaald krap in de kleding zitten – figuurlijk dan – is volgens mij wel algemeen bekend. Dat ik geen enorme fashionmom ben ook. Toch?

Mocht je hier komen om geweldige outfits van de meest bijzondere webshops en de hipste combinaties te treffen dan ga ik je direct teleurstellen. Ik ben slecht op de hoogte wat betreft de laatste mode, het boeit me niet en bovendien heb ik helemaal geen tijd om ingewikkeld te gaan doen met twintig bestellingen bij twintig verschillende webshops en dan nog drie dagen nadenken over welke combi’s leuk te maken zijn. Dus. Dat gezegd hebbende: ik kocht weer een shitload aan kleding bij Zara voor Ticho, kreeg geweldige kleertjes voor de kleine meid van allerlei kraamvisite en vulde haar kastje zelf ook nog wat aan.

Omdat het allemaal ietwat veel geworden is met die kinderkleding en jullie heus niet zitten te wachten op al die saaie basics, heb ik enkel mijn favoriete pakjes op een rij gezet. We beginnen met de kast van Ticho.

Zijn nieuwe winterjas en nieuwe schoentjes. Ik zag de jas op de site van de Zara voor twintig euro en dacht: dat kan niet veel soeps wezen. Maar goed, vriendelijk geprijsd dus het gokje wel waard. En om heel eerlijk te zijn: wat een top aankoop! Ik twijfel nog even of ik ‘m ook nog in een ander kleur ga bestellen of dat ik er drie keer zoveel geld tegenaan gooi voor een jas waarvan ik zeker weet dat ‘ie goed warm is, maar deze is in ieder geval vast in de pocket (en lijkt bovendien heerlijk warm voor de wintermaanden). Wat betreft de schoenen: ook top.

En deze twee setjes kocht ik voor zes euro bij de Zeeman. Kun je niet voor tobben toch? Wilde ‘m ook nog in het roze voor Tess, maar die was helaas uitverkocht. Hopelijk kan ik die komende weken nog ergens op de kop tikken.

Het welbekende pyjamaatje van Feetje. Wie kent ‘m niet? Ze hebben deze nu in een aantal nieuwe kleuren, waaronder deze donkerblauwe. Ik ben er dol op. Kost een paar centen (twintig euro voor een pyjama is best overdreven) maar ik vind deze zo fijn!

Over naar de normale kleren. Te beginnen met deze toffe trui, wederom van de Zara (meisjesafdeling, vraag me niet waarom). Ik miste in Ticho zijn kledingkast wat kleur en vond dit wel een leuke kleurige toevoeging op het geheel.

Heerlijke sweaters. Vind vooral de gele weer te leuk. Ze komen allebei van de Zara.

Ik hoef geloof ik niet meer te vertellen waar deze truien van zijn he? Die blauwe met leeuw is echt nog veel te groot, maar omdat zijn maat er niet meer was, kocht ik ‘m maar op de groei. Vond ‘m te leuk om te laten hangen!

Dol op streepjes. Dat weten ze bij de Zara inmiddels wel…

In de categorie ‘simpel maar doeltreffend’. De basics van ehhmmmm de Zara zijn top. Kosten geen drol – maximaal vijf euro – en lenen zich uitstekend voor de opvang of een chille zondag.

Verder kocht ik nog wat polo’s met lange mouw (ook van de Zara), verschillende jeans (lichtblauw, donkerblauw, grijs, kaki en zandkleurig), joggingbroekjes bij de Hema, simpele basic shirts met lange mouwen en had ik vorig jaar in de supersale van Z8 nog een paar truien gescoord. Meneertje komt de winter wel door.

Gaan we verder met de kast van zijn zusje. Die puilt aan alle kanten uit. We hebben heel veel kleertjes gekregen van kraamvisite maar ook dozen vol spullen van vriendinnen met dochters die net ietsje groter zijn dan Tess. Superhandig! Ook kocht ik zelf nog wat dingen in grotere maten. Ik heb een paar ‘vaste setjes’, maar het is vooral veel mixen en matchen. Alvast mijn excuses voor de dagen dat mijn dochter er eerdaags bij loopt als een zwerver, want ik heb gewoon echt geen oog voor combinaties maken enzo. Goed, onderstaande foto’s laten een greep uit de chaos zien. Bedenk de overige twintig jurkjes, zestig broekjes en veertig truitjes er zelf maar even bij.

Lekker simpel, comfortabel en stoer. Het linker en middelste truitje komen van Hema, het rechter truitje is van Zeeman. Broekje ook van Hema. Helemaal leuk.

Wat ‘losse’ items. Het jurkje op links komt dus uit zo’n doos met kleding van een vriendin. Moet ik nog een vestje en maillotje bij scoren. De middelste trui kreeg ik van Marlies, die haar eigen toffe webshop heeft (zoek op Instagram maar eens op @zigzacht). Het broekje was eveneens een cadeautje en vind ik mega cute. Is van Dirkje.

Drie items van Feetje. Beide jurkjes zijn te combineren met de roze legging. Lekker makkelijk, hou ik van.

Ik heb de weg naar onze strijkplank nog steeds niet gevonden zoals je ziet. Gelukkig heb ik daar nog even de tijd voor want dit outfitje past mevrouw nog niet hoor. Alles komt van Moodstreet en ik kende dit merkje niet maar vind het echt zo leuk. Moet alleen nog een bijpassend vestje, voor over de korte mouwtjes. Gaat op de wishlist!

Bij de Zeeman hebben ze echt wel leuke dingen voor fijne prijsjes. Ik kocht daar deze twee truien en twee leggings. Kan zo een beetje met elkaar gecombineerd worden, maar is afzonderlijk van elkaar – de truien op een spijkerbroekje bijvoorbeeld – ook gewoon leuk.

Eveneens van de Zeeman, voor nog geen tien euro in totaal. In het jurkje zit een gouden draadje – die zie je op de foto niet – en de spikkeltjes zijn donkerblauw. Mijn modieuze oog vond een blauw met gouden legging dus wel geschikt voor eronder.

Nog twee jurkjes. De linker is van Noppies en de rechter van Name It. Allebei cadeau gekregen. Bofkont is Tess he?

Deze hebben jullie al eerder gezien maar ga ik wederom showen. Omdat dit echt mijn favoriete lievelings setje is. Ik kan serieus niet wachten tot Tess het past. Vind het stoer maar toch meisjesachtig én niet zo standaard. Deze outfit kregen we cadeau van Schattigebabykleertjes.nl en  daar ben ik dus heel erg blij mee.

Dit is een tweedehandsje. Of misschien wel derdehandsje. Ik heb al vaker verteld over die vriendinnen met dochters die dozen vol kleding bij mij komen brengen en dit leuke Quapi jurkje zat bij de laatste lichting. Superleuk toch? De rest van de inhoud van de dozen is trouwens ook leuk, maar als ik het allemaal op de foto zou zetten en in een blogpost moet verwerken dan ben ik tot de Kerst wel zoet, dus dat gaan we niet doen.

En dat waren mijn favoriete items uit de winterkastjes van de kids. Welk item vind jij het leukste?

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen, volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *