Happy Moments

Happy Moments #76

Goedemorgen deze maandagmorgen. Leuk dat je er weer bent voor een nieuwe lading foto’s uit Huize De Eeuwige Pestbende. Het zijn er weer meer dan genoeg dus lets go!

Afgelopen week was zo fijn. Weinig verplichtingen en veel leuke dingen. Er werd gewerkt, Tess kreeg een dikke krul achter haar naam bij het CB, we gingen uiteraard weer schommelen, ik bracht een bezoek aan het In De Wolken Festival van Ouders van Nu en we vierden feest. Pa en Ma gingen op stap. We maakten het laat (hoewel, ik niet zo heel extreem). En vroeg. Dus van de zondag weinig spannende plaatjes, sorry!

Zo, maandagmorgen wordt Ticho aan het werk gezet.

Terwijl ik ook aan het werk ben. In Utrecht weer, met lekkere stationskoffie. Verder geen foto’s van deze dag want er gebeurde weinig bijzonders.

Ook op dinsdag ben ik aan het werk. Tess heeft de dag bij haar oma doorgebracht en Ticho is naar het KDV geweest. Die moeten we dus even grondig boenen als we weer thuis zijn. Vindt deze joker helemaal geen straf.

En als beide kindjes slapen, ploffen wij op de bank met jawelllllll, de brandende houtkachel. Het kan inmiddels wel weer want het is tamelijk koud geweest.

Mijn tijd bij de kachel is van korte duur. Ik besluit naar de korfbal te rijden met een stapel chocoladeletters. Er zijn daar een paar vrijwilligers ontzettend hard bezig om van de sporthal een feestlocatie te maken dus dit hebben ze wel verdiend. Als ik er ben steek ik direct mijn handen even uit de mouwen. Na ruim twee uurtjes ben ik redelijk moe – ik heb ook nog steeds een vrij gevoelige rug/stuitje met dank aan de lancering van Tess – dus echt zoveel respect voor de jongens en meiden die al een week lang in touw zijn, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Woensdag is mijn vrije dag en die beginnen we natuurlijk weer met Ticho, zijn yoghurt en de haverberen.

Normaal gesproken slaapt Tessie ’s ochtends lekker door tot een uurtje of tien, maar vandaag even niet. Ze blijft maar mekkeren, dus ik haal haar eruit. Gezellige tante wel.

GTST, crackers en koffie.

Ticho vindt het wel gezellig dat zijn zus beneden is. Die wil bij haar in de box, terwijl hij de Babyborn stevig vasthoudt. Een poppenvadertje, bestaat dat ook?

Hashtag momlife. Als je net de deur uit wilt stappen en er dan over je heen gespuugd wordt.

We maken even een ommetje langs de schommel zodat deze vriend lekker uitgeput raakt. Ik merk steeds meer dat hij echt ‘uitgelaten’ moet worden.

We gaan naar het CB. Tess wordt gemeten en gewogen: 64 centimeter en 6300 gram. Toen Ticho drie maanden oud was, woog hij 7200 gram bij 63 centimeter. Even voor je beeldvorming.

Tip van Flip: schoonmaakmiddel en doekjes van de Action. Is gewoon een stuk voordeliger dan elders. Ik sla weer een voorraadje in.

Mevrouwtje was niet heel erg onder de indruk van de prikjes hoor. Ze heeft echt 0,0 gepiept en is de rest van de dag haar vrolijke zelf.

Ticho en ik spelen nog even met de Duplo voordat hij naar bed wordt afgevoerd.

Rond 13.00 is het stil in huis en heb ik tijd voor een opruimrondje en lunch. Niet veel later wordt Tess alweer wakker. Kind zit over het algemeen niet echt op slapen zeg maar.

En als Ticho ook weer onder de mensen komt, gaan we lekker stickeren. Ik kocht bij de Action deze stickerboeken voor nog geen euro per stuk en dat is een groot succes. Nóg een Tip van Flip.

Na het avondeten nemen we een ijsje. Gewoon omdat het kan.

Joe mam, bedankt voor de goede zorgen van de afgelopen maanden, maar ik kan dit nu allemaal zelf wel.

’s Avonds heb ik een gezellige theekrans. Met kaasstengels. Want dat mag van NBFM ja.

Donderdagochtend verloopt een beetje chaotisch. Robert brengt de kids naar het KDV en ik wil op tijd opstaan om rustig te ontbijten enzovoorts, maar ik heb intense koppijn. Komt helemaal slecht uit vandaag. Ik neem twee paracetamol en kruip nog eventjes onder de dekens. Een half uurtje later dan afgesproken – ik moest ook nog even tanken – ben ik bij vriendin Es om haar op te pikken voor een dagje In De Wolken Festival, waar ik door Ouders van Nu voor werd uitgenodigd.

Eerst koffie. Want zonder koffie kan ik simpelweg niet functioneren.

Op het event staan heel veel leuke kraampjes. Onder andere deze met kinderboekjes.

En aan eten geen gebrek. Wij gaan voor een tosti, maar je kunt ook heerlijke broodjes of een Pokebowl halen. Zo leuk opgezet. Je krijgt er echt een beetje festivalvibes van en het doet daardoor helemaal niet aan als een ‘beurs’.

Robert, kijk je mee?

Op donderdag is het niet zo heel erg mooi weer, maar van de vrijdag zag ik allemaal leuke foto’s aan dit watertje met waterfietsen op Instagram. Yep, In de Wolken is wat mij betreft een aanrader.

Een paar hallen verderop is de VT-wonenbeurs en daar gaan we ook nog even loeren. Dit is wel wel echt een beurs beurs. Met alleen maar stands. Vind ik niet zo leuk, behalve dit roze hok van Karwei. Dit wil je toch gewoon?

Rond vijven ben ik thuis. Nog eventjes achter de laptop!

En daarna tijd voor pannenkoeken. Mijn opa eet ook gezellig mee!

Tess is vandaag voor het eerst een hele dag naar de opvang geweest en dat is prima verlopen. Ze heeft alleen weinig geslapen, dus na het eten geef ik haar een fles en zonder al teveel protest gaat ze daarna lekker naar bed.

Robert is weg, de kinderen slapen en ik kijk uiteraard Expeditie. Ondertussen schrijf ik een extra blogpost, gewoon omdat ik daar zin in heb.

Vrijdagochtend verloopt relaxed. De man doet rustig aan, de dreumes eet lekker een boterhammetje en daarna nog een rijstwafel en de baby ligt heerlijk te slapen.

In the meantime kijk ik GTST. Moet ook gebeuren natuurlijk.

En koffie!

Tess is inmiddels wakker en beneden. Vind Ticho wel gezellig! “Even kroelennnnnnn”, roept hij steeds.

Ze wordt zo groot! Ik weet nog goed dat we deze toffe Kenzo-sweater kregen en ik dacht: die past ze pas over honderd jaar. Zijn we dus ineens honderd jaar verder. Deze trui is mijn aller aller allerlievelings, zo mooi, stoer, goede kwaliteit. Ik wil er alleen nog even een (panterprint)broekje onder. Iemand een tip waar ik die kan scoren?

En deze meneer is ook al zo groot. Die heeft het kunstje van in de hoek van de bank kruipen met een kleedje afgekeken van zijn moeder. Ik ben mijn plekje dus kwijt.

Gelukkig ziet hij in dat op mijn schoot ook een goede spot is. Gezellig!

Tijd voor een ochtendsnack. Tess heeft inmiddels een bijtring om vast te houden. Ze doet erg haar best om dat ding ook naar haar mond te brengen, maar dat lukt nog niet helemaal.

When de oudste zijn taak als grote broer vrij serieus neemt.

Het muziekkmobieltje draait en Ticho kijkt tevreden toe.

Deze pop kregen we trouwens voor Tess, maar Ticho heeft er meer plezier van. “Mijn baby.” Tuurlijk vent, jouw baby.

Snoetje!

Het was een vrij chaotische ochtend wel, dus als beide koters slapen dan plof ik ook even in bed.

Ticho wordt na bijna vier uur slaap pas wakker. Nog even kroelen met Flip de Beer en zijn moedertje.

En daarna naar de speeltuin. Waar hij niet te genieten was, want er zaten andere kinderen op ZIJN SCHOMMEL. Volgens mij heb ik al eerder gedeeld dat hij nogal last heeft van territoriumdrift, dus toen de schommel bezet bleek, leverde dat tranen en drama op. Ook toen de andere kindjes in de wagen bij Tess gingen kijken was hij not amused, want ZIJN TESSIE. Geen idee wat ik aan dit rare gedrag moet doen, maar het moet wel veranderen want ik vind het behoorlijk irritant.

Vrijdag is altijd zo’n chaotische dag. De kids zijn een beetje moe na vier dagen van hot naar her, oppas, KDV enzovoorts en dat komt er dan op vrijdag uit. Ik vind het heerlijk om bijna weekend te hebben, maar dit is echt even aanpoten wel.  Om de moed erin te houden vreet ik deze witte chocolade cheesecake op.

Ticho wil graag zijn rijbewijs en een auto’tje voor zijn verjaardag.

Tessie en ik zitten samen op de bank.

En de boys werken wat aan de balvaardigheid. Dat vangen moet nog ietsie bijgeschaafd worden wel.

Is alweer eventjes geleden dat het kind zo verdrietig was dat enkel en alleen de draagdoek nog werkt. Deze avond is het weer eens zover. Gelukkig valt ze vrij snel in slaap en kan ik haar daarna zonder problemen wegleggen.

In de avond ga ik naar vriendinnen. Die gaan twee avonden achter elkaar op stap, maar deze granny trekt dat niet, dus slaat de vrijdagavondparty even over. De pre-borrel kan ik wél hebben. Rond 23uur ben ik thuis, pak de spulletjes voor een eventuele nachtelijke flesvoeding – poedertoren en thermoskan met gekookt water – en duik gauw mijn mand in.

Met z’n vieren wakker worden in het grote bed, hoe fijn wil je een zaterdagochtend hebben?

Vinden jullie dit soort plaatjes al vermoeiend worden? Ik kan er persoonlijk geen genoeg van krijgen, want het is zo zo zo lief, die Ticho die heel de dag met zijn zusje wil kroelen.

Tess rolt over de grond, Ticho jaagt achter een bal aan, Robert is op pad en ik kijk Eilandpraat.

Het is tijd voor lunch. Ticho krijgt bloemkool voorgeschoteld en omdat ik weet dat hij dat gaat weigeren geef ik dat terwijl hij een filmpje kijkt. Want geen zin in gedoe en discussie. Vroegah before kids had ik dan over een ander gedacht: pfff jij bent toch zeker de baas dus als je kind niet wil eten ga je hem of haar toch niet pleasen met filmpjes? Maar nee, in de praktijk werkt dat gewoon niet zo.

Als de kids op bed liggen dan plof ik met mijn laptop op de bank. Ik zie eruit jongens, niet te filmen. Maar geen zin om mijn uiterlijk wat op te fleuren, want in de avond ga ik op stap dus einde middag is het tijd voor haren krullen en mascara.

Deze kwijler is als eerste wakker. Ik ben natuurlijk enorm bevooroordeeld, maar vind haar zo leuk gelukt. Op deze foto lijken haar oogjes wel doorzichtig. In werkelijkheid worden ze steeds ietsje groener.

En na drie uurtjes diepe slaap is ook Ticho weer wakker. We sturen deze foto naar Robert, die beneden op de bank zit.

Zo, moeke is klaar voor vertrek.

Deze twee worden in de gaten gehouden door mijn moeder, die superlief bij ons thuis komt oppassen. Vind ik chill, want slapen de kids in hun eigen bed.

Nog even samen stickeren…

En dan is het tijd voor eten. We gaan met een flinke groep naar mijn lievelingsitaliaan en de tafel wordt continu volgezet met allerlei lekkers. Carpaccio, pizza’s, bruschetta, flanksteak, ossenhaas, pasta’s, gamba’s, cheesecake, witte chocolademousse en nog meer ongezonds. In drie uur tijd vreet ik al mijn verloren kilo’s er weer bij.

Van de rest van de avond heb ik geen foto’s, simpelweg omdat ik mijn telefoon niet heb aangeraakt. We gingen dus naar een heel leuk feestje in de sporthal – die je echt niet meer herkende want het was zooooooo supervet aangekleed – en het was echt top. Er waren geloof ik iets van 1500 man binnen, er speelde goede bands, er waren allemaal leuke mensen en ik heb me heerlijk vermaakt. Mijn moeder zat bij ons thuis op te passen en aangezien we om 18.00 uur van huis gingen, vind ik het om 01.00 uur wel tijd om haar af te gaan lossen. Het feestje ging nog een paar uurtjes door en ik heb Robert niet meer horen thuiskomen (maar hij gokt dat het ergens rond vieren geweest moet zijn). Zulke avonden: gouden randje.

Zulke ochtenden dan weer iets minder. Ik lag rond twee uur in bed en om 07.30 uur wordt Ticho als eerste wakker. Een hartstikke schappelijke tijd natuurlijk, maar poeh, ik heb wel even wat koffie nodig zeg maar.

Een paar foto’s terug zagen jullie mij in vol ornaat, dus ik zal ook de day-after-photo delen. Dit dus. Niet best.

Hij heeft weer wat te eten gevonden hoor.

Na een lange douche is het allemaal iets toonbaarder, maar nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Ik ben me een potje MOE jongens, niet te doen.

Over Robert kan ik zeggen wat ik wil, maar niet dat hij een luiwammes is. Voor iemand die om 4 uur (met een “paar biertjes” zoals hij dat zelf zegt) pas in bed lag, is hij in de ochtend aardig fit. Hij doet een wasje én haalt een stofzuiger door het huis.

In de middag gaat de man naar de spothal om te helpen met schoonmaken en afbreken. Ik blijf thuis bij de kids, die allebei heerlijk slapen. Dus kleedje op de bank, je kent het wel.

Zo geen zin om te bewegen. Gelukkig vermaakt Ticho zich prima in zijn uppie en heeft Tess het middagslaapje heel erg uitgevonden. Die wordt pas na vier uur onafgebroken tukken wakker!

Het is al een uur of vijf als ik besluit om toch maar even wat boodschappen te gaan halen, anders hebben we niets te kanen de volgende dag. Bidden dat ik geen bekenden tegenkom want ik loop erbij als een vaatdoek.

Zo, als afsluiter een plaatje van dit heerlijke kind. Na het eten doen we ze allebei onder de douche, schone pyjama aan en klaar om naar bed te gaan. Ook Tess is klaar voor de nacht. We gaan voor het eerst proberen om de laatste fles rond achten te geven, zodat we zelf ook op tijd kunnen gaan slapen. Op hoop van zegen.

En dat was het voor deze week. Komende week is heel de agenda nog leeg. Echt helemaal leeg. Gebeurt vrij zelden maar bevalt me wel weer. Uiteraard wordt er gewerkt, we krijgen een nieuwe zonnescherm en die zaterdagmiddagborrel is ook altijd wel een zekerheidje, maar wat er verder gaat gebeuren, dat zien jullie volgende week!

Bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Denise van de Schraaff says:

    Hoi Anouk, mijn zoontje van bijna 2 eet ook graag yoghurt. Ik ben alleen benieuwd waar jij de havermout beren vandaan haalt, ik denk dat hij die ook erg lekker zal vinden. Groetjes van Denise

    1. Die zijn van de Jumbo (Jumbo haverbeertjes heet het). Zijn een hit hier hoor, werkt top tegen eetweigeraars én Ticho denkt dat het chips is 🤣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *