Momlife

Ticho zijn verlanglijstje

Nog een paar weken en dan blazen we maar liefst twee kaarsjes uit voor onze Ticho. Vieren we zijn tweede verjaardag. Ben ik alweer twee jaar moeder van het allerleukste jongetje van de wereld.

Zo’n kinderverjaardag vind ik allemaal hartstikke gezellig, maar als je voor een prachtige sweet table met keurig op elkaar afgestemde kleuren en enorme taarten en cupcakes komt, dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Ik heb daar helemaal niks mee en bovendien kost zoiets voorbereiden mij veel teveel tijd. Er is eigenlijk maar één ding dat ik goed voorbereid heb en dat is het verlanglijstje van het kind. Want ik vind het mega mega mega lief als mensen cadeautjes meenemen, maar omdat er genoeg geld aan wordt besteed, lijkt het me handig als die cadeautjes ook zeker te weten in de smaak vallen bij het kind.

Op Instagram (@anoukzwager) vroeg ik naar tips en dat heb ik geweten. Ik kreeg zo ontzettend veel reacties dat het me niet eens lukte om iedereen te antwoorden. En dat zegt wat, want eigenlijk beantwoord ik bijna altijd alle DM’s wel. Ook vroegen veel mensen of ik het lijstje wilde delen dus dat ga ik bij dezen doen.

VTech Zoef Zoef Dieren
Hier had ik zelf mijn oog op laten vallen. Ticho is dol op dieren en volgens mij kan hij met dit speelgoed hartstikke goed uit de voeten. Het enige nadeel is dat er zoveel lawaai uit de dingen komt, maar ach, dat overleven we ook wel weer. Ik heb zijn verlanglijstje inmiddels gevuld met diverse grotere sets en losse diertjes.

VTech Toet Toet Auto’s
Deze kreeg ik veel als tip: de auto’s. Vind ik ook heel leuk en blijk je eveneens op de ‘baan’ van de dieren te kunnen gebruiken.

VTech ijscokar en Vtech trein
Eigenlijk werd er heel veel van VTech genoemd. Dat is ook gewoon leuk speelgoed. Veel gehoord: gaat niet kapot en is voor oudere kinderen ook nog leuk.

Loopfiets (onder andere Broemie groot, Veloretti, Wishbone)
Een loopfiets werd veel genoemd. Wij hebben er al eentje – van Veloretti – en dat vindt Ticho nog een beetje spannend, maar hopelijk gaat hij er veel plezier aan beleven als hij nog iets groter is en goed bij de grond kan. Het schijnt dat kinderen door het gebruiken van een loopfiets ook snel echt leren fietsen. Win-win!

Springdier
Wij hebben hier een skippy koe staan en dat is zeker een hit. Leuk voor het 5 december lijstje ook. Kreeg ‘m meerdere keren als tip door, dus Ticho is niet de enige fan.

Duplo
Toen Ticho zijn eerste verjaardag vierde, vroegen wij aan iedereen Duplo. Wij hebben dus een enorme doos met steentjes staan en dat is een aanrader. Blijft altijd goed, kunnen kinderen eindeloos mee spelen en variëren en het maakt geen geluid.

Trampoline
Van ons krijgt Ticho een trampoline en als je vraagt welk speeltoestel voor in de tuin echt onmisbaar is, dan antwoordt zo ongeveer iedereen ‘een trampoline’. Wel met een veiligheidsnet eromheen! Ik heb meteen even onderzocht welke trampoline je dan hebben moet en het meest genoemd werd een exemplaar van Salta. Moet je ff een bank overvallen, maar dan heb je dus wel een goede. Veel mensen zeiden trouwens ook dat een trampoline van de bouwmarkt volstaat. Onze keuze is toch gevallen op die idioot dure Salta, met veiligheidsnet en een trappetje.

Speelgoed van IKEA (onder andere de kassa, de keuken en de trein)
Ik ben dol op speelgoed van IKEA. Is mooi, leuk, van hout, maakt geen geluid, niet heel lelijk qua kleur, betaalbaar en Ticho speelt er uren mee. Vooral de keuken is hier een hit. IKEA-speelgoed werd heel veel genoemd door jullie.

Bruder
Had ik nog nooit van gehoord, maar na een zoektocht op het internet geloof ik direct dat dit leuk is voor kinderen die dol zijn op auto’s en graafmachines en meer van dat.

Wobbel
Vind ik persoonlijk een vrij dure grap voor een kromme plank, maar eerlijk, het is echt wel heel leuk. Ticho kreeg voor zijn eerste verjaardag van ons een Wobbel en dat valt niet alleen bij hem maar ook bij andere kids die hier over de vloer komen enorm in de smaak. Ticho gaat er zo nu en dan zelf in staan, hij gebruikt het ding als trappetje, laat zijn auto’s eroverheen crossen enzovoorts. Het is iets wat de eigen creativiteit enorm bevordert. En die kromme plank is ook nog eens interieurproof.

Kleurboek (van Bumba)
Het is niet te hopen dat Ticho het tekentalent van zijn moeder heeft, maar dat weten we natuurlijk pas als we het proberen. Het kleurboek vond ik een leuke tip en die onthoud ik voor 5 december. Grappig ook dat de tipgever vrij specifiek Bumba erbij noemde. Gaat Ticho heel erg waarderen!

Knutselspullen
Ik weet dat het goed is om dit te stimuleren maar ik ben zelf de slechtste knutselaar van de wereld en bovendien vind ik er ook geen fluit aan. Maar goed, knutselspullen zijn wel leuk voor een kind. Ik heb wat kant-en-klare dingetjes van SES op het lijstje gezet. Onder andere dat welbekende ‘verven met water’ en van die knutsel-mais.

Regenlaarzen en paraplu
Dit vind ik dus echt leuke cadeautjes. Regenlaarzen stonden al op zijn lijstje en die paraplu hebben we al liggen, maar mocht je nog inspiratie nodig hebben: voeg dit maar toe. Ik ben trouwens verliefd op de laarzen van Van Pauline. Dure grap wederom, maar aangezien kinderen als ze eenmaal regenlaarzen hebben nooit meer normaal schoeisel wensen te dragen is het de investering wel waard.

Speelhuis voor in de tuin
Huisjes en tenten zijn voor kinderen helemaal de shit natuurlijk. Wij hebben een tent in huis staan, maar nog niets in de tuin. Komt er voorlopig ook niet, maar volgend jaar zomer – als we twee rondrennende of -kruipende kids hebben – moet de tuin wel aangevuld met wat speeltoestellen. Dus deze tip ga ik zeker onthouden.

Way to play
Ik had er nog nooit van gehoord, maar dit is (weer) echt een leuk cadeau voor kinderen die dol zijn op auto’s. Vind het eerlijk gezegd zelf behoorlijk prijzig, maar goed, ik ben ook wel fan van investeren in goede spullen.

Voetbaldoeltjes
Ja natuurlijk, voor een knul moeten er voetbaldoeltjes komen. Die hebben we nog niet, dus gaan op de 5 december lijst. Zal mijn vader vast en zeker weten te waarderen (die is namelijk niet zo van de korfbal maar meer van de voetbal).

Dieren van Schleich
He-le-maal leuk. Echt, dit zou Ticho heel erg graag willen hebben denk ik.

En dat waren de tips die ik het meeste kreeg. Hopelijk hebben meer mensen hier wat aan. Mis je nog iets? Heb je een leuke aanvulling? Let me know! Dan kan ik de lijst eventueel nog aanvullen!

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *