Persoonlijk

This or That…

Yes, een extra blogpost op deze vrijdag. Gewoon omdat ik daar zin in had. Geen lange teksten, geen diepgaande verhalen, maar een ‘this or that’. Leek me wel geschikt. Kijk je mee?

Het is as we speak donderdagavond 21.15 uur en het is hier in huis heerlijk stil. De kinderen slapen, de man is weg. Het enige geluid op de achtergrond komt van wat eilanden in de Filipijnen, want Expeditie Robinson staat uiteraard aan. Omdat ik weinig tijd heb voor lange epistels, maar wel zin heb in verse content, heb ik het internet afgestruind naar een aantal ‘this or that’ vragen en de leukste heb ik verzameld. Benieuwd of ik voor Instagram of voor YouTube ga? Of dat ik liever geen wimpers heb of toch maar geen wenkbrauwen? Of ik liever álles strijk of gewoon nooit meer strijk?

Een slecht kapsel of een lelijke haarkleur?
Doe mij dan maar een slecht kapsel, dat is nog wel te verdoezelen. Een lelijke haarkleur – zeg maar wat ik nu heb want ik moet hoognodig weer eens geverfd worden – is wat lastiger.

Wenkbrauwen afscheren of wimpers eruit trekken?
Dat eerste, zeker weten. Ik heb toch al weinig wenkbrauw dus dat teken ik gewoon bij. M’n wimpers zijn ook niet per se om over naar huis te schrijven, maar wat ik heb, daar ben ik graag een beetje zuinig op.

Goud of zilver?
Ik draag nooit goud. Dat komt eigenlijk doordat ik best een behoorlijk bleek huidje heb en hele lichte wimpers, wenkbrauwen enzovoorts. Goud fleurt het geheel niet heel erg op. Sterker nog, het staat een beetje tokkie. Hoewel ik het nu wel iets beter kan hebben dan vroegah. Maar nee, ik kies zilver.

MC Hammers pants of een fietsbroekje?
Niemand knapt op van een MC Hammers pants, maar ik knap al helemaal niet op van een fietsbroekje. Moet je gewoon niet willen als je niet gezegend bent met een mooi lijntje. Dus doe mij die MC Hammers pants dan maar. Ook wel lekker praktisch met kinderen enzo.

Nooit meer stofzuigen of nooit meer afstoffen?
Mag ik ook allebei kiezen? Moet ik nu kiezen wat ik het stomste vind? Of wat het meest handig zou wezen? Nou ehm, doe maar nooit meer afstoffen. Want als ik niet kan stofzuigen dan is het hier nogal snel een puinhoop, met twee kinderen waarvan de oudste niet echt van de afdeling netjes en kruimelvrij eten is.

De wc niet schoonmaken of het aanrecht niet schoonmaken?
Oh shit, deze wil ik eigenlijk allebei graag een beetje schoon houden. Als ik echt moet kiezen dan ga ik voor het aanrecht niet meer schoonmaken. Want een restje eten vind ik minder smerig dan een restje poep.

Nooit meer strijken of alles strijken?
Deze is simpel. Nooit meer strijken natuurlijk. Doe ik sowieso al zelden.

Je teen stoten of op je tong bijten?
Is natuurlijk allebei onmenselijk maar goed, die tong geeft echt problemen met eten enzo, dus ik ga voor de teen stoten.

Nooit meer praten of alles zeggen wat je denkt?
Omdat ik intens bang ben dat ik nogal wat bagger uitkraam als ik alles moet zeggen wat ik denk, houd ik liever voor altijd mijn mond. Schrijven mag dan wel toch? Maar wacht, dan kan ik ook niet meer tegen mijn kinderen zeggen dat ze de liefste zijn. Nee, tussen deze kan ik niet kiezen. Dat eerste is gewoon uiterst onhandig en heel stom, maar dat tweede gaat me geen vrienden opleveren. Keuzestress hoor. Doe maar alles zeggen wat ik denk. Op hoop van zegen.

Nooit meer uit eten of nooit meer uitgaan?
Tien jaar geleden had ik gezegd ‘nooit meer uit eten’. Nu ik oud en moeke en saai en snel moe enzo ben, is uit eten hetzelfde als uitgaan en springen de slapers al in mijn ogen als ik denk aan uitgaan. Nooit meer uitgaan dus.

Netflix of Videoland?
Dit zegt alles over mijn wansmaak wat betreft televisie, want ik ga zonder enige twijfel voor Videoland. Waar moet ik anders GTST en Love Island kijken?

Natte sokken of nat ondergoed?
Natte sokken natuurlijk. Zonder sokken kom je ook een eind, zonder ondergoed heb ik zeer waarschijnlijk binnen drie tellen een blaasontsteking. En als uittrekken sowieso geen optie is, dan vind ik natte sokken minder erg dan nat ondergoed.

Altijd douchen met koud water of nooit meer schone kleren?
Nou, ik ben denk ik één van de weinige mensen die sowieso niet heel erg warm doucht. Dus doe mij dan maar de koude douche. Motiveert ook nog eens om er lekker snel weer onderuit te komen. Nooit meer schone kleren vind ik niet zo heel erg fris.

Nooit meer op Instagram of nooit meer op Youtube?
Ik ben geen fanatiek YouTube-kijker en er is niet één vlogger die ik echt volg. Dus daar kan ik prima zonder. Een leven zonder Instagram wordt een stukkie lastiger want dat is best wel een kleine verslaving.

Altijd moeten niezen of forever de hik hebben?
De hik is toch het meest hatelijke wat er is? Bovendien nies ik sowieso duizend keer op een dag – ik ben denk ik allergisch voor mezelf – dus dat ben ik wel gewend. Ik zou dus voor het niezen gaan.

Nooit meer chocolade of nooit meer chips?
EASY! Nooit meer chocolade. Ik geef daar echt niks om, je kunt mijn koelkast vol leggen met chocolade en ik blijf er zonder moeite vanaf. Chips daarentegen, daar ben ik zo vreselijk dol op. Het liefst eet ik heel de dag chips. Als ontbijt, als lunch, als diner, als tussendoortje. Alllllllday errrrrrday!

Zo, nou, jullie zijn weer een stukje wijzer. Wat vinden jullie van mijn keuzes? Helemaal mee eens of kies je zelf liever voor iets anders?

Fijn weekend alvast!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *