Persoonlijk

Another Blogging Tag

Het is echt al maanden geleden dat ik voor het laatst een zogenaamde tag invulde, dus het leek me wel weer eens tijd worden. Dit keer de ‘Another Blogging Tag’. 

Ik heb deze tag niet zonder reden uitgekozen. De laatste tijd krijg ik namelijk met enige regelmaat allerlei vragen over mijn site en die kan ik op deze manier mooi beantwoorden. Lees je mee?

Wat zou je aan je eigen blog willen veranderen en wat wil je zeker zo houden?
Ik zou nog weleens wat aan de looks van de site willen doen. Op dit moment gebruik ik een standaard (en gratis) template en het wordt misschien weleens een beetje tijd om hier wat meer in te investeren, zodat het echt helemaal naar mijn wens en uniek gemaakt kan worden. Gaat op de takenlijst. Wat ik absoluut zo wil houden is het advertentieloze karakter van de pagina. Niks geen Google Adsense of whatever. Vind ik ook zo’n enorme afknapper op andere websites. Maak dan gewoon mooie banners met fatsoenlijke adverteerders, maar niet dat kermiscarrouselletje met advertenties waar je zelf geen controle over hebt, please.

Doe je alles voor je blog alleen?
Jazeker. Dat ‘alles’ valt overigens enorm mee, want ik schrijf alleen maar. Oké, en ik maak af en toe een foto. En ik reageer op reacties en berichten. Maar ik doe het juist omdat ik het allemaal zo leuk vind. Dan ga ik het toch niet uitbesteden? Bovendien zijn er al duizend blogs waar ‘externe’ bloggers schrijven, kamertjes laten zien, kleertjes showen, dagboekjes delen enzovoorts en vind ik het juist leuk om echt heel persoonlijke stukken te maken. Bij mij ga je niets van een ander aantreffen.

Welke items gebruik jij bij het bloggen?
Mijn iPhone 8 Plus, een MacBook Air, een Canon G7x Mark 2, een notitieboek, een pen en een markeerstift.

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?
Ik streef naar minimaal een acht, maar ik vind zelf dat ik daar nog niet ben. Hoewel ik contenttechnisch wel redelijk tevreden ben, zijn er nog duizend dingen die best wel iets beter kunnen. Een zeven, zou ik zeggen.

Verdien je geld met bloggen?
Ik verdien geen geld met bloggen. Vind ik ook allemaal weer zo’n gedoe. Ik heb wel een ‘normale’ baan waar ik betaald krijg om te schrijven. Telt dat ook? Wat ik overigens wel doe is zo nu en dan een pakketje met spullen van (web)winkels accepteren. Maarrrr alleen als ik oprecht enthousiast ben over die betreffende winkel én als ik er een mooie giveaway bij kan doen (zoals onlangs de draagdoeken van byKay en komende week een tof pakketje met een Happy Horse knuffel én twee Petit Bateau rompers – dus stay tuned).

Wat vind je een nadeel aan bloggen? En heb je weleens iets vervelends meegemaakt?
Een nadeel vind ik dat mensen er altijd wat van moeten vinden. Het wordt nooit in m’n face gezegd, maar ik weet dat er over (mij en) mijn site gekletst wordt. En het zijn dan ook vaak de mensen die erover kletsen die mij vragen hoeveel mensen de site bezoeken, alsof ze uit zijn op een treurig antwoord. Maar goed, ik denk altijd maar zo: ze kennen beter over je lullen als van je vreten. Ik besteed er geen aandacht aan want het is zonde van mijn energie. Antwoord geven op de (hoogst irritante) vraag ‘waarom doe je dat eigenlijk’ doe ik tegenwoordig ook niet meer. Vind ik zo’n gekke vraag ook. Ik vraag toch ook niet waarom iemand gaat hardlopen? Of hockeyen? Of kleiduifschieten? En of ik weleens wat vervelends heb meegemaakt? Nee hoor. Of nou ja, zo nu en dan een domme reactie of een vervelend bericht, maar ook die mensen laat ik lekker links liggen.

Hoe vaak wordt je blog maandelijks bekeken?
De laatste maanden had de blog zo’n 15.000 unieke bezoekers per maand. Soms iets meer, soms iets minder.

Waardoor blijf jij hangen op een blog en waardoor klik je weg?
Ik blijf hangen als er leuke (persoonlijke) verhalen op staan, er mooi beeld te bewonderen is (da’s één van mijn verbeterpunten) én als het taaltechnisch ook allemaal nog een beetje in orde is. Ik vind het heel prettig als er op een leuke, vlotte en correcte manier geschreven wordt. Dat betekent niet dat er geen taalfoutjes mogen staan – trust me, die vind je bij mij ook genoeg – maar wel dat het allemaal een beetje lekker loopt.

Heb je mensen leren kennen door het bloggen?
Absoluut! Met een aantal mede-mama’s heb ik heel leuk contact. Tips uitwisselen, even bij elkaar klagen over de beperkte nachtrust, een hart onder de riem na een chaotische dag maar ook vol trots je knappe kids showen: ik vind het echt een hele leuke kant van het internet. Ik denk ook dat veel mensen onderschatten hoevaak ik bezig ben met reageren op onder amdere berichtjes, reacties, mails, DM’s etc. Het kost me iedere dag wel een uur, maar ik doe het met zoooooveel plezier. Ik hoor de meest bijzondere verhalen, sommige lezeressen vertrouwen mij van alles toe (bijvoorbeeld een zwangerschap of het geslacht van hun baby) en een lief compliment kan echt mijn dag maken.

Wat vind jij van persoonlijk bloggen en waar let jij op bij de informatie die je deelt?
Ik vind persoonlijk bloggen heel leuk en ik vind persoonlijke blogposts van anderen ook het allerleukste om te lezen. Zelf deel ik best veel, maar zeker niet alles. Knallende ruzie met Robert – wat echt heus ook gebeurt – of familiezaken die niet alleen mij aangaan daar zul je op mijn site nooit over lezen. Niet omdat ik een verkeerd beeld van onze realiteit wil schetsen, maar omdat er dan dus anderen bij betrokken zijn die helemaal niet zitten te wachten op online aandacht. Qua beeld van mijn kinderen let ik erop dat er geen bloot te zien is en dat de kiekjes niet gênant (of te gênant) zijn en foto’s van anderen plaats ik nooit zonder dat ik zeker weet dat de persoon op de foto of de ouders van het kind op de foto het ermee eens zijn (mits zij duidelijk in beeld zijn natuurlijk).

Denk je nog lang door te gaan met bloggen? Hoe zou je blog zich dan ontwikkelen? En wanneer zou je stoppen?
Ik heb geen flauw idee. Voor nu is het een hele leuke hobby en ben ik niet van plan ermee te kappen. Maar mocht het ‘leuke’ eraf gaan of mochten andere (belangrijkere) dingen eronder lijden, dan is de keuze snel gemaakt. Hoe mijn blog zich gaat ontwikkelen weet ik niet. Ben ik eerlijk gezegd ook niet heel erg mee bezig. Ja, qua looks zal er ontwikkelingswise nog wel wat kunnen gebeuren maar dat was het dan ook wel.

Zou je je blog inruilen voor 50.000 euro?
Euhhh da’s wel heel veel geld he? Maar nee, ik geloof niet dat ik dat zou doen. Op mijn site staat zo ontzettend veel waardevolle informatie. Het is echt een beetje mijn dagboek en ik vind het een supermooi naslagwerk van mijn eerste jaren als moeder. Daar kan geen geld tegenop!

En dat was ‘m hoor! Genoeg informatie over deze site die voor mij heel veel waard is en waar ik echt heel erg trots op ben. Nee, geen enorme bezoekersaantallen en geen dikke cash voor content, maar wel een pagina met persoonlijke, mooie, spannende, chaotische, gekke, grappige en leuke verhalen. Mocht je nou nog vragen hebben over dit onderwerp: stel ze! Ik geef met alle liefde antwoord.

Bedankt voor het lezen!


Voor nóg meer inkijkjes in mijn drukke, gezellige, chaotische leven kun je me het allerbeste op Instagram (@anoukzwager) volgen. Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

5 Comments

  1. Vooral zo door gaan! By far mijn favo blog om te lezen! Zo lekker eerlijk, met humor en zeeeeeker taaltechnisch gezien een 10 waard hoor. Hoe vaak ik nog dingen lees over ‘me kind’……

  2. Ohh die mensen die over je site en jou kletsen… bah.. herken het af en toe ook wel hoor. Maar niks van aantrekken idd! Ben altijd blij met je stukjes, heerlijk om te lezen! <3

    1. Ahhh lief van jou!

  3. Vind het altijd heerlijk om de stukjes van jou te lezen. Zoveel herkenning!

    1. Wat een leuk compliment. Dankjewel <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *